YEREL HABERLER - 19 Mart 2012 Pazartesi 16:46

ÇANAKKALE RUHU KEPEZ’DE YAŞATILDI

A
A
A
ÇANAKKALE RUHU KEPEZ’DE YAŞATILDI

Kepez Belediyesi 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 97. yılı dolayısıyla Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde tören düzenledi. İsmet İnönü Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencilerinin sunduğu gösteri ile Çanakkale ruhu yeniden yaşandı.
Kepez’de Çanakkale Deniz Zaferi’nin 97. yıldönümü törenlerle kutlandı. Kepez Belediyesi 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 97’inci yıldönümü dolayısıyla Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde anma programı düzenledi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan anma programında, İsmet İnönü Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencilerinin sunduğu oratoryom gösterisi ile Çanakkale ruhu yeniden yaşatıldı.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural’ın yanı sıra çok sayıda birim müdürlerinin katıldığı programa, şehit ailesi ve yakınları da büyük ilgi gösterdi.
İsmet İnönü Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencilerinin, Çanakkale ruhunu yeniden ortaya koydukları gösteri, davetliler tarafından büyük alkış aldı. Öğrencilerin gösterilerin ardından 1994’ün Eylül ayında Tunceli Mazgirt Darıkent kazasında şehit düşen öğretmen Metin Kaynar’ın babası Osman Kaynar, öğretmeninin şehit oğluna yazdığı duygu yüklü şiiri okudu.
Konuşmaların ardından resim ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. 1. kademe resim yarışmasında ikincilik alan Ali Rıza Altıntaş İlköğretim Okulu öğrencisi Melike Gülsoy ve 2. kademe şiir yarışmasında ikinci olan Hüseyin Avni Çöllü İlköğretim Okulu öğrencisi İlayda Nurlu’ya ödüllerini, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural verdi.
İlköğretim 1. kademe resim yarışması birincisi Ali Rıza Altıntaş İlköğretim Okulu öğrencisi Büşra Öcalan ve 2. kademe şiir yarışmasında Sefa Akın İlköğretim Okulu öğrencisi Nurten Elmas’a ödüllerini, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü verdi.
Anma programının ardından programı hazırlayan öğrenci ve öğretmenleri tek tek kutlayan Başkan Tütüncü ve protokol üyelerine, fuaye alanında Çanakkale Savaşı’nda Mehmetçiklerin ne zorluklarla mücadele ettiğini, biraz olsun göstermek için “hoşaf ve bir dilim ekmek” ikram edildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Esenyurt’ta ağaçlık alanda bulunan kadın cesediyle ilgili şüpheliler yakalandı Esenyurt’ta geçen yıl ağaçlık alanda bulunan kadın cesediyle ilgili yürütülen soruşturmada 3 şüpheli, yakalanarak gözaltına alındı. Genç kadının boğularak öldürüldüğü belirlenirken, emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler adli makamlara sevk edildi. Geçen yıl 25 Haziran’da saat 09.30 sıralarında Esenyurt Ardıçlı Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde işe gitmek üzere yola çıkan M.C.B., ağaçlık alandaki patika yolda bir kadının yüzüstü hareketsiz yattığını fark edip durumu yetkililere bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, N.K. (36) isimli kadının hayatını kaybettiğini belirledi. Yapılan incelemede, olay yerinin vatandaşların Ardıçlı Mahallesi’nden TEM Otoyolu’na geçmek için kullandığı patika yol olduğu tespit edildi. Kadının çanta, cüzdan ve kişisel eşyalarının yanında olduğu, ayrıca poşet içerisinde yedek kıyafetlerinin bulunduğu öğrenildi. Ceset üzerinde yapılan ilk incelemede, burun kısmından hafif şekilde kan geldiği ve ölüm morluklarının oluşmaya başladığı tespit edildi. Otopside boğularak öldürüldüğü tespit edildi Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopside, N.K.’nin tecavüze uğradığı, cesedi üzerinden erkek şahsa ait DNA örnekleri tespit edildiği ve boyun kısmına baskı uygulanmak suretiyle boğularak öldürüldüğü belirlendi. Soruşturmayı derinleştiren ekipler, olayla bağlantılı olduğu değerlendirilen 3 şüpheliyi tespit etti. Şüphelilerin olay günü maktul ile görüşen sevgilisi M.G. (41), M.G. ile irtibatlı olan eski sevgili H.T. (39) ve M.G.’nin abisi R.G. (44) olduğu belirlendi. Şüpheliler düzenlenen operasyonla yakalandı Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince 8 Nisan’da Esenyurt ve Beylikdüzü ilçelerinde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda şüpheli şahıslar yakalanarak gözaltına alındı. Suçlamaları kabul etmeyen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince sürdürülüyor.
Eskişehir Eskişehirli esnaf vatandaşları hatalı fiyat algısı hakkında uyardı Eskişehirli esnaf Selahattin Arslanbenzer, vatandaşların pahalı ürünün daha kaliteli olduğu algısına kapıldığını belirterek, daha bilinçli alışveriş yapılması gerektiğini söyledi. Eskişehir’de uzun yıllardır balık ve sebze satışı yapan Selahattin Arslanbenzer, vatandaşların ürün satın alırken bilinçsiz bir yaklaşım sergilediğini ifade etti. Pahalı ürünün daha kaliteli olduğuna dair yanlış bir algının olduğunu vurgulayan Arslanbenzer, "Bizim vatandaşımız kaliteli ürünü pahalı zannediyor, bir liralık ürünü on liraya sat kaliteli zanneder ama ürün aynı aslında" dedi. Arslanbenzer, farklı tezgahlarında aynı ürünü farklı fiyatlarla sattığında, vatandaşların pahalı olanı tercih ettiğini gözlemlediğini belirtti. "Vatandaşın daha bilinçli olması gerekiyor" Selahattin Arslanbenzer, vatandaşların daha bilinçli bir şekilde alışveriş yapması gerektiğini şu sözlerle ifade etti: "Bizim vatandaşımız kaliteli ürünü pahalı zannediyor, bir liralık ürünü on liraya sat kaliteli zanneder, ama ürün aynı aslında. Benim 4-5 yerde daha tezgahım var, hangisinde ürünü pahalı satarsam onu kaliteli zannediyorlar. Vatandaş bu konuda bilinçli değil. Mesela çileği tezgahta 3 parçaya bölerek satalım, baştaki çileğe 100 sondaki çileğe 150 diyelim. Vatandaş daha kaliteli diye düşünüp en sondaki çilekten alır. Bu konuda vatandaşımızın daha açık gözlü ve bilinçli olması gerekiyor bence."