ASAYİŞ - 16 Eylül 2024 Pazartesi 09:50

Manavgat’ta tur minibüsü ile otomobil çarpıştı, şans eseri yaralanan olmadı

A
A
A
Manavgat’ta tur minibüsü ile otomobil çarpıştı, şans eseri yaralanan olmadı

Manavgat’ta kavşak sisteminde tur minibüsü ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada şans eseri yaralanan olmadı.


Kaza; Herdford Caddesi’nden çıkmakta olan Fadimana T.’nin kullandığı 42 EHA 78 plakalı otomobil ile Sorgun Bulvarı istikametine seyir halindeki Şirin K.’nin kullandığı 04 AAG 609 plakalı tur minibüsünün kavşakta çarpışması sonucunda meydana geldi. Kazanın ardından olay yerine 112 ağlık ekibi ve Manavgat Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği ekipleri sevk edilirken araçlarda bulunanlar sağlık ekiplerinin olay yerindeki müdahalesinin ardından durumlarının iyi olduğunu belirterek hastaneye gitmediler.



Manavgat’ta tur minibüsü ile otomobil çarpıştı, şans eseri yaralanan olmadı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Isparta Isparta’nın yeni valisi Abdullah Erin oldu Resmi Gazete’de yayımlanan 18 Eylül 2024 tarihli Cumhurbaşkanı kararnamesi ile Isparta Valiliği’ne Abdullah Erin getirildi. Mevcut vali Aydın Baruş ise Gümüşhane Valisi oldu. 18 Eylül 2024 tarihli Resmi Gazete sayısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla 16 ilin valisi değişti. Vali-Mülkiye Başmüfettişi görevini yürüten Abdullah Erin Isparta Valiliği’ne getirildi. Mevcut vali Aydın Baruş ise Gümüşhane Valiliği’ne atandı. Abdullah Erin kimdir? 1991 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden mezun oldu. Meslek hayatına Burdur ili Tefenni ilçesinde kaymakamı olarak başladı. Gülşehir kaymakam vekilliği, Tefenni kaymakamlığı, Doğanşar kaymakamlığı, Bayburt vali yardımcılığı, Şırnak vali yardımcılığı görevlerini yürüttü. 2005 yılında açılan Mülkiye Müfettişliği sınavını kazandı ve 2005-2009 yılları arasında Mülkiye Başmüfettişi görevlerinde bulundu. 2009 yılı Haziran ayında, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) genel sekreterliği görevini yaptı. 2012 yılında Genel Sekreterlikten ayrılarak Mülkiye Başmüfettişliği görevine geri döndü. 2013 yılı Şubat ayı itibari ile 2 yıl boyunca İçişleri Bakan Danışmanlığı görevinde bulundu. Haziran 2016, Temmuz 2017 arasında Adıyaman valisi olarak görev aldı. 21 Haziran 2017 tarihinde yayınlanan 2017/10458 sayılı Valiler Kararnamesi ile Şanlıurfa valisi görevine getirildi. İngilizce, Arapça ve Kürtçeyi iyi derecede bilen Abdullah Erin, evli ve 3 çocuk babasıdır.
Aksaray Kadını kocası, kocayı da kayınbabası vurdu: 1 ölü, 1 ağır yaralı Aksaray’da bir süre önce eşiyle kavga eden koca, babasının evine yerleşen karısına kurşun yağdırdı. Kadının babası ise damadına ateş açarken, kadın kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti, koca ise yoğun bakıma alındı. Olay, gece yarısı Fatih Mahallesi 4164 Şehit İsmail Dağ Sokak’ta yaşandı. Edinilen bilgiye göre, bir süre önce eşiyle kavga eden R.O. (30), babasının evine yerleşen karısı Fadimana Ok ile görüşmek istedi. Kadının görüşmeyi reddetmesi üzerine kayınbabasının evine giden R.O. burada araç içinde eşinin dışarıya çıkmasını bekledi. Babası M.A. ile apartmandan dışarı çıkan eşini gören R.O. araçtan inip eşine tabancayla kurşun yağdırdı. Kadın kanlar içinde yere yığılırken baba da belindeki tabancayı çıkartarak damadına ateş açtı. Kadın ve eşi yaralanırken silah seslerini duyan mahalle sakinleri durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri yerdeki yaralı karı kocaya ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Ardından ambulanslarla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine kaldırılan yaralılardan Fadimana Ok yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Ağır yaralanan kocası R.O. ise tedavi altına alınırken hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Olay yerinde inceleme yapan polis ekipleri kayıplara karışan kayınbaba R.A.’nın peşine düşerken olayla ilgili Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca tahkikat başlatıldı.
Ankara Burdur ve Karabük’te idare mahkemesi kurulmasına ilişkin karar Resmi Gazete’de Adalet Bakanlığınca, Burdur ve Karabük’te idare mahkemesi kurulmasına karar verildi. Adalet Bakanlığının, İdare Mahkemesinin Kurulmasına ve Yargı Çevresinin Belirlenmesine İlişkin Kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı. Yayımlanan karara göre, 2576 sayılı Bölge İdare Mahkemeleri, İdare Mahkemeleri ve Vergi Mahkemelerinin Kuruluşu ve Görevleri Hakkında Kanun’un 2. maddesinin birinci ve ikinci fıkraları uyarınca, İçişleri, Hazine ve Maliye ile Ticaret bakanlıklarının olumlu görüşleri alınarak Burdur İdare Mahkemesinin kurulmasına ve yargı çevresinin Burdur olarak belirlenmesine ve Karabük İdare Mahkemesinin kurulmasına ve yargı çevresinin Karabük olarak belirlenmesine karar verildi. "24 yılında 33 yeni idare mahkemesinin kurulmasıyla birlikte toplamda 214’e yükseltilmiştir" Konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, vatandaşların adalet hizmetlerine erişiminin hızlanması, yargının etkinliğinin ve verimliliğinin artırılması amacıyla Burdur ve Karabük’te idare mahkemesinin kurulduğunu bildirdi. Kararın Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini belirten Tunç, "Böylece ülke genelinde 2002 yılında toplam 60 olan idare mahkemelerinin sayısı, 2024 yılında 33 yeni idare mahkemesinin kurulmasıyla birlikte toplamda 214’e yükseltilmiştir. Yeni kurulan idare mahkemelerinin ülkemize, milletimize ve yargı teşkilatımıza hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.
Burdur Burdur’un yeni valisi Tülay Baydar Bilgihan şehre atanan ilk kadın vali oldu Resmi Gazete’de yayımlanan 18 Eylül 2024 tarihli Cumhurbaşkanı kararnamesi ile Burdur Valiliği’ne Tülay Baydar Bilgihan getirildi. Vali Bilgihan şehrin ilk kadın valisi olurken mevcut vali Türker Öksüz ise Vali-Mülkiye Başmüfettişi oldu. 18 Eylül 2024 tarihli Resmi Gazete sayısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla 16 ilin valisi değişti. Buna göre İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcısı görevini yürüten Tülay Baydar Bilgihan yeni Burdur Valisi oldu. Burdur Valisi Türker Öksüz ise Vali-Mülkiye Müfettişliği’ne atandı. Burdur’un ilk kadın valisi oldu Personel Genel Müdür Yardımcısı görevini yürütürken Burdur Valisi olarak atanan Tülay Baydar Bilgihan şehrin ilk kadın valisi oldu. Tülay Baydar Bilgihan Kimdir? Burdur Valisi olarak atanan Tülay Baydar Bilgihan 1978 yılında Ağrı’nın Tutak ilçesinde doğdu. 1998 yılında Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nü bitirdikten sonra 2000 yılında Mülki İdare Amirliği mesleğine Kaymakam adayı olarak başladı ve yaklaşık üç yıl süren bir eğitim sonrasında sırasıyla Isparta-Yenişar Bademli, Erzurum- Köprüköy, Malatya- Hekimhan, Denizli- Kale ve Babadağ, Kaymakamlığı, Erzincan Vali Yardımcılığı, Yalova-Armutlu Kaymakamlığı, Kayseri - Hacılar Kaymakamlığı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünde Şube Müdürlüğü ve Kimlik Kartları Daire Başkanlığını, 2017-2022 yılları arasında Ankara-Gölbaşı Kaymakamlığı görevini yürüttü. Baydar Bilgihan 26 Ağustos 2022 tarihinde İller İdaresi Genel Müdürlüğünde Genel Müdür Yardımcılığı görevine başladı. 24 Ağustos 2023 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Personel Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı. Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Yönetim Bilimleri alanındaki yüksek lisans çalışması neticesinde “İngiltere’deki Yönetim Etiği Çalışmaları” konulu tezini hazırlayan Bilgihan 2008 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından gönderildiği İngiltere’nin Portsmouth Üniversitesi’nde ise Avrupa Birliği çalışmaları üzerine yüksek lisans yapmış ve tezini “Çevreci Sivil Toplum Kuruluşlarının Rolü ve AB’deki Demokrasi Açığı Sorunu” üzerine tamamladı. Vali Tülay Baydar Bilgihan Erzurum’un Köprüköy ilçesinde kız çocuklarının okullaşmasına dönük çalışmaları dolayısıyla 2006 yılında Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından “Şeref Diploması” ödülüne, Gölbaşı ilçesindeki çalışmaları nedeniyle de 2022 yılında Türk İdareciler Derneği tarafından “Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk Üstün Hizmet Ödülüne” layık görüldü. İyi derece İngilizce bilen Vali Baydar Bilgihan evli ve iki çocuk annesidir.