GENEL - 26 Temmuz 2018 Perşembe 11:20

En büyük AVM’ler Tahir Çelik’e emanet

A
A
A
En büyük AVM’ler Tahir Çelik’e emanet

Alışveriş merkezi sektörünün başarılı ismi Tahir Çelik, 20 yıllık tecrübesini yeni projelere aktarmak ve sektörün dinamiklerine yön vermek için GLA Gayrimenkul Yönetim, Kiralama ve Danışmanlık şirketinde CEO olarak görevine başladı.

Alışveriş merkezi sektörünün başarılı ismi Tahir Çelik, 20 yıllık tecrübesini yeni projelere aktarmak ve sektörün dinamiklerine yön vermek için GLA Gayrimenkul Yönetim, Kiralama ve Danışmanlık şirketinde CEO olarak görevine başladı.


Tahir Çelik, konu ile ilgili yaptığı açıklamada 8 yılı Alman ECE tarafından yönetilen ANKAmall ve son 4 yılı Nata Vega olmak üzere sektörde edindiği tecrübeler ile bu yola çıktıklarını, sektör için aranan kan olacaklarını dile getirerek son görev yeri olan Nata Vega’da günlük 100 bin ziyaretçi sayısına ulaştıklarını ve yüzde 100 kiralama başarısı ile gerçekleşmesi güç bir hayali hayata geçirdiklerini söyledi. Kendisini şanslı olarak nitelendiren Çelik, ‘’Görev yapmış olduğum sürede ülkemizin en büyük ve güzide firmalarından Nata Holding Yönetim Kurulu Başkanı Namık Tanık ve Başkan Yardımcısı Yusuf Tanık’ın vermiş olduğu fevkalede destek, imkan ve fırsatlar için kendilerine çok teşekkür ederim’’ dedi.


Çelik sözlerine şöyle devam etti:


“GLA Gayrimenkul Yönetim Kiralama ve Danışmanlık şirketi sektörün en iyi hizmet sağlayıcısı olma vizyonuyla, ulusal ve uluslararası arenada gayrimenkul yönetim kiralama ve danışmanlık alanlarında sayısız deneyime sahip, Türkiye’nin en büyük alışveriş merkezi ve ticari alanlarının kiralama ve yönetim işini üstlenmiş güçlü ve başarılı bir ekip tarafından kurulmuştur. GLA, geçmiş tecrübelerini yeni müşterilere aktarmak, sektörde fark oluşturmak, tüm iş ortaklarına en fazla faydayı sağlamak, farklı iş kollarındaki yönetim hizmetlerini entegre olarak sunmak, değişim trendlerini yönetmek, verimli, rekabetçi ve karlı hizmet sunarak hep bir adım önde olmayı amaç edinmiştir.”


Tahir Çelik, kiralama ve yönetim alanında bütün hizmetleri entegre olarak verme sloganıyla yola çıkan GLA Gayrimenkul Yönetim Kiralama Ve Danışmanlık şirketinin aynı alanda hizmet veren klasik kiralama ve yönetim firmalarından farklı olarak bütün entegre hizmetleri bir araya getirmekte ve bu haliyle rakipleri içerisinde alışveriş merkezinden konutların ticari alan kiralama ve yönetimine kadar en fazla portföy seçeceğine sahip firma olarak sıra dışı bir kiralama ve yönetim deneyimi sunmak olduğunu bildirdi.


1 milyar 500 milyon Liralık yatırım maliyetine sahip olan Avrupa ve Türkiye’nin en büyük karma projesi KUMSmall Factory’nin kiralama ve yönetimi GLA Gayrimenkul Yönetim Kiralama ve Danışmanlık şirketinin tarafından yapılacağını bildiren Çelik, “ Anadolu’nun merkezi Kayseri’de 1 Nisan 2019 tarihinde açılacak olan Kumsmall Factory içerisinde AVM, iş merkezi, otel ve eğlence merkezi gibi birçok seçenek bulunacak ve dünyanın ünlü yerli ve yabancı markalarını bir araya getirecek. KUMSmall Factory 1 milyon 500 bin metrekare açık, 302 bin metrekare kapalı alana kurulan 180 bin metrekare kiralanabilir alanında 400 adet mağaza ve 6 bin araçlık otoparkıyla hizmet verecek. KUMSmall Factory, mağazalarıyla moda tutkunlarına, restoran ve kafeleriyle her şeyin en iyisini arayan lezzet düşkünlerine hitap edecek” dedi.


GLA’nın ayrıca, Kayseri’de yaklaşık 90 mağazası ile bölge insanına AVM dışında sosyal yaşam merkezi olarak da hizmet veren İldem Park’ın yönetim ve kiralamasını üstlendiğini belirterek, “ İldem Park’ın bölgenin tek AVM’si olmasının yanı sıra bölgeye yaygın toplu taşıma vasıtalarının olması ve tramvay hattı ve çevre yolu bağlantısı ile şehir merkezine 30 dakika mesafede olmasından dolayı şehrin farklı noktalarından konukların tercih ettiği AVM’lerin başında gelmektedir. Ayrıca Ankara Eryaman’da toplam 120 bin metrekare kapalı ve 95 bin metrekare kiralanabilir alanıyla Ankara’nın en büyük projelerinden olan Gimsa Park Eryaman Alışveriş merkezi ve tüm ana arterlerle bağlantılı 25 bin metrekare kiralanabilir alanıyla Gimsa İvedik Alışveriş Merkezi, GLA’nın Ankara portföyünde yer alan diğer önemli ve değerli projeleridir”dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Başkan Palancıoğlu: "Melikgazi’de metruk yapı kalmayacak" İlçede vatandaşların güvenliğini tehdit eden metruk yapılara karşı savaş açan Melikgazi Belediyesi, Tacettinveli Mahallesi’nde metruk bir yapının yıkımını gerçekleştirdi. Melikgazi Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Plan ve Proje Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen çalışmalar nihayetinde, ilçede 6 yıl içerisinde toplam 2443 gecekondu ve metruk yapı ortadan kaldırıldı. Melikgazi’de bir takım olumsuzluklara davetiye çıkaran metruk yapıların tamamının ortadan kaldırılacağını belirten Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu şunları söyledi: " Bizim sloganımız: Şehrin merkezi bizim misafir odamız! Şehrin merkezini güzelleştiriyoruz. Şu ana kadar Tacettinveli Mahallemizde yüze yakın gecekondu ve metruk binayı yıktık, temizledik. Altı sene içerisinde muazzam bir çalışma yaptık. Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Plan ve Proje Müdürlüğümüz bünyesinde gerçekleştirilen çalışmalar nihayetinde, göreve geldiğim son altı yıl içerisinde toplam 2443 adet gecekondu ve metruk yapıyı yıktık. Gerçekten büyük bir mahalleyi yenilemiş oluyoruz. Tacettinveli, Gülük, Yıldırım Beyazıt, Esentepe, Battalgazi, Kazım Karabekir gibi mahallelerimiz başta olmak üzere birçok mahallemizde bu yıkımları yapıyoruz. Tüm mesai arkadaşlarıma özverili çalışmaları için teşekkür ediyorum. Her bir binanın yıkımı askı süresi, Emniyet Müdürlüğü’nün rapor tutması, gerekli mahkeme süreci, vatandaşla anlaşma süreci derken yaklaşık 3 ayı buluyor. Şu anda Emniyet Müdürlüğü’nün rapor tuttuğu, işlemleri devam eden 65 adet yıkılacak bina var. Göreve geldiğimiz günden beri günlük yaklaşık bir ya da iki binayı yıkıyor, temizliyoruz. Böylelikle madde bağımlılığından, hırsızlıktan, bir takım olumsuz işlerden kurtulmuş oluyoruz. Daha güvenli, daha güzel bir Melikgazi için gece gündüz çalışıyoruz."