ASAYİŞ - 07 Ekim 2024 Pazartesi 19:37

45 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari yakalandı

A
A
A
45 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari yakalandı

Adıyaman’da 45 yıl kesinleşmiş hapis cezası ile aranan firari, jandarma ekiplerince yakalandı.


Edinilen bilgilere göre, gece vakti yol kesmek suretiyle ya da konut veya iş yerinden yağma suçundan aranan ve 45 yıl kesinleşmiş hapis cezası olan A.H., Adıyaman İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan çalışmalar sonucunda yakalandı. Şahıs, jandarma komutanlığında tamamlanan işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Oltu’da Filistin’e destek yürüyüşü düzenlendi Erzurum’un Oltu ilçesinde, İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana sürdürdüğü saldırılar nedeniyle Filistin’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek ve Gazze hakkına destek olmak amacıyla “Soykırıma İsyan, Filistin’e Destek Yürüyüşü” düzenlendi. Yürüyüş, Oltu Gençlik Merkezi önünde kalabalık bir topluluğun katılımıyla başladı. Meşale ve pankartlarla gerçekleştirilen sessiz yürüyüş, Erzurum Caddesi boyunca ilerleyerek Kale Meydanı’nda son buldu. Kale Meydanı’nda gençlik merkezi öğrencileri, Gazze ile ilgili resimler çizerek bir sergi açtı. Etkinlik, Aslanpaşa Müezzini tarafından okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Oltu İlçe Müftüsü Veysel Çelebi de programda bir konuşma yaparak dua ettirdi. Ardından, sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi ve program sona erdi. Programa; Oltu Kaymakamı Mustafa Çeklik ,Oltu Belediye Başkanı Adem Çelebi, Oltu Cumhuriyet Baş Savcısı Mustafa Küçükbekir, Adli Yargı Adalet Komisyon Başkanı Cünenyt Kazdal, Oltu İlçe Emniyet Müdürü Yasin Pala Oltu İlçe Jandarma vekili Jandarma Başçavuş İbrahim Bilgin İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhami Şahin, Oltu İlçe Spor Müdür Ömer Bektaş, Oltu Gençlik Merkezi Müdürü Tuncay Yıldırım Oltu İlçe Müftüsü Veysel Çelebi, Oltu Ak Parti Başkan Vekili Metin Polat Oltu Belediye Başkan Yardımcısı İsrafil Aslan, Okul Müdürleri, Öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. (ERZ-NK-Y)
Samsun Vezirköprü’de Faruk Dilaver Söyleşisi SAMSUN (İHA) – Samsun’un Vezirköprü ilçesinde kaymakamlık tarafından düzenlenen ’’İlçemizden Yetişenler’’ etkinliği kapsamında Yunus Emre Dernekler Federasyon Başkanı Faruk Dilaver öğrencilerle konferans gerçekleştirdi. Araştırmacı Yazar Faruk Dilaver, Vezirköprü Kaymakamlığı tarafından yürütülen İlçemizden Yetişenler programı kapsamında öğrencilerle buluştu. Vezirköprü Belediyesi Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa katılım yoğun oldu. Konuşma öncesi katılımcılara seslenen İlçe Milli Eğitim Müdürü Resul Özata, “İlçemizden Yetişenler projesi kapsamında ülkemizde önemli yerlere gelmiş hocalarımızı, öğrencilerimizle buluşturmak için bugün bir araya geldik. Bu kapsamda bugün Faruk Dilaver hocamız bizlerle olacak. Ayrıca bizlere bu projede desteğini esirgemeyen ilçe kaymakamlık ve belediye başkanlığına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. Eğitim hayatından bahseden Dilaver, türlü türlü zorluklarla okumaya çalıştığını belirtti. Mesleki hayatından kesitler anlatarak, öğrencilere tavsiyelerde bulunan, Yunus Emre’ye duyduğu hayranlıktan da bahseden Faruk Dilaver, söyleşisini “Okuyun, çalışın, yardım edin” diyerek sonlandırdı. Programın sonunda Faruk Dilaver’e Vezirköprü Kaymakamı Özgür Kaya tarafından plaket ve hediye takdim edildi. Programa ayrıca Belediye Başkanı Av. Murat Gül, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Uyar, diğer kurum ve kuruluşların temsilcileri, ilçe merkezindeki okullarda öğrenim gören ortaokul ve lise öğrencileri ile okul müdürleri katıldı.