ÇEVRE - 25 Aralık 2024 Çarşamba 12:21

İklim Değişikliği ve Uyum Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi

A
A
A
İklim Değişikliği ve Uyum Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Fatma Varank, “Paris Anlaşmasının en önemli saç ayaklarından biri olan şeffaflık raporlamasının uygulanması için Türkiye üzerine düşeni yapmış diğer ülkelere örnek olabilecek şekilde COP29’da iki yıllık şeffaflık raporunu sunan iki ülkeden biri olmuştur” dedi.


İklim Değişikliği ve Uyum Koordinasyon Kurulu Toplantısı, İLBANK Macunköy Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi (BMİDÇS) 29. Taraflar Konferansı (COP29) sunumunu ve sonuçları toplantı da değerlendirildi.


Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Fatma Varank, toplantıda yaptığı açıklamada, COP29 Konferansını işaret ederek, “En önemli karar yeni iklim finansı olmuştur. Bu yeni hedef ile gelişmekte olan ülkelere 2035 yılına kadar gelişmiş ülkelerin kamu kaynaklarından sağlanacak 300 milyar dolar ve diğer tüm aktörlerden yönlendirilmesi öngörülen toplam 1,3 trilyon dolar değerindeki finansman hedefi küresel iklim finansmanı mimarisinde köklü bir değişimi temsil edecektir” ifadelerini kullandı.


Türkiye’nin COP29 Konferansında Birleşmiş Milletlere iki önemli konuyu sunduğunu hatırlatan Varank, “Bunlardan ilki iki yıllık şeffaflık raporudur. Paris Anlaşmasının en önemli saç ayaklarından biri olan şeffaflık raporlamasının uygulanması için Türkiye üzerine düşeni yapmış diğer ülkelere örnek olabilecek şekilde COP29’da iki yıllık şeffaflık raporunu sunan iki ülkeden biri olmuştur” diye konuştu.


Varank, konferansta sunulan ikinci sunuma ilişkin ise şunları kaydetti:


“İklim değişikliğiyle mücadele vizyonunu ortaya koyan Türkiye’nin 2053 uzun dönemli iklim değişikliği strateji belgesi olmuştur. Bakan Kurum tarafından düzenlenen basın toplantısında dünya kamuoyuyla paylaşılan belgede 18 sektörde 89 strateji yer almaktadır. Bu belge ile Türkiye’nin 2053 net sıfır emisyon hedefine ulaşmak için gösterdiği kararlılık bir kez daha ortaya koymuştur.”


(KT-

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Vezirköprü’de "Spora İlkadım Projesi” Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla hayata geçirilen "Spora İlkadım Projesi", Samsun’un Vezirköprü ilçesinde devam ediyor. Vezirköprü Kaymakamı Özgür Kaya, proje kapsamındaki çalışmaları Zeki Cevher İlkokulu’nu ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. Proje kapsamında, Vezirköprü Kaymakamlığı destekleri, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile Vezirköprü ilçe merkezindeki ilkokullarda uzman antrenörler ve beden eğitimi öğretmenleri eşliğinde hem çocukların fiziksel sağlığını desteklemek hem de zihinsel gelişimlerine katkı sunarak disiplinli, özgüvenli ve başarı odaklı bireyler yetiştirmeyi amacıyla öğrencilere futbol, basketbol, voleybol, masa tenisi, atletizm ve cimnastik gibi çeşitli spor dallarında eğitimler veriliyor. Proje hakkında açıklama yapan Vezirköprü Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Uyar, "Bu proje sayesinde çocuklarımızın sadece fiziksel gelişimi değil, aynı zamanda mental gelişimleri de destekleniyor. Spor, bireylerin özgüven kazanmalarına, ekip çalışmasına ve sorumluluk bilinci kazanmalarına büyük katkı sağlıyor. Hedefimiz, sağlıklı ve sportif bir nesil yetiştirmek. Vezirköprü’nün spor altyapısına önemli katkılarda bulunarak, geleceğin başarılı sporcularının bu şehirden çıkmasını hedefliyoruz” dedi. Ziyarette Vezirköprü Kaymakamı Özgür Kaya’ya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Resül Özata, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Uyar, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Erkan Ulaşır ve Okul Müdürü Şadi Baş eşlik etti.