EKONOMİ - 02 Ekim 2024 Çarşamba 14:10

Yalova’dan 9 ayda 382 milyon 709 bin dolar ihracat

A
A
A
Yalova’dan 9 ayda 382 milyon 709 bin dolar ihracat

Yalova’dan 2024 yılının ilk 9 ayında 382 milyon 709 bin dolar ihracat gerçekleştirildi. Kentte yapılan ihracat bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 38,7 düştü.


Yalova’nın eylül ayı ihracat rakamları açıklandı. Kentten eylül ayında yapılan ihracat 78 milyon 277,82 dolar oldu. Kentteki firmalar bu yılın ocak ayında 81 milyon 342,47 bin dolar, şubatta 36 milyon 369,424 bin dolar, martta 53 milyon 40,46 bin dolar, nisanda 8 milyon 195,74 bin dolar, mayısta 7 milyon 519,11 bin dolar, haziranda 105 milyon 648,05 bin dolar, temmuzda 5 milyon 828,57 bin dolar, ağustosta ise 6 milyon 488,21 bin dolar ihracat rakamlarına ulaştı. Böylelikle 2024 yılının ilk 9 ayında yapılan ihracat 382 milyon 709 bin dolar oldu.


Yalova’da 9 aylık dönemde en çok ihracat gemi ve yat hizmetleri sektöründe yapıldı. Tersanelerin geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre ihracatı yüzde 41,4 düşerek 327 milyon 88 bin dolar oldu. Kimyevi maddeler ve mamulleri sektörü ise 9 ayda 20 milyon 267 bin dolar ihracat gerçekleştirdi. Bu sektörün 11 milyon 751 dolar ihracatla madencilik sektörü takip etti. Süs bitkileri sektöründe ise 4 milyon 529 bin dolar ihracat yapıldı. Yalova’da 1 milyon doları üzerinde ihracat yapan sektörler ise şöyle oldu: Mobilya, kağıt ve orman ürünleri 3 milyon 816 bin, elektrik ve elektronik 3 milyon 312 bin, demir ve demir dışı madenler 2 milyon 833 bin, makine ve aksamları 2 milyon 817 bin dolar, hazır giyim ve konfeksiyon 1 milyon 615 bin dolar, çimento, cam, seramik ve toprak ürünleri 1 milyon 185 bin dolar.



Yalova’dan 9 ayda 382 milyon 709 bin dolar ihracat

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Felix Uduokhai: "Umarım taraftarımızla galibiyeti kutlarız" Beşiktaş’ın Alman futbolcusu Felix Uduokhai, Eintracht Frankfurt’un kaliteli bir takım olduğunu söyleyerek, "İyi hazırlandık. Yarın da harika taraftarımızın gücüyle maçı bekleyeceğiz. Oluşturdukları atmosferden dolayı teşekkür ediyorum. Umarım maç sonunda beraber galibiyeti kutlarız" dedi. UEFA Avrupa Ligi 2. haftasında Beşiktaş, yarın saat 22.00’de evinde Alman takımı Eintracht Frankfurt ile oynayacak. Bu müsabaka öncesi siyah-beyazlıların 27 yaşındaki futbolcusu Felix Uduokhai, Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısında konuştu. Eintracht Frankfurt, müsabakasına iyi hazırlandıklarını dile getiren Uduokhai, "Maç için heyecanlıyız. Evimizde oynayacağız. İyi hazırlandık. Yarın da harika taraftarımızın gücüyle maçı bekleyeceğiz. Oluşturdukları atmosferden dolayı teşekkür ediyorum. Umarım maç sonunda beraber galibiyeti kutlarız. Zor bir maç olacak. Lige de iyi başlangıç yaptılar. Kalitelerinin farkındayız" ifadelerini kullandı. Alman futbolcu, savunmadaki takım arkadaşlarıyla uyumunun sorulması üzerine, "Tayyip ve Emirhan’la da bu ilişkimiz var. Adaptasyon anlamında bana yardımcı oldular. Maçlardan önce rakip santrforlarla ilgili nelere dikkat etmemle alakalı şeyleri söylüyorlar. Bu küçük detaylar da adaptasyonumu kolaylaştırıyor. Paulista da lider bir oyuncu. Ona minnettarım" diye cevap verdi. "Birlikte kalmak önemli olacak" 27 yaşındaki futbolcu, Eintracht Frankfurt’un son senelerde iyi gelişim gösteren bir takım olduğuna dikkat çekerek, "Fiziksel anlamda da çok güçlüler. Sistem oyunu oynuyorlar. Ön alan baskısı yapıyorlar. Ön alanda da iyi oyuncular var. Hem top bizde hem de değilken birlikte kalmak önemli olacak" diyerek sözlerini tamamladı.
Muğla Muğla’da gençlerin kişisel ve sosyal gelişimi destekleniyor Muğla’da faaliyet gösteren Yaygın Eğitim ve Gençlik Çalışmaları Derneği (YENGEÇDER), uluslararası projeleriyle dikkat çeken bir sivil toplum kuruluşu olarak gençlerin gelişimine katkı sağlamaya devam ediyor. Erasmus+ Gençlik Akreditasyonu, Avrupa Dayanışma Programı Kalite Sertifikası ve Eurodesk Temas Noktası unvanlarına sahip olan dernek, gençlere çeşitli alanlarda kişisel ve sosyal beceriler kazandırmayı hedefliyor. YENGEÇDER, Avrupa Dayanışma Programı kapsamında uluslararası düzeyde ses getiren projelere imza atarak, gençlerin Avrupa’daki akranlarıyla iş birliği yapmalarına imkan tanıyor. Şu anda dernek, Ukrayna, Yunanistan, Estonya, Azerbaycan, Sırbistan ve İtalya’dan gelen 8 katılımcıyı Muğla’da ağırlıyor. Bu katılımcılar, yerel toplumun ihtiyaçlarına yönelik çeşitli gönüllü çalışmalarda bulunurken, aynı zamanda kültürler arası etkileşimi de teşvik ediyor. Gönüllüler, Türk el sanatları, İngilizce konuşma kulüpleri, sportif faaliyetler ve akıl zeka oyunları gibi alanlarda gönüllülük faaliyetleri gerçekleştiriyor. Bu çalışmalar, gençlerin sadece kişisel gelişimlerine değil, aynı zamanda toplumsal sorumluluk bilinci kazanmalarına da katkı sağlıyor. Uluslararası Proje Koordinatörü Ömer Faruk Konyar, derneğin sahip olduğu unvanların gençlerin yurt dışı gönüllülük çalışmalarına katılmalarını kolaylaştırdığını ve uzun dönem gönüllülere ev sahipliği yaptıklarını belirtti. Konyar açıklamasında, "Avrupa Dayanışma Programı kapsamında yurt dışından gelen gönüllülere ev sahipliği yapmaya devam ediyoruz. Ayrıca Türkiye’deki gençlerin de bu program kapsamında 2 haftadan 1 yıla kadar gönüllü çalışmalara katılmalarına destek veriyoruz. Muğla’da şu an Ukrayna, Yunanistan, Estonya, Azerbaycan, Sırbistan ve İtalya’dan 8 gönüllümüz var. Bu gönüllüler, Türk el sanatları, İngilizce konuşma kulüpleri, sportif faaliyetler ve akıl zeka oyunları gibi birçok alanda gönüllülük faaliyetleri yürütüyorlar” dedi.