YEREL HABERLER - 08 Ocak 2015 Perşembe 16:23

Gençlik Ve Spor Konfederasyonu Cezaevi Sosyal Sorumluluk Projelerine Hızla Devam Ediyor

A
A
A
Gençlik Ve Spor Konfederasyonu Cezaevi Sosyal Sorumluluk Projelerine Hızla Devam Ediyor

Şair-Yazar Burak Ballı ve Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu İl Başkanı Şair-Yazar-Gazeteci Rukiye Orhan, Antalya L Tipi cezaevinde mahkumlara kişisel gelişim teknikleri anlatılarak Şiir Terapisi gerçekleştirdi.
Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu Genel Başkan Ferudun Cevahiroğlu’nun Başdanışmanı Yazar Şair Burak Ballı’nın yönettiği cezaevi mahkumlarına şiir terapisi Adana, Gaziantep,Osmaniye, AnkaraSincan, Çankırı, Eskişehir ve İzmir Bursa E Tipi cezaevinden sonra Antalya L tipi Cezaevi’nde de yapıldı. Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu Genel Başkan Başdanışmanı Şair Burak Ballı Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu İl Başkanı Rukiye Orhan, Antalya Cumhuriyet Başsavcı vekili Adnan Tabar, Antalya L tipi Cezaevi Savcısı Ertan Ünsal, Cezaevi Müdürü Şeref Tatlı, kurum öğretmeni Fatih Uysal ve kurum yetkililerin eşiğinde mahkumlara şiir terapisini gerçekleştirdi.
Antalya Başsavcı vekili Adnan Tabar yapılan etkinlikten dolayı Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu başdanışmanı Burak Ballı’ya ve Konfederasyon yönetimine teşekkür etti. Cezaevi müdürü Şeref Tatlı, "Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu gibi Türkiye’nin en önemli kuruluşunun Cezaevleriyle ilgili projeler yapması bizi çok memnun etmiştir. Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu Antalya İl Başkanı Yazar Rukiye Orhan ile birlikte Öykü Atölyesi, mahkumların kişisel gelişimine yönelik çalışmalar vb. konulardaki projelerin birlikte istişare edilerek hayata geçirilmesi bizleri memnun edecektir" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Muğla’yı orman yangınları esir aldı Muğla’da dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan orman yangınları üç bölgede devam ederken, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi devam ediyor. Muğla’ da dün Ortaca ve Dalaman ilçelerinde başlayan orman yangınlarına bu sabah, Gökova Körfezi ve Milas yangınları da eklendi. Ortaca yangını kontrol altına alınırken, diğer ü bölgede yangınlar devam ediyor. “Dalaman yangınına 6 uçak müdahale ediyor” Dalaman Taşbaşı köyünde akşam saatlerinde başlayan yangın söndürme çalışmaları devam ediyor. Yangına 49 arazöz 15 su ikmal aracı 5 dozer ve 288 orman personeli kararan müdahale ediyor. Sabah gün doğumuyla birlikte 6 uçak ve 1 helikopter havadan söndürme çalışmalarına başladı. Bölgede şiddetli rüzgarın etkisi söndürme çalışmalarını zorlaştırıyor. “Gökova Körfezi yanıyor” Muğla Gökova Körfezi Turnalı mevkiinde çıkan orman yangını söndürme çalışmaları da devam ediyor. Sarp arazinin de bulunduğu yangın bölgesinde 23 arazöz 6 su ikmal aracı 2 dozer ve 131 orman personeli karadan müdahale ederken, 5 helikopter ve 1 uçak havadan söndürme çalışmalarına katılıyor. Burada da şiddetli rüzgar etkili oluyor. “Milas’ta orman yangını çıktı” Muğla Milas Dibekdere Mahallesi yakınlarında saat 05.40 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle ormanlık alanda yangını çıktı. Yangına 7 arazöz 2 su tankeri ve 45 personel karadan müdahale ediyor. 1 helikopterde havadan söndürme çalışmalarına destek veriyor.
Erzincan Erzincan’ın yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu Meteorolojinin ani sıcaklık düşüşüyle birlikte kar uyarısında bulunduğu Doğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan illerden Erzincan’ın yüksek kesimlerinde gece saatlerinde aralıklı kar yağışı görüldü. Hava sıcaklığı sıfır derecenin altına düştü, sis ve pus görüş mesafesini düşürdü. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan son değerlendirmelere göre, bölge genelinde hava parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek. Hava sıcaklığı mevsim normalleri altında seyredecek. Rüzgar, kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek. Kar yağışının görüldüğü Erzincan - Sivas karayolu Sakaltutan ve Kızıldağ geçitleri ile Erzincan - Gümüşhane karayolu Ahmediye geçidinde Karayolları ekipleri görev aldı. Karayolları ekipleri güzergahlarda kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı. Ağır tonajlı araçlar yapılan karla mücadele çalışmasının ardından seyirlerine devam etti. Yollarda herhangi bir ulaşıma kapanma meydana gelmedi. Zirai don uyarısı Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan verilere göre; Karadeniz üzerinden gelen soğuk havayla birlikte bugün ve yarın gecenin ilk saatlerinde Erzincan, Erzurum, Bayburt ve Ardahan çevrelerinde zirai don beklenmekte. Meteorolojiden yapılan açıklamada, “Zirai don tehlikesinin gelecek hafta ortasına kadar devam edeceği tahmin edildiğinden tarımsal faaliyetlerle uğraşan vatandaşlarımızın kendi bölgelerindeki tahmin ve uyarıları dikkatle takip etmeleri önem arz etmektedir” ifadelerine yer verildi.