ASAYİŞ - 10 Ekim 2024 Perşembe 18:21

İç mimar cinayetinde sanığa 25 yıl hapis cezası

A
A
A
İç mimar cinayetinde sanığa 25 yıl hapis cezası

Zonguldak’ta iç mimar Bartu Can’ın kamp yaptığı alanın yakınında ölü bulunmasıyla ilgili yargılanan tutuklu sanık hakkında 25 yıl, tutuksuz sanık hakkında ise 8 yıl 4 ay hapis cezası kararı verildi.


Karadeniz Ereğli ilçesinde geçen yıl 10 Eylül tarihinde Yumurta Kayalıkları mevkisinde kamp yapan 32 yaşındaki iç mimar Bartu Can, kamp alanının yakınında ölü bulundu. Çene altından giren mermi ile öldüğü tespit edilen Can için kurulan özel ekip soruşturmayı derinleştirdi. Karayolunu kullanan binlerce aracın plakasını incelemeye alırken olay sabahı ilçeye giriş ve çıkış saatleri arasında uyumsuzluk olduğu tespit edilen ikisi taksi sürücüsü 3 zanlı ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Zanlılardan K.A. tutuklanırken, M.Ö. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.


Karadeniz Ereğli Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasında tutuklu sanık K.A., olayı bilerek ve isteyerek gerçekleştirmediğini öne sürerek vicdan azabı çektiğini söyledi. Tutuksuz sanık M.Ö. ise olay sırasında çöpleri toplamaya çalışırken aracına bindiğini iddia eden Bartu Can’a araçtan inmesi için uyarı yaptığını ancak Can’ın araçtan inmediğini öne sürdü.


Bartu Can’ın annesi Filiz Can da iki sanığın cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti, tutuklu sanık K.A’yı "kasten öldürme" suçundan 25 yıl, tutuksuz sanık M.Ö’yü "yardım etme" suçundan 8 yıl 4 ay hapse mahkum etti.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ağrı Hamur Kaymakamı Mahir, köy ziyaretlerine devam ediyor Ağrı’nın Hamur Kaymakamı Mehmet Nesip Mahir, ilçe genelindeki köy ziyaretleri kapsamında Abdiçıkmaz Köyü Aşağı Tepecik mezrasını ziyaret etti. Ziyarete İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özmüş ve Özel İdare Müdür Vekili Abdullah Genç de eşlik etti. Kaymakam Mahir, köy halkıyla bir araya gelerek vatandaşların talep ve sorunlarını dinledi, yapılan hizmetler hakkında değerlendirmelerde bulundu. Köy ziyaretinde halkla samimi diyaloglar kuran Kaymakam Mahir, vatandaşların yaşam koşullarını iyileştirmek adına yerinde gözlemlerde bulundu. Kaymakam Mahir, bu tür ziyaretlerin köylerdeki ihtiyaçları yerinde tespit etme ve vatandaşlarla doğrudan iletişim kurma adına önem arz ettiğini vurguladı. "Köylerde yaşam kalitesini artırmak için çalışıyoruz" Ziyarette açıklamalarda bulunan Kaymakam Mahir, devletin köylerdeki yaşam standardını yükseltmek için gereken çalışmaları kararlılıkla sürdürdüğünü belirtti. Kaymakam Mahir, "Köylerimizi sık sık ziyaret ederek halkımızın ihtiyaçlarını bizzat dinliyoruz. Amacımız, vatandaşlarımızın daha iyi koşullarda yaşamalarını sağlamak ve sorunlarını yerinde çözüme kavuşturmaktır" dedi. Kaymakam Mahir, ziyaret sırasında çocuklarla da yakından ilgilendi. Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özmüş ile birlikte köydeki eğitim durumunu değerlendiren Mahir, köy okulunun ihtiyaçları ve eğitimin kalitesinin artırılmasına yönelik projelerin hayata geçirileceğini söyledi. Mahir, özellikle köylerdeki çocukların eğitimden en iyi şekilde yararlanmaları için gereken adımların atıldığını belirtti. Abdiçıkmaz Köyü Aşağı Tepecik mezrasındaki köy sakinleriyle geleneksel kültürün bir parçası olan ata binme etkinliğine katılan Kaymakam Mahir, bölge halkının misafirperverliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kaymakam Mahir, ata binmenin bölge halkı için önemli bir gelenek olduğunu ve bu tür etkinliklerle köy kültürünün yaşatılmasının değerli olduğunu ifade etti. Vatandaşlarla birebir görüşmeler yapmaya ve köylerdeki sorunları yerinde çözmeye devam edeceğini vurgulayan Mahir, devletin her zaman halkın yanında olduğunu ve bölgedeki çalışmaların yakından takip edildiğini kaydetti.
Ankara Bakan Kurum: "Depremden etkilenen vatandaşlarımıza layık olabilmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından kendisine ‘Fahri Hemşehrilik Beratı’ verilmesine ilişkin, “Bu beratı göğsümde bir onur madalyası olarak taşıyacağım. Oy birliği ile alınan bu karar nedeniyle Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi’ne şükranlarımı sunuyorum. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza layık olabilmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Depremde ağır yıkıma uğrayan Malatya’nın yeniden ayağa kalkması için çalışan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından ‘Fahri Hemşehrilik Beratı’ verildi. Teklif, 9 Ekim’deki Meclis toplantısında AK Parti, CHP ve MHP gruplarının oy birliğiyle kabul edildi. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’in kararı duyurmasının ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Kurum, şunları kaydetti: "Sevgili Başkanım, bu beratı göğsümde bir onur madalyası olarak taşıyacağım. Oy birliği ile alınan bu karar nedeniyle Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi’ne şükranlarımı sunuyorum. Malatya ve depremden etkilenen diğer tüm illerimiz için gecemizi gündüzümüze kattık. Oradaki çalışmaları el ele omuz omuza yaptık. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza layık olabilmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz."