SPOR - 14 Ekim 2024 Pazartesi 14:45

Manavgat’ta Rahvan At Yarışları coşkusu yaşandı

A
A
A
Manavgat’ta Rahvan At Yarışları coşkusu yaşandı

Antalya’da Manavgat Belediyesi ve Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen 15. Manavgat-Side Geleneksel Rahvan At Yarışları, Sorgun Atatürk Stadyumu yanındaki sahada büyük bir katılımla gerçekleşti.


15. Manavgat-Side Geleneksel Rahvan At Yarışları; Baş Atlar, Baş Altı Atları, Büyük Orta Atları, Küçük Orta Atları, Deste Boy, Taze 5’li, 4’lü Tay, 3’lü Tay, İthal A, İthal B ve 4 Nal Atlar kategorilerinde toplam 120 atlı sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi. Göz kamaştıran atlar ve becerikli jokeyler, izleyicilere heyecan dolu anlar yaşattı. Yarışmaların sonunda, dereceye giren katılımcılara ödülleri verildi.


Miras vurgusu


Manavgat Belediye Başkanı Dr. Niyazi Nefi Kara, geleneksel sporların önemine vurgu yaparak, bu tür etkinliklerin kültürel mirasın yaşatılması açısından büyük bir değer taşıdığını belirtti. Kara, “Manavgat’ımıza teşrif eden bütün atçılarımız hoş geldi. Bizleri onurlandırdılar. Sevgili Başkanım Hasan Delikkulak bizleri sürekli destekledi, bu organizasyonları sürdüreceğiz. Bizler insan odaklı belediye hizmetlerini önceliyoruz. En büyük değerimiz insandır diyoruz. Bugünlerde farklı nedenlerden dolayı kadınlarımıza, çocuklarımıza şiddeti görüyoruz, kadına şiddete son diyoruz. Spor ise barıştır, kardeşliktir. Asli görevimiz olan sosyal belediyeciliğin yanında spora olan desteğimizi sürdüreceğiz. Çünkü sporcu ahlaklıdır, zekidir. Organizasyonda emeği geçen belediye emekçilerimize, Hasan Delikkulak başkanıma, bütün oda başkanlarımıza, sivil toplum örgülerimize, muhtarlarımıza ve en çok da güvenlik güçlerimize teşekkür ediyorum” dedi.


Manavgat-Side Rahvan Atçıları Spor Kulübü Başkanı Hasan Delikkulak, Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu Başkanı Hakan Kazancı adına Manavgat Belediye Başkanı Dr. Niyazi Nefi Kara’ya şilt takdim etti.



Manavgat’ta Rahvan At Yarışları coşkusu yaşandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Komşuların döner bıçaklı gürültü kavgasında kan aktı: 1 ağır yaralı Samsun’da komşular arasında gürültü yüzünden çıkan döner bıçaklı kavgada 1 kişi ağır yaralandı. Olay, Samsun’un Canik ilçesi Gaziosmanpaşa Mahallesi’nde dün akşam meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, daha önce de gürültü yaptıkları için birbirleriyle husumetleri bulunan Engin K.(24) ile üst kat komşusu Hüseyin A.(47) arasında kavga çıktı. Hüseyin A., döner bıçağı ile saldırdığı Engin K.’yi ensesinden, sağ bacağından ve sol kolundan yaraladı. Kavgayı ayırmak isteyen Nazım B.(53) de kafasından hafif şekilde yaralandı. Nazım B., Gazi Devlet Hastanesine, Engin K. ise Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Hayati tehlikesi bulunduğu öğrenilen Engin K. ilk müdahalesinin ardından Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Hastanede ameliyata alınan Engin K.’nin çok kan kaybettiği öğrenildi. Canik İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alınan Hüseyin A. bugün Samsun Adliyesine sevk edildi. Hüseyin A., Engin K.’nin kapısına gelip kendisine bıçakla saldırdığını ve bu sırada elinin baş parmağından yaralanınca kendisini korumak için döner bıçağını kullandığını söyledi. Nöbetçi mahkemeye ifade veren Hüseyin A. tutuklanarak Samsun T Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi. (MAY-