EKONOMİ - 27 Ağustos 2024 Salı 10:21

Yozgat’ta 17 ton karpuzu hayır için dağıttı

A
A
A
Yozgat’ta 17 ton karpuzu hayır için dağıttı

Yozgat’ın Çekerek ilçesinde manav işiyle uğraşan iki kardeş, Bursa’dan getirdiği 17 ton karpuzu hayır için ilçede vatandaşlara ücretsiz dağıttı.


Çekerek ilçesinde yaşayan manav Ali Yıldırım ve Ömer Yıldırım isimli iki kardeş, Bursa’dan kamyonlarla getirdiği 17 ton karpuzu, 3 farklı mahallede farklı günlerde ücretsiz dağıtımını gerçekleştirdi. Hayır için vatandaşlara karpuz dağıtan Yıldırım kardeşlerin düzenlediği etkinlik ilçe halkının takdirini topladı. Son olarak dağıtılmak üzere Çekerek Tevhid Cami önüne getirilen bir kamyon karpuza ilçe halkının talebi de yüksek oldu, bir kamyon karpuz bir saat gibi kısa süre içerisinde tükendi.


Çekerek ilçesinde farklı günlerde 17 ton karpuz dağıtımı gerçekleştirdiklerini söyleyen esnaf Ömer Yıldırım, “Rabbimin rızası için karpuzları dağıtıyoruz. Herkes yesin diye karpuzları dağıttık, karpuzlar kısa sürede bitti” dedi.


Mehmet Yonar isimli vatandaş ise yapılan hayırdan memnun olduğunu söyleyerek dağıtanlara teşekkür etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Vali Aydoğdu’dan Mevlid Kandili mesajı Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Aydoğdu, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV)’in dünyaya teşriflerinin yıl dönümü olan Mevlid Kandili’ni en içten dileklerimle tebrik ediyorum. Bu mübarek gecenin, birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirmesini, kardeşlik bağlarımızı daha da güçlendirmesini diliyorum. Kıymetli hemşehrilerim, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV), insanlığın en yüce rehberi, en müşfik öğretmeni ve en güzel örneğidir. O, karanlıkları aydınlatan bir kandil; öfkenin yerini sabra, kinlerin yerini sevgiye bıraktığı bir barış elçisidir. Onun önderliğinde, zulmün gölgesinden adaletin nuruna yürüyen insanlık, kardeşliği adım adım inşa etti. Onun bir tebessümü, karanlık gecelere doğan bir ay gibi umut ışığı oldu. Sevgisi, kurak gönüllerde açan bir çiçek, sabrı ise dertlerin şifasıdır. Onun yolu, doğruyu arayan için bir rehber, bocalayan için bir sığınaktır. Hz. Peygamberimizi sevmek ve O’nu örnek almak demek; O’nun, insanlığın huzuru ve kalıcı mutluluğu için yaptığı çağrıyı günümüze taşıyarak hayatımıza yansıtmak ve davranışlarımızı örnek ahlakına, emir ve tavsiyelerine göre şekillendirebilmek demektir. Peygamber Efendimizin ahlakını, sevgisini, sabrını ve adaletini rehber edinip barış ve adaletin yeryüzünde hâkim olması için dua edelim. Yüreklerimizi Gazzeli kardeşlerimizin acısına, dünyadaki tüm mazlumların çığlığına açalım. İnanıyoruz ki dualarımız ve dayanışmamızla karanlıklar aydınlığa dönecektir. Bu kutsal gece vesilesiyle Rabbimizden; zulme uğrayan bütün mazlumlara, haksızlıkla karşı karşıya kalan tüm insanlara rahmet, sabır ve kurtuluş diliyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, Erzincanlı hemşehrilerimin, aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin Mevlid Kandili’ni tebrik ediyor, bu mübarek gecenin bütün insanlığa barış, huzur ve esenlikler getirmesini yüce Rabbimden niyaz ediyorum.”
Adana TEKNOFEST çerçevesinde ‘Savaşan İHA’ ve ‘Kamikaze İHA’ yarışı başladı Adana’da Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) çerçevesinde ‘Sabit Kanat’ kategorisinde ‘Savaşan İHA ve “Kamikaze İHA” yarışması başladı. Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) çerçevesinde Kelaynak Havacılık Kulübü’nde “Sabit Kanat” kategorisinde “Savaşan İHA” ve “Kamikaze İHA” yarışmasının ilk raunt bugün 13 takımın katılımıyla başladı. Gençler İHA’larının yazılımlarını ile donanımı tamamen kendileri tasarladı. Müsabakada gençler kendi yaptıkları İHA’larla havada kalarak mücadele etti. Çok sayıda vatandaşın katıldığı yarışmada renkli görüntüler ortaya çıktı. Yarışma sorumlusu Şevval Çelik, ”Bugün gerçekleşen yarışmada 11 takım uçuşunu başarıyla tamamladı. Yarından itibaren de gün boyu müsabakalarımız devam edecek. Günde çift müsabaka olacak. Müsabaka sayısında duruma göre artış yapılabilecek. Teknik kontrollerini tamamlamayan ekipler tamamlayarak uçuşa hak kazanacak. Aralarda kontroller ve test uçuşları yapılacak. "Savaşan İHA" ve "Kamikaze İHA" olmak üzere iki ana görevimiz var. İki görevi başarıyla yerine getiren takımlarımız dereceye sahip olacaklar. Belirli bölgelerde uçuş yapılması engellenmesi adına hava savunma bölgeleri ekleniyor. Bunlar tabi ki fiziksel değil, senaryo gereği sanal bölgeler. Koordinatları takımlarla paylaşılıyor ve müsabaka esnasında o bölgeye takımların girmemesi isteniyor. Girdikleri durumda eksi puan yazılıyor ve görev başarısız sayılıyor. İki görevi de başarıyla tamamlayan ekiplerimiz derece almaya hak kazanacaklar” sözlerine yer verdi.