GÜNDEM - 29 Haziran 2024 Cumartesi 13:27

Aksaray’da mevsimlik tarım işçilerinin çadırda sinema keyfi

A
A
A
Aksaray’da mevsimlik tarım işçilerinin çadırda sinema keyfi

Tarım arazilerinde çalışmak için Aksaray’a gelen tarım işçileri kendilerine özel hazırlanan çadırda sinema keyfini yaşadı.


Nüfusunun yüzde 80’inin tarım ve hayvancılıktan geçimini sağladığı Aksaray’a tarım arazilerinde çalışmak için gelen Şanlıurfalı tarım işçilerine Sultanhanı Kaymakamlığı tarafından özel bir program hazırlandı. Sultanhanı İlçe Kaymakamı Abdullah Melikoğlu, ilçeye gelen mevsimlik tarım işçilerini ziyaret ederek önce onların sorunlarını ve ihtiyaçlarını yerinde dinledi. Kurum müdürleri ile birlikte gerçekleştirilen ziyarette çadırlarda yaşayan vatandaşlarla samimi bir sohbet gerçekleştirildi.


Mevsimlik tarım işçilerinin zorlu şartlar altında çalıştıklarını belirten Kaymakam Melikoğlu, “Devlet olarak onların yanındayız ve her türlü desteği sağlamak için buradayız” dedi. Ziyaret sırasında tarım işçilerinin yaşam şartları hakkında bilgi alan Melikoğlu, çözüm önerilerini de değerlendirdi. Bu anlamlı ziyaretin ardından çocuklara yönelik sinema etkinliği programı gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında çocuklar, açık hava sinemasında film izleme keyfi yaşadı. Çocukların mutluluğu yüzlerinden okunurken, etkinlik hem işçi aileleri hem de organizasyon ekibi tarafından büyük takdir topladı.


Program, çocuklara dağıtılan hediyeler ve yapılan ikramlarla sona erdi. Kaymakam Melikoğlu ve beraberindeki heyet tarım işçilerine yönelik hizmetlerin artarak devam edeceğini söyledi.



Aksaray’da mevsimlik tarım işçilerinin çadırda sinema keyfi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tekirdağ TCG-AKIN Tekirdağ’da vatandaşlara kapılarını açtı TCG-AKIN gemisi Denizcilik ve Kabotaj Bayramı sebebiyle Tekirdağ Limanına demirleyerek kapılarını vatandaşlara açtı. Denizcilik ve Kabotaj Bayramı sebebiyle Tekirdağ’da bulunan özel bir limana demirleyen TCG-AKIN (A-584) kapılarını vatandaşların ziyaretine açtı. Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde arama, kurtarma ve yedekleme faaliyetleri gerçekleştiren TCG-AKIN gemisini Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Uğurlu, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Sinan Tercan ve vatandaşlar ziyaret ederek inceledi. Gemi personeli vatandaşları gruplar halinde gemiye alarak geminin donanımı ve geminin işleyişi hakkında bilgiler verdi. Gemiyi ziyaret eden emekli denizci askeri personel Engin Durmaz gazetecilere yaptığı açıklamada, geminin vatandaşların ziyaretine açılmasından dolayı gurur duyduğunu ifade etti. Durmaz, gençlerin bilinçlendirilmesi için bu tarz ziyaretlerin büyük önem taşıdığını belirtti. Dumlupınar Denizaltı Faciası sonrası Türkiye’nin kurtarma gemisi inşası konusunda büyük ilerleme kaydettiğini belirten Durmaz, "Bu gemi yerli yapım dalgıç gemisi. İmkansızlardan sonra bu gemilerin daha derinlere hizmet vermesi, dalgıçların eğitiminde ve kurtarmada her zaman görevde olduğunu görmek bizleri mutlu ediyor. Geminin özellikleri, personelin imkanlarının bu denli iyi olduğunu görmek bizleri sevindirdi” dedi.
Bursa Bursa’da Kabotaj Bayramı’nda yelkenler yarışları nefes kesti Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 98’inci yıl dönümü Bursa’da büyük bir coşkuyla kutlandı. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Yelken Yarışması’nda dereceye giren sporcular, ödüllerini Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in elinden aldı. Türkiye Cumhuriyeti’nin kendi karasularında bağımsızlığının, özgürlüğünün ve milli egemenliğinin teminatı olan Kabotaj Kanunu’nun 98’inci yıl dönümü, Mudanya Belediyesi ev sahipliğinde coşkuyla kutlandı. İskele Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan kutlamalar, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in de katıldığı kortej yürüyüşüyle devam etti. Mudanya Sahili’nde düzenlenen etkinliklere, Başkan Bozbey’in yanı sıra Mudanya Kaymakamı Ayhan Terzi, Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, Burulaş Genel Müdürü Fahrettin Beşli, Mudanya Liman Başkanı Veysel Yaşar, ilçe protokolü, muhtarlar ve Bursalılar katıldı. Protokol üyelerinin deniz şehitleri için denize çelenk bıraktığı program, yüzme yarışıyla renklendi. Yağlı direkten Türk Bayrağı’nı alma yarışmasıyla heyecanlı anlar yaşanırken, Burulaş tarafından düzenlenen yelken yarışmasında dereceye giren sporcular ödüllendirildi. Genç sporcular, ödüllerini Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in elinden aldı. “Gençlerin ve çocukların su sporlarına yönelmesini hedefliyoruz” Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın denizlerin bağımsızlığının günü olduğunu belirten Başkan Mustafa Bozbey, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitleri minnetle andı. Denizlere onlar sayesinde sahip olduklarını dile getiren Başkan Bozbey, “Ülkemizin üç tarafı denizlerle çevrili olmasına ve Bursa’nın denizlere 160 kilometre sınırı bulunmasına rağmen denizde yapılan sporlara yeterli ilgi yok. Bu konuda yetişmiş insanın da az olduğunu görmek üzücü. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak bundan böyle denizlerimizin altını ve üstünü spor amaçlı ve kirletmeden en iyi şekilde kullanacağız. Sörf, yelken, yüzme, dalış, fotoğrafçılık ve diğer sporlara destek olacağız. Özellikle gençlerin ve çocukların su sporlarına yönelmesini hedefliyoruz. Önümüzdeki yıllarda daha fazla çocuğumuzun ve insanımızın su sporlarına ilgi duymasını sağlayacağız. Kabotaj Bayramı’mız kutlu olsun” dedi. Ödül töreninin ardından gazi ve şehitler anısına lokma ikramında bulunuldu.
İzmir İzmir’deki patlamada hayatını kaybeden kardeşlere acı veda İzmir’in Torbalı ilçesinde 5 kişinin öldüğü, 63 kişinin yaralandığı tüp patlamasında hayatını kaybeden kardeşler Birgül Sarsılmaz ve Evin Aslan, yan yana son yolculuklarına uğurlandı. Baba İbrahim Savucu, “Pazara çıktıkları sırada patlama olayı yaşanıyor. Büyük kızım hamileydi. Bayramda yanıma geldi ve hamile olduğunu söylemişti” dedi. Torbalı ilçesi Ayrancılar Mahallesi’nde dün saat 15.00 sıralarında bir iş yerinde sanayi tipi tüp patlamış, 5 kişi hayatını kaybetmiş, 63 kişi de yaralanmıştı. Büyük patlamada hayatını kaybeden Evin Aslan (36) ve kardeşi Birgül Sarsılmaz (44) için bugün Torbalı ilçesi Subaşı Merkez Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Aslen Mardinli olan iki kardeş için toplanan kalabalık, büyük üzüntü yaşarken aile fertleri gözyaşlarına boğuldu. Baba İbrahim Savucu, ayakta durmakta güçlük çekti. Savucu Ailesi bir yandan da gelen taziyeleri kabul etti. “Alışverişe çıkmışlardı, büyük kızım hamileydi” Baba İbrahim Savucu, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bize felaket oldu. Pazara çıkmışlardı. O sırada olay yaşanıyor. Büyük kızım hamileydi. Bayramda yanıma geldi ve hamile olduğunu söylemişti" dedi. İki kardeşin cenazesi, kılınan cenaze namazlarının ardından baba evininde bulunduğu Subaşı Mahallesi’nde toprağa verildi. Cenazeye İzmir Valisi Süleyman Elban, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atila Kaya, Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir, AFAD Genel Başkanı Okay Memiş, Torbalı Kaymakamı Ercan Öter, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılıdakatıldı. (ÖA-