YEREL HABERLER - 03 Nisan 2012 Salı 14:57

ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIОINDAN AÇIKLAMA

A
A
A
ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIОINDAN AÇIKLAMA

Orman ve Su İşleri Bakanlığı başta olmak üzere diğer bakanlıklar ve Afyonkarahisar İl Özel İdaresi tarafından 2003-2011 yılları arasında Çay ilçesinde önemli yatırımlara imza atıldığı bildirildi.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı`ndan yapılan açıklamada, içme suyundan sulama suyuna, eğitimden sağlığa, çevreden tarıma birçok alanda yeni tesisler inşa edilen Çay`da en çok yatırımın Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yapıldığı belirtildi. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu`nun öncülüğünde Çay`da yeni yatırım stratejilerinin belirlendiği ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:
"Tamamlanan Selevir Sulaması İkmal Yenileme Projesi ile toplam 17 bin 900 dekar tarım arazisi suya kavuşturulmuştur. Proje safhasında olan Çay Barajı`nın hayata geçirilmesiyle 26 bin 700 dekar arazi suya kavuşacak ve vatandaşlara 3 milyon metreküp içme suyu sağlanacaktır. Ayrıca ülke genelinde taşkın koruma tesisleri yapımına büyük önem veren Orman ve Su İşleri Bakanlığı; Çay Akkonak, Eber Deresi, Deresinek Deresi, Koçbeyli Ilgın Deresi, Aydoğmuş Köyü ve Arazisi, Karamık, Akkonak Kasabası 2. Kısım, Armutlu Köyü, Koçbeyli Ilgın Deresi 2. Kısım Taşkın Koruma Tesislerini tamamlayarak Çay ilçesini taşkın zararlarından korumuştur. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu`nun, Çaylı hemşehrilerinin istekleri üzerine yapımı için talimat verdiği İnli Kasabası Taşkın Koruma, Elbiz Deresi Taşkın Koruma tesislerinin inşaatı devam ederken, Deresinek Deresi 2. Kısım Taşkın Koruma ve Eber Deresi 2. Kısım Taşkın Koruma işlerinin ihalesi önümüzdeki yaz yapılacaktır."
Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Afyonkarahisar`da yer altı sulamalarının modern sisteme dönüştürülmesi için 100 milyon TL ödenek ayrıldığı, bu tesisler için her ilçeye önemli miktarda yer altı sulama sistemleri yapıldığı belirtildi.
25 BİN 950 DEKAR ALANDA AОAÇLANDIRMA YAPILDI
Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Çay`da 2003-2011 yılları arasında 25 bin 950 dekar alanda ağaçlandırma, erozyon kontrolü ve rehabilitasyon çalışması yapılarak 901 bin 200 adet fidan dikimi gerçekleştirildiği, bir adet kent ormanı dört adet köy ormanı, üç adet şehitler ormanı ve üç piknik ve mesire yeri tesis edildiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"2012 yılında ise 8 bin dekar sahada ağaçlandırma, erozyon kontrolü ve bozuk orman sahalarının iyileştirilmesi çalışması yapılacaktır. Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Çay`da orman köylerinde yaşayan ailelere 284 bin 407 TL kredi desteği sağlanmıştır. Alım garantili fidan üretimi çerçevesinde ise 2010-2011 yılında 39 adet üretici tarafından 560 bin adet fidan üretimi yapılmış ve vatandaşlarımıza ek gelir sağlanmıştır. Orman ve Su İşleri Bakanlığı bağlı kuruluşu Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hava tahmini ve erken uyarıları daha isabetli yapmak gayesiyle Çay ilçesine bir adet otomatik meteorolojik gözlem istasyonu kurulmuştur."
37 MİLYON 240 BİN 323 TL TARIMSAL DESTEK SAОLANDI
Bütün bunların yanı sıra Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu`nun istek ve takipleri neticesinde İl Özel İdaresi ve diğer bakanlıklar tarafından Çay`a yapılan yatırımlar da oldukça fazla olduğu kaydedilen açıklamada, "Çay ilçesine 2003-2011 yılları arasında 37 milyon 240 bin 323 TL tarımsal destek sağlanırken, çevre ve altyapı yatırımları için ise toplam 6 milyon 776 bin TL maddi destekte bulunulmuştur. Toplam uzunluğu 62 km olan (Akşehir-Afyon) Ayrım-Çay-Bolvadin-Emirdağ yolu tamamlanmış ve trafiğe açılmıştır. Daha sonra söz konusu yolun bölünmüş yola dönüştürülmesi maksadıyla proje yapımı çalışmalarına başlanmıştır. Eğitim alanındaki çalışmalar çerçevesinde Çay Anadolu Öğretmen Lisesi tamamlanarak eğitim öğretime başlamıştır. Atatürk İlköğretim Okuluna 15 derslik ek bina yapılırken, Kız Meslek Lisesi de depreme dayanıklı hale getirilmiştir. İkinci kademesi bulunan bütün ilköğretim okullarına bilgi teknoloji sınıfları açılmıştır. İlköğretim okullarının bakım ve onarımı yapılmış, okulların ısıtma sistemi kalorifere dönüştürülmüştür. Ayrıca Meslek Yüksek Okulunda yeni açılan bölümlerle öğrenci sayısı artırılarak ilçe ekonomisinin canlandırılması hedeflenmiştir. Çay ilçesinde Melek Sultan Anaokulu tamamlanarak hizmete alınmıştır. İlçeye doğalgaz getirilmiş ve vatandaşların kullanımına sunulmuştur. 50 yataklı Devlet Hastanesi ile altyapı ve çevre düzenlemesi ikmal inşaatı işi 09.02.2012 tarihinde tamamlanmıştır" sözlerine yer verildi.
KÖYLERE 70 BİN 119 METREKARE PARKE TAŞI DÖŞENDİ
İl Özel İdaresi tarafından Çay ilçesinde 140 kilometrenin üzerinde yol çalışması, 17 adet içme suyu tesisi yapımı, 12 adet kanalizasyon şebekesi, 7 adet foseptik inşaatı, 7 köyde yer altı sulama tesisi, 4 köyde doğal arıtma tesisi, 1 adet sondaj kuyusu, 3 içme suyu deposu projelerinin tamamlandığı belirtildi. Çay ilçesindeki köylere toplam 70 bin 119 metrekare parke taşı döşendiği belirtilen açıklamada, şöyle denildi:
"95 adet 3 bin metre alana sahip ahır, yem deposu, bakıcı evi bulunan tarım köy konutları hizmete alınmıştır. Yine Çaylılar`a hizmet vermesi gayesiyle 1 adet ambulans ile 1 adet itfaiye aracı İl Özel İdaresi tarafından ilçeye gönderilmiştir. Çay ilçemizde TOKİ tarafından yapımı tamamlanan 95 adet tarım köy uygulaması ile 176 konutluk ticaret merkezi ve cami hizmete sunulmuştur. Çay`a yapılan yatırımlar ile alakalı değerlendirmelerde bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Çay`a yapılan bu yatırımların ilçe halkına hayırlı olmasını dileyerek, "Çay ilçemizin layık olduğu en güzel hizmeti alabilmesi için gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla adeta destan yazdık. 2012 yılını hamle yılı ilan ettiğimiz Afyonkarahisar`ımızın her bir köşesine hizmet götürmek için durmadan, yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz. Biz halk için halka hizmet için varız" dedi."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale "Abla yapma" sözleri cezadan kurtaramadı Kırıkkale’nin Yahşihan ilçesinde yılbaşı öncesi yapılan asayiş ve trafik denetimlerinde, kasksız bir motosiklet sürücüsüne 690 lira para cezası kesildi. Ceza işlemi sırasında sürücünün, "Abla yapma işte ceza niye yazıyorsun, onu ben ödüyorum" sözleri dikkat çekti. Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde yılbaşı öncesi asayiş ve trafik güvenliğini sağlamak amacıyla denetimlerini sürdürüyor. Vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamak için yapılan "şok" uygulamalarla hem trafik düzeni hem de asayiş kontrolleri sağlanıyor. Üniversite öğrencilerinin yoğun olarak bulunduğu Yahşihan ilçesinde de denetimler geniş kapsamlı şekilde gerçekleştirildi. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, uygulama noktalarında araçları durdurarak sürücü ve yolcuların GBT kontrolleri yapıldı. Denetimlerde ticari taksiler detaylı incelemeye alınırken, sürücülere de alkol testi yapılarak trafik güvenliği ön planda tutuldu. Motosiklet sürücüsü Y.E.B.’ye kasksız şekilde araç kullandığı için 690 Türk Lirası para cezası uygulandı. Polisin ceza işlemi sırasında sürücünün, "Abla yapma işte ceza niye yazıyorsun, onu ben ödüyorum" sözleri dikkat çekti. Yahşihan Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu da denetim noktalarını ziyaret ederek, İlçe Emniyet Müdürü Turhan Alataş’tan denetimler hakkında bilgi aldı. Görevi başındaki polis ekiplerine kolaylıklar dileyen kaymakam Uzunoğlu, yılbaşı öncesinde vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla denetimlerin kararlılıkla devam edeceğini belirtti.