GÜNDEM - 26 Ekim 2024 Cumartesi 12:23

Halk pazarında denetim

A
A
A
Halk pazarında denetim

Zonguldak’ta zabıta ekipleri halk pazarında denetim yaptı.


Zonguldak’ta zabıta ekipleri, Soğuksu semtindeki halk pazarında fiyat denetimleri gerçekleştirdi. Sabah saatlerinde başlayan denetimlerde, zabıta görevlileri tezgahları tek tek gezerek fiyat etiketlerinin görünür şekilde yerleştirilip yerleştirilmediğini kontrol etti. Fiyat görünürlüğü ve etiketlerin tezgahlardaki ürünlerle uyumlu olmasına özellikle dikkat eden ekipler, esnafı bu konularda uyardı. Pazara alışveriş yapmak için gelen vatandaşların daha bilinçli tercihler yapabilmesi ve ürün fiyatları hakkında doğru bilgilere ulaşabilmesi adına gerçekleştirilen denetimlerin gün boyunca devam edeceği bildirildi. Ekiplerin, özellikle fiyat etiketi bulunmayan tezgahlar ve fiyat farkları konusunda daha hassas davranacakları belirtildi.


Zabıta yetkilileri, denetimlerin düzenli aralıklarla süreceğini vurgularken, vatandaşlardan fiyat farklılıkları veya etiketsiz ürünlerle ilgili şikayetlerini iletmelerini de istedi.



Halk pazarında denetim

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Büyükakın, doğalgaz patlamasından etkilenen vatandaşlarla bir araya geldi Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Gebze’de meydana gelen doğalgaz patlamasından etkilenen ailelerle bir araya geldi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Gebze’de meydana gelen doğalgaz patlaması neticesinde hayatını kaybeden Günay Ergen’in yakınlarını ziyaret ederek taziye dileklerini iletti. AK Parti Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Saadettin Hülagü, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ve AK Parti Darıca İlçe Başkanı Köksal Şakar’ın da yer aldığı ziyarette aile üyeleriyle görüşen Başkan Büyükakın, yaşanan olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirerek, Ergen ailesine başsağlığı diledi. Ergen ailesi ziyaretinin ardından aynı olayda yaralanan vatandaşları da tedavi gördükleri Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ziyaret eden Başkan Büyükakın, ailelerle sohbet etti. Olayda yaralananlara geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Büyükakın, ilk andan itibaren ailelerin yanında olarak yaraların sarılması için tüm desteğin sağlandığını ifade etti. Ziyaretlerin ardından sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Başkan Büyükakın, "Gebze’de meydana gelen doğalgaz patlamasında hayatını kaybeden değerli büyüğümüz Günay Ergen amcamızın ailesine taziyede bulunduk. Hastanede tedavi gören yavrularımızı ziyaret ettik. Evleri zarar gören ailelerimizi belediyemizin tesislerinde misafir ediyoruz. Belediye olarak, ailelerimizin mağdur olmaması ve yaralarının sarılması için elimizden gelen tüm desteği sağlıyoruz. Büyük geçmiş olsun" dedi.
Nevşehir Meryem Ana Kilisesi yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor Nevşehir Belediyesi tarafından turizme kazandırılan tarihi Meryem Ana Kilisesi, yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çekiyor. Kilisenin son ziyaretçileri Fransa’nın başkenti Paris’ten gelen Antakyalı Hristiyan Ortodokslar Derneği üyeleri oldu. Kayaşehir bölgesinde 1849 yılında yaptırılan ve 1924 yılındaki mübadele dönemine kadar yörede yaşayan Rum azınlık tarafından kilise olarak kullanılan tarihi Meryem Ana Kilisesi, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı’nın öncülüğünde gerçekleştirilen restorasyon ve konservasyon çalışmalarının ardından ziyarete açılması ile birlikte turistlerin yoğun ilgisini çekti. İnşa edildiği 1849 yılından 1924’e kadar Ortodoks Rumların ibadethanesi, 1950-1983 arasında ise cezaevi olarak kullanılan ve sonrasında yaklaşık 40 yıl atıl kaldıktan sonra turizme kazandırılan tarihi yapı, Kapadokya’ya gelen yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaret ediliyor. Meryem Ana Kilisesi’nin son ziyaretçileri ise, 1970’li yıllara kadar Hatay’da yaşayan ve bu tarihten itibaren Fransa’ya göç eden Ortodokslar tarafından Paris’te kurulan Antakyalı Hristiyan Ortadokslar Derneği üyeleri oldu. Nevşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğünde görevli arkeolog ve rehberler eşliğinde tarihi yapıyı gezen konuklara bilgiler verildi. Kayaşehir bölgesinde bulunan tarihi kaya oyma yamaç yerleşim merkezi ve Meryem Ana Kilisesi’ni büyük bir hayranlıkla gezdiklerini belirten Antakyalı Hristiyan Ortodokslar Derneği Başkanı İbrahim Küçükoğlu, Belediye Başkanı Rasim Arı’ya teşekkür etti. Küçükoğlu, “Biz Antakyalıyız ve bu vatanın çocuklarıyız. İlk defa Kapadokya ve Nevşehir’e geldik. Dernek üyelerimiz ile birlikte bir Anadolu turu gerçekleştiriyoruz. Bu seyahatimiz çerçevesinde Nevşehir’e konuk olduk. Buradaki tarihi mekanlarda gerçekleştirilen çalışmaları görünce çok mutlu olduk. Bu tarihi yapıları ayakta tutmak için çaba gösterip turizme kazandıran Nevşehir Belediye Başkanı Sayın Rasim Arı’ya ve tüm yetkililere teşekkür ediyoruz" dedi.
İstanbul Ressamlar Cumhuriyet’in 101. Yılı için Cumhuriyet Yüzyılı Sanat Çalıştayında bir araya geldi Medicana Eğitim Grubu MBA Okulları Cumhuriyetin 101. Yılını, sanat ve Cumhuriyet değerleriyle buluşturan “Cumhuriyet Yüzyılı Sanat Çalıştayı” ile kutluyor. Cumhuriyetin 101. yılı kapsamında Türkiye’nin önde gelen ressamları Küratör Ressam Prof. Dr. Orhan Cebrailoğlu, Ressam Prof. Dr. Basri Erdem, Ressam Prof. Dr. Oğuz Yurttadur, Ressam Nurhayat Erdem, Ressam Mustafa Dulda, Ressam Teymur Ağalıoğlu, Ressam Büşra Nur Aslan, Ressam Şair Asst. Prof. Ethem Baymak, Ressam Asst. Prof. Menekşe Ünsal, Ressam Gabriele Schaffartzik, Ressam Filiz Kiprik, Mediaart Sanatçısı Sinan Yasdıman ve MBA Okulları öğrencileri “MBA Okulları Cumhuriyet Yüzyılı Sanat Çalıştayında” bir araya gelerek Cumhuriyetin 101. yılına özel canlı resim performansı sergileyecekler. 24 - 29 Ekim tarihlerinde Watergarden İstanbul’da düzenlenecek olan sanat buluşmasında, 29 Ekim Salı günü Küratör Ressam Prof. Dr. Orhan Cebrailoğlu “Diyalektik Yansımalar” temasıyla canlı resim performansı sergileyerek Cumhuriyetin 101. yılı eserini katılımcılarla buluşturacak. Ayrıca 29 Ekim saat 17.00’de Cumhuriyet Yüzyılı Sanat Çalıştayının sergisi yapılacak ve Cumhuriyet Yüzyılı Sanat Sergisi 30 Ekim tarihine kadar Watergarden İstanbul’da sergilenecek. Cumhuriyet Yüzyılı Sanat Çalıştayının sanat ve Cumhuriyet değerleri açısından önemini vurgulayan MBA Okulları CEO’su Ayfer Batı: “Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün de belirttiği gibi “Uygarlık doruğunun merdiveni sanattır.” MBA Okulları olarak sanat eğitimini ve öğrencilerimizin nitelikli bir sanat eğitimiyle özgür ve yenilikçi düşünmelerini önemsiyoruz. Şüphesiz ki sanat büyük bir tutku ve öğrencilerimizin sanat tutkusuyla derinleşebilmesi için sanat tutkusuyla yaşama ilham olan ressamlarla, sanatçılarla buluşması çok kıymetli. Bu nedenle MBA Okulları olarak Cumhuriyet Yüzyılı Sanat Çalıştayında sanata ve Cumhuriyete ilham olan çalışmaları için tüm sanatçı ve ressamlara teşekkür ediyor, Cumhuriyetin her yılından duyduğum heyecanla Cumhuriyetin 101. yılını kutluyorum” dedi.