ASAYİŞ - 08 Ekim 2024 Salı 08:14

Yalova’da minibüste kız öğrencileri rahatsız ettiği iddia edilen şüpheli gözaltına alındı

A
A
A
Yalova’da minibüste kız öğrencileri rahatsız ettiği iddia edilen şüpheli gözaltına alındı

Yalova’da bir minibüste kız öğrencileri rahatsız ettiği iddia edilen şahıs, sosyal medyada yayınlanan görüntüler üzerine gözaltına alındı.


Alınan bilgiye göre, Yalova Valisi Hülya Kaya, sosyal medyada yaptığı paylaşımla minibüste kız öğrencileri rahatsız ettiği ileri sürülen kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Yapılan açıklamada, "07 Ekim 2024 tarihinde sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlar ihbar kabul edilerek, üniversiteli kız öğrencileri rahatsız ettiği iddia edilen şahıs jandarmamız tarafından yakalanmış olup adli süreç başlatılmıştır" denildi.


Şüphelinin KYK yurdu minibüsüne bindiği ve burada kız öğrencileri rahatsız ettiği ileri sürüldü. Bu görüntülerin sosyal medyada yayılması üzerine jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınan öğrencinin işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.


Öte yandan, yaşanan olay sonrası çok sayıda öğrenci merkez ilçedeki KYK yurdu önüne çıkarak duruma tepki gösterdi. Gençlik ve Spor İl Müdürü Salih Kılıç da KYK yurduna giderek öğrencilere şahsın yakalandığını söyledi. Kılıç, kalabalık öğrenci grubunu sakinleştirmeye çalıştı.



Yalova’da minibüste kız öğrencileri rahatsız ettiği iddia edilen şüpheli gözaltına alındı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Kuşadası Belediyesi çevrecilerin yüzünü güldürdü Kuşadası’nda, Kocagöl’ün bitişiğinde bulunan 23 dönümlük alanı yapılaşmaya açan imar planı değişikliğinin, Kuşadası Belediyesi’nin yaptığı itirazla Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu tarafından iptal edilmesi, çevrecilerin yüzünü güldürdü. Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) Başkanı Bahattin Sürücü, “Burası farklı türlerde birçok canlıya ev sahipliği yapıyor. Karar, ekolojik dengenin korunmasına sağlayacağı katkı nedeniyle bizleri çok sevindirdi” dedi. Kuşadası’nın Güzelçamlı Mahallesi’nde bulunan Kocagöl’ün hemen yanındaki 23 bin 240 metrekarelik alanın imar planında, 2021 yılının Şubat ayında değişiklik yapıldı. İmar planı park ve yeşil alandan turizm, ticaret ve konut alanına dönüştürülen dört parselden oluşan arazide bu yolla yapılaşmanın önü açıldı. İmar değişikliği kararının ardından kentin ekolojik değerlerini korumak amacıyla harekete geçen Kuşadası Belediyesi, plan değişikliği askı süresince yaptığı itirazların reddedilmesi üzerine konuyu yargıya taşıdı. Kuşadası Belediyesi tarafından söz konusu plan değişikliğinin iptal edilmesi amacıyla açılan dava, Danıştay 6. Dairesi tarafından reddedildi. Bunun üzerine Kuşadası Belediyesi, konuyu bu kez temyize taşıdı. Dosyayı inceleyen Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Kuşadası Belediyesi’nin itirazını haklı buldu. Onaylanan imar planı değişikliği reddedildi. Böylece 3 yıllık hukuki mücadele sonunda Kocagöl olarak bilinen park alanının betonlaşmasının önüne geçilmiş oldu. "Tabiat parkı yapılsın" Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun vermiş olduğu karar, Kuşadası’ndaki çevreci dernek ve sivil toplum kuruluşlarını da sevindirdi. Kocagöl’ün Kuşadası’nın tek sulak alanı olduğunu belirten EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, "Burası kıyı kuşlarının göç rotası üzerinde bulunuyor. Ayrıca farklı türlerdeki bir çok canlıya da ev sahipliği yapıyor. Karar, ekolojik dengenin korunmasına sağlayacağı katkı nedeniyle bizleri çok sevindirdi. Çevreci dernekler ve STK’lar olarak Kocagöl ve bu arazinin tabiat parkı yapılmasını istiyoruz" dedi. "Bizlere umut ışığı oldu" Kuşadası Kent Konseyi Başkanı Mustafa Ünver ise, "Kocagöl’ün hemen yanında yer alan bu arazi için alınan karar, ülkemizde yaşanan benzer durumların düzeltilmesi için de bizlere umut ışığı oldu. Davanın takipçisi olan Kuşadası Belediyesi’ne de çok teşekkür ediyorum. Arazi Kuşadası Belediyesi’ne devredilip, halkın kullanımına kazandırılabilir. Burada çocuklarımıza çevre bilinci kazandırmak amacıyla bir mesire alanı yapılabilir" diye konuştu.
Balıkesir Marmara Adası’nda kıskançlık cinayeti Balıkesir’in Marmara ilçesinde, RoRo işletmecisi Selçuk A. (42), 10 yıl önce boşandığı eski eşi ile görüştüğünü iddia ettiği İlçe Tarım Müdürü Vekili Murat Yakupoğlu’na (37) makamında kurşun yağdırdı. Başına 5 mermi isabet eden Yakupoğlu hayatını kaybetti. Olay, 6 Ekim Pazar günü saat 15.00 sularında Hükümet Caddesi üzerindeki İlçe Tarım Müdürlüğü binasında meydana geldi. İddiaya göre, 10 yıl önce ayrıldığı eşi Aslı E. ile gönül ilişkisi olduğunu düşündüğü İlçe Tarım Müdürü Vekili Murat Yakupoğlu’nun makamına gelen Selçuk A., vekil müdür Yakupoğlu’na odasında 5 el ateş etti. Başından isabet alan Yakupoğlu, kanlar içerisinde yere yığılırken Selçuk A. olay yerinden kaçtı. Çalışanların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri 5 el silah sesinin duyulduğu odada müdür vekilini kanlar içerisinde yerde yatar vaziyette buldu. Sağlık ekiplerinin kontrolünün ardından Murat Yakupoğlu’nun hayatını kaybettiği belirlendi. Annesinin evinde yakalandı Cinayetin ardından harekete geçen güvenlik güçleri olayın faili RoRo işletmecisi Selçuk A.’yı aramaya başladı. Polis, Jandarma ve Sahil Güvenlik ekiplerinin ortak çalışması sonucu Çınarlı Mahallesi’nde annesinin evinde saklandığı tespit edilen Selçuk A., yapılan operasyonla yakalandı. İfadesi alınmak üzere Marmara İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne teslim edilen Selçuk A.’nın eski eşiyle görüştüğünü iddia ettiği İlçe Tarım Müdür Vekili Murat Yakupoğlu’nu uyardığı ve bu görüşme nedeniyle aralarında tartışma yaşandığını, cinayeti kıskançlık yüzünden işlediğini söylediği öğrenildi. Olayla ilgili tahkikatın Marmara Adası Adliyesi’nde devam ettiği bildirildi. Öte yandan, Selçuk A.’nın 28 Eylül 2024 tarihinde sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda, "2013-2023 her şey artık geride. Devrilen bir 10 yıl. Güzel ve değerli bir 10 yıl. Geçmişte kalan bir 10 yıl. Hatıralar asla silinmez. Nazara gelmiş bir 10 yıl" ifadelerine yer verdiği ve eski eşiyle birlikte aile fotoğrafları paylaştığı görüldü.
Muğla 5. Uluslararası İki Yaka Kültür Festivali yaklaşıyor Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesi iş birliğiyle Kumbahçe Meydanında 5. Uluslararası İki Yaka Kültür Festivali ve 2. Bodrum-Kos Dostluk Konseri gerçekleşecek. 11 Ekim Cuma gününden başlayarak 3 gün sürecek olan 5. Uluslararası İki Yaka Kültür Festivali ve 2. Bodrum- Kos Dostluk Konseri için geri sayım başladı. Birbirinden güzel konserlerin ve etkinliklerin gerçekleşeceği festivale Kos Adası protokolü ve Kos halkı da katılacak. Bodrum’da kültürel tanıtımlara katkı sunmak, Kos halkıyla bağları güçlendirmek için düzenlenen etkinliklerin ilk günü saat 18.30’da Belediye Meydanından Kumbahçe Meydanına kortej yürüyüşüyle başlayacak. Akşam 20.00’de ise 2. Bodrum-Kos Dostluk Konserinde Didem Kasal Esentürk, Lefteris Stefanopoulos ile Söylev Ezgi Uludağ Türk ve Yunan ezgilerini seslendirerek dostluk mesajları verecek. Halk oyunu gösterileri, yemek atölyeleri, defileler, söyleşilerle dolu geçecek festivalde 12 Ekim Cumartesi 12.30’da 5. Uluslararası İki Yaka Kültür Festivalinin açılış töreni yapılırken 20.30’da Şevval Sam’ın performansı ile Gala Konseri düzenlenecek. 13 Ekim Pazar günü ise müzik, yemek ve eğlencenin bir arada olacağı üçüncü gün etkinliklerinde 16.00’da yerel sanatçılardan Ender Kasal sahne alırken 17.00’de Didem Kasal Esentürk müzik şöleni yaşatacak. Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, birlik, beraberlik, kardeşlik ve dostluk mesajlarının verileceği etkinliğe tüm vatandaşların katılımlarını beklediklerini belirtirken şunlara değindi: “Kültür ve sanatla yoğrulmuş kentimizde hem kültürel tanıtımlara katkı sunmak hem de karşı kıyımızda bulunan dostlarımızla bağlarımızı güçlendirmek üzere etkinlikler düzenliyoruz. Bu yıl kentimizde, Muğla Büyükşehir Belediyesiyle iş birliğinde 5. Uluslararası İki Yaka Kültür Festivali ve 2. Bodrum- Kos Dostluk Konserini gerçekleştireceğiz. Geçtiğimiz haftalarda Kos’ta 2. Kos- Bodrum Dostluk Konseri yapıldı. Kos Belediye Başkanı Sayın Theodosis Nikitaras ve ekibinin nazik karşılamaları ve misafirperverlikleriyle çok güzel bir gün geçirdik. Kos Belediye yetkililerine ve Kos halkına ilgileri dolayısıyla teşekkür ederim. Kumbahçe Meydanında 11 Ekim’de birlik, beraberlik, kardeşlik ve dostluk mesajlarını vereceğimiz ve ardından harika konser ve gösterilerle 12 ve 13 Ekim’de devam edeceğimiz festivale tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz.”
İstanbul İstanbul Beykent Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yılı açılış töreni gerçekleşti İstanbul Beykent Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yılı, üniversitede düzenlenen bir törenle açıldı. Geleneksel hale gelen "ilk açış dersi" Nörobilim Uzmanı, AçıkBeyin Kurucusu ve Yazar Prof. Dr. Sinan Canan tarafından verildi. İstanbul Beykent Üniversitesi, 27. kez akademik yıla "Merhaba" dedi. Açılış töreni, Sarıyer Kaymakamı Sn. Ömer Kalaylı, Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Erkan Çelik, Rektör Prof. Dr. Volkan Öngel, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kazım Sarı, Prof. Dr. Yalçın Kırdar ve Prof. Dr. Hamparsun Hampikyan, Dekanlar, Dekan yardımcıları, Akademisyenler, idari personel ve öğrencilerin katılımıyla Ayazağa-Maslak Yerleşkesi Adem Çelik Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Rektör Prof. Dr. Volkan Öngel’in açış konuşmasının ardından, Nörobilim Uzmanı AçıkBeyin Kurucusu ve Yazar Prof. Dr. Sinan Canan, "Kendini ve Yaşamı Okumak" başlıklı açılış dersini verdi. Canan, eğitim felsefesinin temelinde bireyin kendisini bilmesi ve anlaması gerektiğini vurguladı. Binlerce yıllık düşünürlerin ve kadim ekollerin bu konudaki tavsiyelerini hatırlatan Canan, günümüzün bilim ve teknoloji odaklı gelişmelerinin, insanlara kendilerini farklı açılardan değerlendirme fırsatları sunduğunu belirtti. Prof. Dr. Sinan Canan, “Bu yolda atılacak ilk adım, insanın doğasını sorgulamakla başlar. Biyoloji ve modern bilim, bu konuda önemli ipuçları sunmaktadır” dedi. Tören kapsamında ayrıca, fakültelere ve Meslek Yüksekokuluna birincilikle yerleşen öğrenciler onurlandırıldı. Rektör Prof. Dr. Volkan Öngel, başarılı öğrencilere hediyelerini takdim ederek, "Başarılarınızın gelecekteki akademik ve profesyonel hayatlarınıza ilham vermesini diliyorum" şeklinde konuştu.