POLİTİKA - 10 Kasım 2024 Pazar 19:32

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Türkiye’nin geleceğinde terörizme yer olmadığı gibi, terör destekli siyasete de yer yoktur"

A
A
A
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Türkiye’nin geleceğinde terörizme yer olmadığı gibi, terör destekli siyasete de yer yoktur"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Türkiye’nin geleceğinde terörizme yer olmadığı gibi, terör destekli siyasete de yer yoktur"


-Cumhurbaşkanı Erdoğan:


-"86. Vefat yıl döneminde Milli Mücadelenin Başkomutanı, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha rahmetle yad ediyorum"


- "Yıl sonuna kadar iki adet Gökbey daha jandarmamıza teslim edilecek"


-"Ülkemizde terörün olmadığı bir iklimi tesis edeceğiz"


-"Türkiye Kandil’deki terör baronlarının körüklediği bu kanlı ve kalleş ölüm tezgahını darmadağın etmekte kararlıdır"


-"Demokrasi ile şiddet, sivil siyaset ile terör aynı kapta bir arada bulunmaz. bulunamaz"


"Milletin boğazından kısarak ödediği vergilerden belediyelere tahsis edilen helal kaynağın bölücü haramzadelere aktarılmasına asla izin veremeyiz"


"Yargının ve idarenin bazı belediyelerle ilgili aldığı hukuki ve idari tedbirler konusunda iki haftadır ortalığı ayağa kaldıranlar maalesef kandilden yerel yönetimlere uzanan kirli ve kanlı elleri ısrarla görmezden gelmektedir"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Bereketli topraklarda çilekte son hasat: Tarla fiyatı 120 lira Hatay’ın bereketli topraklarında yetiştirilen ve yurt dışına ihraç edilen çilekte son hasat yapıldı. Yılın ilk hasadında 40 TL’den alıcı bulan çileğin fiyatı son hasatta 120 TL’den alıcı buluyor. Asrın felaketinin yerle bir ettiği Hatay’da depremzede çiftçi üreterek yaraları sarmaya devam ediyor. Ürün çeşitliliğinin en çok olduğu bölgelerden olan Hatay’da afetzede üretici çilekte son hasadı yaptı. Çileğiyle meşhur Yayladağı ilçesinde hasat edilen ve kendine has lezzetiyle damaklarda tat bırakan ürün, sezon başında 40 TL’den alıcı bulurken son hasatta fiyatı 120 TL’yi bulmuş durumda. Yurt dışına ihraç edilen çilekte sezonun son hasadını Tutlubahçe Mahallesi’ndeki arazisinde gerçekleştiren Haldun Hastacı, ilk hasatta olduğu gibi son hasadın da bereketli geçtiğini söyledi. 6 yıldır 25 dönümlük arazide çilek üreticiliği yapan çiftçi Haldun Hastacı, “Yayladağı’nda 25 dönüm çilek arazimiz var. Ortağımla birlikte 6 yıldır bu işi yapıyoruz. Çilek hasadına devam ediyoruz. Şükürler olsun ki kaliteli ve güzel çileğimiz var. Bu yıl sezonumuz iyiydi. Çileğin satış fiyatı düşüktü. Ağustosun ortasında ilk hasatlarımızı tamamladık. Temmuzda yeni fideleri ektik. İkinci yıl olan çileğimize budama yaptık. İlk hasadında çilek 30-40 TL civarındaydı. Şimdi ise 100-120 TL arasında fiyatlar değişiyor” dedi. “Yılın son hasadı çileğe don vurana kadar devam edecek” Hasadın sezon boyunca çok iyi geçtiğini ifade eden çiftçi Ömer İleri, “Yayladağı’nda çilek üreticiliği yapıyoruz. Hasadımız sezon boyunca çok iyi geçti. Sezon sonunda bir geçiş dönemi geçirdik. Geçiş döneminden sonra hasadımız tekrar başladı. Yılın son hasadı çileğe don vurana kadar devam edecek” ifadelerini kullandı.
Tokat Tokat’ta yeni yatırım projelerinin fizibilite çalışmaları için imzalar atıldı Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) 2024 Yılı Fizibilite Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazanan “Tokat Merkez Trafik Yönetimi Fizibilitesi” ve “Tokat Mevlevihanesi Vakıf Eserleri Müzesi Çevre Düzenlemesi ve Peyzaj Fizibilitesi” projelerinin sözleşmeleri imzalandı. Tokat Belediye Başkanlığının “Tokat Merkez Trafik Yönetimi Fizibilitesi Projesi" ile Tokat’ta trafik yatırımlarının hızlı bir şekilde hayata geçmesi ve Tokat merkezde turizmin gelişmesindeki en önemli engellerden biri olan kentsel ulaşım veritabanının oluşturulması sağlanabilecek. Sürdürülebilir ulaşım ve dolaşım sistemlerinin kurulmasına öncelik vererek, kent, bölge, mahalle, sokak ölçeklerinde yaya, bisiklet, toplu taşıma araçları veya özel araçlarıyla güvenilir ve sorunsuz erişimlerini sağlayan kapsamlı ve bütünleşik ulaşım planları geliştirmeyi hedefleyen Tokat Belediyesi, bu amaçla yol hiyerarşisinin sağlandığı, trafik ve yön bulma işaretlerinin, otopark, altyapı ve hizmet alanlarının sistematik ve standart biçimde inşa edildiği, özel kamusal alanların özgün tasarımlarının olduğu bir ulaşım ve dolaşım sistemi geliştirmek amacıyla Tokat merkezde özellikle turizm destinasyon alanlarına ulaşım hattında trafik düzenlenmesi konusundaki yatırım planlarına bu proje ile yapılacak fayda maliyet analizleri ve detaylı fizibilite ile yön verebilecek. Tokat Mevlevihanesi Vakıf Eserleri Müzesi Çevre Düzenlemesi ve Peyzaj Projesi Tokat Vakıflar Bölge Müdürlüğünün “Tokat Mevlevihanesi Vakıf Eserleri Müzesi Çevre Düzenlemesi ve Peyzaj Projesi” ile Tokat Mevlevihanesi Müzesinin içinde yer aldığı yapının peyzaj çalışması ve müze arşivi tasarlanabilecek. Günümüzde Tokat Mevlevihanesi Müzesi olarak Tokat Bey Sokağı’nda bulunan Osmanlı Dönemi eseri ahşap bina, Sultan Ahmet’in vezirlerinden Sülün Muslu Paşa tarafından 1638 yılında yapılmış, Anadolu’daki XIX. Yüzyıl Barok sanatının en güzel örneklerinden birisidir. Fizibilite projesi sonrasında yapının kent tarihi açısından taşıdığı yüksek değer göz önüne alınarak ziyaretçi talebinin artırılması amacıyla müze bahçesinde peyzaj çalışması yapılması ve müze içindeki eski eserlerin doğru şekilde korunması için müze arşivi tasarlanması planlanıyor. Her bir proje için OKA tarafından 600 bin TL destek sağlanacak.