ASAYİŞ - 05 Nisan 2025 Cumartesi 19:21

Aydın’da narkotik ekiplerinden zehir tacirlerine bir darbe daha

A
A
A
Aydın’da narkotik ekiplerinden zehir tacirlerine bir darbe daha

Aydın’ın Efeler ilçesinde narkotik polisleri, uyuşturucu madde sattığı tespit edilen şüpheliyi düzenlenen operasyonla yakaladı. Zanlı, sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.


Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından uyuşturucu madde ticareti ve kullanımını önlemeye yönelik çalışmalar devam ediyor. Ekipler, her geçen gün başarılı operasyonlarına bir yenisini daha ekliyor. Edinilen bilgiye göre, narkotik ekipleri takibe aldıkları M.A.Ç. (24) isimli şüphelinin Ovaeymir Mahallesi’nde bir çok kişiye uyuşturucu maddesi sattığını tespit etti. Şüpheliyi düzenledikleri operasyon ile kıskıvrak yakalayarak gözaltına alan ekipler M.A.Ç.’nin evinde yaptıkları aramada; 7 parça halinde 36 gram metamfetamin maddesi, 1 adet hassas terazi, 12 bin 105 TL suçtan elde edildiği değerlendirilen para ele geçirdi. M.A.Ç. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilirken, çıkartıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.



Aydın’da narkotik ekiplerinden zehir tacirlerine bir darbe daha

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Diyarbakır Diyarbakır’da diyabet semineri Diyarbakır Final Okulları ev sahipliğinde Diyabetli Çocuklar Vakfı (Diyaçev) tarafından Tip 1 diyabet tedavisindeki güncel gelişmeler ve sensörlerin etkili kullanımı semineri düzenlendi. Koç Üniversitesi Hastanesi Çocuk Endokrinoloji ve Diyabet Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Şükrü Hatun, diyabet tedavisindeki uzmanlığıyla önemli bilgiler paylaşarak katılımcıları bilgilendirdi. Etkinlik, Diyarbakır’ın yanı sıra bölge illerden birçok aileyi bir araya getirdi. Seminere, Mardin Artuklu Üniversitesinden Prof. Dr. Mehmet Nuri Özbek başkanlığında Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Diyarbakır Çocuk Hastanesi, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Dicle Üniversitesi Çocuk Hastanesi ve Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden çocuk endokrinoloji uzmanları da katılım sağladı. Yaklaşık 2 saat süren seminerde, 350’ye yakın kişi yer aldı ve diyabet yönetimi ile sürekli glikoz ölçüm sensörlerinin kullanımı hakkında kapsamlı bilgiler verildi. Prof. Dr. Şükrü Hatun, seminer sonunda katılımcıların sorularını yanıtladı. Diyaçev çalışma grubunda yer alan Prof. Dr. Mehmet Nuri Özbek, diyabet farkındalığını artırmak ve diyabetli ailelere destek sağlamak adına bu tür etkinliklerin büyük önem taşıdığını belirtti. Diyabetli bireyler ve aileleri için bilinçlendirme faaliyetlerinin önemine vurgu yapılan etkinlik, katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.