YEREL HABERLER - 27 Mart 2012 Salı 14:35

EREОLİ`DE HAC KAYITLAR BAŞLADI

A
A
A
EREОLİ`DE HAC KAYITLAR BAŞLADI

Zonguldak`ın Ereğli ilçesinde kutsal topraklara gitmek isteyen vatandaşlar için hac kayıt işlemlerine başlandığı belirtildi.
Kdz. Ereğli Müftüsü Mustafa Erkan, ilçede 2012 yılında kutsal topraklara gitmek isteyen vatandaşlar için kayıt işlemlerine başlandığını söyledi.
``Diyanet İşleri Başkanlığımız hacca gidecek olan vatandaşlarımızın kayıt yenileme ve ilk defa kayıt işlemlerine bugün itibari ile başlamış bulunuyor. Bu kayıt işlemleri 12 Nisan 2012 tarihine kadar devam edecek. Önceki yıllarda hacca gitmek için kayıt yaptıran vatandaşlarımız için bu yıl bir kolaylık sağlanıyor. Önceki yıllarda hacca gitmek için kayıtlarını yaptıran vatandaşlarımızın tekrar müftülüklere müracaat etmelerine ve internetten tekrar kayıt yeniletmelerine gerek yok, onların kayıtları Diyanet İşleri Bakanlığımız tarafından otomatik olarak yenilenmiş bulunmaktadır. İlk defa hacca müracaat edecek vatandaşlarımız internet yoluyla veya müftülüğümüze gelerek müracaat edecekler ve biz onların kayıtlarını yapacağız. Hacca İlk defa kayıt yaptırmak isteyen vatandaşlarımız bankalara 15 TL ön kayıt paralarını yatıracaklar, nüfus cüzdanları ile müftülüğümüze gelecekler veya Diyanet İşleri Başkanlığımızın internet sitesine girerek hac müracaatlarını yapacaklar. Bu müracaatlarından sonra daha sonra açıklanacak bir tarihte kura çekimleri yapılabilecek bu kura çekiminden sonra da açıklanacak bir tarihte kesin kayıt işlemleri gerçekleştirilecektir. Bu yıl ki hac organizasyonumuzun Ereğli`mize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor. Müracaat edecek vatandaşlarımızı 12 Nisan 2012 tarihine kadar müftülüğümüze bekliyoruz`` dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Akçakoca’da görkemli hafızlık icazet merasimi Akçakoca Müftülüğüne bağlı Darul Erkam Yatılı Hafızlık Erkek Kur’an Kursunda eğitimlerini tamamlayan ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan hafızlık sınavında başarılı olan 19 hafız için “Hafızlık İcazet Merasimi” düzenlendi. Akçakoca Merkez Cami’nde Şeyhü’l-Kurra Mehmet Sönmezoğlu başkanlığında icra edilen programa Akçakoca Kaymakamı Mustafa Can, Düzce İl Müftüsü Osman Aydın, ilçe müftüleri, kurum ve daire amirleri katıldı. Ayasofya Camii Müezzin Kayyımı Rıdvan Akbaş’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, protokol konuşmaları ile devam etti. İlçe Müftüsü Ahmet Kuru, “Darul Erkam Erkek Kuran Kursumuzda hafızlığını tamamlayan 19 erkek öğrencimizin Hafızlık İcazet Merasimi için buradayız. Akçakoca İlçemizde ilk defa Hafızlık İcazet Merasimi düzenlemenin gururunu ve bahtiyarlığını yaşamaktayız. Hafızlarımızın yetişmesinde emeği olan hocalarımıza ve büyük fedakarlıklarla çocuklarını Allah kelamı Kur’an-ı Kerimi öğrenmek ve onu hıfzetmek üzere bizlere emanet eden ailelerine huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum” dedi. Program Akçakoca Kaymakamı Mustafa Can ve Düzce İl Müftüsü Osman Aydın’ın konuşmaları ile devam etti. Hafızların kısa sureleri tilavet etmeleri cemaat tarafından ilgiyle takip edildi. İl Müftü Yardımcısı Hasan İzmirli tarafından yapılan duanın ardından öğrencilere protokol tarafından icazet belgeleri ve hediyeler takdim edildi.