ASAYİŞ - 04 Ekim 2024 Cuma 10:18

Olay yerinden kaçırılan sürücü kırık ayağının acısına dayanamayıp hastaneye gelince yakayı ele verdi

A
A
A
Olay yerinden kaçırılan sürücü kırık ayağının acısına dayanamayıp hastaneye gelince yakayı ele verdi

Antalya’da meydana gelen trafik kazasında 2 ayrı suçtan aranması olan ve ehliyeti bulunmayan motosiklet sürücüsü yakınları tarafından olay yerinden kaçırıldı. Motosiklet sürücüsü kırık ayağının acısına dayanamayarak hastaneye gelince yakayı ele verdi.


İlginç olay, Antalya’nın Manavgat ilçesi Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde meydana geldi. Seyir halindeki Yusuf A.’nın kullandığı 07 CMZ 65 plakalı motosiklet ile Mehmet A.’nın kullandığı 07 BCF 535 plakalı hafif ticari araç cadde üzerinde çarpıştı. Güvenlik kamerasına saniye saniyesine yansıyan kazada hafifi ticari aracın çarptığı motosiklet sürücüsü yaralandı. 112 Acil Çağrı Merkezine gelen ihbar üzerine olay yerine 112 Sağlık ekibi ve Manavgat Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği ekipleri sevk edilirken, kazaya karışan motosiklet ve yaralanan motosiklet sürücüsünün olay yerinde olmadığı görüldü.



Motosiklet ve sürücü olay yerinden götürüldü


Kazayı gören vatandaşlar, motosiklet sürücüsünün ayağının kopma derecesinde kırık olduğu halde kazadan kısa süre sonra olay yerine bir kamyonet geldiğini, motosiklet ve yaralı sürücüyü alıp olay yerinden kaçırdığını dile getirdiler. Trafik ekiplerinin gerekli bilgileri alması ve hafif ticari aracı yoldan kaldırarak kaza raporu için karakola gitmesinden kısa süre sonra kazada yaralanan motosiklet sürücüsünün Manavgat Devlet Hastanesine geldiği belirlendi. Ayağında çok sayıda kırık olduğu belirlenen motosiklet sürücüsünün 2 ayrı suçtan aranması olduğu ve sürücü belgesinin olmaması nedeniyle olay yerinden kaçırıldığı öğrenildi.



Her iki sürücünün de ehliyeti yok


Manavgat Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği ekiplerince yapılan kontrolde araç sürücülerinin sürücü belgelerinin olmadığı, araçların başkalarına ait olduğu belirlendi. Araç sürücüleri ve araç sahiplerine ayrı ayrı 12 bin 977’şer TL ceza uygulanırken olay yerini terk eden motosiklet sürücüsüne olay yerini terkten 3 bin 115 TL, motosikletin sigortasının olmamasından 690 TL para cezası uygulandı. Her 2 araç sürücüsü ve araç sahiplerine toplam 55 bin 713 TL ceza uygulandı.



Olay yerinden kaçırılan sürücü kırık ayağının acısına dayanamayıp hastaneye gelince yakayı ele verdi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Budak’tan minik karatecilere moral ziyareti Şehzadeler Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Başkanı Gökay Budak, belediyenin 9-11 yaş karate kurslarına katılan 20 öğrenciyle bir araya geldi. Başkan Budak, öğrencilere çanta, tişört ve şapka hediye ederek onların azmini takdir etti ve sporun çocukların hem fiziksel hem de zihinsel gelişimine olan katkısına vurgu yaptı. Şehzadeler Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Başkanı Gökay Budak, Şehzadeler Belediyesi tarafından organize edilen karate kurslarına katılan 9-11 yaş grubundaki öğrencilerle buluştu. 20 öğrencinin eğitim aldığı kursun düzenlendiği spor salonunda çocuklarla keyifli anlar geçiren Başkan Budak, her bir öğrenciye çanta, tişört ve şapka hediye etti. Sporun, özellikle küçük yaş gruplarında bedensel gelişim kadar zihinsel ve sosyal gelişim açısından da büyük önem taşıdığını belirten Başkan Budak, karate gibi disiplin ve özveri gerektiren bir spor dalının çocukların özgüvenlerini artırdığını ve kendilerini geliştirme yolunda önemli bir adım olduğunu vurguladı. Öğrencilerle sohbet eden Budak, kursların detayları hakkında bilgi alarak çocukların ilerleme kaydettiği alanlar ve karşılaştıkları zorluklarla ilgili antrenörlerle fikir alışverişinde bulundu. Antrenörler, öğrencilerin karateye olan ilgisinin her geçen gün arttığını ve kurslarda gösterdikleri performansın takdire şayan olduğunu dile getirdiler. Budak, öğrencilerin azmi, disiplini ve kararlılığına hayran kaldığını belirterek, gençlerin bu tür spor etkinliklerine yöneltilmesinin onların hayatlarında kalıcı etkiler bırakacağını söyledi. Budak, bu tür kursların sadece fiziksel aktivitelerle sınırlı olmadığını, aynı zamanda gençlerin sosyal çevrelerini genişletmelerine ve yeni arkadaşlıklar edinmelerine imkan tanıdığını ifade etti. Karate kursları sayesinde çocukların, öz disiplin, saygı ve dayanıklılık gibi değerleri de öğrenerek hayatlarına uygulayabileceklerini belirtti. Başkan Budak, Şehzadeler Belediyesi olarak her zaman gençlerin spor yapmalarını desteklediklerini ve onların sağlıklı bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamaktan gurur duyduklarını sözlerine ekledi.
İzmir Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST’te Ege Üniversitesi standını ziyaret etti TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Ege Üniversitesinin Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivalindeki standını ziyaret etti. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ana yürütücülüğünde düzenlenen, Ege Üniversitesinin (EÜ) paydaş olarak yer aldığı, dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST), Adana Havalimanı’nda devam ediyor. Festivalin ikinci gününde de Ege Üniversitesinin standı havacılık ve teknoloji meraklılarının ilgi odağı oldu. TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Ege Üniversitesinin Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivalindeki standını ziyaret etti. Ege Üniversitesi öğrencilerinin geliştirdikleri projeleri inceleyen Bayraktar, Egeli gençlerle sohbet ederek, başarılar diledi. Ege Üniversitesi standını Selçuk Bayraktar’ın yanı sıra Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç, özel ve kamu kurumlarının temsilcileri de ziyaret etti. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Adana’da kapılarını ziyaretçilerine açan dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivalinde; tam akredite, öğrenci odaklı, öncü araştırma üniversitemizin standı yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Festivalin ikinci günü üniversitemiz standında TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Selçuk Bayraktar’ı ağırladık. Proje takımlarımızda yer alan akademisyenlerimiz ve öğrencilerimizle projeleri değerlendiren Selçuk Bayraktar, Millî Teknoloji Hamlesi vizyonuyla hazırlanan projelerimize büyük ilgi gösterdi. Yurt içinden ve dışından, 7’den 70’e herkesin teknolojiyle buluşmasına imkânı sunan TEKNOFEST’e katkılarından dolayı Sayın Bayraktar’a şükranlarımı sunuyorum. Festivalde, proje takımlarımızın geliştirdiği yapay zekâ, otonom sistemler, savunma teknolojilerine yönelik projeler havacılık ve teknoloji meraklılarının ilgi odağı olması bizlerde ayrı bir motivasyon oluşturdu” dedi.