YEREL HABERLER - 01 Mart 2012 Perşembe 13:17

BÖCEK’TEN YILMAZ’A TAZİYE ZİYARETİ

A
A
A
BÖCEK’TEN YILMAZ’A TAZİYE ZİYARETİ

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürü Uğur Gökcan’ın geçtiğimiz hafta bir kişi tarafından şehit edilmesiyle ilgili İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz’a taziye ziyaretinde bulundu.
Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, beraberindeki heyet ile birlikte, Antalya il Emniyet Müdürü Ali Yılmaz’a taziye ziyaretinde bulundu. Ziyarette Başkan Muhittin Böcek, Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürü Uğur Gökcan’ın şehit olması ile neticelenen olaydan dolayı büyük üzüntü duyduklarını kaydetti. Böcek, Konyaaltı Belediye Başkanlığınca Uncalı Mahallesi 1224. Sokak üzerinde yaptırılan parka, Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürü Merhum Uğur Gökcan’ın isminin verileceğini ifade etti. Emniyet Müdürü Ali Yılmaz da acıyı paylaşmalarından ve şehidin isminin parka verilmesi düşüncesinden dolayı Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e teşekkür etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sivas Sivasspor’da Gökhan Karagöl’den Hakan Arslan’a cevap Sivasspor Basın Sözcüsü Gökhan Karagöl, dün takımdan ayrıldığını açıklayan Hakan Arslan’ın yapmış olduğu basın açıklamasına istinaden sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Sivasspor Basın Sözcüsü Gökhan Karagöl, takımdan ayrılan Hakan Arslan ile ilgili açıklama yaptı. Takımdan ayrılan Hakan Arslan basın açıklamasında, “Sezonun sonuna doğru benim hiçbir şekilde fikrim alınmadan, görüşme dahi yapılmadan, ’Hakan Arslan, sezon sonu futbolu bırakarak teknik heyetimize dahil olacak’ açıklaması yapıldı. Bu basiretsiz açıklamaları yapan ve benim kadar Sivasspor’a hizmeti bulunmayan yöneticilerin, benim kariyerim hakkında yapmış olduğu açıklamaları şaşkınlıkla takip ettim” sözlerini kullanmıştı. Bunun üzerine Sivasspor’dan şu şekilde cevap verilmişti: “’Ziya Erdal ve Hakan Arslan önümüzdeki sezon takımda kalacak mı, sezon sonunda futbolu bırakacak mı?’ sorusuna Basın Sözcüsü Gökhan Karagöl, “İki oyuncu da bizim kıymetlimiz ve evladımız” diyerek cevaplamıştır. Ancak farklı sosyal medya platformlarında, ‘Hakan Arslan sezon sonu futbolu bırakıyor’ paylaşımları yapılmış bu durumun asılsız olduğu yönetim kurulumuz tarafından kendine söylenmiştir.” Sivasspor Basın Sözcüsü Gökhan Karagöl de konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bahsi geçen radyo programındaki bölümün ses kayıtlarını paylaşarak Hakan Arslan’ın bahsettiği gibi bir durumun söz konusu olmadığını söyledi. Karagöl, paylaşımında, “Sosyal medyadan yanlış ifadeler üzerinden başkanımıza ve yönetim kurulumuza sitem eden Hakan Arslan ve Sivasspor aleyhine çalışan sosyal medya trolleri için röportajın bu bölümünü yeniden yayınlıyorum. Takdir Sivasspor taraftarı ve kamuoyunundur" ifadelerine yer verdi.
İstanbul Bakan Bak’tan gençlere müzekart ve seyahatsever müjdesi Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, ücretsiz Müzekart GNS uygulaması ile Seyahatsever projelerinin başlangıç tarihlerini açıkladı. Bakan Bak, Müzekart GNS uygulamasının 1 Temmuz’da, gençlere GSB yurtlarında konaklama imkanı sunan Seyahatsever projesinin de 8 Temmuz’da başlayacağını duyurdu. Gençlik ve Spor Bakanlığı, gençlere bu yaz da çok çeşitli etkinliklerle dolu dolu imkanlar sunuyor. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Gençlik Kampları ve Gençlik Yaz Okulları’nın ardından, merakla beklenen müjdeyi de verdi. Başladığı günden bugüne gençler tarafından büyük ilgi gören ücretsiz Müzekart GNS ve Seyahatsever projelerinin bu yıl da devam edeceğini açıklayan Bakan Bak, “Gençlerimiz, bu projelerle 2 yıldır ülkemizin dört bir yanını özgürce geziyor, tanıyor, keşfediyor. İnanılmaz bir ilgi ve memnuniyet var ve bu da bizi çok mutlu ediyor. Bu yıl da heyecanla bu haberi beklediklerini biliyoruz. Onları daha fazla bekletmeden müjdeyi veriyoruz. 19-25 yaş arası gençlerimize Türkiye’de bulunan müze ve ören yerlerini ücretsiz gezip görme ve keşfetme olanağı sağlayan Müzekart GNS 1 Temmuz’da, GSB yurtlarında yaz döneminde 18-30 yaş arası gençler için ücretsiz konaklama imkanı sunan Seyahatsever projemiz ise 8 Temmuz itibariyle başlıyor” dedi. Müzekart GNS uygulamasından faydalanmak isteyen gençlerin www.muzekartgns.com adresi üzerinden başvuru yaparak dijital kartlarını oluşturabileceği ve 1 Temmuz’dan 30 Eylül tarihine kadar ülke genelindeki 300’den fazla müze ve ören yerini tekrar ücretsiz görme imkanı bulabileceğini belirten Bakan Bak, Seyahatsever projesi hakkında da şu bilgileri verdi: “Gençler arasında çok popüler olan ve talep gören Seyahatsever projemizde Bakanlığımız bünyesinde Türkiye’nin 81 ilinde bulunan yurtların kapılarını milyonlarca gencimize açıyor; yaz döneminde de onlara ikinci bir yuva oluyoruz. Bu kapsamda, deprem bölgesi hariç illerimizde 1 kız ve 1 erkek yurdumuzu yaz döneminde gençlerin hizmetine tahsis ettik. Projeden faydalanmak isteyen 18-30 yaş arasındaki gençlerimiz, 444 0 472 (ALO GSB) numaralı çağrı merkezimizi en az bir gün öncesinden arayıp rezervasyon yaptırarak diledikleri ildeki GSB yurtlarında 5’er gün süreyle ücretsiz konaklayabilecekler. Projemiz 8 Temmuz’dan 25 Ağustos 2024 tarihine kadar devam edecek.” Gençlik Kampları için son çağrı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde 25 ilde yer alan 38 Gençlik Kampının da ilk dönem misafirlerini ağırlamaya başladığını belirten Bakan Bak, ikinci kamp dönemi için başvuruların 7 Temmuz tarihine kadar devam ettiğini hatırlattı. Ulaşımdan konaklamaya, beslenmeden etkinliklere kadar bütün sürecin Bakanlık tarafından ücretsiz yürütüldüğü Gençlik Kamplarına başvurular ise “ghgm.gsb.gov.tr” adresi üzerinden veya Gençlik Merkezlerinde ilgili görevlilerin yardımıyla yapılabiliyor.
Karabük KBÜ ile IBU arasında iş birliği protokolleri imzalandı Karabük Üniversitesi ile Uluslararası Balkan Üniversitesi arasında iş birliği protokolleri imzalandı. Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’te Uluslararası Balkan Üniversitesi (IBU) Rektörü Prof. Dr. Lütfi Sunar’ı ziyaret etti. Rektör Kırışık’a ziyaret sırasında Demir Çelik Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Recep Demirsöz ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Öğr. Gör. Adnan Ucur da eşlik etti. Görüşmede ortak araştırma projeleri, akademik iş birliği, öğrenci değişimi, ortak konferanslar, yurt dışı eğitim programları, projeler ve etkinlikler düzenlenmesi, ortak lisans ve yüksek lisans programları gibi akademik faaliyet konuları ele alındı. Ayrıca görüşmede Erasmus hareketliliklerinin artırılmasına yönelik görüş alışverişinde bulunuldu. Görüşmenin ardından akademik iş birliği protokolü, Karabük Üniversitesi tarafından organize edilen SAĞLIKFEST ve SOSYALFEST iş birliğini içeren protokoller imzalandı. İmzalanan iş birliği protokolleriyle Karabük Üniversitesi ile Uluslararası Balkan Üniversitesi arasında akademik, stratejik, verimli ve ileriye dönük ilişkiler kurulması amaçlanıyor. Uluslararası ağını genişleterek ve geliştirerek uluslararası bir üniversite olma hedeflerini daha da ileriye taşımaya devam edeceğini belirten Rektör Kırışık, Karabük Üniversitesinin gerek ulusal gerekse uluslararası iş birlikleriyle gelişmesinin daha kapsamlı ve nitelikli olacağına dikkat çekti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Lütfi Sunar ise iki üniversite arasındaki iş birliklerin devam edeceğinin altını çizdi. İmza töreninin ardından Uluslararası Balkan Üniversitesinin kampüsünü gezen Prof. Dr. Fatih Kırışık, kampüste yer alan birimlerde detaylı incelemelerde bulundu. Ziyaret, hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.