GÜNDEM - 17 Ekim 2024 Perşembe 16:42

Başıboş sokak köpekleri kazaya davetiye çıkarıyor

A
A
A
Başıboş sokak köpekleri kazaya davetiye çıkarıyor

Adıyaman’da, yola aniden fırlayan başıboş sokak köpekleri kazaya davetiye çıkarıyor.


Adıyaman’ın cadde ve ara sokaklarının yanı sıra şehrin en işlek olduğu ve aynı zamanda hastane yolu olarak bilinen Atatürk Bulvarı üzerinde sürü halinde gezen ve aniden yola fırlayan başıboş sokak köpekleri, sürücülere zor anlar yaşatıyor. Başıboş sokak köpeklerinden dolayı zor anlar yaşayan sürücüler, bu konuya hızlı bir çözümün sağlanmasını aksi takdirde bir çok kazanın yaşanabileceğini söyledi. Yoldan geçen araçlara aniden saldıran ve çoğu zaman araçların önüne atlayan başıboş sokak köpekleri, olaya giden ambulans ve polis araçlarına da zor anlar yaşatıyor.



Başıboş sokak köpekleri kazaya davetiye çıkarıyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara MEB, tüm il valiliklerine okulların başlama bitiş saatlerine ilişkin genelge gönderdi Milli Eğitim Bakanlığınca gönderilen genelgede, il bazlı ders saati başlangıç saatlerini belirlemeye valiliklerin yetkili olduğunu, okullardaki ders saatleri planlanırken gün doğumu ve batımı saatleri ile toplumsal şartların göz önünde bulundurulması gerektiği vurgulandı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in imzasıyla tüm il valiliklerine "okul ve ders saati uygulaması" konulu genelge gönderildi. Genelgede, derslerin başlangıç ve bitiş saatlerinin eğitim ve öğretimi aksatmayacak şekilde düzenlenmesi ve öğrencilerin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamaları istendi. Mevzuatlarla gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla bütün yurtta uygulanan mevcut ileri saat uygulamasının sürdürülmesinin kararlaştırıldığı hatırlatılan genelgede, Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nde de ders yılının 180 iş gününden az olmamasının esas olarak belirlendiği aktarıldı. İlk ve ortaöğretim okullarındaki derslerin başlama ve bitiş saatleri ile ilgili olarak Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği ile Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’nde yer alan ilgili hükümlere yer verilen genelgede, ayrıca 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda da bölgelerin ve hizmetin özelliklerine göre günlük çalışma saatlerini belirleme yetkisinin illerde valiliklere verildiği anlatıldı. Genelgede, mevzuat hükümleri uyarınca yaz saati uygulamasının devam ettirilmesi nedeniyle "kış saati" şeklinde düzenleme talebine ilişkin olarak il bazlı mesai ve ders saati başlangıç saatlerini belirlemeye valiliklerin yetkili olduğu hatırlatıldı. Gün doğumu ve batımı ile toplumsal şartlar göz önünde bulundurularak okullardaki ders saatlerinin planlanmasının derslerin başlangıç ve bitiş saatlerinin eğitim ve öğretimi aksatmayacak şekilde düzenlenerek öğrencilerin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamaları için gerekli tüm tedbirlerin alınması istendi.
İstanbul Aydem Enerji’nin yeni CEO’su Serdar Marangoz oldu Türkiye’nin önde gelen enerji şirketlerinden Aydem Enerji’nin üst yönetiminde bayrak değişimi yaşandı. Enerji sektöründe 20 yıla yakın tecrübesi bulunan ve son 15 yıldır Aydem Enerji grup şirketleri bünyesinde üst düzey sorumluluklar üstlenen Serdar Marangoz, Aydem Enerji CEO’su olarak atandı. Elektrik üretimi, dağıtımı ve perakende alanlarında faaliyet gösteren, Türkiye’nin en büyük entegre enerji şirketlerinden Aydem Enerji’nin üst yönetiminde görev değişimi gerçekleşti. Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serdar Marangoz, 2018 yılından bu yana Aydem Enerji’de İcra Kurulu Başkanı (CEO) ve Aydem Yenilenebilir Enerji Yönetim Kurulu Başkanı olan İdris Küpeli’den 1 Kasım 2024 itibarıyla bayrağı devralıyor. 2009 yılından bu yana grup içerisinde farklı pozisyonlarda üst düzey sorumluluklar üstlenen deneyimli isim, 1 Kasım 2024 itibarıyla yeni görevine başlayacak. Marangoz aynı zamanda, şirketteki Genel Müdürlük görevini de vekaleten sürdürecek. Verilen bilgiye göre, Serdar Marangoz, yaklaşık 20 yıllık enerji sektörü tecrübesi bulunan kariyerine 2006 yılında Siemens AG’de başladı. 2009 yılından bu yana Aydem Enerji çatısı altında farklı şirketlerde üst düzey yöneticilik görevleri üstlenen Marangoz, sırasıyla Aydem Elektrik Piyasası ve Regülasyon Müdürü, Adm Elektrik Dağıtım ve Gdz Elektrik Dağıtım şirketlerinde İcra Kurulu Üyesi olarak çalışmalarını sürdürdü. 2019 yılında Aydem Enerji Ticaret Grup Başkanı (CCO) ve Aydem Yenilenebilir Enerji Yönetim Kurulu Üyesi olarak atandı. 2019 yılında atandığı Aydem Perakende ve Gediz Perakende şirketlerinin yönetim kurulu üyeliklerinin yanı sıra 2021 yılından itibaren genel müdürlük görevini de üstlendi. 2023 yılına kadar perakende grup şirketlerinin genel müdürlük görevini yürüten Marangoz, 25 Ekim 2023 tarihi itibarıyla Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyordu.
Muğla Göz kamaştıran mega yat ’Ecstasea’ Fethiye’de Pakistanlı milyarder Alshair Fiyaz’ın 86 metre boyundaki ‘Ecstasea’ isimli mega yatı öğle saatlerinde Fethiye İskelesi’ne yanaşarak 110 ton akaryakıt aldı. Turizm sezonu boyunca ege sularına mavi yolculuk için gelen mega yatlar, Türkiye’ye döviz kazandırmaya devam ediyor. Dünyanın en zengin iş adamlarına ait mega yatlar sahiplerini ve misafirlerine ege sahillerinde mavi yolculuk yaptırıyor. Öğle saatlerinde Fethiye İskelesi’ne yanaşan Pakistanlı milyarder Alshair Fiyaz’ın 86 metre boyundaki mega yatına İzmir Aliağa’dan 4 tankerle getirilen 110 bin litre akaryakıt karadan ikmal edildi. 120 milyon dolar değerindeki mega yatın 7 kabininde 14 misafir konaklarken, 24 personelin de görev yaptığı öğrenildi. Cayman adaları bayraklı ’Ecstasea’ isimli mega yat Göcek’ten Fethiye’ye gelirken, Fethiye İskelesi’nde yatı gören yerli ve yabancı turistler bol bol fotoğraf çekip öz çekim yaptılar. ‘Ecstasea’ isimli mega yat iç tasarımı rahat bir sahil evi havasını taklit ederken, bir dizi gösterişli özelliğe ve çok çeşitli su oyuncaklarına da sahip olduğu kaydedildi. Yatta Pakistanlı milyarder Alshair Fiyaz’ın olup olmadığı öğrenilemezken yatın içerisinde sinema olanakları, birden fazla bar, egzersiz odası, buhar odası, sauna ve en üst düzey rahatlama deneyimi için masaj odasıyla tamamlanan yedi geniş kabinde 14 misafirine konforlu bir şekilde konaklama imkanı sunduğu kaydedildi.