EĞİTİM - 26 Mart 2025 Çarşamba 11:18

ÇEDES öğrenci gruplarından Orman Bölge Müdürlüğü’ne ziyaret

A
A
A
ÇEDES öğrenci gruplarından Orman Bölge Müdürlüğü’ne ziyaret

Zonguldak’ta "Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum" projesi kapsamında öğrenciler orman Bölge Müdürlüğü’ne ziyaret gerçekleştirdi.


Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası kapsamında "Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum" projesi dahilinde Fener Anadolu Lisesi, Karaelmas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Saime Toptan Sosyal Bilimler Lisesi, Şehit Gökhan Esen Anadolu İmam Hatip Lisesi, Yayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Zonguldak Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Zonguldak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ÇEDES kulübünden öğrenciler Orman Bölge Müdürlüğünü ziyaret etti.


Ziyarette; İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Adem Gülşen, ÇEDES İl Koordinatörü Serdar Taşdelen ve okulların ÇEDES kulübü öğretmenleri hazır bulundu. Ziyarette Zonguldak Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin, müdürlüğün çalışmaları hakkında bilgi verdi. Ayrıca sunum eşliğinde orman sevgisi, orman ve ormancılık çalışmaları, ormanların önemi ve korunması, temiz bir çevre için nasıl davranılması gerektiği hakkında bilgiler verildi. Soruların cevaplanması ve hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından ziyaret sona erdi.



ÇEDES öğrenci gruplarından Orman Bölge Müdürlüğü’ne ziyaret

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir AK Parti Balıkesir İl Teşkilatı’nda bayramlaşma coşkusu AK Parti Balıkesir İl Başkanlığında bayramlaşma programı düzenlendi. Programda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur, "Milletimiz her zaman sağduyusuyla, ferasetiyle bu oyunlara asla fırsat vermeyecek. Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde AK kadrolar olarak kutuplaştırıcı değil, birleştirici siyaset yaparak milletimizle birlikte olmaya ve onlara hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi. AK Parti Balıkesir İl Başkanlığı önünde Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlenen bayramlaşma programı, partililerin yoğun katılımıyla gerçekleşti. Programda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur, AK Parti’nin birlik, beraberlik ve dayanışmayı ön planda tutan bir siyaset anlayışı benimsediğini vurguladı. Uygur, "Milletimiz her zaman sağduyusuyla, ferasetiyle bu oyunlara asla fırsat vermeyecek. Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde AK kadrolar olarak kutuplaştırıcı değil, birleştirici siyaset yaparak milletimizle birlikte olmaya ve onlara hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi. Uygur, Ramazan Bayramı’na buruk girildiğini belirterek, "İsrail’in Filistin’e saldırıları nedeniyle yüreğimiz yaralı, ancak Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. Ana muhalefet partisinin toplumu kutuplaştırıcı söylemlerde bulunduğunu belirten Uygur, "Her şey milletimizin gözünün önünde cereyan ediyor. AK Parti olarak bizler, birleştirici ve kucaklayıcı olmaya devam edeceğiz" diye konuştu. "AK Parti Teşkilatı Ramazan boyunca sahadaydı" AK Parti İl Başkanı Mehmet Aydemir de, "Bu mübarek bayram gününde hep birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Rabbim, Ramazan’da tuttuğumuz oruçları, yaptığımız ibadetleri kabul eylesin, birliğimizi daim kılsın" dedi. Aydemir, Ramazan ayı boyunca AK Parti Balıkesir teşikatlarının sahada yoğun bir çalışma gerçekleştirdiğini belirterek, "Kadın Kollarımız, hane hane gezerek ihtiyaç sahiplerinin sofralarına misafir oldu. Gençlik Kollarımız, ’İftara Beş Kala’ programlarıyla yolda kalan vatandaşlarımıza kumanya dağıtarak dayanışmanın en güzel örneğini sergiledi" dedi. Ramazan boyunca ilçelerde esnaf, muhtar ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelerek şehrin ihtiyaçlarını istişare ettiklerini dile getiren Aydemir, "Bu güzel birlikteliğin bayramda ve bayram sonrasında da artarak devam etmesini diliyorum" ifadelerini kullandı. Bayramlaşma programına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur, AK Parti İl Başkanı Mehmet Aydemir, Balıkesir milletvekilleri İsmail Ok, Mustafa Canbey, Ali Taylan Öztaylan, eski belediye başkanları, ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri ve 20 ilçeden Gençlik Kolları, Kadın Kolları ile teşkilat mensupları katıldı. AK Parti Balıkesir teşkilatları, bayramlaşma programının ardından ilçelerde de vatandaşlarla bir araya geldi. Ayrıca programa katılan vekiller ve il yönetimi, ilçelerde de bayramlaşma gerçekleştirdi.
Balıkesir Bandırma protokolü bayramda bir araya geldi Bandırma protokolü, Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlenen bayramlaşma töreninde bir araya geldi. Bandırma Nikah Salonu’nda gerçekleştirilen programa ilçe yöneticileri, milletvekilleri, askeri ve mülki erkân ile kamu kurum temsilcileri katıldı. Törene Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Esat Çetin, Belediye Başkanı Dursun Mirza, İlçe Emniyet Müdürü Mesut Demirdaş, İlçe Müftüsü Abdülhamid Pehlivan, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, oda başkanları, gaziler ve sivil toplum kuruluşları katıldı. -Aksakal "Bayramlar Küskünlüklerin Bittiği Günlerdir" Bayramlaşma töreninde konuşan Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, bayramların birlik ve beraberlik ruhunu pekiştiren özel günler olduğunu vurguladı. Aksakal, "Bir ay boyunca Ramazan ayını, oruçlarımızı tutarak, iftar sofralarında bir araya gelerek idrak ettik. Bugün de sağlık ve huzur içinde bayramımızı, Bandırma’nın tüm eşrafıyla birlikte kutluyoruz. Bayramlar, küskünlerin barıştığı, kırgınlıkların giderildiği, sevgi ve saygının ön planda olduğu müstesna günlerdir. Bundan sonra da aynı hoşgörü, birlik ve beraberlik ruhunun devam etmesi gerektiğine inanıyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi saygı ile anıyor, herkesin Ramazan Bayramı’nı kutluyorum" dedi. Protokolden Şehitlik Ziyareti Bayramlaşma programının ardından Bandırma protokolü, Garnizon Şehitliği’ni ziyaret etti. Şehit mezarları başında Kur’an-ı Kerim okunarak dualar edildi. Şehit yakınları kabirlere su döküp çiçek bırakırken, protokol üyeleri de şehit aileleriyle sohbet ederek bayramlarını kutladı.
İstanbul İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde idari izin adaletsizliği Ekrem İmamoğlu’nun yolsuzluk suçundan tutuklanmasının ardından göreve gelen yeni İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yönetimi, belediyede çalışan memur ve kadrolu işçilere bayram dolayısıyla idari izin verirken, KHK’lı işçileri ise kapsam dışında tuttu. Ramazan Bayramı tatili Cumhurbaşkanlığı tarafından 9 güne çıkarılırken, ancak bu 9 günlük tatil tüm çalışanlar için eşit şekilde uygulanmadı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, belediyede çalışan memur ve kadrolu işçileri idari izinli sayarken, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) çerçevesinde çalışan işçileri kapsam dışında tuttu. Kapsam dışında tutulan KHK’lı 60 bin işçi, İBB çalışanlarının yüzde 80’ini oluşturuyor. Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları Şube Müdürlüğü, Cumhurbaşkanlığının kurum yöneticileri tarafından gerekli tedbirlerin alınarak hizmetlerin aksatılmaması, zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede personel bulundurması kaydıyla kamu kurum ve kuruluşlarında vardiyası ve idari görevi olmayan çalışanların 2-4 Nisan tarihleri arasında idari izinli sayılmalarına yönelik kararına istinaden 28 Mart’ta, "Kurumumuz bağlı ve ilgili kuruluşlarında görevi/vardiyası olan personel ile şef ve üst görevde bulunan idareci personel, 2-4 Nisan 2025 tarihleri arasında görev başında bulunacaktır" şeklinde duyuru yayınladı. Ardından belediye başkanlığı tarafından alınan karar ile kadrolu işçiler ve memurlar idari izinli sayılırken, KHK’lı personelin mesaiye devam edeceği, işe gelemeyenlerin ise yıllık izin kullanmış sayılacağı duyuruldu. Belediye birim amirlerine gönderilen mesajda ise, "Sayın müdürlerimiz, dünkü İK tarafından paylaşılan e-maile istinaden 2-3-4 Nisan 2025 tarihleri için ayrıca yine bu tarihlerde kadrolu işçiler ve memur arkadaşlar, gerekli nöbet listesi dışındakiler idari izinli sayılacak olup, bu tarihlerde göreve gelemeyen KHK’lı personellerin günleri yıllık izinden düşülecektir. Bu doğrultuda gerekli duyuru ve tebliğlerin yapılarak çalışma düzeninin oluşturulması başkanlığımızca önemle bildirilmiştir" ifadelerine yer verildi. KHK’lı işçiler ise uygulamaya tepki gösterdi.