ASAYİŞ - 28 Eylül 2024 Cumartesi 09:54

Jandarmadan magandalara yönelik operasyon

A
A
A
Jandarmadan magandalara yönelik operasyon

Afyonkarahisar’da gerçekleştirilen düğün ve eğlencelerde havaya ateş açan 11 maganda jandarmanın operasyonuyla gözaltına alındı.


Edinilen bilgilere göre, Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı ekipler geçtiğimiz Nisan ve Mayıs ayları içerisinde Sinanpaşa ilçesine bağlı Bulca köyünde silahla havaya ateş ederek genel güvenliği tehlikeye sokan 11 şüpheli şahsı tespit etti. Ardından şahısların adreslerine baskın düzenleyen ekipler yaptıkları aramalarda 3 ruhsatsız av tüfeği, 4 tabanca, 2 kurusıkı tabanca ve bine yakın mermi ele geçirdi. Olayın ardından şahıslar gözaltına alındı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Aydın Şehir Hastanesi bölgenin sağlık üssü olacak Aydın’ın Efeler ilçesi Kuyulu Mahallesi’nde 140 bin metrekarelik bir alana inşa edilen Aydın Şehir Hastanesi’nde çalışmalar hızla devam ediyor. İç tefrişatının tamamlanması için yapılan çalışmalarla birlikte, hastanenin uluslararası kalitede bir sağlık kampüsü haline gelmesi hedefleniyor. Hastanenin son hali ise havadan görüntülendi. Aydın Şehir Hastanesi’nin, tamamlandığında bölgenin sağlık hizmetlerine önemli katkılar sağlaması bekleniyor. 2020 yatırım programına alınarak 2021 yılı Kasım ayında inşaatına başlanan Şehir Hastanesi, Aydın’ın sağlık hizmetlerinde bir merkez haline gelmesi için büyük önem taşıyor. Sağlık Bakanlığı koordinesinde, 976 milyon 424 bin TL bedelle yüklenici firma tarafından inşa edilen hastane, tamamlandığında bin 448 yatak kapasitesi ile hizmet verecek. 140 bin metrekare arazi üzerinde inşa edilen Aydın Şehir Hastanesi, 2 bin 269 araç kapasiteli otoparkı ile de kullanıcılarına rahatlık sunacak. Hastanede çalışmalar devam ederken, 2025 yılında hizmete açılması bekleniyor. Hastanenin tamamlanması ile mevcutta 221 olan poliklinik oda sayısı 365’e, yoğun bakım yatak sayısı 162’den 250’ye, ameliyathane sayısı ise 25’ten 12’si nitelikli olmak üzere 34’e çıkacak. Ayrıca, palyatif yatak sayısı 21’den 60’a, hemodiyaliz ünitesi sayısı 35’ten 45’e ve kemoterapi yatak sayısı da 20’den 54’e yükselecek.
Ankara Dünyaca ünlü kalp cerrahları Ankara’da buluştu Memorial Hastanesi tarafından üçüncüsü düzenlenen ‘Cardiac Memorial 24’ isimli etkinliğe dünyaca ünlü kalp cerrahları katıldı. Ankara’da bir otelde düzenlenen ‘Cardiac Memorial 24’ isimli etkinlik kapsamında 250 doktor bir araya geldi. Etkinlik, Memorial Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü’nden Prof. Dr. Serkan Durdu, Prof. Dr. Cengiz Bolcal ve Doç. Dr. Fatih Gümüş’ün liderliğinde gerçekleşti. Minimal İnvaziv cerrahinin dünyadaki öncüleri arasında bulunan Oleksandr Babliak, Patrick Perier, Marco Solinas, Theo Kofidis ve Antonios Pitsis tecrübelerini aktardı. “Robotik cerrahiyle ilgili eğitimler veriyoruz” Toplantı kapsamında doktorları konuk ettiklerini dile getiren Prof. Dr. Serkan Durdu, “Toplantı kapsamında ve eğitim amaçlı yurtdışından birçok meslektaşımızı merkezimizde konuk ediyoruz ve robotik cerrahiyle ilgili eğitimler veriyoruz. Moskova’dan 5 kişilik bir cerrah topluluğu aramızda. Suudi Arabistan’dan önemli bir cerrah arkadaşımız yine bizimle eğitim amaçlı burada. Bugünkü toplantıda paradigmanın değiştiği ve modern kalp cerrahisinin artık robotik, hastaya daha az zarar veren, sonuçları itibariyle başarılı işlemlerin uygulandığı bir sempozyumun konu başlıklarını tartışmak amacıyla buradayız” diye konuştu. “Türkiye kalp damar cerrahisinde belli dönemlerde gerçekten liderliğe oynayan ülkelerden” Türkiye’nin kalp cerrahisi alanında iyi bir noktada olduğunu aktaran Memorial Sağlık Grubu CEO’su Bora Uludüz, “Cerrahi olarak Türkiye çok iyi bir noktaya sahip. Bugün de bir sunumda paylaşıldı. Türkiye kalp damar cerrahisinde belli dönemlerde gerçekten liderliğe oynayan ülkelerden bir tanesi. Bugün baktığımızda teknoloji yatırımları ve destekleriyle bunu daha da ileriye taşımaya çalışıyoruz. Kendi kurumumuzda 3 robotumuz var. Bu robotlar sayesinde hastalar için çok daha konforlu ve kaliteli girişimler yapılabiliyor. Bunun en büyük faydası ameliyat sonrasında hastaların iyileşme sürecinin çok daha rahat ve hızlı geçmesini sağlayan teknolojiler olması. Ortalama 8-9 gün olan bir yatış sürecini 3-5 güne indiren bir teknoloji söz konusu” açıklamasında bulundu.
Balıkesir Bandırma’da şüpheli ölüm Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Atatürk caddesi postahane’nin alt tarafında bulunan otobüs durağı yakınında yerde hareketsiz yatan birini fark eden vatandaşın ihbarı üzerine olay yerine gelen 112 acil sağlık ekipleri durumu ağır olan kişiyi Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırarak tedaviye alındı. Yapılan müdahaleye rağmen hayatını kaybetti. Bandırma ilçesinde Atatürk Caddesi’nde bulunan bir otobüs durağı yakınında yerde hareketsiz yatan bir kişi, vatandaşlar tarafından fark edilerek yetkililere bildirildi. Olay yerine gelen 112 acil sağlık ekipleri, Durumu ağır olan Fevzi Karabacak’ı Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen Karabacak hayatını kaybetti. Olay, gece saat 02.30 sularında meydana geldi. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, yerde hareketsiz yatan kişinin evsiz olduğu ve geçimini şişe toplayarak sağladığı iddia edilen Fevzi Karabacak olduğunu belirledi. Hastaneye kaldırılan Karabacak, 04.30 sularında yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olay yerinde yapılan incelemelerde, Karabacak’ın bacağında 1 santimetre boyunda bir kesik olduğu tespit edildi. Ancak ilk bulgular, ölüm nedeninin organ yetmezliği veya kalp krizi olabileceği yönünde. Kesin ölüm sebebinin belirlenebilmesi için Karabacak’ın cenazesi Bursa Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Polis ekipleri olayla ilgili detaylı bir soruşturma başlattı.
Karaman Karaman’da silahlı çatışma: 1’i ağır 2 yaralı Karaman’da husumetli iki gurup arasında çıkan silahlı çatışmada 1’i ağır 2 kişi yaralandı. Olaya karışarak kaçan 2 şüpheli ise polis ekipleri tarafından kısa sürede yakalandı. Olay, Hürriyet Mahallesi Kuvayı Milliye Caddesi üzerinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, aralarında eskiye dayalı husumet olduğu ileri sürülen H.B.U. (22) ve M.T.D. (22), 70 ABC 134 plakalı motosikletle cadde üzerinde seyir halindeyken, husumetli oldukları M.Y. ve E.S’nin içinde bulunduğu 70 ABV 800 plakalı çekici araçla karşılaştı. Bir süre sonra taraflar arasında silahlı çatışma çıktı. Çatışmada motosiklette bulunan H.B.U. ile M.T.D., vücutlarına isabet eden kurşunlarla yaralanırken M.Y. ve E.S. olay yerinden kaçtı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen polis ekipleri olay yerinde güvenlik önlemi alırken, yaralı 2 kişi ambulanslarla Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralılarda M.T.D’nin sağlık durumunun ağır olduğu öğrenilirken, olay yeri inceleme ekibi de silahlı çatışmanın yaşandığı caddede boş kovan çalışması yaptı. “2 şüpheli saklandıkları köy evinde yakalandı” Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olaydan sonra kaçan 2 şüpheliyi yakalaya bilmek için çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar sonunda M.Y. ve E.S. isimli şüphelilerin merkeze bağlı Değirmenbaşı köyünde bir evde saklandığı tespit edildi. Köye giden ekipler 2 şüpheliyi saklandıkları evde kıs kıvrak yakalanarak gözaltına alındı. Özel bir hastanede sağlık kontrolünden geçirilen 2 şüpheli daha sonra Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Olayla ilgili tahkikat devam ediyor. (AKO-MD-