GÜNDEM - 07 Ekim 2024 Pazartesi 16:18

Başkan Tekin: “Seyhanlının yararını düşünerek hareket ediyoruz”

A
A
A
Başkan Tekin: “Seyhanlının yararını düşünerek hareket ediyoruz”

Seyhan ilçesinde 2019 yılında dönemin belediye yönetimi tarafından değerlendirmesi yapılan Barbaros Mahallesi Kentsel Dönüşüm Alanı’nda evleri bulunan vatandaşlar proje nedeniyle mağdur olduklarını belirterek çözüm için Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin’in kapısını çaldı. Başkan Tekin, Barbaros ve Mıdık mahallelerindeki vatandaşların mağdur olduklarını düşündüğünü belirterek, “Belediye olarak attığımız her adımda Seyhanlının yararını düşünerek hareket ediyoruz. Bu konuyu da detaylı inceleyerek mahalle toplantısında bilgilendirme yapacağız” dedi.


Seyhan Belediyesi’nin önceki dönem belediye yönetimi tarafından yapılan kentsel dönüşüm projesi sonucu Seyhan Nehri kıyısındaki Barbaros ve Mıdık mahallelerinde evleri bulunan bazı vatandaşlar, konutlarının piyasa değerinin çok altında bir fiyatla kamulaştırıldığını belirterek mağdur oldukları iddiasıyla konuyu mahkemeye taşıdı. Çözüm için ise Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin’in kapısını çalan ve yaşadıkları mağduriyetin giderilmesi için beklediklerini dile getiren mahalle sakinleri, çözüm bekliyor.



“Seyhanlının problemlerini çözmek için elimizden geleni yapıyoruz”


Başkan Tekin’in talimatıyla bir süredir sorunun çözümü için yoğun bir çalışma sürdürdüklerini bildiren Seyhan Belediyesi yetkilileri, yapılan görüşmelerin ardından vatandaşlara, konunun kısa süre içerisinde çözüme kavuşturulacağını belirtti. Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Oya Tekin de, “2019’da o dönem Seyhan Belediyesi yönetimi tarafından fiyat değerlendirmesi yapılmış bir kentsel dönüşüm projesi. Bu projeden dolayı Barbaros ve Mıdık mahallesinde yaşayan bazı yurttaşlarımız mağdur olduklarını belirtiyor. Biz belediye olarak attığımız her adımda Seyhanlının yararını düşünerek hareket ediyoruz. Bu konuyu da detaylı inceleyerek ardından mahalle toplantısında bilgilendirme yapacağız. Seyhanlının problemlerini çözmek için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.



Başkan Tekin: “Seyhanlının yararını düşünerek hareket ediyoruz”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale 41 milyon liralık araç yatırımı, 2 yılda kendini amorti edecek Kırıkkale Belediyesi, 41 milyon liralık yatırımla filosuna kattığı 23 yeni araçla şehirde hizmet kalitesini yükseltmeyi hedefliyor. Özel sektörden hizmet alımını sonlandırmak amacıyla alınan bu araçların, 2 yıl içinde maliyetini amorti etmesi bekleniyor. Kırıkkale Belediyesi, vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek için araç filosunu genişletti. Belediyenin filosuna 41 milyon liralık yatırımla 23 yeni araç eklenirken, bu hamleyle özel sektörden hizmet alımının önüne geçildi. Belediye Başkanı Ahmet Önal, doğru yöntem ve metot izleyerek bu araçları şehre kazandırdıklarını ifade etti. Başkan Önal, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, "Toplam 41 milyon TL’lik bir ödeme yapıldı. Yaklaşık 2 yılda araçlarımızın tamamını amorti etmiş olacağız. Çok kârlı bir anlaşma oldu. Bu süreci, kendi öz kaynaklarımızı kullanarak, dışarıdan hizmet alımı gerçekleştirmeden başardık. Kendi araç filomuzu güçlendirmiş olduk. Bu önemli bir hizmetti ve doğru bir metottu. Allah hayırlı, uğurlu etsin" dedi. Yeni araçların birçok belediye müdürlüğünün çalışmalarını kolaylaştıracağını vurgulayan Önal, "Verdiğim bir sözü daha tutmuş olmanın mutluluğunu yaşıyorum" diyerek belediyenin vatandaşlara verdiği hizmetlere olan bağlılığını yineledi. Araç alımına yönelik vatandaşlar da memnuniyetlerini dile getirdi. Mustafa Yılmaz, "Allah razı olsun, ne güzel bir hizmet ayağımıza kadar geliyor. Her şeyimiz var, çok şükür" ifadelerini kullanırken, Haydar Çiftçi de, "Alınan araçlar çok güzel. İnşallah vatandaşa hizmet olarak da çok güzel olacak" şeklinde konuştu. Nurseven Erkal ise, "Biz belediye başkanımızla çok gurur duyuyoruz. Seve seve, gurur duya duya seçtik. Her yaptığı hizmette de yanındayız" diyerek Başkan Önal’a destek verdi.
Muş Muş’ta jaguar görüldüğü iddiası Muş’ta bir vatandaş, doğada yürüyüş yaparken jaguar olduğunu iddia ettiği hayvanı cep telefonu ile görüntüledi. Muş’ta doğa yürüyüşüne çıkan Metin Talay, Mehmetcan Bağları’nda jaguar olduğunu iddia ettiği bir hayvanı cep telefonu ile kaydetti. Kedigiller familyasından ve panthera cinsinin dört büyük kedisinden biri olan jaguarun bağlarda görülmesi anbean kaydedildi. Doğa yürüyüşünü çok sevdiğini söyleyen Talay, bağlarda gördüğü hayvanın jaguar olduğunu iddia ederek, “Dün de arabamı bu tarafa alıp yukarıya doğru yürümek istedim. 200-300 metre kadar yukarıya yürüyünce baktım ki esneyen ve simsiyah parlak bir hayvan gördüm. Şimdi ben kurdu da, domuzu da az çok tanıyorum ve biliyorum. Biliyorum ki bu ne kurt ne domuz. Kedigillerden bir hayvan olduğunu anladım. Büyük bir kediydi çünkü. Sonra elimi heyecanla telefona attım ve video çektim. O, hareketliliğimi fark edince dönüp bana baktı ve üzerime doğru bir 50 metre kadar hızlıca geldi ve sonra pusuya yattı. Pusuya yatıp beni gözetliyor. Sonra ben o esnada can havliyle elim ayağım karıştı birbirine ve aşağıya doğru arabama hemen hızlıca geldim. Arabamın yanında yaklaşık 1,5-2 saat kadar bekledim. Şu yukarıdan yaklaşık 1,5 saat sonra çalılıkların arasına girdiğini gördüm” dedi. Sakinleştikten sonra tekrar video kaydına başladığını söyleyen Talay, “Tekrar videoda yakaladım onu. O beni görüyor, ben de onu görüyorum ama birbirimizden tedirginiz. Sonra beni gözetleyerek şu tepeden aşağıya indi. Şu tepenin altında en son bana dönüp bakarak hızlıca ağaçların arasına girdi. Buradan geçen, dağ gezisi yapan, pikniğe giden arkadaşlar oldu. Onlara yolda söyledim, burada kedi tarzı bir hayvan var. İnsanlar biliyor ki burada böyle bir hayvanın olmayacağını, çok kimse bana inanmadı. Ama sizin aracılığınızla ben bunu yetkililere duyurmak istiyorum. Çünkü bu hem zarar verecek hem zarara uğrayabilecek bir hayvan. Yaşam alanı aslında burası değil. Korumaya alınması için yetkililere seslenmek istiyorum” ifadelerini kullandı.