ASAYİŞ - 15 Ekim 2024 Salı 15:19

Gürültüyle yanan çamaşır kurutma makinesini, sahibi binanın dışına zor attı

A
A
A
Gürültüyle yanan çamaşır kurutma makinesini, sahibi binanın dışına zor attı

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde bir evde çamaşır kurutma makinesi patlayarak alev aldı.


Olay, Merkez Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi’nde bulunan bir apartmanın ikinci katında meydana geldi. Serkan Atasoy’un yaşadığı dairede, çamaşır kurutma makinesi çalışırken aniden büyük bir gürültüyle patlayarak yangın çıkardı. İlk müdahaleyi ev sahibi yaptı ve yanan çamaşır kurutma makinesini hızla merdiven boşluğuna atarak durumu Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne bildirdi. İhbar üzerine gelen itfaiye ekipleri, yanan makineyi söndürüp binadaki dumanı tahliye etti. Yangın, apartmanda kısa süreli paniğe yol açtı. Alaplı İtfaiye Müdürlüğü yetkilileri, çamaşır kurutma makinelerinin çalışırken kapalı ve havasız ortamlarda ısınarak sık sık yangına neden olabileceği konusunda uyarıda bulundu.



Gürültüyle yanan çamaşır kurutma makinesini, sahibi binanın dışına zor attı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Diyarbakır Diyarbakır’da bin 600 yıllık Saint George Kilisesi’nin kubbesi 100 yıl sonra takıldı Diyarbakır’da 6 Şubat 2023’teki Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar aldıktan sonra restorasyonuna başlanan bin 600 yıllık Saint George Kilisesi’nin kubbesi 100 yıl sonra yerleştirildi. Diyarbakır’da bin 600 yıllık Saint George Kilisesi, Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar aldı. Deprem sonrası restorasyon çalışmalarına başlanırken kilisesinin 40 metre çevre genişliğinde, 14 metre çapında ahşap konstrüksiyon üzerine polikarbon malzeme ile oluşturulan kubbesi 100 yıl sonra vinçle yerine yerleştirildi. Diyarbakır Müze Müdür Vekili Müjdat Gizligöl, Diyarbakır’ın, kültür varlıkları bakımından oldukça zengin bir kent olduğunu, Neolitik dönemden günümüze yaklaşık 10 bin yıldır insanoğlunun burada çok önemli medeniyetler kurduğunu söyledi. Diyarbakır’ın çok sayıda camisi, kilisesi, han, hamamı, köprüsü olan bir kent olduğuna değinen Gizligöl, “Şu anda içinde bulunduğumuz alan ise Diyarbakır Müze Kompleks alanı. Burada 14 tescili yapımız var. Bu tescilli yapılardan bir tanesi de Saint George Kilisesi. Saint George Kilisesi, Roma İmparatorluğu döneminde bu bölgede inşa edilen Hristiyanlık dünyasının ilk ibadet yerlerinden biridir. MS.3. yüzyılda inşa edildiğini düşünüyoruz. Uzun süre kilise olarak kullanıldıktan sonra Orta Çağ’da eklentiyle birlikte hamama dönüştürülüyor. Daha sonra ise 19. Yüzyılda terk ediliyor. 20. Yüzyılın başlarında ise kubbesi çöküyor. 1910’lu yıllara kadar da fotoğrafı olduğunu biliyoruz, kubbesi sağlam. Ondan sonra kubbenin çöktüğünü biliyoruz” dedi. 6 Şubat 2023 depremiyle birlikte kilisenin ağır hasar aldığını kaydeden Gizligöl, “Kültür ve Turizm Bakanlığımız hemen restorasyon çalışmalarına başladı. Restorasyon çalışmaları sona ermek üzere. Geçen hafta da kubbesini yerleştirdik. Yaklaşık 100 yıl sonra yerine yerleştirildi. Sanat galerisi olarak kullandığımız kilisemiz bundan sonra da yine de müzenin sanat galerisi olarak kullanılacaktır. Diyarbakır Rolöve ve Anıtlar Müdürlüğümüz restorasyon çalışmalarına başladı, sona ermek üzere. Kilisemiz tekrardan sanat galerisi olarak kullanılacaktır” ifadelerini kullandı.
Niğde Vali Çelik: "Bağımlılıkla mücadelede en önemli adım, farkındalık oluşturmak" Yeşilay Niğde Şubesi tarafından Bor ilçesinde uyuşturucu ile mücadele toplantısı yapıldı. Bor ilçe merkez ile belde belediye başkanları ve köy muhtarlarının katıldığı toplantıda konuşan Niğde Valisi Cahit Çelik bağımlılığın bireysel değil toplumsal bir sorun olduğunu söyledi. Son yıllarda sentetik uyuşturucu kullanımının arttığına değinen Vali Çelik 2023 yılında sentetik uyuşturucu nedeniyle dünyada ölen kişi sayısının 207 bin olduğunu söyledi. “Bağımlılıkla mücadelede en önemli adım, farkındalık oluşturmak” Vali Çelik; “Toplumumuzun geleceğini tehdit eden bağımlılıkla mücadelede, koordinasyonumuzu güçlendirmek ve ortak bir bilinç oluşturmak amacıyla bir araya geldik. Bu eğitim programı, ilçemiz genelinde yürütülen çalışmaların önemli bir parçasını oluşturuyor. Bağımlılık, sadece bireysel bir sorun değil, aynı zamanda toplumsal bir yaradır. Özellikle gençlerimizi hedef alan bağımlılık türleri, geleceğimizi tehdit etmektedir. Ancak bu mücadelede yalnız değiliz. Bugün burada bulunan siz değerli katılımcılar, köy ve kasaba muhtarlarımız, kurum ve kuruluş temsilcilerimizle birlikte, güçlü bir iş birliği ile bu sorunu aşabileceğimize inanıyoruz. Bu süreçte Yeşilay’ın yapmış olduğu çalışmaların da ne denli önemli olduğunu bir kez daha vurgulamak isterim. Bağımlılıkla mücadelede, Yeşilay’ın yürüttüğü farkındalık faaliyetleri ve topluma sağladığı destekler, bu sorunun çözümüne büyük katkılar sağlamaktadır. Yeşilay’ın bu konudaki emeklerini yürekten destekliyor ve hepimizin aynı amaç doğrultusunda birlikte çalışmaya devam edeceğine inanıyorum. Bağımlılıkla mücadelede en önemli adım, farkındalık oluşturmak ve bu soruna karşı toplumsal duyarlılığı artırmaktır. Bu kapsamda, bugün burada gerçekleştireceğimiz eğitim, bizlere bu konuda yeni bakış açıları kazandıracak ve birlikte hareket etmemiz gereken yolları daha net bir şekilde ortaya koyacaktır.” dedi. “Bağımlılığa karşı mücadelede herkes elini taşın altına koymalı” Uyuşturucu bağımlılığının sadece kullananı değil, ailesini ve çevresini de son derece olumsuz etkileyen bir hastalık olduğunu ifade eden Yeşilay Niğde Şube Başkanı Hayri Yıldız ise yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Günümüz de madde bağımlılığı ülkemizde ve tüm dünyada önemi her geçen gün artan bu karmaşık, çok boyutlu ve giderek yaygınlaşan soruna karşı, toplumun tüm kesimlerini içine alan bir mücadele gerekmektedir. İşte bu mücadelede İlçemizde yerel yönetimlere, kurumlara, sivil toplum kuruluşlarına çok önemli görevler düşmektedir. Uyuşturucu ile Mücadele Ulusal Eylem Planı ve Strateji Belgesinde ise "Toplumu her türlü uyarıcı ve uyuşturucu madde kullanımından uzak tutmak" nihai amaç ve bu nihai amaca yönelik gösterge ve hedefler belirlenmiştir. Bu hedefler doğrultusunda yapacağımız eylem planında hepimize büyük bir sorumluluk düşmektedir.” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından ‘Bağımlılıkla Mücadele’ eğitimi verildi. (ST-AG-
Aydın Kuşadası’nda Narkotik eğitimleri devam ediyor Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Büro Amirliği, toplumda uyuşturucu madde bağımlılığı ile mücadele kapsamında farkındalık oluşturmak ve bilinçlendirmek amacıyla önemli bir etkinlik düzenledi. Kuşadası Sokak Festivali’nde gerçekleştirilen “Narko Nokta” faaliyetiyle, toplumun her kesimine ulaşılmaya çalışıldı. Narkotik ekipleri, festival süresince yaklaşık 15.000 vatandaşa doğrudan temas ederek, uyuşturucu madde bağımlılığı ve zararları konusunda bilgilendirmede bulundu. Etkinlikte, uyuşturucuyla mücadele kapsamında önemli bir adım olarak tanıtılan UYUMA ve NARVAS uygulamaları hakkında da ayrıntılı bilgi verildi. Vatandaşlara dağıtılan broşürler ve yapılan birebir bilgilendirmeler sayesinde, toplumsal farkındalık ve bilinçlenmenin artırılması hedeflendi. UYUMA uygulaması, vatandaşların uyuşturucu kullanımını veya satışını hızlı bir şekilde yetkililere bildirmesine imkan tanıyan bir cep telefonu uygulaması olarak tanıtıldı. Bu sayede, bireylerin uyuşturucuyla mücadelede aktif bir rol alması amaçlanıyor. NARVAS ise Narkotik Arama ve Veri Analiz Sistemi adıyla bilinen ve uyuşturucu madde suçlarına yönelik veri toplama, analiz etme ve suçla mücadeleyi daha etkin hale getirme amacı taşıyan bir sistem olarak halka tanıtıldı. Narkotik Suçlarla Mücadele ekipleri, özellikle gençler ve ailelerle birebir görüşmeler yaparak uyuşturucu madde kullanımı konusunda bilinçlendirme çalışmaları gerçekleştirdi. Broşürler, vatandaşların uyuşturucuyla mücadele konusunda nasıl bir yol izleyebileceğini ve uygulamalar sayesinde hangi adımları atabileceklerini detaylı bir şekilde anlattı.