ASAYİŞ - 22 Eylül 2024 Pazar 15:24

Muş’ta şehit askerin yakınları kaza yaptı: 1 ölü, 5 yaralı

A
A
A

Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Maşallah Abakay’ın yakınlarının içinde bulunduğu aracın şarampole devrilmesi sonucu 1 kişi öldü, 5 kişi yaralandı.

Alınan bilgilere göre; şehit Abakay’ın cenaze törenine katılmak isteyen yakınları Batman’dan Muş’a gelen yakınlarının içinde bulunduğu 21 BF 066 plakalı kamyonet, Şenyayla bölgesinde kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı.

Çevredekilerin 112 Acil Çağrı Merkezini araması üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. İsmi öğrenilemeyen sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu 70 metre yükseklikten şarampole devrilen kamyonette 1 kişi hayatını kaybederken 5 kişi de yaralandı.

Yaralılar, ambulanslarla Muş Devlet Hastanesine kaldırılırken kaza ile ilgili araştırmanın başlatıldığı bildirildi.

Muş’ta şehit askerin yakınları kaza yaptı: 1 ölü, 5 yaralı

İshak Güngör

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Dünya Temizlik Günü’nde doğada 2 kamyon çöp topladılar Osmangazi Belediyesi ve Osmangazi Kent konseyi, daha temiz bir dünya için çevre hareketlerinden biri olan ‘Lets Do It Türkiye’ ile tüm dünyada eş zamanlı düzenlenen farkındalık amaçlı çöp toplama etkinliği düzenledi. Osmangazi Belediyesi, Dünya Temizlik Günü çerçevesinde tüm dünyada ‘Lets Do It Türkiye’ tarafından eş zamanlı gerçekleştirilen farkındalık amaçlı temizlik etkinliğine katıldı. Her yıl Eylül ayının üçüncü Cumartesi günü kutlanan Dünya Temizlik Günü’nde insanlarda temiz çevre bilincinin oluşması ve daha temiz bir dünya için düzenlenen etkinliğe Osmangazi Belediyesi, Osmangazi Kent Konseyi, TEMA Osmangazi Temsilciliği, Lets Do It, Bursa gönüllüleri ve doğa severler oluşan 50 gönüllü katıldı. Doğa severlerin daha temiz bir çevre oluşturmak için katıldığı çöp toplama etkinliği Gökdere’de Temenyeri Parkı ve Maksem arasındaki 1 kilometrelik alanda gerçekleşti. Gönüllüler Uludağ’dan gelen sularla Bursa ovasını besleyen Gökdere’nin 1 kilometrelik çevresinde 2 kamyon çöp toplayarak herkesi temiz bir çevre için bilinçli olmaya devam etti. Daha temiz bir çevre için böyle güzel bir etkinlik için biri araya geldiklerini ifade eden Osmangazi Kent Konseyi Genel Sekreteri Neslihan Binbaş, “Bugün Gökdere çevresinde çöp toplama etkinliği için bir araya geldik. Dünya Temizlik Günü Etkinliği, kapsamında yaşadığımız yeri temizlemek üzere ve yaşadığımız ev, mahalle, sokak ve çevremizin temiz olması için bir farkındalık günüyle ilgili etkinlikteyiz. Bugün paydaş olduğumuz Osmangazi Belediyesi, TEMA ve Lets Do It’a teşekkür ediyoruz” dedi. TEMA Osmangazi Temsilcisi İbrahim Yıldırım da, “Gökdere çöp toplama etkinliği yaptık, çok verimli bir etkinlik oldu. Böyle bir etkinlikte bize yardımcı olduğu için Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’a ve tüm çevreci kuruluşlara teşekkür ederim” şeklinde konuştu. Lets Do It Bursa Gönüllüsü Hakan Yakut ise “Bugün tüm gönüllü arkadaşlarımızla birlikte doğamızı temizlemek adına bir araya geldik. Bize bu etkinlikte destek olan başta Osmangazi Belediyesi ve tüm paydaşlara teşekkür ederim” diye konuştu.
Mersin İlk defa düzenlenen insansız deniz aracı yarışması otonom sürüşleriyle tamamlandı TEKNOFEST kapsamında Türkiye’de ilk defa düzenlenen ve 4 gün süren İnsansız Deniz Aracı Final Yarışması, Mersin’in Erdemli ilçesinde otonom sürüşleriyle tamamlandı. Milli Savunma Bakanlığı ile ASELSAN işbirliğinde düzenlenen TEKNOFEST yarışları çerçevesinde Erdemli Balıkçı Barınağı’nda Türkiye’de ilk defa yapılan insansız deniz aracı yarışmasının finali gerçekleştirildi. 124 takımla başlayan yarışta finale 27 takım kaldı. Yarışların ilk gününde insansız deniz araçları teknik kontrolden geçirildi. Teknik kontrolleri başarıyla geçen deniz araçları manuel sürüşle denizde verilen görevleri yerine getirdi. Görevlerini tamamlayan deniz araçları dün ve bugün otonom sürüşle engelleri geçti. Daha sonra en iyi tasarım ödülü Ankara Gazi Üniversitesi’ne, en özgün yazılım yarışması ödülü İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi’ne,en iyi takım ruhu ödülü ise İstanbul Teknik Üniversitesi’ne verildi. Daha sonra açıklanacak olan 1’inci, 2’inci ve 3’üncü takımların ödüllerinin ise Adana’da 2-6 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek büyük TEKNOFEST festivalinde verileceği belirtildi. TEKNOFEST Yarışmalar Koordinatörlüğünde görev yapan Muhammet Fatih Şahin," İlk kez düzenlenen insansız deniz araçları yarışmasının 4’üncü günü final günündeyiz. Dün başladığımız takımların otonom sürüşleri bugün sona erecek. Bugünün de sonunda en özgün yazılım, en özgün tasarım ve en iyi takım ruhu ödüllerini vereceğiz. 1’inci, 2’inci ve 3’üncü takımlarımız Adana’da 2-6 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek büyük TEKNOFEST festivalinde ödüllerini almış olacaklar" dedi. Şahin, ayrıca herkesi 2-6 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek büyük TEKNOFEST festivaline davet etti.