EĞİTİM - 15 Mart 2025 Cumartesi 12:08

Kemer’de öğrencilerden duygu yüklü anma programı

A
A
A
Kemer’de öğrencilerden duygu yüklü anma programı

Antalya’nın Kemer Belediyesi Ahmet Erkal Destek Eğitim ve Kurs Merkezi öğretmen ve öğrencileri, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında Kemer Belediyesi Kültür Salonu’nda duygu yüklü bir program düzenledi.


Öğrenci ve öğretmenlerin katılımı ile gerçekleşen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile başladı.


Sunumunu Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Tuğba Kıraç’ın yaptığı program, Tarih Öğretmeni Şefika Demirci’nin günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapması ile devam etti. Kurs öğrencileri Mehmet Çetinkaya ve Batuhan Reyhan’ın "Çanakkale Şehitlerine" adlı şiiri seslendirmeleri katılımcılardan büyük alkış topladı. Program, kurs öğretmenlerinden Duygu Gençkal ve öğrencilerden Demir Özdemir’in seslendirdikleri kahramanlık türküleri ile devam etti.


Programın sonunda kurs öğrencilerinin sahnelediği "Kınalı Kuzular" adlı gösteri izleyenlere duygu dolu anlar yaşatırken, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu da göz yaşlarına hakim olamadı. Büyük alkış toplayan gösterinin ardından "Çanakkale Türküsü"nün seslendirilmesi ile program sona erdi.


Programa Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Derya Baytekin, Belediye Meclis üyesi Mustafa Bilici, Kurs Müdürü Suat Göv ve Kemer Belediyesi Kültür Evi Sorumlusu Ramazan Kar da katıldı.



Kemer’de öğrencilerden duygu yüklü anma programı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adıyaman Kadir Gecesi ibadete açılan Meydan Cami doldu taştı Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden büyük hasar gören Adıyaman’da yeni yapılan Meydan Cami, Kadir Gecesi’nde ibadete açıldı. Yüzlerce kişi yeni camide teravih namazını kıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde, depremin 2. yıldönümünde açılışı yapılan yeni meydan çarşıdasında yapımı tamamlanan Meydan Cami ibadete açıldı. Eski hükümet meydanı olarak bilinen yere depremden önce yapımına başlanılan ancak deprem nedeniyle bitirilemeyen cami Kadir Gecesi’nde ibadete açıldı. Modern mimarisiyle dikkat çeken cami yaklaşık bin kişilik kapasiteye sahip. Bu mübarek gecede yüzlerce kişi ibadet için geldi. Vatandaşların sığmadığı camide Kadir Gecesi kılınan teravih namazı sonrasında ikramda bulunuldu. Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Kızılay ve çeşitli kuruluşlar gelen vatandaşlara kandil simidi, çikolata, salep gibi ikramlarda bulundu. Vali Osman Varol cami çıkışında yaptığı açıklamada, "Güzel geceyi, bu mübarek geceyi ruhuna, havasına uygun bir şekilde, geniş bir katılımla vatandaşlarımızla beraber idrak ettik. Teravih namazımızı kıldık. Tabi bunun, bu günü anlamlı kılan bir önemli neden de meydanda, hükümet meydanı diye vatandaşımızın bildiği meydandaki camimizin de bu gün ilk defa toplu olarak ibadete açılmış olmasıdır. Hem camimizin açılmasını, hem de Kadir Gecemizin hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi. Vatandaşlar da, Meydan Cami’nin Kadir Gecesinde ibadete açılmasını anlamlı bulduklarını ifade etti.
Konya Poliklinikte usulsüz yeşil/kırmızı reçeteli ilaç yazanlara operasyon Konya’nın Seydişehir İlçe Devlet Hastanesi Ortopedi Polikliniğinde kırmızı/yeşil reçeteli ilaçların usulsüz yazılmasına yönelik düzenlenen operasyonda 3 kişi yakalandı. Edinilen bilgiye göre, Seydişehir Devlet Hastanesi Ortopedi Polikliniğinde tıbbi sekreter olarak görev yapan M.B.’nin kırmızı ve yeşil reçeteli ilaçları doktorun bilgisi olmadan yazdığı belirlendi. Olayın ardından Seydişehir Devlet Hastanesi tarafından yapılan inceleme neticesinde olay Seydişehir Cumhuriyet Başsavcılığına bildirildi. Savcılık tarafından yapılan inceleme sonrası Konya Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü ile Seydişehir Narkotik Suçlarla Mücadele Büro Amirliği tarafından inceleme başlatıldı. Yapılan çalışma sonrası tıbbi sekreterler M.B ve hastanede mesai arkadaşı S.G. tıbbı sekreterlerle ilişkili olduğu değerlendirilen H.E. yakalanarak gözaltına alındı. Yaklaşık 100 reçete yazıldığı belirlendi Ekiplerin yaptığı araştırmada tıbbi sekreterler tarafından yaklaşık 100 adet kırmızı/yeşil reçeteli ilaç yazıldığı tespit edildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan M.B.’nin kendini görüntüleyen gazetecileri, "Çıkınca görüşeceğiz" diye tehdit etmesi dikkat çekti. Şüpheliler M.B., S.G. ve H.E. Seydişehir Devlet Hastanesinde yapılan sağlık kontrollerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.