EĞİTİM - 17 Eylül 2024 Salı 17:25

Manavgat’ta kuaförlük Masterclass eğitim semineri

A
A
A
Manavgat’ta kuaförlük Masterclass eğitim semineri

Manavgat Belediyesi, yerel esnafın gelişimini desteklemek ve meslek standartlarını artırmak için desteğini sürdürüyor.


Antalya’nın Manavgat Belediyesi’nin destekleriyle Manavgat Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Kamil Zor Akademi tarafından düzenlenen kuaförlük masterclass eğitim semineri, Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Seminere, Manavgat Belediye Başkanı Dr. Niyazi Nefi Kara, oda başkanları ve vatandaşlar katıldı.


Seminer, ilçede faaliyet gösteren kuaförler ve güzellik uzmanları için büyük bir fırsat sundu. Etkinlik, Manavgat Belediyesi’nin sağladığı destekle gerçekleştirildi ve geniş bir katılımcı kitlesi topladı. Katılımcılara modern kuaförlük uygulamaları, müşteri ilişkileri ve salon yönetimi gibi konularda detaylı bilgiler sunulan etkinlikte, ilçedeki esnaf ve sanatkarlar, kuaförlük alanındaki en son trendler ve teknikler hakkında bilgi sahibi olma fırsatı buldular. Katılımcılar, seminerde yapılan uygulamalı çalışmalar sayesinde, teorik bilginin yanı sıra pratik beceriler de kazandılar.


Başkan Dr. Niyazi Nefi Kara, seminerin açılışında yaptığı konuşmada, esnaf ve sanatkarlara olan desteğin önemine vurgu yaptı. Kara, “Manavgat Belediyesi olarak ilçemizdeki tüm esnaf ve sanatkarlarımızın yanında olmanın, onların gelişimini desteklemenin ve meslek standartlarını artırmanın her zaman önceliğimiz olduğunu belirtmek isterim. Kuaförlük, sadece bir meslek değil, aynı zamanda bir sanat dalıdır. Her birinizin, bu sanatın her yönünü öğrenmek, geliştirmek ve yeniliklere açık olmak için gösterdiğiniz çaba bizleri gururlandırıyor. Manavgat olarak, siz değerli kuaförlerimizin ve kuaför adaylarımızın eğitimlerine ve gelişimlerine büyük önem veriyoruz. Hep birlikte, bu tür eğitimlerin sektöre olan katkısının farkındayız ve bu yüzden bu tür etkinliklerin devamını destekleyeceğiz. Son olarak, bu seminerin verimli geçmesini, sizlerin bilgi ve tecrübeler edinmenizi temenni ediyorum. Başta Hasan Özcan ve Kamil Zor Akademi eğitmenleri olmak üzere, katılımınız ve katkılarınız için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.



Manavgat’ta kuaförlük Masterclass eğitim semineri

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çanakkale Kıbrıs Gazisi ‘Madalyalarım’ dediği şarapnel parçalarını 50 yıldır saklıyor Çanakkale’de yaşayan Kıbrıs Gazisi Hakkı Gürses, Kıbrıs Barış Harekatı’nda görev yaptığı Mareşal Fevzi Çakmak Gemisi’ne uçaksavarlar tarafından isabet eden şarapnel parçalarını 50 yıldır saklıyor. Çanakkale’de yaşayan 72 yaşındaki Kıbrıs Gazisi Hakkı Gürses, Kıbrıs Barış Harekâtı sırasında askerlik hizmetini yerine getirdi. Mareşal Fevzi Çakmak Gemisi’nde telsizci olarak görev yapan Gürses, harekât sonrası Gölcük Tersanesi’nde onarıma giren gemisinde dolaşırken şarapnel parçalarını fark etti. Harekât sırasında uçaksavarlar tarafından gemiye isabet eden 2 adet şarapnel parçasını dolabında saklayan Gürses, ‘bunlar benim madalyalarım’ dediği şarapnel parçalarına 50 yıldır gözü gibi bakıyor. “Bunlar benim övünç madalyalarım” Sakladığı şarapnel parçalarını övünç kaynağı olarak gördüğünü söyleyen Kıbrıs Gazisi Hakkı Gürses, “Kıbrıs Barış Harekatı’na fiilen katıldım. Mareşal Fevzi Çakmak Gemisi’nde telsizci olarak görev aldım. 20 Temmuz sabahı Girne önlerinde 5 gemi olarak görev yaptık. Girne Limanı’nın birkaç mil açıklarında bombalama yaptık. Kıbrıs Barış Harekatı’nın ardından Gölcük Tersanesi’nde 1975 yılının Şubat ayında onarıma girdik. Onarım sırasında hasar alan yerler kesilmiş. Ben de telsiz kamarasının koridorundan geçerken tesadüfen gördüm. Şarapnel parçalarını aldım ve dolabımda sakladım. Bana nasip oldu, 50 yıldır da benimle birlikte yaşıyorlar. Bana ziyarete gelen herkese gösteriyorum. Bunlar benim övünç madalyalarım. Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50’nci yılında Kıbrıs Gazisi olarak devletimizden bir onur madalyası beklemiştik. Fakat böyle bir şey uygun görülmedi veya imkanlar olmadı. Gemimden kopan 2 şarapnel parçası benim manevi zenginliğim. Bunlar benim madalyalarım. Bunlarla övünüyorum ve ileride torunlarıma teslim edeceğim” diye konuştu. Harekât hatıralarını gün gün not aldı Harekât sırasında yaşadıklarını kaleme aldığını aktaran Gürses, “Ben edebiyat okudum, savaş başladığı gün yaşadıklarımı yazmak istedim. Notlarımı tutayım, yarın öbür gün gemi batarsa isimsiz bir askerin hatıraları diye yayınlanır diye düşündüm. Bu maksatla her gün yaşadıklarımı yazdım. El yazılarımı karaya geçince daktilo ile temize çektim. Bu yazıları da 50 yıldır saklıyorum. Bunlar da benim bir zenginliğim” dedi.