SPOR - 13 Ekim 2024 Pazar 16:25

Nesine 3. Lig: Amasyaspor: 2 - Balıkesirspor: 1

A
A
A
Nesine 3. Lig: Amasyaspor: 2 - Balıkesirspor: 1

Nesine 3. Lig 2. Grupta Amasyaspor, ligin 6. haftasında sahasında konuk ettiği Balıkesirspor’u 2-1’lik skorla mağlup etti.



Stat: 12 Haziran Stadyumu



Hakemler: Taner Tuncer xx, Osman Baruk xx, Hakan Erkan xx



Amasyaspor: Umut Keseci x, Yunus Emre Çakır x, Muhammed Enes Doğan x (Batuhan Ayvaz dk.57 x), Hasan Türkyılmaz x, Emirhan Tak x (Buğra Çağlıyan dk.46 x), Berkay Arslan x, Fatih Kıran x (Oğuzhan Öztürk dk.79 xx) , Yunus Emre Aydemir x (Sabit Hakan Yılmaz dk.70 x), Onur Paksoy x, Hakan Olkan x, Mustafa Ethem Erboğa x (Ahmed Kağan Gürbüz dk. 57 xx)



Balıkesirpor: Hüseyin Altıntaş x, Muhammet Araz x, Celal Emir Dede x, Özer Özdemir x, Bertuğ Bayar xx (Ali Karakaya dk.82 x), Şahin Şafakoğlu x (Tayfun Kırca dk.37 x), Artun Akçakın x (Ahmet Gülay dk82 x), Serdar Güncü x, Yiğit Epözdemir x, Volkan Altınsoy x, Muhammed Demirci x (Asım Hamzaçebi dk.63 x)


Goller: Oğuzhan Öztürk (dk.84), Ahmed Kağan Gürbüz dk.88 (Amasyaspor), Bertuğ Bayar (dk31) (Balıkesirspor)



Sarı kartlar: Berkay Arslan, Yunus Emre Çakır, Mustafa Ethem Erboğa, Asım Hamzaçebi, Özer Özdemir (Balıkesirspor)


Kırmızı kartlar: Onur Paksoy, Muhammed Enes Doğan (Amasyaspor), Yiğit Epözdemir ((Balıkesirspor)



Nesine 3. Lig: Amasyaspor: 2 - Balıkesirspor: 1

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla CHP Genel Başkanı Özel, Marmaris’te Halk Kafe’nin açılışını yaptı CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla’nın Marmaris ilçesinde belediyenin projesi olan Halk Kafe’nin açılışını gerçekleştirdi. Özel, "Bu tür projeler, kent sakinlerine ve emekçilere büyük fayda sağlıyor" dedi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla’nın Marmaris ilçesinde belediyenin projesi olan Marmaris Abdi İpekçi Parkı’ndaki Halk Kafe’nin açılışını gerçekleştirdi. Törenin açış konuşmasını yapan Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, Marmaris’in kalkınmasına yönelik çalışmalarının hız kesmeden devam edeceğini belirterek, Özel’i kürsüye davet etti. Marmaris’in güzelliklerine vurgu yaparken özellikle gençlerin ve kadınların siyasette daha fazla yer alması gerektiğini belirten Özel, "Genç siyasetçilere ve kadınlara alan açmak, partimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerine olan bağlılığının bir göstergesidir" dedi. "Turist vergisinin tamamı yerel yönetimlere verilmeli" Özel, 97 bin nüfuslu Marmaris’in yaz aylarında nüfusunun 1 milyona ulaştığını, ancak kış nüfusuna göre ödenek almasının büyük bir haksızlık olduğunu söyleyerek, "Bu durum, Marmaris gibi turizm merkezlerinin cezalandırılması anlamına gelir. Oysa nüfusu dijital verilerle çok daha doğru bir şekilde tespit etmek mümkün. Ödeneklerin gerçek nüfusa göre düzenlenmesi gerekiyor" dedi. Son yıllarda uygulanan turist vergisine de değinen Özel, "Bu verginin tamamı merkezi yönetim tarafından alınıyor, oysa bu gelirin yerel yönetimlere aktarılması gerekiyor. Turisti ağırlayan, hizmet veren yerel halk bu vergiden faydalanmalı" şeklinde konuştu. "Halkın uygun fiyatlarla hizmet alabileceği mekanlar" Halk Kafe açılışının yoğun katılım sayesinde mitinge dönüşen bir etkinlik olduğunu söyleyen Özel, Marmaris’in sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla yönetildiğini vurguladı. Halk Kafe gibi projelerin vatandaşlara fayda sağladığını ifade eden Özel, "Bu tür projeler, kent sakinlerine ve emekçilere büyük fayda sağlıyor. Halk Kafeler, yabancı turiste göre fiyatlandırılan yerler yerine halkın uygun fiyatlarla hizmet alabileceği mekanlar oluyor" dedi. Konuşmasının ardından beraberindeki heyetle birlikte Halk Kafe’nin açılış kurdelesini kesen Özel, hayırlı ve uğurlu olmasını diledi. Törene Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, CHP Muğla Milletvekili Gizem Özcan, CHP İl Başkanı Zekican Balcı, CHP il ve ilçe yönetimi katıldı.
Manisa Manisa Barosunda Ümit Rona devri sona erdi Manisa Barosu 2024-2026 Olağan Genel Kurulunda 2 dönemdir başkanlık yapan Av. Ümit Rona, başkanlığı 14 oy farkla Av. Sevgi Başak Yeşil Malay’a kaptırdı. Av. Sevgi Başak Yeşil Malay, Manisa Barosun’nun ilk kadın başkanı oldu. Manisa Barosu 2024-2026 Olağan Genel Kurulunda Manisa Barosu Başkanı Av. Ümit Rona ile Av. Sevgi Başak Yeşil Malay yarıştı. Manisa Barosu Hizmet Binası Atatürk Konferans Salonunda düzenlenen genel kurulda 634 oy alan Sevgi Başak Yeşil Malay Manisa Barosunun seçilen ilk kadın başkanı olurken, 2 dönemdir başkanlık yapan Ümit Rona ise 620 oyda kaldı. Manisa Barosu Başkan adayı Av. Sevgi Başak Yeşil Malay, “Manisa Barosu benim açımdan sadece meslek örgütüm olduğu için kıymetli olan bir kurum değil. Manisa barosu benim içine doğduğum, ailem gibi gördüğüm, kardeşimden ayırmadığım, kardeşlerinden ayrılmadığımı hissettiğim meslektaşlarımın olduğu bir büyük aile. Bu ailenin, Manisa barosunun bir parçası olmakla gurur duyuyorum. Demokrasiye karşı yapılan saldırılara, hukuka aykırılıklara, insan hakları ihlallerine cesaretle karşı koymak, hangi dünya görüşünü ve yaşam tarzını benimsemiş olursak olalım hukukun evrensel standartlarından ayrılmamak, biz avukatların ve mensubu olduğumuz baroların birincil görevidir. İşte bugün bizler; kişisel hırsları için meslektaşlarını ayrıştıran, baro başkanlığını sadece bir makamdan ibaret gören, gösterişçi, tekçi anlayışa karşı; katılımcı, avukat merkezli, her şartta hukukun üstünlüğünü savunan, dayanışmacı bir ruhla Manisa Barosunu dönüştürmek amacıyla aday oldum” dedi. Genel kurula Manisa Büyükşehir Belediyesi 1. Hukuk Müşaviri Mahir Sağlam, Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, baro başkanlarından Ali Arslan, Zeynel Balkız, Fadıl Gezen ve avukatlar katıldı.
Ağrı Ağrı’da Gençlik Merkezi üyeleri köy köy gezip çocuklar için etkinlikler düzenliyor Ağrı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Gençlik Merkezi üyeleri, "Merkezim Her Yerde" projesi kapsamında il genelindeki okulları ziyaret ederek, öğrencilere unutulmaz anlar yaşatıyor. "Merkezim Her Yerde" projesi kapsamında gençlik liderleri ve gönüllü gençler, okulları tek tek gezerek öğrencilerin kültürel, sanatsal ve sportif becerilerini geliştirmelerine katkıda bulunuyor. Çocuklarla bir araya gelerek düzenlenen çeşitli etkinliklerle hem üniversiteli gönüllü öğrenciler hem de okul öğrencileri arasında güçlü bir bağ kuruluyor. Gençlik liderleri ve gönüllü gençler, okulları ziyaretlerinde öğrencilerle birlikte yüz boyama etkinlikleri düzenliyor, çeşitli oyunlar oynuyor ve hediyeler dağıtıyor. "Çocukların mutluluğu bizim için en büyük ödül" Ağrı Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Çelebi, çocukların mutluluğunun kendileri için en büyük ödül olduğunu belirterek, bu tür etkinliklerin devam edeceğini söyledi. Çelebi, "Gençlik Merkezimize gelemeyen öğrencilere ulaşmak ve onlara keyifli anlar yaşatmak istiyoruz. ’Merkezim Her Yerde’ projesi kapsamında köy köy, mahalle mahalle gezerek gençlerimizi mutlu etmeye devam edeceğiz" dedi. Öğrenciler ise düzenlenen etkinliklerden dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, projede emeği geçen herkese teşekkür etti.