GÜNDEM - 28 Ekim 2024 Pazartesi 15:58

Alaplı’da 29 Ekim coşkusu

A
A
A
Alaplı’da 29 Ekim coşkusu

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.


Cumhuriyetin 101. yılı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında, Alaplı Kaymakamı Selçuk Köksal, Merkez Komutanı Deniz Albay Mahmut Çınar ve Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin tarafından Atatürk Anıt’ına çelenk konuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından tören sona erdi.


Törene gaziler, öğrenci ve öğretmenler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Alaplı itfaiye personeli, Alaplı Belediye personeli, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü personeli, Muhtarlar, partilerin siyasi temsilcileri ve vatandaşlar yer aldı.


Kutlama etkinlikleri bu akşam 18:30 gerçekleştirilecek fener alayı ve yarın 11:00 de Alaplı güreş sahasında yapılacak kutlamalar ile sona erecek.



Alaplı’da 29 Ekim coşkusu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak 70 yaşındaki adamı 54 bıçak darbesiyle öldüren zanlı tutuklandı Zonguldak’ta 70 yaşındaki şahsı, alacak verecek meselesi nedeniyle 54 bıçak darbesiyle öldüren 43 yaşındaki E.V. çıkarıldığı mahkemece tutuklanıp cezaevine gönderildi. Zonguldak’ta 70 yaşındaki Kamil Gezer’in evinde 54 bıçak darbesiyle ölü bulunmasının ardından soruşturmayı derinleştiren ekipler 750 saatlik kamera kayıtlarını inceleyip cinayeti çözdü. Zanlının, alacak verecek meselesi nedeniyle yaşlı adamı öldürüp evdeki kayıt cihazı ile suç aleti olan bıçağı ormanlık alana ve ırmağa attığı ortaya çıktı. Gezer’in 54 bıçak darbesiyle öldürüldüğü belirlendi. Gezer, otopsi işlemlerinin ardından toprağa verildi. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro ekipleri çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Ekipler, yaklaşık 750 saatlik görüntüyü izledi. Görüntülerden E.V.’ye (43) ulaşıldı. Ekipler, evdeki kayıt cihazının alındığını da belirleyince E.V.’nin suç aleti ile birlikte kayıt cihazını Çaycuma ilçesindeki ormanlık alan ve ırmağa attığını tespit etti. Bölgede geniş çaplı yapılan arama sonrası suç aleti bıçak ve kayıt cihazı bulundu. E.V.’nin cinayeti alacak verecek mevzusu nedeniyle işlediği öğrenildi. Polisteki sorgusu tamamlanan E.V., geniş güvenlik önlemleri altında Zonguldak Adliyesi’ne sevk edildi. Zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
İstanbul ASATUF, gençler tarafından yılın en başarılı sivil toplum kuruluşu seçildi Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) üniversitelerinde yapılan çevrimiçi anketler sonucunda, Ankara Sağlık Turizmi Federasyonu (ASATUF) gençler tarafından 2024 yılının en başarılı sivil toplum kuruluşu olarak belirlendi. Genel Başkanlığını Prof. Dr. Aysun Bay’ın üstlendiği ASATUF, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) üniversitelerinde yapılan çevrimiçi anketler sonucunda, topluma yaptığı katkılar ve gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleri nedeniyle 2024 yılının en başarılı sivil toplum kuruluşu olarak belirlendi. Anket sonuçları, ASATUF’un sağlık turizmi alanındaki faaliyetlerinin yanı sıra gençlik, eğitim ve sportif etkinliklere verdiği desteğin de dikkate alındığını ortaya koydu. Prof. Dr. Aysun Bay, federasyonun insanlığa katkıda bulunma hedefi doğrultusunda önemli projeler gerçekleştirdiğini belirtti. GESKON’dan Kutlama Mesajı Gençlik ve Spor Konfederasyonu (GESKON) Genel Sekreteri Murat Uygur, yaptığı yazılı açıklamada, ASATUF’un başarısını kutlayarak, "Federasyon, yılın en başarılı sivil toplum kuruluşu seçildi. Bu, insanlık yararına gerçekleştirdiği projelerin bir sonucudur. Prof. Dr. Aysun Bay ve yönetim kurulunu tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz," dedi. ASATUF, ihtiyaç sahibi öğrencilere burs vererek ve çeşitli sosyal sorumluluk projeleriyle topluma katkı sağlamaya devam edeceğini ifade etti. Federasyonun bu başarısı, Türkiye genelinde sivil toplum kuruluşlarının toplumsal fayda sağlama çabalarının önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Ankara Sağlık Turizmi Federasyonu, bu ödülü bir başlangıç olarak değerlendirerek, gelecekte daha fazla projeye imza atmayı ve toplumun farklı kesimlerine ulaşmayı hedefliyor.