POLİTİKA - 17 Ekim 2024 Perşembe 16:09

Patnos Belediye Başkan Yardımcısı Ali Ekber Değerli kalp krizi sonucu hayatını kaybetti

A
A
A
Patnos Belediye Başkan Yardımcısı Ali Ekber Değerli kalp krizi sonucu hayatını kaybetti

AK Parti Patnos Belediye Başkan Yardımcısı Ali Ekber Değerli, geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti.


Ağrı Valisi Mustafa Koç, Değerli’nin vefatına ilişkin yaptığı açıklamada, üzüntüsünü dile getirerek, "Patnos Belediye Başkan Yardımcısı Ali Ekber Değerli’nin geçirdiği kalp krizi sonrası vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve tüm Patnoslu hemşehrilerime sabır ve başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun." ifadelerini kullandı.


AK Parti Ağrı Milletvekili Ruken Kilerci de Değerli’nin vefatına ilişkin taziye mesajı yayımladı. Kilerci, "Patnos Belediye Başkan Yardımcımız Ali Ekber Değerli’nin kalp krizi sonucu vefat ettiğini üzüntüyle öğrendim. Merhuma Cenab-ı Allah’tan rahmet; ailesine ve sevenlerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Mekanı cennet, makamı ali olsun." dedi.


Patnos Belediye Başkanı Abdulhalik Taşkın ise büyük bir üzüntü içinde olduğunu belirterek, "Beraber görev yaptığımız, memleketimize yapılacak yatırımlarla ilgili birlikte sevinip, birlikte üzüldüğümüz, dürüstlüğünden, samimiyetinden ve adamlığından zerre kadar taviz vermeyen yol arkadaşım, dava arkadaşım Ali Ekber Değerli kardeşim kalp krizi sonucu vefat etmiştir. Başta ailesi olmak üzere, tüm Patnoslu hemşehrilerimizin başı sağ olsun." ifadelerini kullandı.



Patnos Belediye Başkan Yardımcısı Ali Ekber Değerli kalp krizi sonucu hayatını kaybetti

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Edirne Polis ekiplerinden “En İyi Narkotik Polisi Anne” sunumu Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde polis ekipleri tarafından kadınlara yönelik "En İyi Narkotik Polisi Anne" projesi çerçevesinde eğitim verildi. Edirne İl Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından, Uzunköprü Atatürk Kültür Merkezi konferans salonunda ’En İyi Narkotik Polisi Anne’ projesi hakkında sunum yapıldı. Yapılan sunumun yanı sıra ayrıca ’Uyuma’ uygulaması hakkında da bilgi verildi. Madde kullanımı ve bağımlılığa karşı bilgilendirme yapan ekipler, madde bağımlılığının önlenmesi ve mücadele ile ilgili izlenmesi gereken yollar hakkında sunum yaptı. Teknolojik imkânlar aracılığıyla uyuşturucu ile mücadelede vatandaşlarda duyarlılık oluşturmak, toplumsal sorumluluk bilincine uygun şekilde ve daha etkin hale getirmek suretiyle kalıcı ve güçlü bir mücadele ortamı oluşturmak amacıyla hazırlanan ’Uyuma’ projesinin bilinilirliğini arttırmak adına da çalışmalar devam ediyor. ’Uyuma’ Projesi çerçevesinde Emniyet Genel Müdürlüğü Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan Uygulama, akıllı telefonlara kolayca indirilebiliyor ve anında bildirim yapılabiliyor. Ayrıca İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddet ile Mücadele Büro Amirliğince KADES ve Kadına El Kalkamaz broşürleri dağıtılarak, Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetin önlenmesine yönelik ve KADES projesi hakkında bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirildi.
Kırıkkale Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Avrupa Birliği’nin sınırda karbon düzenlemesi, 2026’da devreye giriyor" Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Avrupa Birliği’nin sınırda karbon düzenlemesi, 2026’da devreye giriyor. Dünya, karbon nötr bir ekonomiye doğru gidiyor. Demiryollarının yaygınlaşması, sanayinin karbon ayak izini azaltma ve uluslararası ticarette bu konunun sanayimizin karşısında bir engel olarak çıkarılmasını önleme anlamında da çok kıymetli" dedi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kırıkkale’nin Yahşihan ilçesine bağlı Kılıçlar köyünde düzenlenen AYKAL Demir Yolu Araçları Yapım-Bakım-Onarım Fabrikası’nın açılış törenine katıldı. Törende konuşan Yılmaz, Türkiye’nin demiryolu taşımacılığındaki hedefleri ve karbon nötr ekonomi yolundaki adımlarına dikkat çekti. Yılmaz, demiryolu taşımacılığının enerji tasarrufu ve çevre dostu taşımacılık açısından büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak, "Avrupa Birliği’nin sınırda karbon düzenlemesi 2026’da devreye giriyor. Dünya, karbon nötr bir ekonomiye doğru gidiyor. Demiryollarının yaygınlaşması, sanayinin karbon ayak izini azaltma ve uluslararası ticarette bu konunun sanayimizin karşısında bir engel olarak çıkarılmasını önleme anlamında da çok kıymetli. Demiryolu taşımacılığını artırdıkça dünyadaki bu uluslararası karbon düzenlemeleri de sanayimizi olumsuz etkileyemeyecek" ifadelerini kullandı. Ayrıca yerli ve milli teknolojiyle üretilen vagonlar ve hızlı tren projelerinin hem ekonomiye katkı sağlayacağını hem de Türkiye’yi küresel rekabette daha güçlü bir konuma taşıyacağını belirten Yılmaz, "Bugün ayrıca CRRC Shandong lisanslı 600 adet yük vagonunun imalat ve montajı, Aykal Grup’un sektördeki konumunu daha da güçlendirecek ve uluslararası alanda Türkiye’yi bir adım daha ileri taşıyacaktır. Bu işbirliği için de ayrıca tebrik ediyorum. Diğer firmalarımızı da cesur davranıp benzer girişimleri gerçekleştirmeye davet ediyor ve her zaman yanlarında olacağımızı ifade etmek istiyorum" dedi. Açılış sonrası fabrikada incelemelerde bulunan Yılmaz’a, Vali Mehmet Makas, AK Parti Milletvekili Mustafa Kaplan, MHP Milletvekili Halil Öztürk, AK Parti İl Başkanı Engin Pehlivanlı, MHP İl Başkanı Murat Abalı ile diğer protokol üyeleri eşlik etti.
Eskişehir Eskişehir’de hava sıcaklığı 0 dereceye kadar düşecek Eskişehir’de hava sıcaklığının mevsim normallerinin 7 ila 9 derece altına düşmesi beklenirken, kırağı ve zirai don olaylarına karşı meteoroloji tarafından uyarı yapıldı. Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü tarafından yayınlanan hava tahmin raporuna göre; Bilecik’in merkez dâhil kuzey kesimleri ile Bursa’nın merkez hariç kuzey ve doğu kesimlerinin bu gece ve yarın (Cuma) gündüz saatlerinde aralıklı sağanak yağışlı geçeceği, Eskişehir ve Kütahya çevreleri ile Bursa ve Bilecik’in güney kesimlerinin ise parçalı zaman zaman çok bulutlu olacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının mevsim normallerinin 7 ila 9 derece altında seyretmesi bekleniyor. Rüzgarın ise Bursa ve Kütahya çevrelerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden, Eskişehir ve Bilecik çevrelerinde ise kuzey ve kuzeybatı yönlerden genellikle orta kuvvette, bu akşam saatleri ile yarın öğle saatlerinde aynı yönlerden zaman zaman kısa süreli saatte 30 ila 50 kilometre hızla kuvvetli eseceği öngörülüyor. Kırağı ve zirai don olması bekleniyor Eskişehir’in de içinde bulunduğu bölge genelinde sıcaklıkların düşmesi ve mevsim normallerinin altında seyretmesi nedeniyle, özellikle çukur ve kırsal kesimler olmak üzere yer yer kırağı ve zirai don olayı beklendiğinden meteoroloji tarafından, oluşması muhtemel risklere karşı tarımsal faaliyetlerin devam ettiği yerlerde ilgililerin ve çiftçilerin dikkatli olması gerektiği konusunda uyarı yapıldı. Öte yandan Eskişehir’de en düşük hava sıcaklığının 0 derece ile Çifteler, Mahmudiye, Alpu ve Mihalıççık’ta; en yüksek hava sıcaklığının ise 18 derece ile Mihalgazi ve 17 derece ile Sarıcakaya ilçelerinde olacağı değerlendiriliyor.
Bursa Osmangazi Kent Konseyi tarihi binada hizmete başladı Osmangazi’nin gelişimine katkı sağlamak, gönüllülük esasına göre şehrin sorunlarını tespit etmek ve çözüm önerileri sunmak amacıyla faaliyet yürüten Osmangazi Kent Konseyi, düzenlenen törenle birlikte yeni binasında hizmete başladı. Osmangazi Kent Konseyi, Osmangazi’nin gelişimi için yürüttüğü faaliyetlerine bundan böyle Osmangazi Belediyesi tarafından tahsis edilen Kayhan Mahallesi’ndeki tarihi binada sürdürecek. 1800’lü yıllarda Gurabahane-i Laklakan (Düşkün Leylekler Evi) adıyla dünyanın ilk hayvan hastanesi olarak faaliyet gösteren, ardından Osmangazi Belediyesi tarafından restore edilen sivil mimari örneği binaya taşınan Osmangazi Kent Konseyi, düzenlenen törenle birlikte yeni binasında hizmete başladı. Osmangazi Kent Konseyi’nin yeni hizmet binasının açılış törenine, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, CHP Osmangazi İlçe Başkanı Cengiz Çelikten, Osmangazi Kent Konseyi Başkanı Fatma Çil Yılmaz, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve davetliler katıldı. Osmangazi belediye Başkanı Erkan Aydın, açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Osmangazi Belediyesi olarak bugün bir temel atma gerçekleştirdik. Şimdi de Osmangazi Kent Konseyi’nin yeni hizmet binasının açılışını yapıyoruz. Tam yol ileri diyerek 29 Ekim’e kadar 8 açılış daha gerçekleştireceğiz. Osmangazi Kent Konseyi, kurulları ve meclisleri ile daha aktif, proje üreten, süreçlerin içerisinde olan ve Osmangazi’de yaşayanların faydasına yapılacak işlerde yer alan bir yapılanmaya sahip. Şuana kadar da çok güzel çalışmalara imza atıyorlar. Ürettikleri projeler ve katma değerler ile Osmangazi’de yaşayanların nefes alacağı bir kent inşa etmeye katkı sunuyorlar. Osmangazi Kent Konseyi’mizin yeni hizmet binası hayırlı olsun. İnşallah hep birlikte daha güzel işlere imza atacağız” dedi. Osmangazi Kent Konseyi Başkanı Fatma Çil Yılmaz da yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Osmangazi Kent Konseyi olarak toplumun tüm dinamiklerini, akademik odaları, meslek odalarını, üniversiteleri, siyasi partileri, sendikaları, çocukları, gençleri ve kadınları temsil etmeye ve Osmangazi’nin geleceği için beraber çalışmaya söz veriyoruz. Kent hakkı, toplumdaki tüm bireylerin sadece eğitim, sağlık ve barınma imkanlarından eşit şekilde faydalanması değildir. Kent hakkı özellikle yaşadığımız şehrin geleceği hakkında söz sahibi olmak da demektir. Osmangazi Kent Konseyi olarak yerel yöneticilerimizden bu hakkı talep ediyoruz. Stratejik planları oluştururken karar masasında bizler de olmak istiyoruz. Bundan sora faaliyetlerimizi yürüteceğimiz bu tarihi güzel binayı bizlere tahsis eden Osmangazi Belediye Başkanımız Erkan Aydın’a teşekkürlerimi sunuyorum.” Kayhan Mahallesi Muhtarı Ali Osman Işık ise, Osmangazi Kent Konseyi’nin mahallelerinde faaliyet yürütecek olmasından dolayı mutluluk duyduğunu dile getirerek Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’a teşekkürlerini sundu. Konuşmaların ardından gerçekleştirilen kurdele kesimi ile birlikte Osmangazi Kent Konseyi’nin faaliyetlerine devam edeceği yeni binası hizmete açıldı.