GENEL - 21 Mart 2012 Çarşamba 13:37

DÜNYA ORMANCILIK, SU VE METEOROLOJİ GÜNLERİ

A
A
A
DÜNYA ORMANCILIK, SU VE METEOROLOJİ GÜNLERİ

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye`de 2011 yılı sonunda ağaçlandırmada 500 bin hektarlık sınırı aştıklarını belirterek, "Avrupa`da küçük bir devletin yüzölçümü kadar ağaçlandırma yaptık" dedi.
21 Mart Dünya Ormancılık, 22 Mart Dünya Su ve 23 Mart Dünya Meteoroloji Günleri dolayısıyla Ankara Ticaret Odası Kongre Merkezi`nde düzenlenen kutlama programına Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu, milletvekilleri ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı yetkilileri katıldı.
Bakan Eroğlu, yaptığı konuşmada, "3 önemli gün arka arkaya tesadüf etti. Nevruz Bayramı`nı atalarımız Orta Asya`dan beri kutluyor. Nevruz Bayramı bütün milletimizin birlik beraberliğinin gelişmesine vesile olsun. Ormanların faydasını söylemeye gerek yok. Ormanlar bizim ciğerimiz. Orman Genel Müdürlüğü en köklü teşkilatlardan biri. Bu sene 173. kuruluş yıldönümü. Kanun hükmünde kararnameyle Orman Genel Müdürlüğü güçlü bir hale getirildi. Orman Genel Müdürlüğü, havzaların ağaçlandırılması, erozyon kontrolü
ve çölleşmenin engellenmesi konusunda söz sahibidir" dedi.
Başbakan Erdoğan`ın 2008 yılında `Türkiye`de kaç yılda ne kadar ağaçlandırma yapıldığı konusunda eylem planı yapılması talimatı verdiğini belirten Bakan Eroğlu, eylem planının sonucunda 2011`in sonunda 500 bin hektarlık sınırı aştıklarını belirlediklerini söyledi. Bu alanın Avrupa`da küçük bir devletin yüzölçümü kadar olduğunu kaydeden Eroğlu, 2007 yılında 420 bin hektarlık alanda çalışmayı hedef koyduklarını ve yılsonunda hedef büyülterek çalışma alanını 463 bin hektara çıkardıklarını belirtti.
Bakan Eroğlu, GAP ve P`u bitireceklerini ve 2023 yılında Türkiye`yi dünya ekonomileri sıralamasında ilk 10`a sokacaklarını ifade ederek, yavru vatan Kıbrıs`a da su götüreceklerini belirtti. Eroğlu, meteoroloji tahminlerinde isabet oranını yakaladıklarını bunun için en iyi bilgisayar sistemini kurduklarını ve altyapıyı hazırladıklarını da sözlerine ekledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Kütahya’da tam kapalı bel fıtığı ameliyatı yapılmaya başlandı Kütahya’da tam kapalı bel fıtığı ameliyatı yapılmaya başlandı. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Kliniği’nin ev sahipliğinde ulusal çapta “Canlı Cerrahi Eşliğinde Endoskopik Diskektomi ve Spinal Enjeksiyonlar” konulu toplantı düzenlendi. Toplantıya Beyin ve Sinir Cerrahisi Derneği Yönetim Kurulu adına Prof. Dr. İlker Solmaz, Spinal Dernek Başkanı Prof. Dr. Sedat Çağlı, Türkiye’nin önde gelen beyin ve sinir cerrahları, ortopedistler ile öğretim üyelerinin dahil olduğu yaklaşık 100 kişilik ekip katıldı. Eğitim toplantısının uygulama bölümünde Kütahya Şehir Hastanesi’nde canlı cerrahi ile endoskopik diskektomi ve transforaminal enjeksiyon başarıyla uygulandı. Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Beyin ve Sinir Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hasan Emre Aydın, ülkede yapılan beyin cerrahi işlemlerinin artık Kütahya’da da yapıldığını belirterek, kapalı bel fıtığı ameliyatı hakkında bilgi verdi. Dr. Aydın, “Endoskopik diskektomi, kamera yardımıyla tek bir giriş deliğiyle bel fıtığının çıkartılması işlemi olup, güncel bir tedavi yöntemidir. Endoskopik bel fıtığı ameliyatı genel anestezi (hastanın uyutulması), spinal anestezi (hastanın belden aşağısının uyuşturulması) ya da lokal anestezi (sadece işlemin yapılacağı bölgenin uyuşturulması) altında yapılabilir. Fıtığın yerine göre küçük bir insizyon ile kamera aracılığı ile fıtık dokusunun olduğu bölgeye girilerek fıtık çıkarılır. 7 milimetrelik bir cilt kesisi yeterlidir. Genellikle kemik dokuya dokunmadan kaslar arasından girilerek işlem gerçekleştirilir. Bu sayede kas ve kemik dokusu korunmuş olur. Yapmış olduğumuz başarılı işlemle birlikte ilimizde beyin cerrahisi olarak ilk adımı atmış olduk. Bizlere bu fırsatı veren KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin’e, emeği geçen değerli misafirlerimize teşekkür ediyorum” dedi.