ASAYİŞ - 01 Temmuz 2024 Pazartesi 18:41

Motosikletli şüpheliler kovaladıkları otomobil sürücüsünü infaz etti

A
A
A
Motosikletli şüpheliler kovaladıkları otomobil sürücüsünü infaz etti

Adana’da motosikletli kişiler, kovaladıkları otomobil sürücüsünü kurşun yağmuruna tutarak şehrin göbeğinde infaz etti.


Olay, Seyhan ilçesine bağlı Gülbahçesi Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Yakup Bozkurt otomobili ile seyir halindeyken peşine silahlı motosikletli şahıslar takıldı. Bozkurt durumu fark etmesi üzerine kaçmaya başladı. Şüpheliler defalarca Bozkurt’un kullandığı otomobile ateş açtı. Açılan ateş sonucunda Bozkurt başından vuruldu. Saldırganlar ise hızla olay yerinden kaçtı.


Yakup Bozkurt bilincini yitirince kullandığı otomobil ile park halindeki kamyonete çarptı. Durumu gören vatandaşlar olayı sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Bozkurt’un hayatını kaybettiğini belirledi. Bozkurt’un cesedi otopsisi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.


Polis olayı gerçekleştiren saldırganları yakalama çalışması başlattı.



Motosikletli şüpheliler kovaladıkları otomobil sürücüsünü infaz etti

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya ALTSO Başkanı Erdem, esnafların sorunlarını dile getirdi ALTSO Başkanı Eray Erdem, oda başkanları ve esnaf temsilcileri ile birlikte Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik’i ziyaret ederek, esnafın sorunlarının çözümü için destek istedi. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Eray Erdem, bugün Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik’i ziyaret etti. Oda başkanları ve esnaf temsilcileri ile birlikte esnafın sorunlarının çözümü için Başkan Özçelik’ten destek isteyen Erdem, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Eğlence sektörü, oto galeri ve cuma pazarında faaliyet gösteren esnaflarımızın temsilcileri ile birlikte Alanya Belediye Başkanımız Osman Tarık Özçelik’i ziyaret ettik. Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuri Demir, Alanya Pansiyoncular ve Lokantacılar Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci, Alanya Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Süleyman Hilmi Özdemir ve 14. Meslek Komitesi ve meclis üyelerimizin de yer aldığı ziyaretlerde, esnaflarımızın sorunlarını Başkanımız Özçelik’e anlatıp, çözüm önerilerimizi paylaştık. Esnaf temsilcilerimiz ile beraber esnaflarımızın yaşadığı genel sorunları birinci ağızdan Sayın Başkanımıza anlatma fırsatı yakalayıp, destek istedik. Samimiyetle bizleri karşılayan ve çözüm odaklı düşüncelerini bizlerle paylaşan Kıymetli Başkanımıza teşekkür ederiz. Esnaflarımızın, iş insanlarımızın sorunlarının çözümü konusunda girişimlerde bulunmaya, kurum ve kuruluşlarla esnaflarımız arasında köprü olmaya devam edeceğiz.”
Ankara AK Parti Grup Başkanı Güler: “Şikayete bağlı hakaret suçu bakımından azami şikayet süresini yeniden belirliyoruz AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, “Şikayete bağlı hakaret suçu bakımından azami şikayet süresini yeniden belirliyoruz. Soruşturulması ve kovuşturulması şikayete bağlı olan hakaret suçu bakımından şikayet süresinin ne suretle olursa olsun fiilin gerçekleştiği tarihten itibaren iki yılı geçemeyeceğini kabul ediyoruz” dedi. Güler, AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, Denizli Milletvekili Cahit Özkan ve İstanbul Milletvekili Adem Yıldırım ile birlikte AK Parti Grup fuaye alanında toplantı düzenledi. Güler, 9. Yargı paketi olarak bilinen kanun teklifinin 20 farklı kanunda değişiklik içerdiğini belirterek, teklifinin 38 maddeden oluştuğunu ifade etti. Güler, Anayasa Mahkemesi’nin daha önce iptal ettiği konularda düzenleme yaptıklarını söyleyerek, “Evlenen kadının soyadına ilişkin olarak düzenleme getiriyoruz. Kullanılacak soyadı nedeniyle aile bütünlüğünün zarar görmemesi, çocukların etkilenmemesi amacıyla kadınların evlenince eşlerinin soyadını alacağı ve isterlerse önceki soyadını kullanabileceklerine ilişkin düzenleme getiriyoruz. Anayasa da baba ile çocuk arasındaki soy bağının reddi içinde dava açma hakkı teklifimizde yer alıyor. Baba olduğunu iddia eden üçüncü kişilerin soy bağının reddi davası açabilmesi belirli kurallara tabi olarak teklifimizde yer alıyor. Uzlaşma görüşmeleri sırasında tespit edilemeyen, uzlaşmadan sonra ortaya çıkan zararlara ilişkin tazminat davası açabilme hakkı teklifimizde yer alıyor” ifadelerini kullandı. Güler, hakaret suçuna ilişkin hükümlerin yer aldığını kaydederek, “Şikayete bağlı hakaret suçu bakımından azami şikayet süresini yeniden belirliyoruz. Soruşturulması ve kovuşturulması şikayete bağlı olan hakaret suçu bakımından şikayet süresinin ne suretle olursa olsun fiilin gerçekleştiği tarihten itibaren iki yılı geçemeyeceğini kabul ediyoruz. Böylece sosyal medya üzerinden uzun yıllar önce yapılan bazı paylaşımlar nedeniyle vatandaşlarımız üzerinde sonradan oluşturulacak baskı ve tehdidin de önüne geçmeyi amaçlıyoruz” dedi. Güler, arabuluculuk kurumuna ilişkin olarak, “Mesleğinde 20 yıl kademe kıdeme sahip hukukçuların arabulucu eğitimi almak şartıyla sınavsız olarak arabulucu olabilmesine imkan sağlıyoruz. Taraflarda birinin taşınmazın haline ilişkin olarak icra edilebilirlik şerhi verilen anlaşma belgesiyle Tapu Müdürlükleri’nde tek başına tescil talebinde bulunulabilmesine imkan sağlıyoruz” diye konuştu. Güler, etki ajanlığına ve casuslukla ilgili konularda herhangi bir düzenlemenin olmadığını söyledi.