SPOR - 11 Ekim 2024 Cuma 14:09

Sea To Sky Enduro Motosiklet Yarışı’nda ikinci gün sona erdi

A
A
A
Sea To Sky Enduro Motosiklet Yarışı’nda ikinci gün sona erdi

Dünyanın önde gelen enduro motosiklet sporcularının yer aldığı Sea To Sky Enduro Motosiklet Yarışı’nın ikinci gününde orman etabı koşuldu.


Uluslararası Motosiklet Federasyonu (FIM) tarafından Hard Enduro Dünya Şampiyonası’na dahil edilen Sea To Sky Enduro Motosiklet Yarışı’nda ikinci gün orman etabıyla devam etti. Kemer Enduro Motosiklet Kulübü tarafından düzenlenen organizasyon, 15. senesinde 42 ülkeden 420 sporcuya ev sahipliği yaptı. Dünyaca ünlü enduro motosiklet sporcularını bir araya getiren organizasyonda Ovacık Yaylası’ndan start alan sporcular, zorlu parkurda en iyi dereceyi elde etmek için yoğun çaba gösterdi. Son metrelerde yer alan tırmanma etabı ise sporcuları bir hayli zorladı.


Antalya İl Jandarma Komutanlığı ile Kemer İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri de trafik ve güvenlik önlemleri aldı.



Ormanda kazanan Wade Young


Hard Enduro Dünya Şampiyonası’nda 81 puanla 2. sırada yer alan Güney Afrikalı Wade Young, Sea To Sky’ın orman etabında 1. sırada yer aldı. Organizasyonda parkurun tecrübeli isimleri arasında yer alan Red Bull’un 28 yaşındaki sporcusu, bu etabı liderlikte sonlandırdı. Orman etabında ikinciliği Alman sporcu Manuel Lettenbichler elde etti. Hard Enduro Dünya Şampiyonası’nda zirvede yer alan Red Bull’un 26 yaşındaki sporcusu ilk iki etabı 2. sırada tamamladı.


Yarışta 3. ise Billy Bolt oldu. Sakatlığının ardından 7 aylık ara sonrası yarışlara dönerek dünü birinci kapatan İngiliz sporcu, orman etabında kürsünün 3. sırasında yer aldı.



Semih Özdemir: “Sea To Sky’ın en zorlu olan dağ yarışı için hazırlanıyoruz”


Sea To Sky Enduro Motosiklet Yarışı Organizatörü Semih Özdemir, organizasyonun ikinci gününde yaptığı açıklamada, “Bugün sabah saat 09.00’da orman yarışımızın startını Ovacık Yaylası’nda verdik. 43 kilometrelik etap tamamlandı. Herhangi bir sorun yaşanmadı. Yarışçılar tabii ki aralarda kondisyonu yetenler oraya kadar mücadele verdi ama en iyiler finişi gördüler. Bugünü de tamamladık, artık yarın için Sea To Sky’ın en zorlu olan dağ yarışı için hazırlanıyoruz” dedi.



Yarın dağ yarışı koşulacak


Plaj, orman ve dağ olmak üzere 3 ayrı etapta koşulan Sea To Sky Enduro Motosiklet Yarışı’nda yarın ise dağ yarışı saat 09.00’da start alacak. Çamyuva Sahili’nden başlayacak yarışta Kesmeboğazı’nı geçecek sporcular, ormanlık arazi içinden devam edip zorlu kaya tırmanışının ardından dünyanın en eğlenceli ve zorlu etabı olarak bilinen, deniz seviyesinden başlayıp, 2 bin 365 metrelik Tahtalı Dağı’nın zirvesinde finişi görecekler.



Sea To Sky Enduro Motosiklet Yarışı’nda ikinci gün sona erdi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Hayat kurtaranlara güvenli sürüş eğitimi Sakarya İl Ambulans Servisi Başhekimliği Eğitim Birimi tarafından Arifiye Eğitim Pistinde gerçekleştirilen üç günlük Ambulans Sürüş Güvenliği Eğitimi (ASGE) programı tamamlandı. Programa acil tıp teknisyeni, şoför, paramedik personellerden oluşan 21 kursiyer katıldı. 6 eğitmen ve ASGE koordinatörü eşliğinde gerçekleştirilen eğitim çerçevesinde, ambulans sürücülerinin güvenlik bilgi ve becerilerini geliştirmek yönelik çalışmalar yapıldı. Eğitimin ilk gününde kursiyerlere trafik ve sürüş güvenliği, araç bakım ve teknik bilgileri ile mesleki sürüş kuralları üzerine teorik dersler verildi. İkinci ve üçüncü günlerde ise 15 sürüş parkurunda uygulamalı eğitim gerçekleştirildi. Bu parkurların 6’sı yavaş sürüş teknikleri, 9’u ise hızlı sürüş tekniklerinden oluştu. Ayrıca, akü takviyesi, zincir takılması, lastik değişimi gibi konular da kursiyerler tarafından birebir uygulamalı olarak öğrenildi. Eğitimde ambulans kullanımına dair özellikli talimatlar ve teknik bilgiler de kursiyerlere aktarıldı. ASGE eğitiminin temel amacı; ambulans kazalarının ve yangınlarının önlenmesi, meydana gelebilecek bir trafik kazası veya yangının en az hasarla atlatılması, ambulans çalışanları ve hasta güvenliğinin sağlanmasıdır. Aynı zamanda, hastane öncesi sağlık hizmetlerinde görev yapan paramedik, acil tıp teknisyeni ve sürücülerin ambulans sürüş güvenliği ile ilgili bilgi ve becerilerinin artırılması, daha kaliteli, etkili ve verimli bir hizmet sunumuna katkı sağlamaktır. Eğitim pistine giderek ziyarette bulunan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Kayhan Özdemir’e; Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Serdar Değirmenci, Acil Sağlık Hizmetleri Birimi Uzmanı Erkan Yamaç ile İl Ambulans Servisi Başhekimi Uzm. Dr. Seyit Yiğit eşlik etti. Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi alan Özdemir, eğitim sonunda kursiyerlerin alandaki uzmanlıklarını pekiştirerek acil sağlık hizmetlerinde güvenliği artırma yolunda önemli bir adım attıklarını dile getirerek eğitim ekibi ve kursiyerleri tebrik etti.