ASAYİŞ - 08 Şubat 2013 Cuma 18:06

AKSARAY`DA 9 TON KAÇAK AKARYAKIT ELE GEÇİRİLDİ

A
A
A
AKSARAY`DA 9 TON KAÇAK AKARYAKIT ELE GEÇİRİLDİ

Aksaray`da jandarma ekiplerinin bir akaryakıt istasyonuna düzenlediği operasyonda 9 ton kaçak akaryakıt ele geçirildi.
Edinilen bilgiye göre, Aksaray-Adana karayolu Akçakent mevkiinde bulunan bir petrolde kaçak akaryakıt bulunduğu bilgisine ulaşan Aksaray İl Jandarma Komutanlığı ekipler çalışma başlattı. Hazırlıkların tamamlanmasının ardından jandarma ekipleri, petrol istasyonuna operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında petrol istasyonunda tankerlerin içinde 9 ton kaçak akaryakıt ele geçirildi. Olayla ilgili C.S. (29) gözaltına alındı. Kaçak akaryakıta el konulurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şırnak Şırnak’ta 7 bölge 15 gün süreyle "geçici özel güvenlik bölgesi" ilan edildi Şırnak Valiliği, 7 bölgenin 15 gün süreyle "geçici özel güvenlik bölgesi" ilan edildiğini ve bu bölgelere girişlerin yasaklandığını duyurdu. Valilikten yapılan açıklamada, “İlimiz mülki sınırları içerisinde yer alan; milli güvenliğin sağlanması, kamu düzeni ve güvenliğinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, temel hak ve özgürlükler ile başkalarının hak ve özgürlüklerinin ve genel asayişin korunması, şiddet olaylarının meydana gelmesinin önlenmesi ve yaşanabilecek her türlü olumsuz bir durumun önüne geçilebilmesi amacıyla, 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11’inci maddesi ile 2565 Sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu’nun 32/A maddesine istinaden; Şırnak ili merkez ilçesi sınırlarında bulunan Bestler Dereler Bölgesi, Şırnak ili merkez ilçe ve Güçlükonak ilçesi sınırlarında bulunan Gabar Dağı Bölgesi, Şırnak ili merkez ilçe, Silopi ve Cizre ilçeleri sınırlarında bulunan Cudi Dağı Bölgesi, Şırnak ili merkez ilçe, Silopi ve Uludere ilçeleri sınırlarında bulunan Kurt Dağı Bölgesi, Şırnak ili Beytüşşebap ilçesi sınırlarında bulunan Kelmehmetler-Dönmezler-Kovankay, Tahtareş, Hüsrevpaşa-Suhurpaşayayla, İncebeldağları, Faraşin Bölgeleri, Şırnak ili Beytüşşebap ilçesi sınırlarında bulunan Altındağları Bölgesi, Şırnak ili Beytüşşebap ve Uludere ilçeleri sınırlarında bulunan Oymakaya Bölgesi, bahse konu bölgelere gidebileceği değerlendirilen vatandaşların, mezkûr bölgelerdeki yasadışı unsurlardan ve bunlara yönelik alınacak tedbirlerden zarar görmemeleri açısından 14 Eylül (Dâhil) 2024 - 28 Eylül (Dâhil) 2024 tarihleri arasında (15) onbeş gün süreyle “Geçici Özel Güvenlik Bölgesi” ilan edilmiştir. Bahse konu bölgelere, vatandaşlarımızın can ve mal güvenlikleri bakımından girmeleri yasaklanmıştır” denildi.
Batman Batman’da sağlıkta büyük hamle Batman Valiliği tarafından yapılan paylaşımda, Batman’da son 2 yılda yeni sağlık yatırımlarının hizmete açılmasıyla sağlıkta büyük hamle gerçekleştirildiğine dikkat çekildi. Batman Valiliğinden yapılan açıklamada, sağlık alanında 29 projenin tamamlandığı ve 21 projenin de devam ettiği belirtilerek, "İlimizde sağlık hizmet sunumu bakımından son iki yılda yeni sağlık yatırımlarının hizmete açılmasıyla sağlık hizmetlerinin sunumunda önemli bir artış gerçekleştirildi. Bu kapsamda ilimizdeki sağlık tesislerinin kapasiteleri artırılarak, sağlık hizmetleri çeşitliliği ve tıbbi cihaz donanımları bakımından sağlık kuruluşlarımızın güçlü altyapısıyla vatandaşlarımıza en iyi şekilde sağlık hizmet verilmesi sağlanmıştır” denildi. ASM’ler için 702 milyon liralık yatırım Son iki yılda Aile Sağlık Merkezleri için 702 milyon liralık yatırım yapıldığına dikkat çekilen açıklamanın devamında, “İlimize son 2 yılda başta 1. Basamak Sağlık Tesisleri olan Aile Sağlık Merkezleri (ASM) için yaklaşık 702 milyon TL yatırım yapılarak, 29 proje tamamlanmış olup, vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur. Diğer taraftan 21 proje de devam etmektedir. 2024 yılı itibarıyla Sağlık Bakanlığı tarafından ilimize başta 500 Yataklı Devlet Hastanesi olmak üzere 13 adet sağlık tesisi ve tıbbi cihaz alımı için yaklaşık 3 milyar 600 milyon TL. ödenek ayrılmıştır” ifadeleri yer aldı.
Kayseri Başkan Özdoğan’dan Mevlid Kandili mesajı Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Mevlid Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında, "Âlemlerin Efendisi’nin dünyaya teşrif ettiği bu kutlu gecede, ona salât ve selâm olsun. Milletimizin ve İslam âleminin Mevlid Kandili’ni tebrik ediyor, bu mübarek gecenin hayırlara vesile olmasını Cenâb-ı Allah’tan niyaz ediyorum" ifadelerini kullandı. Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Mevlid Kandili vesilesiyle yayımladığı kutlama mesajında, İslam dünyası için büyük bir anlam ve öneme sahip bu mübarek gecenin hayırlara vesile olmasını diledi. Başkan Özdoğan, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Âlemlerin Efendisi, insanlığa rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (SAV) dünyaya teşrif ettiği bu mübarek gece, kalplerimizi bir kez daha nurlandırıyor. O’nun yaşamı, bizlere rehberlik eden ve insanlığa doğru yolu gösteren bir ışık olarak yolumuzu aydınlatıyor. Bu kutlu gecede, O’na salât ve selâm olsun. Dualarımızın kabul, gönüllerimizin huzur bulmasını dilerken, milletimizin ve tüm İslam âleminin Mevlid Kandili’ni tebrik ediyor, bu mübarek gecenin barış, huzur ve kardeşlik dolu yarınlara vesile olmasını Cenâb-ı Allah’tan niyaz ediyorum." Başkan Özdoğan ayrıca, Âlemlere rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamberimizin doğum yıldönümü olan bu mübarek gecede, Hacılar Cami Kebir’de düzenlenecek olan ve Necmettin Nursaçan hocanın dua ve sohbeti ile katılacağı ayrıca Kanal 7’den de canlı olarak yayınlanacak olan kutlama programına tüm vatandaşları davet etti. Başkan Özdoğan, "Bu özel gecede bir araya gelerek Peygamberimizin sevgisiyle dolu anlar yaşamayı temenni ediyor, tüm halkımızı bu manevi iklime ortak olmaya davet ediyorum" ifadeleriyle sözlerini tamamladı.
İstanbul QNB Grup, Katar borsasında hisse geri alımını onaylama kararı aldı QNB Grup Yönetim Kurulu, QNB Grup’un disiplinli sermaye dağıtımı ve tahsisi politikasının bir parçası olarak, Katar Menkul Kıymetler Borsası’nda 2,9 milyar QAR (Katar riyali) değerine kadar QNB hisselerinin (QNBK) geri alımını onaylama kararı aldı. QNB Grup Yönetim Kurulu 11 Eylül tarihli toplantısında, QNB Grup’un disiplinli sermaye dağıtımı ve tahsisi politikasının bir parçası olarak, Katar Menkul Kıymetler Borsası’nda 2,9 milyar QAR (Katar riyali) değerine kadar QNB hisselerinin (Doha: QNBK) geri alımını onaylama kararı aldı. Hisse Geri Alımı, Katar Merkez Bankası (QCB) ve Katar Finansal Piyasalar Otoritesi’nden (QFMA) düzenleyici onayların alınmasının ardından gerçekleştirilecek. Yapılan açıklamaya göre, QNB’nin kendi hisselerinin geri alımını başlatma kararı, mevcut ve gelecekteki hissedarların beklentileri, QNB Grup’un finansal pozisyonunun gücü, büyüme stratejisi, güçlü özkaynak getirisi, yüksek kalite ve üstün kazanç, özkaynak ve likidite ile ilgili finansal oranlar ve yatırımcı topluluğunun devam eden güveni dahil olmak üzere çeşitli faktörlerin dikkatli bir şekilde değerlendirilmesinden sonra ortaya çıktı. Şirketin hisse geri alımı güven artırıcı bir önlem olup, yatırımcıların şirketin sağlam sermaye tahsis sürecine olan güvenini artırması, piyasa likiditesini iyileştirmesi ve getirileri yükseltmesi bekleniyor. QNB Grup, hisse geri alımını birikmiş karlarından ve QNB’de bulunan fazla likit fonlardan finanse etmeyi planlıyor. Hisse geri alımlarına rağmen QNB Grup, QCB ve Basel III gerekliliklerinin düzenleyici minimumlarının oldukça üzerinde güçlü sermaye tamponlarına sahip olmaya devam edecektir ve sermaye ve diğer rasyoları üzerinde herhangi bir önemli etki öngörülmüyor. Hisse Geri Alımı, yürürlükteki QFMA kuralları ve düzenlemeleri uyarınca Açık Piyasa Geri Alım (OMR) mekanizması kullanılarak gerçekleştirilecek.