KÜLTÜR SANAT - 15 Ekim 2024 Salı 15:16

6. Alanya Kitap Fuarı 18 Ekim’de kapılarını açıyor

A
A
A
6. Alanya Kitap Fuarı 18 Ekim’de kapılarını açıyor

Alanya Belediyesi tarafından düzenlenen 6. Alanya Kitap Fuarı, 18-27 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Onlarca yayınevi ve yazarın katılacağı fuarda, kitapseverler için indirimli kitaplar, imza günleri ve söyleşiler yer alacak.


Kapsamlı bir programa ev sahipliği yapacak olan Alanya Kitap Fuarı, bölgenin kültürel çeşitliliğine katkı sunmayı amaçlıyor. Yetişkinler, çocuklar ve gençler için özel etkinliklerin de yer alacağı fuar her yaştan okura hitap ederken, birçok tanınmış yazar, okurlarıyla buluşacak. Her gün düzenlenecek imza günleri ve söyleşilerde, yazarlar hem eserleriyle ilgili deneyimlerini paylaşacak hem de soruları yanıtlayacak.


18 Ekim Cuma günü saat 10.30’da başlayacak fuar, 27 Ekim Pazar gününe kadar her gün açık olacak. Alanya Kültür Merkezi ve Damlataş’taki 100. Yıl Parkı’nda gerçekleşecek etkinliklerde; okuma alanları, çocuklara yönelik müzik eşlikli masal anlatımı, masal tiyatrosu, oryantiring, drama ve dans, Anadolu masalları, keçe ayraç yapımı, okuma çemberi, Karagöz & Hacivat ve yazma atölyeleri, akşamları Çocuk Şarkıları ve müzik dinletileri olacak. Katılımcılar yayınevlerinin stantlarını gezerek kitap dünyasının çeşitliliğiyle tanışacak.



Başkan Özçelik’ten fuara davet


Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik kitapseverleri fuara davet ederek, "80 yayınevinin katılımıyla birbirinden değerli 50’den fazla yazarımız, hafta boyunca 17 söyleşide yer alacak. Çocuklarımız için de her şeyi detaylıca düşündük. Herkesi bekliyoruz" dedi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Öcalan hakkında ’şartlı salıverme’ teklifine şehit ve gazi derneklerinden tepki DEM Parti tarafından meclise sunulan ’şartlı salıverme’ teklifine şehit ve gazi dernekleri tepki gösterdi. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanı Haşim Sivri komisyona gönderilen kanun teklifi hakkında açıklama yaptı. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) tarafından meclise sunulan müebbet hapis cezası alanları kapsayan 110 maddelik ’şartlı salıverme’ kanun teklifine şehit ve gazi dernekleri tepki gösterdi. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanı Haşim Sivri kanun teklifine karşı yaptığı açıklamada, “Uyuyan sinir uçlarımız uyandırılırsa önünde duramayacakları bir sele maruz kalacaklarını asla unutmasınlar” dedi. “Şehitlerimizin kanı şimdiye kadar yerde kalmamıştır ve bundan sonra da kalmayacaktır” Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanı Haşim Sivri yaptığı açıklamada, “Bölücü terör örgütünün, maalesef Gazi Meclisimizde bulunan sözde siyasi temsilcilerinin terörist başı ve tüm terör olaylarının baş müsebbibi olan bebek katili Abdullah Öcalan’a ve diğer teröristlere özgürlük kisvesi altında başlattıkları eylem ve açıklamalar şu anda meclis komisyonlarına taşınmak istenmektedir. 8 Ekim 2024 tarihinde, aralarında bebek katili Abdullah Öcalan ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılanların şartlı salıverilmelerini de kapsayan 110 maddelik kanun teklifi meclis komisyonuna sunulmuştur. Ne ilginçtir ki teklif jet hızıyla komisyona gelmiştir. Bu deli saçması tasarı komisyona gelirken hamasi vatan ve millet nutukları atanlar nerededir? Yoksa bir oldubittiye getirilip milletimizin sinir uçlarına dokunmak mı istiyorlar. Böyle bir şeyi asla yapmalarını önermiyoruz. Uyuyan sinir uçlarımız uyandırılırsa önünde duramayacakları bir sele maruz kalacaklarını asla unutmasınlar. Yüce milletimiz, şehit ailelerimiz 8 bin 500 lira, gazilerimiz asgari ücret düzeyinde maaş alıp, ekonomik sıkıntılar içerisinde mücadele ederken ve zaten yaralıyken bir de böyle bir yara daha açılmasını kabul etmiyoruz ve etmeyeceğiz. Teröre karşı mücadele ederken can veren bizler, kanlarımızla vatanın her karış toprağını sulayan şehit ve gazi ailelerimiz; Gazi Meclisimizin çatısı altında terör yandaşlarını, terör sevicilerinin barındırılmasını ve Türkiye Cumhuriyetimizin nimetlerinden faydalanmalarını istemiyoruz. Aziz milletimiz şehit anne, baba eş ve çocukları ile kahraman gazilerimiz olarak başta vatan evlatlarının katili, cani, bebek katili terörist başı Abdullah Öcalan olmak üzere ve diğer teröristlere özgürlük, şartlı salıverilme gibi saçma, akla ve gerçeğe uymayan bu deli saçması kanun teklifinin söz konusu bile edilmemesini önce hükümetimizden sonra Gazi Meclisimizde bulunan ülkesine ve milletine bağlı milletvekillerinden talep ediyor ve bu durumu lanetleyen açıklamalarını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Bursa Nilüfer Belediyespor Eker Kadın Voleybol Takımı, öğrencilere altın tavsiyeler Nilüfer Belediyespor Eker Kadın Voleybol Takımı, öğrencilerle düzenlenen söyleşiye katıldı. Öğrencilerin sorularını cevaplayan voleybolcular, başarılı sporcu olmanın püf noktalarını paylaştı. Nilüfer’i ligde başarıyla temsil eden Nilüfer Belediyespor Eker Kadın Voleybol Takımı, öğrencilerle buluşarak, onları spora teşvik etmeye devam ediyor. Kadın voleybolcular, bu defa 400 öğrenciyle bir araya geldi. Düzenlenen söyleşiye Başantrenör Haluk Korkmaz, teknik heyet ve voleybol takımının oyuncuları katıldı. Öğrencilerin büyük ilgisiyle karşılaşan sporcular, başarılı olmanın yollarını paylaşarak; kariyer, stres yönetimi ve motivasyon üzerine gelen soruları yanıtladı. Voleybolcular, öğrencilere spor yapmanın önemi ve özel hayata kattığı kazanımları anlattı. Başarılı bir sporcu olmak için mental dinlenme kadar bedensel dinlenmenin de önemli olduğunu belirten Nilüfer’in başarılı voleybolcuları, spor vakitleri dışında da sosyalleşmeleri önerisinde bulundu. Başantrenör Haluk Korkmaz, takımların kendi içinde bir disiplin sistemine sahip olduğunu belirtti. Korkmaz, takım olma bilincinin de sorun çözme becerisiyle doğrudan bağlantılı olduğunu vurguladı. Haluk Korkmaz, ekip olmanın ve savaşmanın başarı için olmazsa olmaz kriterler olduğunun da altını çizerek, takımından son derece memnun olduğu söyledi. Keyifli geçen söyleşinin sonunda kura çekimi yapıldı. Kurayı kazanan şanslı öğrenciler, Nilüfer Belediyespor Eker Kadın Voleybol Takımı’nın maçını izlemeye hak kazandı.
İstanbul Türk-Arap Ekonomi Forumu’na geri sayım başladı Türkiye ve Arap Dünyası Ekonomi Zirvesi (TAF), 15’inci kez ‘Yatırım, Ticaret ve Teknolojide Global Koridor’ temasıyla 17 Ekim tarihinde İstanbul’da düzenlenecek. 2005 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın destek ve himayelerinde başlayan TAF, Dışişleri Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi’nin resmi desteğiyle, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Arap Ligi, Körfez İşbirliği Konseyi (GCC-KİK) ve Arap Odalar Birliği’nin işbirliğiyle düzenleniyor. Yapılan açıklamaya göre, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ev sahipliğinde, 17 Ekim tarihinde İstanbul’da yapılacak olan 15’inci Türk-Arap Ekonomi Forumu’na (TAF’15) Arap Ligi Genel Sekreteri Ahmed Aboul Gheit, Irak Maliye Bakanı Taif Sami Mohammed, Kuveyt Maliye Bakanı Noora Suleiman Salem Al-Fassam, Libya Maliye Bakanı Dr. Kalid Al-Mabrouk ve Mısır Maliye Bakanı Ahmed Kouchouki katılacak. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Dr. Fatih Karahan’ın katılımcılara hitap edeceği, organizasyon adına TAF Kurucusu ve Başkanı Murat Efe ile TAF Stratejik Partneri Dr. Erkan Kork’un konuşacağı TAF15’te, Arap Odalar Birliği Genel Sekreteri Dr. Khaled Hanafy, Körfez İşbirliği Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Khalid Ali Salim Al Senaidi, Libya Merkez Bankası Başkanı Naji Mohamed Issa, Dünya Bankası Körfez Bölge Direktörü Safaa El Tayeb El-Kogali ve Uluslararası Finans Kurumu (IFC) Bölge Direktörü Fawaz Bilbeisi de yer alıyor. Hükümet üyeleri başta olmak üzere, 500 üst düzey katılımcıyı bir araya getirecek olan ve Türkiye ile Arap ülkeleri arasındaki ekonomik ilişkilerde öncü rol üstlenen TAF, onur konuğu olarak ağırlanacak Arap Ligi Genel Sekreteri’nin 13 yıl sonra ilk kez Türkiye’ye gelmesi sebebiyle tarihi bir öneme sahip bulunuyor.