GÜNDEM - 01 Temmuz 2024 Pazartesi 15:56

Özel çocuğun hayalini polis gerçekleştirdi

A
A
A
Özel çocuğun hayalini polis gerçekleştirdi

Aksaray’da ortaokulu öğrencisi 13 yaşındaki özel öğrenci Yunus Yüksel’in polis olma hayalini Aksaray emniyeti gerçekleştirdi.


Edinilen bilgiye göre, Aksaray’ın Ağaçören ilçesinde yaşayan 13 yaşındaki zihinsel engelli Yunus Yüksel’in polislik mesleğine hayranlığı ve polis olma isteği ailesi tarafından Aksaray İl Emniyet Müdürlüğüne bildirildi. Bunun üzerine hemen harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ile Asayiş Şubesi ekipleri Yunus Yüksel’i evinden alarak misafir etti. Polislerin içerisinde mutluluğu ve heyecanı gözlerinden okunan Yunus Yüksel’e polisler tarafından polis kıyafeti giydirildi. Ardından emniyetten polis memurları ile birlikte çıkan Yunus Yüksel yol uygulamasına katılıp denetim yaptı. Araçları durdurup ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçiren Yüksel’in bir günlüğüne de olsa polislik hayali gerçekleşmiş oldu.



Özel çocuğun hayalini polis gerçekleştirdi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hakkari Yüksekova’da nohut bereketi Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 50 dönümlük arazi üzerinde ekimi yapılan nohut filizlenmeye başladı. Her sene az sayıda nohut ekimi yapan çiftçiler, bu yıl yağışların fazla olmasıyla ilk kez büyük bir alanda nohut ekimi gerçekleştirdi. İlçenin Kuruköy Mahallesi’nde yaşanan Abdülbakir Çekik isimli çiftçi, Yüksekova Ziraat Odasından aldığı bilgiler doğrultusunda 50 dönümlük araziye nohut ekimi yaptı. Yağışların çok olduğu döneme denk gelmesiyle ova içinde bulunan 50 dönümlük arazideki nohutlar güzel bir şekilde filizlendi. “Üreten bir Yüksekova için çalışıyoruz” Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirgen, nohut ekimi yapıldığı 50 dönümlük arazide inceleme yaparak Abdülbakir Çekik isimli çiftçiden bilgi aldı. Yüksekova Ovası’nı tarımla buluşturmak için durmadan çalıştıklarını belirten Perviz Geçirgen, “İlçenin Kuruköy Mahallesi’nde Abdülbaki Çekik çiftçimizin tarlasına geldik. Çiftçimiz önceden bize başvurdu ve 50 dönümlük tarlasında nohut ekibi yapmak için bize danıştı. Bizde en iyi yolu ona göstererek ve şükürler olsun şimdi tarlası tamamen filizlenmiş durumdadır. Bundan sonra tek amacımız Yüksekova’nın tüm ovasıyla tarıma dönüştürmesi ve dışarıdaki bağımını kesmektir. İnşallah bundan sonra kendimiz üreteceğiz ve tüm bölgeye dağıtımda öncü olacağız. Bizde üreten bir Yüksekova için yola çıktık. Böyle çiftçilerimiz oldukça Yüksekova’mız gelişip ve büyüyecek” dedi. Yüksekova Ziraat Odasından edindiği bilgilerle 50 dönüme nohut ektiğini ifade eden Abdülbaki Çekik, “Her sene kendimize göre ekim yapıyorduk. Bu sene odanın öncülüğünde nohut ekimini yaptık. Şükürler olsun 50 dönümlük arazi yeşerdi. İnşallah bundan sonra da aynı şekilde bölgemiz için devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Ordu Eski eşini keser sapıyla vurarak öldüren şahıs hakim karşısına çıktı Ordu’da, boşandığı eşini keser sapı yaklaşık 15 dakika darp ederek ölmesine neden olan eski koca 3’üncü kez hakim karşısına çıktı. Altınordu ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde eski karısı Ayşe Çetin’i (48), 28 Ağustos 2023 yılında keser sapı ile vurarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Mükerrem Başarmak (49), 3’üncü kez hakim karşısına çıktı. Ordu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanık Mükerrem Başarmak ile tarafların avukatları katıldı. Duruşmada, olay günü ihbar üzerine olayın gerçekleştiği eve giden polis memurlarının tanık olarak ifadeleri alındı. Polis memurları mahkemede verdikleri ifadede, olayın gerçekleştiği evin kapısına gittiklerinde kadın çığlık sesleri duyduklarını, kapının kilitli olduğunu ve kırarak açtıklarını söyledi. Tanık polisler, içeriye girdiklerinde Ayşe Çetin’in yatar vaziyette yerde durduğunu, zanlıyı etkisiz hale getirerek elindeki suç aletini aldıklarını belirttiler. Duruşmada alınan ifadelerin ardından savcılık mütalaası sunuldu. Mütalaada, sanığın boşanmış olduğu eşini kasten tasarlayarak öldürdüğü, sosyal medya üzerinden eski eşine ait videoları izledikten sonra suçu işlemeye karar verdiği, sanığın ağırlaştırılmış müebbet cezası ile cezalandırılmasını talep etti. Öte yandan, sanığın, ‘boşandığı kadını tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılması istenen iddianame, Ordu 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmişti. Duruşma, karar verilmek üzere ileri bir tarihe ertelendi.
Siirt Geleneksel Siirt Battaniyesi Dokumacılığı Atölyesi açılışı gerçekleştirildi Siirt’te GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Siirt Valiliği’nin desteği ile hizmete giren ‘Geleneksel Siirt Battaniyesi Dokumacılığı Atölyesi’nin açılışı Halk Eğitim Merkezi’nde kursiyerlerin katılımı ile gerçekleştirildi. Geleneksel Siirt Battaniyesi dokumacılığı alanında 25 yeni usta yetiştirilerek, 25 kişiye istihdam sağlanacak. Açılış programında konuşan Siirt Valisi Kemal Kızılkaya, gelecek nesillere bu kültürün aktarılması için her türlü desteğin verildiğini belirtti. Vali Kızılkaya, "Geçmişten günümüze uzanan ve büyük bir emekle ilmek ilmek dokunan, coğrafi işarete sahip geleneksel Siirt battaniyesi dokumacılığı, kentimize ayrı bir değer katarak il ekonomisine de önemli bir katma değer sağlamaktadır. Bugün açılışını yapacağımız dokuma atölyesi, hem istihdam sağlamak hem de yeni nesillere bu kültürü aktarmak için büyük önem taşımaktadır. Proje kapsamında, geleneksel Siirt dokuması canlandırılacak ve yeni ustalar yetiştirilecektir. Böylece, özellikle gençlerin ve kadınların bu sanatı öğrenerek ekonomik ve istihdam açısından katkı sağlaması hedeflenmektedir’’ dedi. İstihdam ve ekonomi alanında faaliyet gösterecek proje olduğunu belirten Siirt İl Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Tekin, "Bugün sizlerle birlikte açılışını gerçekleştireceğimiz geleneksel Siirt battaniyesi dokumacılığı atölyesinin Siirt’imize hem kültür, hem ekonomi hem de turizm alanında katkı sağlayacağına inandığımız bir projemiz olacaktır’’ şeklinde konuştu. Kursiyer Şevval Çakay, "Babam 30 senedir bu mesleği yapıyor. Hazır elimizde böyle fırsat geçmişken bizde öğrenelim dedik. Zor değil ama çok emek isteyen bir iştir.’’ dedi. Kursiyer Fatma Işık Kaya ise, "Bu projede emeği geçen bütün emektar arkadaşlarımıza sayın valimize ve bütün çalışanlara çok teşekkür ediyoruz. Gerçekten Siirt’in ihtiyaç duyduğu bir alandı.’’ diye konuştu.
Kayseri Özdoğan: "Tüm derelerde ıslah ve su güvenliği sağlıyoruz" Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, "Hacılar’da sel taşkını riskini bertaraf edecek ve doğal afetlere karşı çözüm bulacak olan ’Büyük Su Projesi’nde çalışmaların hızla devam ettiğini" söyledi. Hacılar için bugüne kadar birçok proje kazandırdıklarını ifade eden Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, DSİ Genel Müdürlüğü tarafından ilçedeki tüm derelerin ıslah edilerek taşkın su kanallarının oluşturulması için yürütülen Büyük Su Projesi’nin de hız kesmeden devam ettiğini belirtti. Özdoğan, yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: "Nisan ayı itibarıyla başladığımız taşkın koruma kanalı faaliyetlerimiz hızla devam ediyor. İklim değişikliği ve küresel ısınma gibi etkenlerle artan şiddetli yağışlar ve yüksek debi gibi faktörlerin ilçemizde herhangi bir sıkıntıya yol açmaması açısından bu çalışma oldukça önemliydi. İlçemizdeki tüm derelerde taşkın koruma kanallarının yapımına ihtiyaç duyulan yerlerde de çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu hızlı ilerleyen çalışmamızın kısa sürede kazasız belasız tamamlanmasını diliyorum. Bu projede emeği geçen DSİ Bölge Müdürlüğümüze ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." Bu projenin tamamlanmasıyla Hacılar’da önemli bir adım daha atmış olacaklarını belirten Özdoğan, "Aksu ve Lara Derelerinde ilk kısımda yaklaşık 2 bin 500 metrelik bir ıslah kanalı gerçekleştireceğiz. Bu iki deremiz Beğendik Bağları’ndan geçip Organize Sanayi Bölgesi’nin güneyinden Boğaz Köprüsü’ne ulaşacak. İlave projelerle birlikte 7 bin 500 metrelik bir taşkın koruma kanalını tamamlayacağız. Böylelikle ihtimal sel baskınları ve ani yağışlarda vatandaşların can ve mal kaybı riski en aza indirilmiş olacak" dedi.