GENEL - 05 Nisan 2012 Perşembe 16:42

ŞEHİT ANNESİNDEN BAŞBAKAN YARDIMCISI ARINÇ`A FERYAT

A
A
A
ŞEHİT ANNESİNDEN BAŞBAKAN YARDIMCISI ARINÇ`A FERYAT

Hakkari`de dün şehit olan Jandarma Üsteğmen Ahmet Ozan Şarlak`ın annesi Gülderen Şarlak, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç`a "Oğlumun katillerini bulun" dedi.
Ulusal Kadın ve Medya Sempozyumu ile bir dizi ziyaret için Antalya`da bulunan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Manavgat ilçesinde hayırsever Ayşe Kasapoğlu tarafından yaptırılan Ayşe Kasapoğlu Camii`nin açılışını gerçekleştirdi. Arınç, daha sonra dün Hakkari`de şehit düşen Jandarma Üsteğmen Ahmet Ozan Şarlak`ın Manavgat Bahçelievler Mahallesi`nde bulunan evini ziyaret etti. Kurulan taziye çadırında şehidin babası Uğur Şarlak`a baş sağlığı dileyen ve bir süre baba Şarlak`la konuşan Arınç, yapılan duaya
da eşlik etti. Taziye ziyaretinin ardından vatandaşlarla vedalaşan Arınç`ı evinin balkonundan gören şehidin annesi Gülderen Şarlak, "Ben bir öğretmenim. Benim tayinimi Hakkari`ye çıkartın. Ben onlara andımızı, bayrağımızı öğreteceğim. Bir canımdan başka neyim kaldı ki, gerekirse oğlumun uğrunda onu da veririm. Artık benim bir canım kaldı. PKK, KCK, yeter yeter. Bu çocuğa emek verdim. Oğlumu bin 500 lira ile okuttum. Ellerime sağlık, Allah razı olsun. Sana bir çift sözüm var. Oğlumun kanını alacaksınız. Ve
diyeceksiniz ki `Aha senin kanını aldık. Aha senin çocuğunun katilini bulduk.` Eğer bulamayacaksanız ben örgütlenip dağa çıkar, oğlumun intikamını kendim alırım" diye feryat etti.
Anne Şarlak,`a vatandaşlar da alkışlarla destek verdi. Bunun üzerine Arınç, `İnşallah, inşallah` dedi. Arınç, daha sonra Manavgat`ta yayın yapan `Manavgat`ın Sesi. Akdeniz Haber` gazetesinin 47. kuruluş yıldönümü kutlamasına katıldı. Burada konuşan Arınç, "Şehidin annesi çok duygusal bir konuşma yaptı. Söylediklerini anlıyoruz, acısını anlıyoruz. Terörü bitirme konusunda, ülkemizde huzurlu ve güvenli günlerin gelmesi noktasında üzerimize düşenleri yapıyoruz. Şehitler kervanına Manavgat`tan bir kardeşimiz
katıldı. Ailesi ve bizler ne kadar üzülsek de o kadar gururluyuz. Kolay değil, 28 yaşında gencecik bir üsteğmenin arkasında annesi, kardeşi kaldı. Alçakça şehit düşmesi hepimizi üstü. Çok şehidimiz var. İnşallah bundan itibaren katilleri bir an evvel bulunur ve hesapları görülür. Bir an önce bu acılı günleri yaşamak istemiyoruz" diye konuştu.
Başbakan Yardımcısı Arınç, daha sonra gazetenin kuruluş yıldönümü dolayısıyla hazırlanan pastayı kesti. Arınç, ardından gazetelerin sahibi Neşe Yılmaz ve Aysel Gelendost`a elleri ile pasta yedirdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Karşıyaka liderlik koltuğuna oturdu Karşıyaka, TFF 3. Lig 1. Grup’ta ilk 7 haftada 6 galibiyet, 1 beraberliğe imza atarak liderlik koltuğuna oturdu. TFF 3. Lig 1. Grup’ta yeni sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan Karşıyaka, ilk 7 hafta itibarıyla başarılı bir performansa imza attı. Lige Kırşehir FSK beraberliğiyle başlayan yeşil-kırmızılılar, daha sonra oynadığı maçlarda Bulvarspor, 23 Elazığ FK, Artvin Hopa, Bornova 1877, Kuşadasıspor ve Düzcespor’u mağlup etmeyi başardı. Üst üste başarılı sonuçlara imza atan Karşıyaka, 6 maçlık galibiyet serisine de imza attı. Bursaspor’un da hafta sonu oynanan maçta Silifke’ye puan kaybetmesiyle liderlik koltuğunu ele geçiren İzmir ekibi, 19 puanla ilk basamakta bulunurken, Bursaspor ise 17 puanla ikinci sırada yer alıyor. Karşıyaka, gelecek hafta Tokat Bld. Plevnespor’u sahasında mağlup ederek hem galibiyet serisini devam ettirmek hem de liderlik koltuğundaki yerini korumayı hedefliyor. Kaf-Kaf, iki haftadır 3’te 3 yapıyor İzmir’in köklü kulüplerinden Karşıyaka; futbol, basketbol ve voleybolda iki hafta üst üste 3’te 3 yaptı. Futbol branşında oynadığı son 6 maçı kazanan Karşıyaka, basketbolda ise isim sponsorunu kaybedip mali sıkıntılar yaşamasına rağmen geçtiğimiz hafta ligde Merkezefendi Basket’i 105-88, dün de Mersin Spor’u 107-81 mağlup etti. Kadınlar Voleybol 1. Ligi’nde ise Sultanlar Ligi yükselmek isteyen Karşıyaka, şu ana kadar oynadığı 3 maçı da kazanıp liderlik koltuğuna oturdu. Böylece yeşil-kırmızılılar, 3 branşta da iki haftadır yenilgi yüzü görmedi.
Erzurum En eğlenceli tanıtım Erzurum Zihinsel Özürlüler Derneği Başkanlığına seçilen Şaban Hepekbiç ve yeni yönetimi özel çocuklar ve gençler için eğlence programı tertipledi. Etkinlikte yeni yönetim de kamuoyuna tanıtıldı. Erzurumlu özel çocuklar ve gençler için eğlence programı tertiplendi. Erzurum Zihinsel Özürlüler Derneği’nin yeni başkanı Şaban Hepekbiç ve yeni yönetim kurulu tarafından dernek binasında düzenlenen eğlence programı yoğun bir ilgi gördü. Programda görev bayrağını Yahya Şaşi’den devralan çiçeği burnunda başkan Şaban Hepekbiç ve yeni yönetim kurulu üyeleri de basına tanıtıldı. Zihinsel engelli bireyler topluma kazandırılmalı Kendisinin de engelli çocuğunun olduğunu belirten Erzurum Zihinsel Özürlüler Derneği Başkanı Şaban Hepekbiç, zihinsel engelli bireylerin topluma kazandırılması gerektiğini söyledi. Hepekbiç, "Bu özel çocuklarımızın toplumsal yaşama katılım sağlamaları önündeki engelleri kaldırma, sahip oldukları potansiyeli ortaya çıkarma, yeterli kaynak ve uzmanları bu konuya yönlendirmek hepimizin ahlaki sorumluluğudur" dedi. Engelli çocuk sahibi annelere fedakarlıkları için teşekkürler Erzurum Zihinsel Özürlüler Derneği Başkanı Şaban Hepekbiç, bir zihinsel engelli çocuk sahibi olan kendi eşine ve tüm engelli çocukların annelerine özverileri ve fedakarlıkları için teşekkür ederek, “Özel çocuklarımız için fedakarlık yapan eşim Nurgül Hepekbiç ve tüm annelere minnet borçluyum” dedi. Engelli çocuklar için daha hassas olunması gerektiğinin altını çizen Hepekbiç, "Bu özel çocuklarımız için yapacaklarımız belki sınırlı olabilir ama ufkumuzu her daim geniş tutmalıyız. Bizle birlikte olup topluma girmek isteyen engellilerin ’biz de varız’ çığlığına kulak asmalıyız. Bu özel çocuklar için yaptıklarımızı aslında toplum için yaptığımızı aklımızdan çıkarmayalım. Şunu da unutmayalım ki en büyük engel sevgisizliktir" diye konuştu. Özel bir gün yaşadılar Özel bireyler için etkinlikte hayır çarşısı düzenlendi. Gönüllü gençler, zihinsel engelli vatandaşlarımız için yüz boyaması yaparak onlara moral aşıladı. Ayınca zihinsel engelli bireyler, programda dans edip, palyaço ile çeşitli oyunlar oynadı ve gönüllerince eğlendi. Yeni yönetim kamuoyuna tanıtıldı Görev bayrağını Yahya Şaşi’den devralan Erzurum Zihinsel Özürlüler Derneği Başkanı Şaban Hepekbiç yeni yönetimde yer alan yol arkadaşlarını da basına tanıttı. Şaban Hepekbiç başkanlığındaki yeni yönetimde şu isimler yer aldı: Fatih Genç, Mehmet Tanrıbilir, Uğur Yavuz, Ferda Gültoplar, Neşe Aydın, Nurgül Hepekbiç, Fevziye Kartal, Nurten Aktaş, Hüsna Karakum, Leyla Akgül, Mehtap Ortaç, Şengül Demircioğlu, Müşerref Türkmen, Hatice Ataç, Sadrettin Yalman, Öte yandan Erzurum Zihinsel Özürlüler Derneği Başkanı Şaban Hepekbiç, onursal başkan Yahya Şaşi’ye de bugüne kadarki hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.
Kastamonu İnşaat halindeki gölette sel sularının altında kalan iş makineleri kurtarılmayı bekliyor Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde inşaat halindeyken sel sularına teslim olan göletteki iş makineleri kurtarılmayı bekliyor. Göletin herhangi bir tehlike oluşturmadığını söyleyen yetkililer ise çalışmaların suyun çekilmesinin ardından devam edeceğini söyledi. Olay, 17 Ekim’de İnebolu ilçesi Sökü Göleti inşaatında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, şiddetli yağış, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce yaptırılan Sökü Göleti inşaatında ani su baskınına sebep oldu. Dağlardan gelen sel suları ile inşaat halindeki göleti bir anda dolması neticesinde özel firmaya ait iki iş makinesi, su altında kaldı. İş makinelerinin operatörleri, kendi imkanları ile göletten çıkarak kurtuldu. 5 gündür gölet altında bulunan iş makineleri ise suyun azalmaması sebebiyle çıkartılamadı. Yaşanan olayla ilgili bilgi veren yetkililer, göletin herhangi bir tehlike arz etmediğini, suyun çekilmesinin ardından iş makinelerinin çıkartılacağını ve inşaat çalışmalarının devam edeceğini söyledi. Göletin herhangi bir tehlike oluşturmadığını belirten Şantiye Şefi Mehmet Aygün, “Vatandaşlar, göletin yıkılacağını söylüyorlar. Görmüş olduğunuz gibi herhangi bir şey yok. Çok kısa zamanda, aşırı yüklenme olmasına rağmen barajda iki iş makinesinin su altında kalmasından başka bir şey yok. Sağlamlığı gayet güzel. Şu anda barajda tehlike arz edecek hiçbir şey yok. Gayet sağlam olduğu görüldü” dedi. Su altında kalan iş makinelerinin sahibi Melik Yılmaz ise iş makinelerinin kurtarılmasını beklediğini ifade ederek, “17 Ekim’de aniden su bastı, makinemiz su altında kaldı. Operatörlerimiz kurtuldu ama makinelerimiz su altında kaldı. Operatörlerimiz karşıdaki yoldan çıkarak kurtuldular. Makineleri kurtaramadık, şu anda su altında kaldı. Bir haftadır kurtarmayı bekliyoruz” diye konuştu.
Antalya Vali Şahin: “Kazaların çok büyük bölümü sürücü hatalarından kaynaklanıyor” İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Mobil Trafik Tırı, Antalya’da öğrencilere trafik eğitimi verdi. Alanı ziyaret eden ve TÜBİTAK tarafından geliştirilen 100 promil alkollü bir insanın reflekslerindeki etkiyi ölçen gözlüğü de deneyen Hulusi Şahin" Gerçekten alkollü bir şekilde sürücü koltuğuna oturmak, bir uçurumun kenarında gözü kapalı yürümeye benziyor. Türkiye’deki kazaların çok büyük bir kısmı, yüzde doksanları geçen oranda maalesef sürücü hatalarından kaynaklanıyor. Dolayısıyla sürücüleri eğitirsek, bu kazalardaki can kayıplarını, yaralamaları, maddi kayıpları da çok azaltırız. Kazaları azaltırız. Hedefimiz bu, bu yönde de çalışıyoruz” dedi. İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokolle il il dolaşan “Mobil Trafik Eğitim Tırı”, Antalya’ya gelerek, Cumhuriyet Meydanı’nda minik öğrencilere trafik eğitimi verdi. Tırın içinde “Trafik nedir” konulu eğitim alan öğrenciler, meydana kurulan trafik oyun alanında uygulamalı eğitimle trafik kurallarına uymanın hayati önemi vurgulandı. Dört tekerlekli bisikletle okul yolu bölgesi şeklinde hazırlanan parkur üzerinde polisler eşliğinde araç kullanan öğrenciler, yaya kaldırımında durmaları gerektiğini ve hız sınırını öğrendi. “Hedefimiz, trafikte belli bazı davranış kalıplarını erken yaşta öğretmek” Antalya merkezine kurulan “Mobil Trafik Eğitim Tırı”nı Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya İl Emniyet Müdürü ve Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu ziyaret etti. İki gün boyunca öğrencilerin alanı ziyaret edeceğini ifade eden Antalya Valisi Hulusi Şahin, eğitim hakkında basın mensuplarına bilgi verdi. Şahin, “İçişleri Bakanlığı Trafik Eğitim Tırı bugün Antalya’yı ziyaret ediyor. Bugün ve yarın okullarımızdan öğrencilerimiz buraya gelecekler ve eğitim alacaklar. Önce teorik eğitim, ardından da bizim pistimizde çocuklarımız sürücü olmayı deneyimliyorlar. Nasıl davranışlar yapılması lazım? Emniyet kemeri hassasiyeti, yaya geçidini kullanırken yaya olarak nasıl kullanacağız? Sürücü iken yaya geçidi nasıl bir şekilde kullanılır, nasıl reaksiyon gösterilir? Bunlarla ilgili çalışmalar yapılıyor. Trafikteki davranışlar, bir refleks şeklinde öğrenilen davranışlar. Bunlar eğer erken çağlarda, erken yaşlarda oturtulur ise gelişmiş ülkelerde gördüğümüz gibi bu böyle devam eder. Eğer belli bir yaştan sonra siz bunu vermeye çalışırsanız, bu çok daha zor oluyor. Dolayısıyla bizim de hedefimiz, trafikte belli bazı davranış kalıplarını erken yaşta öğretmek. Bunları çocuklarımıza daha yaş iken vermeye çalışıyoruz. Bunu başardığımız zaman, trafik olduğundan çok daha iyi noktalara gelecektir” dedi. “Kazaların yüzde 90’ı sürücü hatasından” Her geçen gün artan trafik kazası sayısına dikkat çeken Vali Hulusi Şahin, Türkiye’deki kazaların büyük bir kısmının sürücü hatasından kaynaklandığını açıkladı. Şahin, “Türkiye’de her geçen gün trafikte araç sayısı artıyor, her gün çok sayıda trafik kazası da oluyor. İçimizi acıtan, canımızı yakan yaralamalı, ölümlü, ailelerin içerisine ateş düşüren çok sayıda kazayla da karşılaşıyoruz. Dünyanın her yerinde var, Türkiye’de de var. Bunları azaltmanın yolu öncelikle sürücü davranışları. Türkiye’deki kazaların çok büyük bir kısmı yüzde doksanları geçen oranda maalesef sürücü hatalarından kaynaklanıyor. Dolayısıyla sürücüleri eğitirsek bu kazalardaki can kayıplarını, yaralamaları, maddi kayıpları da çok azaltırız. Kazaları azaltırız. Hedefimiz bu, bu yönde de çalışıyoruz” şeklinde konuştu. Vali Şahin, TÜBİTAK’ı geliştirdiği gözlüğü deneyimledi Eğitim alanındaki TÜBİTAK tarafından geliştirilen 100 promil alkollü bir insanın reflekslerindeki etkiyi ölçen gözlüğü de deneyen Hulusi Şahin, alkollü araç kullanılmaması yönünde uyarıda bulundu. Şahin, şöyle devam etti: “Bu, 100 promil alkollü bir insanın reflekslerindeki etkiyi ölçen TÜBİTAK tarafından geliştirilmiş bir gözlük. Onu taktığınız zaman refleksleriniz ne oluyor, onu anlıyorsunuz. Gerçekten topu göremiyorsunuz, çift görüyorsunuz. Hareket edemiyorsunuz. Emniyet müdürümüz denedi, topu tutamadı. Ben biraz daha dayanıklıymışım herhalde, topu zor bela tuttum. Gerçekten alkollü bir şekilde sürücü koltuğuna oturmak, bir uçurumun kenarında gözü kapalı yürümeye benziyor. Sonu gerçekten felaket. Sadece kendinize zarar vermiyorsunuz, günahsız insanlara da zarar verme ihtimaliniz çok yüksek oluyor.” “Genelde bisikletimi hep yollarda sürüyordum, artık bisiklet yolunda süreceğim” Alanda eğitim alan Faruk Tugayoğlu İlkolu 3. Sınıf öğrencisi Deniz, polislerin sıcak yaklaşımlarından dolayı polisleri çok sevdiğini söyleyerek, şu ifadelere yer verdi: “Polislik çok güzel bir meslek, onların sayesinde trafik kurallarını öğrendik, çok teşekkür ederiz. Genelde bisikletimi hep yollarda sürüyordum, artık bisiklet yolunda süreceğim. Bisikletçilere sesleniyorum; hep bisiklet yollarından ya da kaldırımlardan gitsinler. Yoksa kötü kazalara neden olabilirler.” (BA-