SPOR - 26 Ağustos 2024 Pazartesi 00:57

Özhan Pulat: "Aleyhimize penaltılar çok rahat veriliyor"

A
A
A
Özhan Pulat: "Aleyhimize penaltılar çok rahat veriliyor"

Hatayspor Teknik Direktörü Özhan Pulat, Antalyaspor maçının ardından hakeme tepki göstererek, "Bize verilen penaltı pozisyonu öncesinde oyuncunun eline temas diyor, sonrasında penaltı pozisyonu. Aleyhimize verilen penaltılar çok rahat verilirken, bize verilenler didik didik aranıyor" dedi.


Trendyol Süper Lig’in 3. haftasında Hatayspor, deplasmanda uzatmalarda yediği penaltı golüyle sahadan 3-2 mağlup ayrıldı. Düzenlenen basın toplantısında maçı değerlendiren Hatayspor Teknik Direktörü Özhan Pulat, "İki ayrı devre olarak değerlendirilmesi gereken karşılaşmada ilk yarı her şey istediğimiz gibi gitti. 2-0 bir skorla aslında rahat girdik. Sonrasın Antalyaspor’un bir 10 dakika baskısını bekliyorduk. Bu baskıyı da iyi savunup Antalyaspor’un arkasında bulacağımız fırsatlarla skor arayacaktık. Çok talihsiz bireysel hatalardan 3 haftadır canımız yanıyor" diye konuştu.


Hakemin verdiği kararları da eleştiren Pulat, "Bireysel hataları sadece futbolcular değil hakem arkadaşlarımız yapıyor. Bize verilen penaltı pozisyonu öncesinde oyuncunun eline temas diyor, sonrasında penaltı pozisyonu. Aleyhimize verilen penaltılar çok rahat verilirken, bize verilenler didik didik aranıyor. Hakem yönetimi ilk 45 dakika başka, ikinci 45 dakika başka. Sahadaki oyuncular kadar hakemlerimiz de cesur olmalı. Hatayspor’un sesi çıkmıyor diye her hafta böyle bir skandalla karşılaşmaktan bıktık. Rakibimizi tebrik ediyorum" diye konuştu.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Yıldız Sarayı’nın ziyaret günü değişti Milli Saraylar Başkanlığı’na bağlı Yıldız Sarayı’nın ziyaret günleri yeniden düzenlendi. Tarihinde ilk kez kapılarını halka açtığı 19 Temmuz tarihinden bu yana binlerce ziyaretçi ağırlayan Yıldız Sarayı’nın artık pazartesi günü açık, çarşamba günü ise ziyarete kapalı olacağı kaydedildi. Milli Saraylar Başkanlığı’na bağlı Yıldız Sarayı, 19 Temmuz 2024 tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katıldığı törenle kapılarını ziyaretçilere açmıştı. İlk etapta pazartesi günleri kapalı olan Yıldız Sarayı’na ziyaret günlerinde yeni düzenlemeye gidildi. Yıldız Sarayı’nın artık pazartesi günü açık, çarşamba günü ise ziyarete kapalı olacağı öğrenildi. Müze-saray olarak hizmet vermeye başladığı gün ’şehrin en çok ziyaret edilenleri’ arasındaki yerini alan Yıldız Sarayı, haftada bir gün sadece çarşambaları ziyarete kapalı kalacak. Etkileyici mimarisi ve geçmişiyle yerli ve yabancı turistlere unutulmaz anlar yaşatan Yıldız Sarayı, çarşamba hariç haftanın her günü 09.00-17.30 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Yıldız Sarayı büyük ilgi görüyor Uzun yıllar devam eden restorasyon, konservasyon ve peyzaj çalışmalarının ardından kapılarını açan Yıldız Sarayı’nda Büyük ve Küçük Mabeyn Köşkü, Çit Kasrı, Limonluk Kasr-ı Hümayunu, Sultan 2. Abdülhamid’in şahsi kütüphanesi, marangozhanesi, Yıldız Albümleri’nden oluşturulan Fotoğraf Müzesi ve Has Bahçe tarihinde ilk kez ziyarete açıldı. Osmanlı döneminde yabancı devlet adamlarının ağırlandığı Büyük Mabeyn Köşkü, görkemiyle görenleri kendisine hayran bıraktı. Çit Kasrı’nda oluşturulan Sultan 2. Abdülhamid Müzesi, tarih ve sanat meraklıları tarafından büyük ilgi gördü. Tarihin akışını değiştiren olaylara tanıklık eden Küçük Mabeyn Köşkü’nü gezenler, geçmişe ışık tutan ayrıntıların izlerini sürme imkanı buluyor. Tarihte ‘Hamid Bahçesi’ olarak adlandırılan, bitki çeşitliliği, doğal nehir görünümündeki göleti ve peyzaj tasarımıyla hayran bırakan bahçe de ziyaretçileri geçmişte yolculuğa çıkarıyor. Sultan 2. Abdülhamid’in şahsi kütüphanesine tahsis edilen ’Silahhane’ bölümü de büyük beğeni topluyor. Kapılarını dünyaya kapattıktan yaklaşık 1 asır sonra ziyarete açılan Yıldız Sarayı’nda tarihe tanıklık eden yerli ve yabancı turistler, özellikle Has Bahçe’de fotoğraf çektiriyor.
İstanbul Sultangazi Belediyesi’nden üniversiteyi kazanan öğrenciler için Boğaz turu Sultangazi Belediyesi Eğitime Destek Akademisi (SEDA) ile YKS’ye hazırlanarak üniversiteyi kazanan öğrenciler için Boğaz turu düzenlendi. 670 öğrencinin katıldığı gezi programına Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun da katıldı. Başkan Dursun, öğrencilerle yakından ilgilenirken, çekilen halaya da eşlik etti. Eğitimiyle öne çıkan Sultangazi Belediyesi Eğitime Destek Akademisi, YKS sonrası üniversiteye yerleşen öğrenciler için Boğaz turu düzenledi. İstanbul’un güzellikleriyle buluşan gençler, Boğaz havasının tadını çıkardı. Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun ve SEDA öğretmenleri de öğrencileri yalnız bırakmadı. Sultangazi’den kalkan servis otobüsleriyle Eminönü İskelesi’ne getirilen öğrenciler, vapura bindi. Yeşille mavinin buluştuğu Boğaz turuna tarihin izlerini taşıyan Dolmabahçe, Çırağan ve Beylerbeyi sarayları ile Kız Kulesi eşlik ederken, tarihi önemi büyük Mihrimah Sultan Camii ve Ortaköy Camii gibi yapılar da ilgi çekti. Gençler, Boğaz’ın birbirinden göz alıcı yalılarını da ilgiyle seyretti. Eğlenceli geziye müzik de eşlik etti. Başkan Dursun’un öğrencilerle birlikte halay çektiği gezi, renkli görüntülere sahne oldu. “SEDA bizim gözbebeğimiz” SEDA’nın önemine dikkat çeken Başkan Dursun, “SEDA bizim ilçemizin gözbebeği olan örnek eğitim kurumlarımızdan bir tanesi. 2023-2024 eğitim öğretim döneminde kurumumuzda eğitim görerek YKS sonucunda çeşitli üniversitelere yerleşen 670 öğrencimizi öncelikle kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum. Kişiye özel başarı programıyla, öğrencilere verdiği destekle başarının elde edilmesinde en önemli paya sahip olan eğitimcilerimize de bir kez daha teşekkürlerimi iletiyorum. SEDA’mızla daha nice güzel başarılar elde edeceğiz” diye konuştu.
Bartın BARÜ Rektörü Uzun, Aksaray Üniversitesi Rektörü Arıbaş’ı ziyaret etti Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş’ı ziyaret ederek ortak yapılabilecek çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu. İki üniversite arasında yapılabilecek iş birliği konusunda görüş alışverişinde bulunulduğu ziyarette, Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi” kapsamında tecrübe paylaşımı yapıldı. Bartın Üniversitesinin (BARÜ) bu yıl 7’ncisini uluslararası ölçekte düzenleyeceği Ar-Ge Proje Pazarı hakkında bilgilerin de aktarıldığı görüşmede, Türkiye’nin ‘Milli Teknoloji Hamlesi’ne katkı sağlanması yönünde iş birliği imkanları görüşüldü. Yükseköğretim kurumlarının bulundukları yerden başlayarak bölgelerinin kalkınmasında lokomotif bir rol üstlendiğinin altını çizen BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Üniversiteler ürettikleri katma değerle bulundukları bölgenin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına önemli katkılar sunmaktadır. Bartın Üniversitesi ve Aksaray Üniversitesi de bu noktada ihtisaslaşan yükseköğretim kurumları olarak önemli çalışmalar yapmaktadır. Bölgesel kalkınma temelinde tüm bileşenlerimizle iş birliği ve güç birliği yaparak sürdürdüğümüz çalışmalarımızda hedefimiz ülkemizin kalkınmasına değer katmaktır. Bu noktada saygıdeğer rektörümüz Prof. Dr. Alpay Arıbaş ile iki üniversitenin iş birliğinde yapılabilecekleri konusunda verimli bir görüş alışverişinde bulunduk. Ayrıca uluslararası katılımla 7-8 Kasım 2024 tarihlerinde Üniversitemizde düzenlenecek Ar-Ge Proje Pazarı etkinliğinden bahsederek sürdürülebilir kalkınmamıza sunabileceğimiz ortak değerlerden bahsettik. Kendilerine yakın ilgileri ve misafirperverliği için teşekkür ediyorum” dedi. Ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getiren Rektör Arıbaş ise her iki üniversitenin de ihtisaslaşma çalışmaları kapsamında öncelikle bulundukları bölge olmak üzere ülkemizin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine önemli katkı sağladıklarını dile getirdi. Ayrıca Rektör Arıbaş, farkındalığı artırarak gençlerin geleceği şekillendirecek gelişmelere odaklanmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen bilim ve teknoloji etkinliklerinin önemine de değinerek “Bu tür etkinlikleri Milli Teknoloji Hamlesine katkı sunma noktasında oldukça önemli buluyorum. Aksaray Üniversitesi olarak biz de ikincisini düzenlemeyi planladığımız Ar-Ge Proje Pazarı ile öğrenciler, araştırmacılar, sanayiciler ve girişimci adaylarını bir araya getirmeyi hedefliyoruz. Bartın Üniversitesi 7. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarının duyurulması ve katılımın teşvik edilmesi noktasında vereceğimiz destekle ise Türkiye’nin milli teknoloji üreten bir topluma dönüşmesine katkı sunmak istiyoruz. Bu düşüncelerle nazik ziyaretleri dolayısıyla Bartın Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Sayın Orhan Uzun’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Sivas Z kuşağı, hızlı ve pratik iletişim için mesajlaşmayı tercih ediyor Uzman Klinik Psikolog Kerime Begüm Özkaya, Z kuşağının pratik olduğu gerekçesiyle artık telefonla konuşmak yerine mesajlaşmayı tercih ettiğini söyledi. Değişen kuşaklar beraberinde getirdiği yeniliklere bir yenisini daha ekledi. Dijital iletişimin artmasıyla gençler sosyal ilişkilerindeki dinamikleri yeniden şekillendiriyor. Z kuşağı için yapılan araştırmada her 4 gençten 1 tanesinin telefonla konuşmak yerine mesajlaşmayı tercih ettiği ortaya çıktı. Z kuşağının kendilerini çok özgür hissettiğini söyleyen Sivas Medicana Hastanesinde görevli Uzman Klinik Psikolog Kerime Begüm Özkaya, “Telefonu istersem açarım istemezsem açmam mantığıyla hareket ediyorlar. Hızlı ve anlık geri dönüşlerin mümkün olduğu mesajlaşma uygulamalarını daha pratik bularak artık telefon konuşmasından kaçınıyorlar. Aslında ben bunu fast food tüketimine benzetiyorum. Çünkü hızlı ve pratik fakat bununla birlikte dikkat dağınıklığı yaşıyorlar” şeklinde konuştu. “Telefonu istersem açarım istemezsem açmam” Z kuşağının en büyük özelliği kendilerini çok özgür hissetmeleri vurgusunu yapan Özkaya, “X,Y ve Z olarak bilinen kuşaklar var. İçinde bulunduğumuz Z kuşağının teknolojiye bağlılıkları, ekran süresinin uzunluğu hep karşımıza çıkıyor. Bundan kaynaklı dikkat ve odaklanma problemleri yaşıyorlar. Ellerinde sürekli bulunan teknolojik aletlere maruz kalma durumları var. Z kuşağının en büyük özelliği şu ki kendilerini çok özgür hissediyorlar. Telefonu istersem açarım istemezsem açmam mantığıyla hareket ediyorlar. Kendilerini özellikle aile ortamında çok özel hissetme ihtiyacı duyuyorlar. Ben özelim bu nedenle de ister açar ister açmam mantığıyla hareket ediyorlar. Tabii bununla birlikte Z kuşağının bir diğer özelliği çok pratik olmak. Uzun uzun telefonla konuşmak çok zor geliyor bunu yerine mesajlaşmayı tercih ediyorlar” ifadelerini kullandı. “Mesajlaşmak istiyorlar” Yapılan araştırmada her 4 gençten 1 tanesinin telefonla konuşmak yerine mesajlaşmayı tercih ettiğini söyleyen Özkaya, “İçinde bulundukları dönem ve pratiklik ihtiyacı buna en büyük etken ama bu bir tercih meselesi çünkü telefonla bir kişiyle konuşmak yerine mesajlaşarak ve sesli not kullanarak birden fazla kişiyle iletişimde olmayı tercih ediyorlar. Ailelerden gelen telefonların beklenmedik bir haber veya sorgulama olmasından kaçınıyorlar ve bunun yerine mesajlaşmayı istiyorlar. Bu durumların hepsi gençlerin duygusal stresle baş etme yönetimi olarak düşünülebilir. Tabii bununla birlikte 35-54 yaş aralığı ise telefonla konuşmayı oldukça seviyorlar” dedi.
Antalya Karısına kurşun yağdıran cinayet zanlısı: "Hakaret edince dayanamadım" Antalya’da boşanma aşamasındaki eşini ikametinde ateşli silahla vurarak öldüren katil zanlısı, olayın üzerinden 24 saat geçmeden saklandığı yerde yakalandı. Emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçen zanlı adliyeye sevk edildi. Zanlının ifadesinde barışmak için eve gittiğini ve eşinin hakaret edince dayanamayıp öldürdüğünü söylediği öğrenildi. Antalya’nın Konyaaltı ilçesi Hurma Mahallesi 252 Sokak üzerinde bulunan lüks bir sitede sabah saatlerinde yaşanan olayda, Fadim Temirhanoğulları kendisine şiddet uyguladığı gerekçesiyle boşanma davası açtığı ve hakkında uzaklaştırma kararı aldırdığı eşi Savaş Temirhanoğulları tarafından ikametinde ateşli silahla vurularak öldürülmüştü. Temirhanoğulları’nın cansız bedeni ise sabah saatlerinde okula gitmek için uyanan kızı İ.T. (17) tarafından bulundu İhbarla olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edilirken savcılık ve olay yeri incelemesinin ardından Fadim Temirhanoğulları’nın cansız bedeni Antalya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Adliyeye sevk edildi Olayla ilgili sitenin güvenlik kameralarını inceleyen ve alınan ifadeler sonrası çalışmalarını derinleştiren Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Savaş Temirhanoğulları’nın F.İ. isimli şahsın aracı ile birlikte Antalya’nın Korkuteli ilçesine kaçtığını belirledi. Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin titiz çalışması sonucu katil zanlısı, olayın üstünden 24 saat geçmeden Korkuteli Bayatbademler’deki villada yakalandı. Korkuteli ilçesinde gözaltına alınan Savaş Temirhanoğulları ve kaçmasına yardım eden F.İ. ifade işlemleri için Antalya Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Emniyetteki ifade işlemlerinin ardından sağlık kontrolü için Uncalı Semt Polikliniği getirilen zanlı, gazetecilerin ‘neden öldürdünüz?, pişman mısınız?’ sorularına cevap vermedi. Şüpheliler buradaki kontrollerinin ardından Antalya Adliyesi’ne sevk edildi. "Hakaret edince dayanamadım" Öte yandan cinayet zanlısı Savaş Temirhanoğulları’nın emniyette alınan ifadesinde cinayeti işlediğini kabul ettiğini belirterek, "Barışmak için gitmiştim. Zili çaldım ve içeri girdim. İçeride konuşuyorduk. Hakaret edince dayanamadım ve tabancayla öldürdüm" dediği öğrenildi.