GÜNDEM - 19 Ekim 2024 Cumartesi 11:12

ASELSAN, oyun değiştirici teknolojileriyle SAHA’da

A
A
A
ASELSAN, oyun değiştirici teknolojileriyle SAHA’da

ASELSAN, geleceği şekillendiren oyun değiştirici teknolojilerini SAHA EXPO’da dünya devleriyle buluşturacak.


Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük sanayi kümelenmesi olan SAHA İstanbul tarafından, Cumhurbaşkanlığı himayesinde organize edilen SAHA EXPO Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı, bin 400’den fazla firmanın katılımı ile 22-26 Ekim tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde (İFM) gerçekleştirilecek.



SAHA’nın en büyük oyuncusu ASELSAN


Türkiye’nin teknoloji lideri olan ASELSAN; SAHA EXPO’da en büyük stant alanına ve en geniş ürün yelpazesine sahip firması olarak boy gösterecek.


Fuara en geniş katılımı gerçekleştiren ASELSAN; insansız sistemler, uydu teknolojileri, askeri haberleşme, uçuş destek birimleri, elektro-optik sistemler, radar çözümleri, çok katmanlı hava savunma sistemlerini içeren ileri teknolojilerini sergileyecek. Alanında en iyileri üreterek, ihracat odaklı büyümeye odaklanan ASELSAN, fuarda 100’ü aşkın oyun değiştirici ürün ve sistemini uluslararası delegasyonların beğenisine sunacak.



Drone avcıları, SAHA’da yerini alıyor


ASELSAN, uçtan uca milli ve güvenli haberleşmeye imkan sağlayan yeni ağ tabanlı haberleşme sistemlerini, özgün mühendislik eseri yeni elektronik harp podlarını, günümüzün hava tehditlerine karşı ileri çözümler sunan yeni anti dron sistemlerini de ilk kez SAHA EXPO’da tanıtacak. ASELSAN, lansmanlarda Yeni Ağ Tabanlı Haberleşme Sistemleri arasındaki AcroSAT-Ka45-A, T-Link LOS-A, T-Link LOS-MG ile ARTCom 6993-A URAL’ı; KORKUT 25, BUKALEMUN ve KANGAL FPV olarak adlandırılan, dron avcısı sistemleri SAHA’da global oyuncularla buluşturuyor. Yeni Elektronik Harp Podları ile SAHA’da dikkatleri üzerine çekmesi beklenen ASELSAN; ANTIDOT 2-U LB/MB/HB, ANTIDOT 2-U/S ve ANTIDOT 2-U sistemlerini İstanbul’da tanıtma fırsatı bulacak.



Yüzden fazla milli sistem sergileniyor


ASELSAN, SAHA EXPO açık sergi alanında KORKUT 25mm, ŞAHİN 130 Fiziki İmha Sistemi, İHTAR Mobil Anti-Drone Sistemi, HİSAR A 150 Hava Savunma Sistemi, HİSAR O 100/ER Hava Savunma Sistemi, SİPER Atış Kontrol Merkezi, ALP-300 G Erken İkaz Radarı, GÜRZ 100 Hibrit Hava Savunma Sistemi ve ALP-100 G Alçak İrtifa Radarını sergileyecek. ASELSAN’ın standında görücüye çıkacak sistemler arasında DRAGON-EYE Gözetleme ve Hedefleme Sistemi, DORUK 120 EO Sensör Sistemi, YILDIRIM-100 EO Kendini Koruma Sistemi, MURAD 110-A Burun Radarı, KORAL-NG, ASELFLIR-500 Kesif, Gözetleme ve Hedefleme Sistemi, TOLUN-IIR Tam Atım Mühimmat, ADEN KDU-44 Klayve Gösterge Birimi, AcroSAT Ku 27cm ve 45cm Uydu Terminali, ARTcom 5433 EHKET El Telsizi, ASTELA 3700 El ile araç ve sabit merkez telsizleri yer alıyor.



“ASELSAN’ın gücünü gösteriyoruz”


Oyun değiştirici etkiye sahip teknolojilerin gücüyle SAHA’ya çıktıklarını belirten ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, “Fuar kapsamında milli üretim gücümüzü gösteriyor, stratejik ortaklıklarımızı genişletiyor ve iş birliği fırsatlarını değerlendiriyoruz” dedi.



Akyol, sözlerini şöyle sürdürdü:


“Fuar kapsamında zengin ürün portföyümüz ile dünyanın dört bir tarafındaki potansiyel iş ortaklarının yanı sıra küresel oyuncularla da görüşeceğiz. Böylece hem mevcut iş birliklerini geliştirmeyi hem de yeni ortaklıkların kapısını aralamayı hedefliyoruz.


Savunma ekosisteminin devlerini buluşturan SAHA’da ASELSAN olarak sıfırdan ürettiğimiz, küresel ölçekte ses getiren sistemlerimizle yer alıyoruz. ASELSAN için artık ihracat odaklı büyümeyi ajandamızın ilk sırasına aldık. İhracatla dünyaya açılma hedefimiz doğrultusunda ASELSAN’ın teknolojik kabiliyetlerinin geldiği noktayı SAHA EXPO’da savunma devlerine göstermenin gururunu yaşıyoruz.


Bu amaç doğrultusunda geniş ürün yelpazemize eklediğimiz ürünler ve yenilikçi teknolojilerle küresel bir savunma şirketi olarak SAHA’da dikkatleri üzerimize toplayacağız. Dünyanın en büyük 42’nci savunma sanayi şirketi olarak ihracat odaklı büyüme stratejimiz çerçevesinde çözümlerimizi başta Avrupa, Ortadoğu, Latin Amerika, Güney Asya olmak üzere farklı coğrafyalarda daha fazla ülkeye ulaştırmayı hedefliyoruz. AselsaneXt vizyonumuz doğrultusunda ASELSAN’ı 2030 yılına kadar dünyanın en büyük 30 savunma sanayi şirketinden biri haline getirmeyi hedefliyoruz. SAHA EXPO’nun ASELSAN’ın global hedeflerini gerçekleştirmesi için önemli bir fırsat kapısı açacağına inanıyorum.”


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri 7 yaşındaki öğrenci, engelliler için kapak topladı Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Kayseri Şubesi, engelle vatandaşlara omuz verebilmek adına çalışmalarını sürdürürken minik öğrenci Deniz Ata’nın yürekleri ısıtan gayreti takdir topladı. Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD) Kayseri Şubesi ve Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği (KİGDER) işbirliği ile düzenlenen Tekerlekli Sandalye İçin Kapak kampanyası sürüyor. Kampanya kapsamında 7 yaşındaki ilkokul öğrencisi Deniz Ata Yıkılmaz, topladığı binlerce kapağı KİGDER Başkanı Sema Karaoğlu’na teslim etti. Ailesi ile birlikte toplandığı binlerce kapağı engelli vatandaşlara çare olmasını isteyen ve herkesi kapak toplamaya davet eden Deniz Ata Yıkılmaz, "İnşallah herkes sağlıklı olur. Kapak ile birilerine umut olmak istiyorum. Herkesi kapak toplamaya davet ediyorum. Hem çevreyi temiz tutarız hem de birilerine çare olabiliriz" dedi. KİGDER başkanı Sema Karaoğlu da, minik öğrenciyi kitap ve kalem ile ödüllendirirken yaptığı bu davranışın herkese örnek olması gerektiğini ifade etti. Başkan Karaoğlu, "Umarım bu örnek davranış çığ gibi büyür. Elimizden geldiğince engelli vatandaşlarımıza kol kanat germek adına tüm vatandaşlarımızı kapak toplamaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı. Başkan Karaoğlu, sadece mavi kapak değil, her renkteki her türdeki plastik kapağın kampanya çerçevesinde toplanabileceğini de sözlerine ekledi.
Zonguldak Devrek’te “Muhtarlar Günü” düzenlenen törenle kutlandı Zonguldak’ın Devrek İlçesinde “19 Ekim Muhtarlar Günü” düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlamalara Cumhuriyet Alanında bulunan anıta Muhtarlar Derneği Başkanı Fatih Çarıkçı tarafından çelenk sunumu ile başlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından davetlilere hitap eden Devrek İsmetpaşa Mahallesi Muhtarı Necla Esen Ak, "19 Ekim 2015 tarihinde çıkarılan bir genelge ile de “Muhtarlar Günü” olarak kutlanmasına karar verilmiştir. Dolayısıyla da bu yıl muhtarlar gününün 10. yılını kutlamaktayız. Bu günün “Muhtarlar Günü” ilan edilmesinden dolayı cumhurbaşkanımıza, hükümetimize, gazi meclisimize, İçişleri Bakanlığımıza ve genelgenin yayınlanmasında emeği geçen Türkiye Muhtarlar Federasyonumuza şükranlarımızı sunuyoruz. Yerel yönetimler gerek demokratik hayatta oynadıkları roller gerekse kamu hizmetlerinin halka sunulmasında ve erişiminde yüklendikleri sorumluluklar sebebi ile yerel halkın yönetime katılmasının ilk aşamasıdır. Yerel yönetimlerin en küçük birimi köy ve mahalle yönetimleridir. Muhtar kelime anlamı itibariyle Türk toplumunun tarihsel ve geleneksel nitelikleri ile ortaya çıkmış bir kavramdır. Başka bir deyişle de söz sahibi, seçilmiş eren, ihtiyar anlamları taşımaktadır. 5493 sayılı belediyeler kanununun 9. Maddesinin f bendi değiştirilerek, muğlâk ifadelerin yerine daha net ve bağlayıcı ifadeler kullanılmalıdır. 5490 sayılı nüfus hizmetleri kanununda değişiklik yapılarak adres kayıt sistemi yeniden düzenlenmelidir. Muhtarların mahallerini ilgilendiren konuların görüşüldüğü ihtisas komisyonlarına katılmaları sağlanmaları ve bu komisyon kararlarında da oy kullanma hakları olmalıdır. Muhtarlık müessesesi 1829’dan günümüze 195 yıllık bir tarihe sahiptir. Kurum genel ve yerel sorunların ilgili kuruluşlara iletilmesinde köprü görevi üstlenen bir birimdir” diye konuştu. Düzenlenen etkinliğe; Çaydeğirmeni Beldesi Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, mahalle ve köy muhtarları katılırken, programın ardından toplu hatıra fotoğrafının çekilmesinden sonra program sona erdi.
Malatya “Bakan Uraloğlu: "22 yılda 277 milyar doların üstünde yatırım gerçekleştirdik” Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “2002 yılından bu yana Türkiye’nin ulaşım ve iletişim altyapısına 277 milyar doların üstünde yatırım gerçekleştirdik” dedi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu bazı ziyaret ve toplantılar için sabah saatlerinde Malatya’ya geldi. Havaalanında il protokolü tarafından karşılanan Bakan Uraloğlu, daha sonra geçtiği Kale ilçesinde partinin 8. Olağan kongresine katıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ilçe kongresinde yaptığı konuşmada, “2002 yılından bu yana Türkiye’nin ulaşım ve iletişim altyapısına 277 milyar doların üstünde yatırım gerçekleştirdik” dedi “Ülkemizi geleceğe taşıyacak nice yatırım ve dev projeleri sizlerle birlikte hayata geçirdik” Burada konuşan Bakan Uraloğlu, ”Geçen yıl 6 Şubat’ta maalesef Malatya’yı da etkileyen insanlık tarihinin en yıkıcı afetlerinden birini yaşadık. Yaklaşık 14 milyon insanımızı doğrudan etkileyen depremler hepimizi derinden üzdü. Bu vesileyle bir kez daha depremlerde hayatlarını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. 3 gün önce de merkez üssü Kale ilçemiz olan 5,9 büyüklüğünde bir deprem daha yaşadık. Bizleri korkuttu ama hamdolsun yıkıcı bir etkisini görmedik. Tekrardan depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun. Malatya’mızın en kadim ve güzel ilçelerinden biri olan Kale’de AK Parti 8. Olağan İlçe Kongremiz vesilesiyle sizlerle bir arada olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Kongremizin partimiz, ilçemiz, şehrimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, sizleri muhabbetle selamlıyorum. Kuruluşundan bugüne Malatya il ve ilçe teşkilatlarımızda görev alan tüm arkadaşlarımıza gayretleri, emekleri için teşekkür ediyor, ebediyete irtihal eden tüm kardeşlerimize de yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Hep birlikte Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşmak ve AK Parti’nin milletimizle bütünleşmesini en üst seviyeye çıkarmak için 8. Olağan Kongre sürecini başlatmış bulunuyoruz. Bu Kongreler partimizin kuruluş ilkeleriyle birlikte tazelenme ve yenilenme hedeflerini daha fazla artıran, kardeşliğini, birliğini ve beraberliğini geliştiren güzide cemiyetlerdir. Partimizin bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonrada toplumun her kesimiyle oluşturduğu bütünlüğü devam ettirebilmek için kongrelerimiz büyük fırsattır. Hepimiz kalbimizdeki iman, vatan sevgisi ve millet inancı ile bu yola girdik. Memleket sevgisinin, millet sevgisinin bayrağını sizler dalgalandırıyorsunuz. Hiçbir menfaat beklemeden, ülkeye, vatana, millete hizmet aşkıyla çalışıyorsunuz. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak ülkemizi gelece taşıyacak nice yatırım ve dev projeleri sizlerle birlikte hayata geçirdik" ifadelerini kullandı. "22 yılda 277 milyar doların üstünde yatırım" 2002 yılından bu yana Türkiye’nin ulaşım ve iletişim altyapısına 277 milyar doların üstünde yatırım yapıldığını kaydeden Bakan Uraloğlu, “Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Marmaray, Avrasya Tüneli, İstanbul Havalimanı, Yavuz Sultan Selim, Osmangazi ve 1915 Çanakkale Köprüleri, İzmir-İstanbul, Ankara-Niğde, Kuzey Marmara ve daha 2 gün önce tamamını hizmete açtığımız Aydın-Denizli Otoyolu gibi dev projeleri birbiri ardına hayata geçirdik. 2002 yılında 6 bin 101 kilometreden devraldığımız bölünmüş yol uzunluğunu 29 bin 590 kilometreye ulaştırdık. Bölünmüş yollarla bağlanan şehir sayımız 6 iken, 77’ye yükselttik. Türkiye’yi Avrupa’nın 6., dünyanın 8. Yüksek Hızlı Tren işletmecisi yaptık. Ülkemizi hızlı trenle buluşturarak 2 bin 251 kilometre hızlı tren ağı inşa ettik. Havacılıkta çağ atladık. İç hatlardaki aktif havalimanı sayımız 26 iken son olarak 10 Ağustos’ta hizmete açtığımız Çukurova Uluslararası Havalimanıyla 58’e yükselttik. 50 ülkede 60 noktaya uçuş gerçekleştiriliyorken bugün 131 ülkede 347 noktaya ulaştık. Ülkemizin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu TÜRKSAT 6A’yı uzaya başarıyla fırlattık, test sürecine devam ediyoruz” ifadelerine yer verdi. "Malatya’nın ulaşım ve haberleşme altyapısına 82 milyar 346 milyon lira yatırım" Malatya’da da ulaştırma ve altyapı alanında önemli projelerin hayata geçirildiğini de belirten Bakan Uraloğlu, ”Malatya’mız kara, hava ve demiryolu ulaşım ağlarını buluşturan konumuyla 16 ilin geçiş noktasında bölgenin ekonomik ve sosyal merkezi konumunda. Bu nedenle Malatya’nın ulaşım ağlarının gelişmesine ayrı bir önem veriyoruz. Son 22 yılda Malatya’nın ulaşım ve haberleşme altyapısına 82 milyar 346 milyon lira yatırım gerçekleştirdik. 36 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu 471 kilometreye çıkardık. İlimizde hiç BSK kaplamalı yol yokken, 349 kilometre bitümlü sıcak karışımlı yol yaptık. Malatya’yı, Elazığ’a, Diyarbakır’a ve Adıyaman’a bölünmüş yollarla bağladık. Malatya-Gölbaşı yolundaki sarp uçurumlarıyla ve buzlanmasıyla sürücülerin korkulu rüyası olan Erkenek Tüneli’ni hizmete aldık. Malatya-Sivas yolundaki Tohma Köprüsü gibi önemli bir karayolu projesini de tamamladık. Yine Kale ilçemizdeki, Fırat Nehrimizin, üzerindeki gerdanlığımız olan Kömürhan Köprüsü’nü inşa ettik ki bu köprümüz bu yıl gergin eğik askılı ve ters-y tipi özelliği ile yapım metodolojisi kategorisinde IRF tarafından dünyanın en iyi köprüsü seçildi. Tamamen Türk mühendisleri ve işçilerinin alın teriyle inşa edilen Kömürhan Köprümüz gurur kaynağımız oldu. Üstelik bu köprümüzde Eyfel Kulesi’nin yapımında kullanılan çelik kadar yani 7 bin ton çelik kullandık. Bugün Kömürhan Köprüsü ve bağlantı tüneli ile zamandan 62 milyon lira, akaryakıttan 38 milyon lira, olmak üzere her yıl toplamda 100 milyon lira tasarruf ediyoruz. Ayrıca kurduğumuz Güneş Enerji Santrali ile köprümüzün ve tünellerimizin enerjisini yeşil enerji ile karşılıyoruz” şeklinde konuştu. "Deprem bölgelerindeki yatırımlar hız kesmeden devam edecek" 6 Şubat 2023 depremlerinden etkilenen kentlerde 17 farklı lokasyonda 26 milyar lira proje bedeliyle 300 kilometrelik deprem konut yolunun projelendirildiğini aktaran Bakan Uraloğlu, ”Şu anda yaklaşık 34 milyar 345 milyon lira proje tutarıyla 11 ayrı karayolu projesine de devam ediyoruz. Ama ben burada özellikle depremlerden etkilenen bölgelerdeki çalışmalarımıza değinmek istiyorum. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak Karayolları Genel Müdürlüğümüz eliyle depremlerde etkilenen illerimizde kentlerde 17 farklı lokasyonda 26 milyar lira proje bedeliyle 300 kilometrelik deprem konut yolu projelendirdik. Bugün itibarıyla 78 kilometresi tamamlanan iş bünyesinde de bu yılın sonuna kadar 174 kilometrelik yolun bitirmeyi hedefliyoruz. Şimdiden hayırlı olsun. Malatya’da hayata geçirdiğimiz projeler elbette karayolu ile sınırlı değil. Malatya’da havayolu ulaşımına yönelik yolcu talebinin artması ve yolcu hizmetinde istenilen hizmet kalitesine ulaşılabilmesine yönelik yeni bir terminal binası ve tamamlayıcı yapıların inşasını başlattık. Projemiz tamamlandığında Malatya Havalimanımızın 1 milyon 200 bin olan yolcu kapasitesini de 2.5 milyon yolcuya çıkaracağız. Malatya’nın demiryolu ağlarını da geliştiriyoruz. Mevcut konvansiyonel hattın komple bakımını yaptık ve yeniledik. Biz bir vefa ve sadakat hareketiyiz. Attığımız her adımda hem milletimizin desteğini yanımızda hissettik, hem de bize verilen sorumluluğu hakkıyla yerine getirmeye çalıştık. Yatırım, üretim, ihracat yoluyla ülkemizi büyütmek için var gücümüzle gayret ediyoruz. Günübirlik veya dönemsel sıkıntılar kimseyi aldatmasın. Çalışmaya devam edersek, sağlam durursak, Türkiye Yüzyılı hedeflerimize doğru yürümeyi sürdürürsek, hepimizi güvenli huzurlu ve refah içinde bir geleceğin beklediğinden şüpheniz olmasın" diye konuştu.