ASAYİŞ - 02 Temmuz 2024 Salı 09:17

Ülke genelinde son bir haftada yakalanan 149 göçmen kaçakçılığı organizatöründen 42’si tutuklandı

A
A
A
Ülke genelinde son bir haftada yakalanan 149 göçmen kaçakçılığı organizatöründen 42’si tutuklandı

Yurt genelinde, göçmen kaçakçılığına yönelik son bir haftada gerçekleştirilen 100 operasyonda yakalanan 149 organizatörden 42’si tutuklandı.


Operasyonlarla ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Son 1 haftadır süren ’Kalkan-25’ operasyonlarında; göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik toplam 100 operasyon gerçekleştirildi. Operasyonlarda, 149 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı. 42’si tutuklandı, 21’i hakkında adli kontrol kararı verildi. Diğerlerinin işlemleri devam ediyor. Ayrıca 2 bin 563 düzensiz göçmen yakalandı. Yakalanan düzensiz göçmenler, İl Göç İdaresi Müdürlüklerine teslim edildi ve sınır dışı işlemleri başlatıldı" ifadelerine yer verdi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya Sadıkoğlu: "Binalarla dolu fakat içi boşalmış bir şehir istemiyoruz" Malatya’nın nitelikli göç vermeye devam ettiğini belirten Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Şehri hızlıca ayağa kaldırarak bu göçü tersine çevirmeliyiz. Nitelikli insanını kaybetmiş, binalarla dolu fakat içi boşalmış bir şehir istemiyoruz” dedi. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, konteynerlerde faaliyet yürüten basın kuruluşlarını ziyaret etti. Ziyaretler sırasında değerlendirmelerde bulunan Başkan Sadıkoğlu, “Üyelerimizin ve şehrimizin sorunları ile taleplerimizi güçlü şekilde duyurabilmek ve kamuoyu oluşturabilme noktasında basınımız en önemli görevi üstleniyor. Basın kuruluşlarımız ve basın emekçilerimizi ziyaretimizde Malatya gündemi üzerine fikir alışverişinde bulunup başta mücbir sebep halinin uzatılması, nitelikli personel göçü, kesilen kira yardımları gibi sorunların daha fazla gündemde tutulması adına destek talebinde bulunduk” dedi. Şehrin sorunlarının çözümü için milletvekillerine çağrıda bulunan Başkan Sadıkoğlu, “Devletimizin verdiği imkanı kesinlikle haksız yere kullanmayacağımızı, kullanma derdimizin de olmadığını ifade etmek isterim. Mücbir sebep süresinin 2 ay sonra sona ermesi gündemde. İş yerlerimiz teslim edilene kadar mücbir sebep devam etmeli. Konutlar teslim edilene kadar kira desteği devam etmeli. Gerek iş yerleri gerekse konutlar teslim edilince destek kesilebilir. Bizler zaten daha fazla destek istemeyiz, bir an önce devletimize olan borcumuzu ödemek isteriz. Bu konuda siyasilerde bizi desteklemeli. Malatyalılık her zaman parti kimliğinin önünde olmalı. İş insanlarımızın ve şehrimizin gündeme getirdiğimiz sorunlarının çözümü için milletvekillerinin de destek olmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu. Nitelikli insanını kaybetmiş, binalarla dolu fakat içi boşalmış bir şehre doğru gidildiği mesajı veren Başkan Sadıkoğlu, “Şehrimiz nitelikli göç vermeye devam ediyor. Gerek OSB’mizdeki personeller, gerek doktorlar, gerekse beyaz yakalı dediğimiz tüm kesim bir bir şehri terk ediyor. Şehri hızlıca ayağa kaldırarak bu göçü tersine çevirmeliyiz. İşçi-işveren payı olarak devlete ödediğimiz paranın çalışanlarımıza yansıtılmasını ve bu şekilde şehrimizdeki çalışma şartlarının cazip hale getirilmesini talep ediyoruz. Nitelikli insanını kaybetmiş, binalarla dolu fakat içi boşalmış bir şehir istemiyoruz” ifadelerini kullandı.
İstanbul Küçükçekmece Belediyesi’nden LGS maratonunda öğrencilere tam destek Eğitim-öğretim sürecinde LGS eğitim destek programıyla öğrencilerin ve ebeveynlerinin yüzünü güldüren Küçükçekmece Belediyesi, tercih döneminde de onları yalnız bırakmıyor. Liselere Giriş Sınavı sonrası tercih yapacak öğrenciler için ücretsiz tercih danışmanlığı hizmeti başlatan Küçükçekmece Belediyesi, uzman rehber öğretmenler eşliğinde, Cennet, Kanarya, Halkalı, Mehmet Akif ve Sefaköy Bilgievlerinde, 17 Temmuz’a dek ücretsiz tercih danışmanlık hizmeti verecek. 17 Temmuz’a dek devam edecek Ücretsiz tercih danışmanlığı noktalarında öğrencilere; tercih işlemlerinin nereden ve nasıl yapılabileceği, okul seçiminde dikkat edilmesi gereken noktalar, fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, Anadolu Liseleri, Anadolu İmam Hatip Liseleri ve proje okulları ile Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri hakkında bilgiler veriliyor. Tercihlerin süreci iyi bilen uzmanlarla yapılması gerektiğini ifade eden Kanarya Bilgi Evi Rehber Öğretmeni Serpil Kara, “Hem ebeveyn hem öğrenciler için oldukça stresli olan LGS sürecinde onların yanında olmaya özen gösteriyoruz. Danışmanlık hizmetimiz 17 Temmuz’a kadar devam etmektedir. Randevu alarak, bize ulaşabilirler” dedi. Öğrenciler ve ebeveynler hizmetten memnun Kanarya Bilgi Evi’nden LGS eğitim desteği alan Serkan Bişkin, “Kanarya Mahallesi’nde ikamet ediyorum. LGS eğitim programına yazıldığımda bize, LGS kaynak kitapları ve yaprak testlerden oluşan bir eğitim çantası hediye edildi. Eğitim sürecinde teknolojik imkânları sağlayan sınıflarda eğitim aldık. Şimdi de tercih yapmak için annemle buraya geldim. Bu süreçte her zaman yanımızda olan öğretmenlerimize teşekkür ederim” diye konuştu. Oğlunun LGS sürecinde Küçükçekmece Belediyesi’nin ücretsiz eğitim desteğinden memnun kaldığını ifade eden Şükran Bişkin ise, “LGS süreci başladığında ne yapacağımızı bilmiyorduk. Dershane fiyatları ve eğitim masrafları oldukça zorlayıcıydı. Bilgi Evi’nde LGS eğitim desteğini duyunca hemen kayıt yaptırdık. Hem sınavdan önceki hem de sınavdan sonraki süreçte tercih işlemlerinde sürekli yanımızda oldular. Eğitimde de bizi yalnız bırakmayan Başkanımız Kemal Çebi’ye çok teşekkür ederim” dedi. LGS öğrencileri, ücretsiz danışmanlık hizmetinden hafta içi 09.00-17.30 saatleri arasında, 444 4 360 numaralı telefondan randevu alarak, faydalanabilirler.