ASAYİŞ - 23 Eylül 2024 Pazartesi 08:54

Aydın’da 2 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi

A
A
A
Aydın’da 2 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi

Aydın’da Narkoçelik-40 operasyonu kapsamında Jandarma tarafından düzenlenen operasyonda 2 kilogram uyuşturucu madde ele geçirilirken, 33 sokak satıcısı yakalandı.


32 ilde uyuşturucu madde imalatçılarına ve sokak satıcılarına yönelik Jandarma tarafından düzenlenen “Narkoçelik-40” operasyonlarında 3 ton 972 kilogram uyuşturucu madde, 15 milyon 825 bin 619 kök kenevir, skunk, 188 bin uyuşturucu hap ele geçirildi. Operasyonda 125 sokak satıcısı yakalanırken, bunlardan 63’ü tutuklandı, 3’ü adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı, diğerlerinin ise işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.


Operasyonun Aydın ayağında ise 2 kilogram metamfetamin uyuşturucu madde ele geçirilirken, 33 sokak satıcısı yakalandı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Gökhan İn’e tokat atılan videoyu kaydeden şahıs adliyeye sevk edildi Türkiye gündemine oturan Sakaryaspor eski Kulüp Başkanı Gökhan İn’in darbedildiği anlara ait görüntüyü kaydeden eski kulüp başkanvekili S.İ. adliyeye sevk edildi. S.İ. ifadesinde, yönetimle ilgili konuşurken tartışmanın yaşandığını belirtti. Sakaryaspor eski Kulüp Başkanı Gökhan İn’in, kulübün reklam ve sponsorluk sorumlusu C.Ş tarafından darbedildiği görüntüler sosyal medyada gündem oldu. Sakarya Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışma neticesinde C.Ş., videonun yayıldığı gece İstanbul Beşiktaş’ta yakalandı. Sakarya’ya getirilen ve emniyetteki işlemleri tamamlanan C.Ş., 2 gün önce sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. Videoyu kaydeden eski kulüp yöneticisi adliyeye sevk edildi Ülke gündemine oturan olayın görüntülerini kaydeden ve görevinden 29 Ağustos 2024 tarihinde istifa eden Kulüp Başkanvekili S.İ.’nin yakalanması için emniyet ekipleri çalışmalarını sürdürüyordu. S.İ.’nin dün akşam saatlerinde Asayiş Şube Müdürlüğü’ne giderek teslim olduğu öğrenildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan S.İ., ters kelepçe yapılıp adliyeye sevk edildi. S.İ.’nin ifadesinde, “Yönetimle ilgili konuşuyorduk. Bir anda gaza geldik tartıştık. Nasıl oldu anlamadım. Tokat atacağını bilmiyordum” dediği belirtildi. İstifasını bu sözlerle duyurmuştu Öte yandan, S.İ. 29 Ağustos 2024 tarihinde istifasını, “Görevim süresince, kulübümüzün menfaatleri doğrultusunda elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. Ancak, son dönemde alınan bazı kararlar ve atılan adımlar, kulübümüzün geleceği açısından elzem duruma gelmiştir Bu süreçte, kulübümüzün başarısına olan inancımı kaybetmemekle birlikte, bu hataların düzeltilmesi için gerekli adımların atılmadığını ve mevcut durumun sürdürülebilir olmadığını görmekteyim. Bu şartlar altında, kulübümüz için en doğru ve sorumlu kararın, görevimden ayrılmak olduğunu düşünüyorum. Bu süreçte, kulübümüze katkı sağlayan tüm çalışma arkadaşlarıma ve teknik ekibe futbolculara, tüm personel ekibe ve Büyük Sakaryaspor taraftarına teşekkür etmek isterim. Kulübümüzün karşı karşıya olduğu zorlukları aşarak hak ettiği yere ulaşacağına olan inancımı koruyorum. Gelecek için en iyi dileklerimle" ifadeleri ile duyurmuştu.
Kayseri Melikgazi Belediyesi Çocuk Meclisi kurs kayıtları devam ediyor Melikgazi Belediyesi’nin, 7-14 yaş aralığındaki çocuklar için ücretsiz olarak düzenlediği ’Çocuk Meclisi’ kurs kayıtları devam ediyor. Fedakar Gülderen, Alparslan Türkeş, Necip Fazıl Kısakürek, Danışmentgazi, Belsin, Selçuklu, Yeniköy, Toki, İldem, İldem 2, Şirintepe, Esenyurt, Gökkent, Tınaztepe, Gesi Fatih, Tavlusun Sosyal Tesisleri ve Melikgazi Belediyesi Kültür Merkezi olmak üzere toplamda 17 farklı sosyal tesiste verilecek olan Çocuk Meclisi kursları ile çocukların fiziksel, zihinsel ve duygusal gelişimlerine katkı sağlamak amaçladıklarını belirten Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu şunları söyledi; "Melikgazi Belediyemiz çeşitli kurslarla, sosyal ve kültürel etkinliklerle çocuklarımızın hayatına katkı sağlamaya devam ediyor. Toplamsal gelişme ve ilerleme için çocuklarımızı donanımlı şekilde yetiştirmemiz önem arz ediyor. Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımız, yarınlarımızın avukatları, mimarları, öğretmenleri olacak. Bizim ileriye yönelik hedeflerimizi çocuklarımız gerçekleştirecek inşallah. Bu kapsamda belediyemizin imkanları dahilinde bir takım çalışmalar yapıyoruz. Çocuk Meclisi kurslarımız bu yıl 17 farklı sosyal tesisimizde, toplam 20 branştan oluşan kurslarıyla hizmet veriyor. Eylül ayının sonuna kadar kurs kayıtlarımız devam edecek. Kurslarımız çocuklarımızın ilgi duydukları alanda kendilerini geliştirmelerine, sosyalleşebilmelerine, kendilerini ifade etmelerine yardımcı olacak. “Çocuk Meclisi” kurslarımıza kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerimiz www.melikgazi.bel.tr adresinden başvuru yapabilirler. Hayırlı, uğurlu olsun" dedi.
Muğla Muğla’da okul servisi şoförlerine ve rehber personele güvenlik eğitimi verildi Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve çeşitli kamu kurumlarının iş birliğiyle, okul servisi şoförleri ve rehber personele yönelik "Güvenli Trafik, Güvenli Sürüş ve İlkyardım" konularında kapsamlı bir eğitim düzenledi. Eğitimde, okul servis araçlarının sahip olması gereken güvenlik donanımları ve alınması gereken önlemler detaylı bir şekilde ele alındı. Bu kapsamda, okul servis araçlarının arkasında uygun renk ve ebatta "okul taşıtı" yazısının reflektif kuşak olarak bulunmasının zorunlu olduğu vurgulandı. Özellikle öğrenci güvenliğine dikkat çekilen eğitimde, okul servis araçlarının arkasında en az 30 cm çapında kırmızı bir lambanın bulunması gerektiği belirtildi. Bu lambanın, öğrenci iniş ve binişleri sırasında yakılarak üzerinde büyük harflerle "dur" yazısının okunur hale gelmesinin zorunlu olduğu ifade edildi. Eğitimde, okul servis araçlarının iç düzenlemelerinin de güvenli sürüş ve öğrenci emniyeti açısından önem taşıdığı belirtildi. Araçlardaki camların sabit olması gerektiği, demir aksamların ise açıkta bulunmaması ve yaralanmalara sebebiyet vermemesi için yumuşak bir madde ile kaplanması zorunluluğu getirildi. Servis araçlarının 5378 sayılı Engelliler Hakkında Kanun ve ilgili yönetmeliklere uygun şekilde tasarlanmasının gerektiği vurgulandı. Araç kapılarının şoför tarafından otomatik veya mekanik olarak açılıp kapanabilmesi gerektiği, ayrıca araçların temiz, bakımlı ve güvenli durumda tutulmasının hayati öneme sahip olduğu belirtildi. Servis araçlarının her 6 ayda bir düzenli bakım ve onarımdan geçirilmesi gerektiği ifade edildi. Okul servisi olarak kullanılacak araçların 15 yaşından büyük olmaması gerektiği vurgulanan eğitimde, araçların tescil belgelerinde gösterilen oturma kapasitesinin görülebilir bir şekilde aracın içine sabitlenmesi zorunluluğu da aktarıldı. Eğitimde, güvenli sürüş tekniklerinin yanı sıra ilkyardım uygulamaları da detaylı bir şekilde ele alındı. Şoför ve rehber personele, trafik güvenliği ve acil durumlara müdahale konularında eğitim verilerek, öğrenci güvenliğini artıracak önlemler anlatıldı. Bu tür eğitimlerin düzenli olarak yapılacağı belirtildi. Eğitim programına Muğla Büyükşehir Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı ve Muğla Şoförler Odası temsilcileri katıldı.
Manisa Tescilli Kırkağaç kavunları kış sofraları için askıya alınıyor Manisa’da yetişen deseni, kokusu, tadı ve dayanıklılığı ile ünlü coğrafi tescilli Kırkağaç kavunlarının hasat çalışmaları tamamlandı. Kış aylarında satışa sunulmak üzere askılara alınan kavunlar artık alıcılarını bekliyor. Kırkağaç Kaymakamlığı, Kırkağaç Belediyesi, Kırkağaç Ziraat Odası Başkanlığı ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün ortaklaşa düzenledikleri projeyle 2008 yılında ’Coğrafi İşaretleme’ alarak patentli ve etiketli satımına başlanan Kırkağaç Kavunu’nun yüzde 70’lik bölümü askılarda yer buluyor. Deseni, kokusu, aroması ve dayanıklılığı ile ünlü kavun, ilçe ekonomisine büyük katkı sağlıyor. Bu yıl 10 bin dekarlık alanda ekimi yapılan Kırkağaç Kavunu’ndan 30 bin ton rekolte elde edilmesi bekleniyor. Kavunlar zarar görmesin diye özenle taşınıyor Kırkağaç Ziraat Odası Başkanı Emin Özarı yaptığı açıklamada, “Meşhur Kırkağaç kavunlarımızı tarlalarımızdan topladık. Kış aylarında satışa sunmak üzere depolarda sırıklara asmaya başladık. Kavunun tarladan toplanıp depolara taşınması o kadar önemli ki kullanılmayan battaniyeler ve yorganlar römorkların kenarlarına sarılıyor, kavunlar zarar görmesin zedelenmesin diye bir çok tedbir alınıyor. Çünkü nakliyesi sırasında alacağı bir zarar depoda çürümelerine neden olacaktır. Bu depolar sıradan bir depo değil. Bu depoların içinde klimalar, havalandırma sistemleri, pervaneler ve ısıtma sistemleri var. Isının sabit bir derecede tutulması gerekiyor. Ben hem çiftçilerimize hem de üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi. Tarladan sofraya binbir emek Kokusu ve aromasıyla tadına doyum olmayan Kırkağaç Kavunu’nun tarladan sofraya binbir emekle geldiğini anlatan Özarı, şöyle devam etti: " Kolay değil! Ek, çapala, yetiştir, büyüt, büyüttüklerini kes, arabaya sar, tekrar eve getir, evde bunları tek tek iple, sırıklara as, ondan sonrada alıcı bekle. Yani zorlu bir süreç. Bir kavun sofralara gidiyor ama bin bir emekle oluyor." Uzun yıllardır Kırkağaç’ta çiftçilik yapan Mehmet Sarıaslan ise, “40 yıldır bu kavunu ekiyoruz. Kırkağaç kendi özel tohumudur, altınbaş tohumu. Nesli tükenmesin diye devam ettiriyoruz. Kavunlarımızın hasadını yapıp direklere astık. Bunlar kışlık kavun ve zarar gelmesin, çürümeye sebep olabilecek hasar oluşmasın diye çok dikkat ediyoruz. Çok zahmetli oluyor. Tüm çiftçilerimize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.