ASAYİŞ - 06 Eylül 2024 Cuma 08:00

İstanbul’da organize suç örgütlerine yönelik düzenlenen “Kuyu-22” operasyonlarında 23 şüpheli yakalandı

A
A
A
İstanbul’da organize suç örgütlerine yönelik düzenlenen “Kuyu-22” operasyonlarında 23 şüpheli yakalandı

İstanbul’un Sancaktepe, Bağcılar, Fatih, Güngören, Büyükçekmece, Başakşehir, Sarıyer ve Şişli ilçelerinde yerel organize suç örgütlerine yönelik düzenlenen “Kuyu-22” operasyonlarında 23 şüpheli yakalandı.


İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Sancaktepe, Bağcılar, Fatih, Güngören, Büyükçekmece, Başakşehir, Sarıyer ve Şişli ilçelerinde yerel organize suç örgütlerine yönelik operasyonlar düzenlendi. Düzenlenen operasyonlar sonucu 23 şüpheli yakalanırken 13 ayrı eylem gerçekleştirdiği tespit edilen şüphelilerin, Sancaktepe ilçesinde 24.04.2024 tarihinde C.M. isimli iş yerinin kurşunlanması ve 25.02.2024 tarihinde aynı iş yerine yönelik el bombası atılması eylemlerini, Bağcılar ilçesinde 17.07.2024 tarihinde T.B. isimli iş yerinin kurşunlanması eylemini, Fatih ilçesinde 20.07.2024 tarihinde F.O.Y. isimli iş yerinin kurşunlanması eylemini, Güngören ilçesinde 24.07.2024 tarihinde Güngören İşhanın kurşunlanması eylemini, Büyükçekmece ilçesinde 25.07.2024 tarihinde araç kurşunlanması eylemini, Başakşehir ilçesinde 09.08.2024 tarihinde K.R. isimli iş yerinin kurşunlanması eylemini, Sarıyer ilçesinde 12.08.2024 tarihinde ikamet ve araç kurşunlanması eylemleri ile 27.08.2024 tarihinde iş yeri kurşunlanması eylemlerini, Büyükçekmece ilçesinde 20.08.2024 tarihinde Z.O. isimli iş yerinin kurşunlanması ve 23.08.2024 tarihinde aynı iş yerine yönelik ses bombası atılması eylemlerini ve Şişli ilçesinde 26.08.2024 tarihinde araç kurşunlanması eylemlerini yaptıkları tespit edildi. Operasyonlar sonucu 2 adet savunma tipi el bombası, 7 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet otomatik silah, 1 adet GPS takip cihazı, muhtelif miktarda uyuşturucu madde ve eylemlerde kullanıldığı tespit edilen 1 adet çalıntı otomobil ele geçirildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Yurtta hava durumu Yurdun kuzey ve iç kesimleri ile Akdeniz’in iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Trakya, Doğu Akdeniz’in doğusu, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile İstanbul, Çanakkale, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Sinop çevreleri ile Niğde’nin güneyi ve Kayseri’nin doğusunun yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Sinop, Ardahan çevrelerinde kuvvetli, Artvin ve Rize çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı kuzey ve iç kesimleri ile Güneydoğu Anadolu’da 2 ila 6 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı, kuzeydoğu kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı ve az bulutlu 26 İstanbul: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27 İzmir: Parçalı ve az bulutlu 30 Adana: Parçalı bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 31 Antalya: Az bulutlu, iç kesimleri parçalı bulutlu 31 Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah ve öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların sabah saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.) 29 Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların öğle saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.) 28 Erzurum: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26 Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 35
İstanbul Bahçelievler’de düzenlenen sünnet şöleni renkli görüntülere sahne oldu Bahçelievler Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen ’sünnet şöleni’ renkli görüntülere sahne oldu. Sünnet ettirilen 500 çocuk ve aileleri, sahne alan Berdan Mardini’nin şarkılarıyla eğlendi. Bahçelievler Belediyesi, sünnet ettirdiği çocuklar için geleneksel hale getirdiği toplu sünnet şöleni düzenledi. Sünnet edilen 500 çocuk ve aileleri, Bahçelievler Milli Egemenlik Parkı’nda düzenlenen etkinlikte müzikler, dans gösterileri ve jonglör gösterisi ile gün boyu eğlenceli anlar yaşadı. Etkinlik alanına gelen Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, sünnet olan çocuklarla yakından ilgilenerek tek tek hatıra fotoğrafı çektirdi. Etkinliğe katılan sünnet çocuklarına çeşitli hediyeler verildi. Sünnet olan çocuklar, aileleri ile birlikte eğlenceli saatler geçirdi. “Sünnet olan çocuklar Berdan Mardini konseriyle eğlendi” Bahçelievler Belediyesinin düzenlediği toplu sünnet şöleni, akşam saatlerinde düzenlenen konser ile devam etti. Çocuklar, şölende sahne alan sanatçı Berdan Mardini şarkılarıyla gönüllerince eğlendi. Festival havasında geçen etkinliğe Berdan Mardini hayranları da büyük ilgi gösterdi. Çocuklar için sevilen şarkılarını seslendiren Berdan Mardini, Bahçelievlerlilere unutulmaz bir akşam yaşattı. Bahçelievler Belediyesinin geleneksel hale getirdiği toplu sünnet şöleninde konuşan Başkan Bahadır, “500 tane çocuğumuz var, bu 500 çocuğumuzun, tabiki devletimiz SGK kapsamında sünnetlerini yaptırıyor ama o kıyafetiydi, asasıydı, şapkasıydı, sünnet kıyafeti, tören hatta düğün diyelim işte bunu yapabilmek bizlere mutluluk veriyor. İmkanı olmayan arkadaşlarımızı seçiyoruz. Her sene yaptığımız gibi bu sene de 500 çocuğumuza yaptırdık. Onların mutlu olması hediyelerimizle eğlenmeleri bizi mutlu etti. İnşallah her sene bunu devam ettirmeyi düşünüyoruz” şeklinde konuştu. Sünnet şölenine katılan miniklerden Ahmet Balık, “Bu tören güzel geçiyor, teşekkür ederim. Biraz heyecanlıyım. Ben sahneye çıkmak istemedim ama tören çok güzel geçti” dedi. Oğlunu bu eğlenceli şölene getiren baba Ümit Balık ise, “Bence çok güzel olmuş, harika. Benim bir çocuğum sünnetini belediyede oldu. Diğer oğlum bir sıkıntıdan dolayı olamadı ama belediyemiz sağolsun onun için de kıyafet verdi. Burada eğlenip, güzel vakit geçiriyoruz, belediye başkanımıza da bunun için ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.
Konya Uyuşturucu taşıyan avukatı narkotik polisi adım adım takip etmiş Konya’da narkotik polisinin uyuşturucu kullananlara yönelik yaptığı çalışmada, 25 bin uyuşturucu hap ile yakalanan avukat A.İ.’nin farklı zamanlarda uyuşturucu kullandığı ve dikkat çekmemek için kendine ait olmayan araçla şehir dışına çıktıktan sonra şüpheli bir şekilde kent merkezine döndüğü sırada polis ekiplerince yakalandığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, Konya İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, farklı günlerde uyuşturucu kullanan avukat A.İ.’yi bir süre takibe aldı. Yapılan çalışmalar sonrası geçtiğimiz hafta avukat A.İ.’nin arkadaşı İ.Ç. ile kendisine ait olmayan bir araç ile şehir dışına çıkarak İstanbul’a gittiği tespit edildi. Avukat A.İ.’nin kullandığı aracın Konya şehir merkezine bir süre sonra tekrar giriş yapmasının ardından narkotik ekiplerince araç tekrar takibe alındı. Daha sonra avukat ve arkadaşının bulunduğu araç kontrollü şekilde durduruldu. Polis ekiplerinin yaptığı incelemede aracın bagaj bölümünde kutular içerisinde 25 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. "Hapları İstanbul’dan getirdim kime vereceğimi bilmiyorum" Sürücü avukat A.İ. ile yanında bulunan arkadaşı İ.Ç. ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. Emniyetteki işlemleri tamamlanan avukat A.İ. ve arkadaşı savcılığa sevk edildi. A.İ. burada verdiği ifadede, "Bir dosya hakkında müvekkilim olan kişi ile görüşmek için İstanbul’a gittim. Orada dosya ile ilgili konuştuktan sonra konu uyuşturucuya geldi. Daha sonra görüştüğüm kişi, elinde uyuşturucu özelliği olan sentetik hap olduğunu söyledi. Ben de ona elden 360 bin lira verdikten sonra getirdiği koliyi aracın bagajına koydu ve Konya’ya geldik. Koliyi Konya’da kime vereceğimi bilmiyordum" şeklinde konuştuğu öğrenildi. Avukat A.İ.’nin yanında bulunan İ.Ç.’nin de ifadesinde, "Yola çıkmadan önce A.İ. bana sadece İstanbul’a gidip gelelim dedi, uyuşturucudan bilgim yok" dediği öğrenildi. Avukat ve arkadaşı tutuklandı Yapılan incelemelerde ise sentetik hapların piyasa değerinin 1 milyon 500 bin liranın üzerinde olduğu belirlendi. A.İ. ve ve arkadaşı İ.Ç. çıkarıldıkları Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanarak cezaevine gönderildi. Avukat A.İ.’nin 7 Ekim 2021’de Konya Adliyesi bahçesinde silahlı saldırıya uğradığı ve bu saldırı sonucunda bacağından yaralandığı ortaya çıktı.
Bursa Mudanya’nın ilk Sutopu Şenliği büyük ilgi gördü Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, bu yıl ilk kez düzenlenen ve yoğun ilgi gören Sutopu Şenliği’nde Mudanya’da bir sutopu takımı kurmayı hedeflediklerini müjdeledi. Mudanya Belediyesi’nin bu yıl ilk kez düzenlediği Sutopu Şenliği, her yaş grubundan yoğun ilgi gördü. Belediye Başkanı Deniz Dalgıç’ın sutopu takımı kuracaklarını açıklaması coşkuyla karşılandı. Türkiye Sutopu Federasyonu ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün desteğiyle Mudanya Belediyesi Yüzme Havuzu’nda gerçekleştirilen Sutopu Şenliği’nin açılışında konuşan Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, sporun her branşını destekleyip vatandaşları sporla buluşturmayı amaçladıklarını söyledi. Dalgıç, “Bu yıl ilk kez düzenlediğimiz Sutopu Şenliği, sporun her branşını destekleme ve vatandaşlarımızı sporla buluşturma hedefimize önemli bir katkı sağlayacak. Ayrıca, sutopu eğitimlerine başlayarak Mudanya’da bir sutopu takımı kurmayı planlıyoruz. Bu tür etkinliklerle gençlerimize ve tüm sporcularımıza destek olmaya devam edeceğiz” dedi. Avrupa Sutopu Delegasyonu Teknik Komite Üyesi Ayşem Özalp ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Çağlar Yeni’nin de hazır bulunduğu şenlik kapsamında 12-14 yaş, kadın sporcular ve açık yaş sporcuları arasında yapılan heyecan dolu karşılaşmalar ilgiyle izlendi. Etkinlik sonunda, tüm sporculara anı madalyaları verildi.