GÜNDEM - 17 Aralık 2024 Salı 09:36

AİÇÜ’de gastronomi bölümü öğrencileri için “önlük giyme” töreni düzenlendi

A
A
A
AİÇÜ’de gastronomi bölümü öğrencileri için “önlük giyme” töreni düzenlendi

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü öğrencileri için “Önlük Giyme” töreni düzenlendi. Tören öncesinde gerçekleştirilen Turizm’de Kariyer konulu söyleşi programında IC Hotels Santai İşletme Müdürü Önder Beyhan, öğrencilere mesleki bilgi ve tecrübelerini aktardı.


Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu tarafından AİÇÜ Recep Tayyip Erdoğan Kültür ve Kongre Selçuklu Konferans Salonu’nda düzenlenen törene Rektör Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mucip Genişel ve Prof. Dr. Serkan Kapucu, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ahmed Menevşeoğlu, IC Vakfı Ağrı Temsilcisi Güven Karakaya ile akademik, idari personel ve öğrenciler katıldı.


Programda konuşan Rektör Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, AİÇÜ’nün vakıf destekli bir devlet üniversitesi olma özelliğine sahip olduğunu anımsatarak, AİÇÜ’de öğrenim gören Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile Sivil Havacılık Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin bu anlamda IC Holding bünyesindeki turizm, ulaşım ve diğer alanlardaki işletmelerinde iş ve staj noktasında büyük bir avantaja sahip olduğunu belirtti.


AİÇÜ, IC Holding ve IC Vakfı iş birliği ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümüne modern standartlarda uygulama mutfağı kurulduğunu söyleyen Prof. Dr. Karabulut, “Amacımız, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümümüzde teorik eğitimin yanı sıra en iyi şartlarda öğrencilerimize uygulamalı eğitim vererek, iyi bir meslek sahibi olmalarını sağlamaktır” dedi.


Özellikle son yıllarda Türkiye’de ve dünyada mutfak sanatlarının büyük bir önem kazandığını da ifade eden Prof. Dr. Karabulut, öğrencilerin mesleki kariyerlerinde iyi bir konuma gelebilmeleri için kendilerini mesleğin şartlarına göre sürekli geliştirmek zorunda olduğunu dile getirdi. Prof. Dr. Karabulut, çalışma arkadaşlarına, IC Holding ve IC Vakfı yöneticilerine Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümüne uygulama mutfağının kurulmasındaki katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür etti.


Prof. Dr. Karabulut, öğrencilere giydirilen beyaz önlüğün şeffaflığı, temizliği ve masumiyeti ifade ettiğini, öğrencilerin de bu bilinçle iyilik ve güzellik içerisinde aldıkları eğitimle mesleklerini başarılı bir şekilde icra edeceğine inandığını belirterek, öğrencilere akademik ve meslek hayatlarında başarılar diledi.


Tören, öğrencilere önlüklerinin giydirilmesinin ardından sona erdi.



AİÇÜ’de gastronomi bölümü öğrencileri için “önlük giyme” töreni düzenlendi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tunceli Tunceli’de okulda coğrafi işaretli ürünler sergilenip ikram edildi Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde Yerli Malı Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte öğrenciler, coğrafi işaretli ürünleri sergileyip davetlilere ikram etti. Çemişgezek Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Fatma Uyar Sakar, öğretmenler, öğrenciler ve velilerin desteğiyle, Türkiye’nin coğrafi işaretli ürünleri ve yöresel lezzetleri sergilenip katılımcılara ikram edildi. Gaziantep baklavasından Adıyaman’ın çiğköftesine, Çemişgezek ilçesinin dut ve tulum peyniri başta olmak üzere yöresel lezzetler açılan stantlarda sergilendi. Coğrafi işaretli ürünlerin daha fazla tüketilmesi, bilinmesi ile birlikte çocuklara ve gençlere yerli tüketim bilincinin oluşturulmasının amaçlandığı etkinlik, şölen havasında geçti. Etkinlikte yerli ve coğrafi işaretli ürünlerin sergilendiğini belirten öğrenci Şahin Özükan, "Ben Çemişgezek Çok Programı Anadolu Lisesinde okuyorum. Bugün Yerli Mal Haftasını değerlendirdik. Bütün arkadaşlarımız evlerinden yerli ürünler getirdi. Adıyaman’ın çiğköftesinden Gaziantep’in baklavasına, Çemişgezek ilçemizin kömbesine hepsini tattık. Gayet de güzeldi, güzel bir etkinlik oldu. Sadece bugün değil, hayatımızın her anında yerli ürünleri tüketmeye devam edeceğiz" dedi. Yerli malı tüketiminin önemine değinen öğrenci Melike Alkan da "Çemişgezek Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencisiyim. Bugün okulumuzda Yerli Malı Haftasında biz çok güzel bir etkinlik yaptık. Çok başarılıydı. 1929 yılında Amerika’da başlayan ve bütün dünyayı derinden etkileyen bir ekonomik kriz çıkmıştı. Bu krizden Türkiye’de derinden etkilenmiştir. Yerli malı kullanımına önem verilerek ekonomik kriz engellenmeye çalışılmıştır" diye konuştu. Öğrencilerine yerli malının, yerli ürün tüketiminin önemine değinen okul müdürü Fatma Uyar Sakar, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.