POLİTİKA - 19 Ekim 2024 Cumartesi 12:30

“Bakan Uraloğlu: "22 yılda 277 milyar doların üstünde yatırım gerçekleştirdik”

A
A
A
“Bakan Uraloğlu: "22 yılda 277 milyar doların üstünde yatırım gerçekleştirdik”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “2002 yılından bu yana Türkiye’nin ulaşım ve iletişim altyapısına 277 milyar doların üstünde yatırım gerçekleştirdik” dedi.


Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu bazı ziyaret ve toplantılar için sabah saatlerinde Malatya’ya geldi. Havaalanında il protokolü tarafından karşılanan Bakan Uraloğlu, daha sonra geçtiği Kale ilçesinde partinin 8. Olağan kongresine katıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ilçe kongresinde yaptığı konuşmada, “2002 yılından bu yana Türkiye’nin ulaşım ve iletişim altyapısına 277 milyar doların üstünde yatırım gerçekleştirdik” dedi



“Ülkemizi geleceğe taşıyacak nice yatırım ve dev projeleri sizlerle birlikte hayata geçirdik”


Burada konuşan Bakan Uraloğlu, ”Geçen yıl 6 Şubat’ta maalesef Malatya’yı da etkileyen insanlık tarihinin en yıkıcı afetlerinden birini yaşadık. Yaklaşık 14 milyon insanımızı doğrudan etkileyen depremler hepimizi derinden üzdü. Bu vesileyle bir kez daha depremlerde hayatlarını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. 3 gün önce de merkez üssü Kale ilçemiz olan 5,9 büyüklüğünde bir deprem daha yaşadık. Bizleri korkuttu ama hamdolsun yıkıcı bir etkisini görmedik. Tekrardan depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun. Malatya’mızın en kadim ve güzel ilçelerinden biri olan Kale’de AK Parti 8. Olağan İlçe Kongremiz vesilesiyle sizlerle bir arada olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Kongremizin partimiz, ilçemiz, şehrimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, sizleri muhabbetle selamlıyorum. Kuruluşundan bugüne Malatya il ve ilçe teşkilatlarımızda görev alan tüm arkadaşlarımıza gayretleri, emekleri için teşekkür ediyor, ebediyete irtihal eden tüm kardeşlerimize de yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Hep birlikte Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşmak ve AK Parti’nin milletimizle bütünleşmesini en üst seviyeye çıkarmak için 8. Olağan Kongre sürecini başlatmış bulunuyoruz. Bu Kongreler partimizin kuruluş ilkeleriyle birlikte tazelenme ve yenilenme hedeflerini daha fazla artıran, kardeşliğini, birliğini ve beraberliğini geliştiren güzide cemiyetlerdir. Partimizin bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonrada toplumun her kesimiyle oluşturduğu bütünlüğü devam ettirebilmek için kongrelerimiz büyük fırsattır. Hepimiz kalbimizdeki iman, vatan sevgisi ve millet inancı ile bu yola girdik. Memleket sevgisinin, millet sevgisinin bayrağını sizler dalgalandırıyorsunuz. Hiçbir menfaat beklemeden, ülkeye, vatana, millete hizmet aşkıyla çalışıyorsunuz. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak ülkemizi gelece taşıyacak nice yatırım ve dev projeleri sizlerle birlikte hayata geçirdik" ifadelerini kullandı.



"22 yılda 277 milyar doların üstünde yatırım"


2002 yılından bu yana Türkiye’nin ulaşım ve iletişim altyapısına 277 milyar doların üstünde yatırım yapıldığını kaydeden Bakan Uraloğlu, “Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Marmaray, Avrasya Tüneli, İstanbul Havalimanı, Yavuz Sultan Selim, Osmangazi ve 1915 Çanakkale Köprüleri, İzmir-İstanbul, Ankara-Niğde, Kuzey Marmara ve daha 2 gün önce tamamını hizmete açtığımız Aydın-Denizli Otoyolu gibi dev projeleri birbiri ardına hayata geçirdik. 2002 yılında 6 bin 101 kilometreden devraldığımız bölünmüş yol uzunluğunu 29 bin 590 kilometreye ulaştırdık. Bölünmüş yollarla bağlanan şehir sayımız 6 iken, 77’ye yükselttik. Türkiye’yi Avrupa’nın 6., dünyanın 8. Yüksek Hızlı Tren işletmecisi yaptık. Ülkemizi hızlı trenle buluşturarak 2 bin 251 kilometre hızlı tren ağı inşa ettik. Havacılıkta çağ atladık. İç hatlardaki aktif havalimanı sayımız 26 iken son olarak 10 Ağustos’ta hizmete açtığımız Çukurova Uluslararası Havalimanıyla 58’e yükselttik. 50 ülkede 60 noktaya uçuş gerçekleştiriliyorken bugün 131 ülkede 347 noktaya ulaştık. Ülkemizin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu TÜRKSAT 6A’yı uzaya başarıyla fırlattık, test sürecine devam ediyoruz” ifadelerine yer verdi.



"Malatya’nın ulaşım ve haberleşme altyapısına 82 milyar 346 milyon lira yatırım"


Malatya’da da ulaştırma ve altyapı alanında önemli projelerin hayata geçirildiğini de belirten Bakan Uraloğlu, ”Malatya’mız kara, hava ve demiryolu ulaşım ağlarını buluşturan konumuyla 16 ilin geçiş noktasında bölgenin ekonomik ve sosyal merkezi konumunda. Bu nedenle Malatya’nın ulaşım ağlarının gelişmesine ayrı bir önem veriyoruz. Son 22 yılda Malatya’nın ulaşım ve haberleşme altyapısına 82 milyar 346 milyon lira yatırım gerçekleştirdik. 36 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu 471 kilometreye çıkardık. İlimizde hiç BSK kaplamalı yol yokken, 349 kilometre bitümlü sıcak karışımlı yol yaptık. Malatya’yı, Elazığ’a, Diyarbakır’a ve Adıyaman’a bölünmüş yollarla bağladık. Malatya-Gölbaşı yolundaki sarp uçurumlarıyla ve buzlanmasıyla sürücülerin korkulu rüyası olan Erkenek Tüneli’ni hizmete aldık. Malatya-Sivas yolundaki Tohma Köprüsü gibi önemli bir karayolu projesini de tamamladık. Yine Kale ilçemizdeki, Fırat Nehrimizin, üzerindeki gerdanlığımız olan Kömürhan Köprüsü’nü inşa ettik ki bu köprümüz bu yıl gergin eğik askılı ve ters-y tipi özelliği ile yapım metodolojisi kategorisinde IRF tarafından dünyanın en iyi köprüsü seçildi. Tamamen Türk mühendisleri ve işçilerinin alın teriyle inşa edilen Kömürhan Köprümüz gurur kaynağımız oldu. Üstelik bu köprümüzde Eyfel Kulesi’nin yapımında kullanılan çelik kadar yani 7 bin ton çelik kullandık. Bugün Kömürhan Köprüsü ve bağlantı tüneli ile zamandan 62 milyon lira, akaryakıttan 38 milyon lira, olmak üzere her yıl toplamda 100 milyon lira tasarruf ediyoruz. Ayrıca kurduğumuz Güneş Enerji Santrali ile köprümüzün ve tünellerimizin enerjisini yeşil enerji ile karşılıyoruz” şeklinde konuştu.



"Deprem bölgelerindeki yatırımlar hız kesmeden devam edecek"


6 Şubat 2023 depremlerinden etkilenen kentlerde 17 farklı lokasyonda 26 milyar lira proje bedeliyle 300 kilometrelik deprem konut yolunun projelendirildiğini aktaran Bakan Uraloğlu, ”Şu anda yaklaşık 34 milyar 345 milyon lira proje tutarıyla 11 ayrı karayolu projesine de devam ediyoruz. Ama ben burada özellikle depremlerden etkilenen bölgelerdeki çalışmalarımıza değinmek istiyorum. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak Karayolları Genel Müdürlüğümüz eliyle depremlerde etkilenen illerimizde kentlerde 17 farklı lokasyonda 26 milyar lira proje bedeliyle 300 kilometrelik deprem konut yolu projelendirdik. Bugün itibarıyla 78 kilometresi tamamlanan iş bünyesinde de bu yılın sonuna kadar 174 kilometrelik yolun bitirmeyi hedefliyoruz. Şimdiden hayırlı olsun. Malatya’da hayata geçirdiğimiz projeler elbette karayolu ile sınırlı değil. Malatya’da havayolu ulaşımına yönelik yolcu talebinin artması ve yolcu hizmetinde istenilen hizmet kalitesine ulaşılabilmesine yönelik yeni bir terminal binası ve tamamlayıcı yapıların inşasını başlattık. Projemiz tamamlandığında Malatya Havalimanımızın 1 milyon 200 bin olan yolcu kapasitesini de 2.5 milyon yolcuya çıkaracağız. Malatya’nın demiryolu ağlarını da geliştiriyoruz. Mevcut konvansiyonel hattın komple bakımını yaptık ve yeniledik. Biz bir vefa ve sadakat hareketiyiz. Attığımız her adımda hem milletimizin desteğini yanımızda hissettik, hem de bize verilen sorumluluğu hakkıyla yerine getirmeye çalıştık. Yatırım, üretim, ihracat yoluyla ülkemizi büyütmek için var gücümüzle gayret ediyoruz. Günübirlik veya dönemsel sıkıntılar kimseyi aldatmasın. Çalışmaya devam edersek, sağlam durursak, Türkiye Yüzyılı hedeflerimize doğru yürümeyi sürdürürsek, hepimizi güvenli huzurlu ve refah içinde bir geleceğin beklediğinden şüpheniz olmasın" diye konuştu.



“Bakan Uraloğlu: "22 yılda 277 milyar doların üstünde yatırım gerçekleştirdik”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Başkan Aydın muhtarların gününü kutladı Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, 19 Ekim Muhtarlar günü dolayısıyla ilçede görev yapan mahalle muhtarıyla bir araya geldi. 136 mahalle muhtarının katıldığı programda, birlik ve beraberlik mesajları verildi. Emek Yakup Aktaş Kültür Merkezi’nde düzenlenen kahvaltıda Osmangazi ilçesinde görev yapan muhtarlar ile buluşan Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, tüm muhtarların 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü tebrik etti. 136 mahalle muhtarının katıldığı programda, yerel yönetimlerin güçlendirilmesi ve vatandaşlara daha etkili hizmet sunulması konularında fikir alışverişinde bulunuldu. Düzenlenen toplantıya Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Belediye Başkan Yardımcıları Fatih Vardar, Mutlu Esendemir, Mücahit Yıldızhan, Ahmet Tolga Kornoşor, İbrahim Emre Tonaroğlu, Hüseyin Eren Hersan, Osmangazi Muhtarlar Derneği Başkanı Burhan Mandacı ve mahalle muhtarları katıldı. Toplantıda belediye başkan yardımcıları tek tek söz alarak kendilerini tanıtıp görev ve sorumluluklarındaki birimleri muhtarlara açıkladı. Arzulanan Osmangazi ve Bursa’yı tekrar getirmemiz gerekiyor Yerel demokrasinin vazgeçilmez unsurları olan muhtarlar ile koordineli bir şekilde çalışarak Osmangazi’yi daha ileriye taşıyacaklarının altını çizen Başkan Aydın, “Biz seçim öncesi hazırlık yaparak bir kadro oluşturduk. Biz bu kadroyu Osmangazi’nin ihtiyaçlarına, liyakat, işi ehline verme cihetine göre bir kadro oluşturduk. Bu kadroyu başarılı olmak için oluşturduk. Biz başarılı olursak muhtarların talep ve sakıntılarını belli bir periyot içerisinde çözüme kavuşturursak muhtarlarımızda başarılı olur. Göreve geldiğimizden itibaren bu zamana muhtarlarımızla 6’ıncı kez bir araya geliyoruz. Göreve geldiğimizden itibaren her ay bir muhtarlar toplantısı yaptık. Mahallelere giderek yaptığımız ziyaretler hariç, her yere yetişmeye çalışıyoruz. Takvim sıkışık talepler çok fazla ama imkanlar sınırlı bizde az kaynakla çok iş yapma derdindeyiz. Bizim başkan yardımcılarımız ve müdürlerimiz olağan üstü çalışıyor. Personellerimiz olmasa yurttaşlarımızın isteklerini yerine getiremeyiz. Onlarda bu sorumluluğun farkında olarak çalışıyorlar. 3 bin kişilik büyük bir aile olarak Osmangazi ve Bursa’da daha iyi bir yaşam standarttı ve hayat kalitesiyle arzulanan, yaşamı daha çok istenen yer haline Bursa’yı tekrar getirmemiz gerekiyor. Bunun için önümüzde zaman var şunu da çok iyi biliyoruz. Ben 8 yıl milletvekilliği yaptım, 8 gün gibi geçti, bu 5 yılın çok hızlı geçeceğini bildiğim için hızlı başladık. Bugün 15 veya 16’ıncı açılışımızı yapıyoruz. 29 Ekime kadar 4-5 tane açılış var 6-7 aylık süreçte 20 küsur tane temel atma, açılış ve diğer törenlerle birlikte hızlı giriş yaptık. Bundan sonrada hizmetlerimize devam edeceğiz. Ben tüm muhtarlarımızın günü kutluyorum. Muhtarlar bizim baş tacımız” dedi. Erkan Aydın başkanımızın kıymetini bilmemiz gerekiyor Muhtarların istek ve taleplerini anında yerine getiren bir başkana sahip olduklarını belirten Osmangazi Muhtarlar Derneği Başkanı Burhan Mandacı,“Erkan Aydın, başkan’ın muhtarlar olarak kıymetini bilmemiz gerekiyor. Daha önce bizimle toplantı yaparak bir araya gelen Erkan başkanımıza muhtarlarımız bu toplantılarda taleplerini iletti başkanımız hemen yerine getirilmesi hususunda talimat verdi. Bugün 19 Ekim Muhtarlar Günü önemli bir gün bizi böyle bir günde böyle bir çatının altında toplayan başkanımıza teşekkür ederiz” şeklinde konuştu. Osmangazi ilçesinde görev yapan muhtarlar günlerini kutlayarak böyle güzel bir organizasyonla kendilerini bir araya getiren Başkan Aydın’a teşekkür etti.
Antalya Eski çalıştığı iş yerinden kamyoneti alıp 90 kilometrelik gece turu yaptı Antalya’nın Serik ilçesinde bir kişi, eski çalıştığı iş yerinden aldığı kamyonetle 90 kilometre gezdikten sonra yerine bıraktı. Kamyonet turu sonrası aynı iş yerine ait motosikletle de tur atıp tekrar bıraktığı ortaya çıkan şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Olay, 3 Ekim Perşembe günü gecesi Serik ilçesine bağlı Akçaalan Mahallesi’nde yaşandı. Kimliği açıklanmayan şahıs, ahşap doğrama atölyesine gelerek park halindeki kamyoneti alıp gezintiye çıktı. Şahıs, yaklaşık 90 kilometre yol yaptıktan sonra sabaha karşı iş yerine yakın bir bölgede aracı bırakarak kaçtı. Olay anı iş yerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Olay sonrası sabah saatlerinde iş yerine gelen iş yeri sahibi, kamyonetin dışarıda olduğunu fark etti ve araç takip sistemi ile güvenlik kamerasını inceledi. Aracın, eski çalışanı tarafından yerinden alınarak maddi hasarlı bir şekilde yerine bırakıldığını gören Y.A. polis ekiplerine haber verdi ve 100 bin TL zararı olduğunu beyan ederek şahıstan şikayetçi oldu. Polis ekipleri, olaya karışan şahsın yakalanması için çalışma başlattı. Güvenlik kameralarını mercek altına alan ekipler, şüphelinin E.D. (27) olduğunu tespit etti. Şüphelinin aynı gün kamyoneti bıraktıktan sonra bu sefer yine aynı iş yerine ait motosikletle de tur atıp geri bıraktığı öğrenildi. Dün yakalanan E.D., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.