ASAYİŞ - 09 Ekim 2024 Çarşamba 09:06

Kırmızı ışıkta kaza anı kamerada...Yalova’da otomobilin çarptığı yaya öldü

A
A
A

Yalova’nın Altınova ilçesi Tavşanlı beldesinde yayalar için kırmızı ışık yanarken yolun karşısına geçmeye çalışan şahıs, otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti. Kaza anı güvenlik kameralarına anbean yansıdı.

Alınan bilgiye göre, Yalova - İzmir kara yolunda meydana gelen kazada, Tavşanlı beldesi mevkiinde bulunan trafik ışıklarındaki yaya geçidinde kırmızı ışık yanarken geçen Bora Ateş, otomobilin çarpması sonucu ağır yaralandı. Yaralı olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri tarafından ambulansla Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı. Tersanede işçi olarak çalıştığı öğrenilen yaralı tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Kırmızı ışıkta kaza anı kamerada...Yalova’da otomobilin çarptığı yaya öldü

Öte yandan, kazanın olduğu an bölgedeki bir güvenlik kamerası tarafından anbean kaydedildi. Görüntülerde, yayalar için kırmızı ışık yanarken yolun karşısına geçmeye çalışan Bora Ateş, birden önünden geçen aracı fark ederek duraksıyor. Bu sırada sağ şeritten gelen araç Ateş’e çarptı. Ateş, çarpmanın şiddetiyle havalanarak başka bir otomobilin önüne düştü. Kazayla ilgili tahkikatı sürüyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Tunç: "Ceza adalet sisteminin etkinliğini daha da tahkim edecek düzenlemeler olacak" Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Ceza adalet sisteminin etkinliğini daha da tahkim edecek düzenlemeler olacak. Bahsettiğiniz cezasızlık algısını ortadan kaldırmaya yönelik, denetimli serbestlik uygulamaları, iyi hal indiriminin kaldırılıp kaldırılmayacağı konusu, Yargı Reformu Strateji Belgemizde bir sonuca bağlanacak" dedi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, TBMM’de düzenlenecek olan AK Parti Grup Toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yapılması planlanan Yargı Reformu Paketi hakkında konuşan Tunç, paketin ceza adaleti sisteminin sağlamlaştırmaya yönelik olacağını söyledi. "Ceza adalet sisteminin etkinliğini daha da tahkim edecek düzenlemeler olacak" Yapılması planlanan Yargı Reformu hakkında bilgi veren Tunç, "Yargı Reformu Strateji Belgesi ile ilgili hazırlıklarımızda son aşamada. Bir yıllık çalışmanın sonucu bu. Bütün taraflarla, yargı camiasıyla, vatandaşlardan gelen görüşler sonrasında oluşturduğumuz Yargı Reform Belgesi. Bunun içerisinde ceza adalet sisteminin etkinliğini daha da tahkim edecek düzenlemeler olacak. Bahsettiğiniz cezasızlık algısını ortadan kaldırmaya yönelik, denetimli serbestlik uygulamaları, iyi hal indiriminin kaldırılıp kaldırılmayacağı konusu, bazı suçlar bakımından denetimli serbestliğin olup olmayacağı konusu Yargı Reformu Strateji Belgemizde bir sonuca bağlanacak" ifadelerini kullandı.
İstanbul 3 sanık yönünden bozulan Gezi Parkı davasında mütalaa hazırlanacak Gezi Parkı eylemlerine ilişkin haklarındaki kararın bozulmasının ardından tahliye edilerek yeniden yargılanan 3 sanığın davasında mahkeme, dosyanın mütalaa hazırlanabilmesi için savcılığa gönderilmesine karar verdi. Gezi Parkı eylemlerine ilişkin haklarında verilen 18’er yıl hapis cezası kararının bozulmasının ardından tahliye edilerek yeniden yargılanan sanıklar Ayşe Mücella Yapıcı, Yiğit Ali Ekmekçi ve Ali Hakan Altınay’ın davasının görülmesine devam edildi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada tutuksuz sanıklar Ayşe Mücella Yapıcı, Yiğit Ali Ekmekçi ve Ali Hakan Altınay’ın avukatları hazır bulundu. İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü avukatı da duruşmaya katıldı. Duruşmada savunma yapan sanık avukatları, eksik hususların giderilmesini talep etti. Mütalaa hazırlanacak Ara kararını açıklayan mahkeme, mütalaa hazırlanabilmesi için dosyanın Cumhuriyet Savcısı’na gönderilmesine hükmederek duruşmayı erteledi. Davanın geçmişi İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, tutuklu sanık Osman Kavala’ya, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası vermiş, "siyasal veya askeri casusluk" suçundan ise beraatine hükmetmişti. Heyet, sanıklar Can Atalay, Çiğdem Mater Utku, Ali Hakan Altınay, Mine Özerden, Tayfun Kahraman, Ayşe Mücella Yapıcı ve Yiğit Ali Ekmekçi’nin "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüse yardım" suçundan 18’er yıl hapisle cezalandırılmalarına ve bu suçtan tutuklanmalarına karar vermişti. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi, yerel mahkemenin kararını hukuka uygun bulmuştu. Yargıtay 3. Ceza Dairesi, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılan Osman Kavala hakkındaki mahkumiyet hükmü kabul etmişti. Daire, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüse yardım" suçundan 18’er yıl hapis cezası verilen Can Atalay, Tayfun Kahraman, Mine Özerden ve Çiğdem Mater Utku hakkındaki mahkumiyet hükümlerinin de onanmasını kararlaştırmıştı. Ali Hakan Altınay, Yiğit Ali Ekmekçi ve Ayşe Mücella Yapıcı hakkında verilen 18’er yıl hapis cezaları ise daire tarafından bozulmuştu. Daire kararında, bu sanıkların eylemlerinin, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüse yardım" kapsamında olmadığına işaret ederek eylemlerinin, "toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet" kapsamında değerlendirilmesi gerektiği belirtti. Daire, mahkumiyet hükümlerini bozduğu sanıklar Yapıcı ile Altınay’ın adli kontrol hükümleri uygulanarak tahliyesine karar vermişti.
Kastamonu Torununu bıçaklayan dede: "Pişmanım" Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde arazi anlaşmazlığı sebebiyle çıkan tartışmada torununu bıçaklayarak yaralayan dedenin yargılanmasına başlandı. Duruşmada savunma yapan sanık, pişman olduğunu söyledi. Olay, 5 Mayıs’ta Kastamonu’nun Taşköprü ilçesi Kornopa köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, O.E. (67) ile torunu O.E. (21) arasında arazi anlaşmazlığı sebebiyle tartışma çıktı. Tartışmada O.E., evde bulunan bıçakla torunu O.E.’yi yaraladı. Bıçaklanan O.E., Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki tedavisinin ardından taburcu edilirken, dede O.E. ise tutuklandı. Sanık avukatının itirazı sonrasında O.E. tahliye edildi. Ev hapsinde bulunan O.E. hakkında “yakın akrabayı kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde açılan dava görülmeye başlandı. Davanın ilk duruşmasında savunma yapan O.E., torunu ile arasında arazi anlaşmazlığı sebebiyle tartışma çıktığını ve tartışmada torununun kendisine saldırdığını belirterek, kendisini korumak için bıçağı salladığını söyledi. Yaşanan olaydan dolayı pişman olduğunu ifade eden O.E., sağlık problemleri sebebiyle hastaneye dahi güçlükle gidebildiğini söyleyerek, ev hapsinin kaldırılmasını talep etti. Sanık O.E.’nin avukatı da, yaşlılık ve sağlık problemleri sebebiyle müvekkilinin tedavi olmakta güçlük çektiğini ifade ederek, “Müvekkilim hastaneye dahi zor gidiyor. İzin almak zorunda kalıyor. Bu sebeplerden ötürü müvekkilime uygulanan adli kontrol şartlarının ve ev hapsinin kaldırılmasını talep ediyoruz” dedi. Dedesinden şikayetçi olduğunu belirterek cezalandırılmasını talep eden O.E. ise, dedesinin kendisini öldürmek istediğini, bir anda saldırarak bıçakladığını söyledi. Müşteki O.E.’nin avukatı da sanığın yaptığı savunmaların tamamen suçtan kurtulmaya yönelik olduğunu belirterek, bu noktada sanığın cezalandırılmasını ve tekrar tutuklanmasını talep etti. Tarafları dinleyen mahkeme heyeti, O.E.’nin ev hapsinin devamına karar vererek, duruşmayı 24 Aralık tarihine erteledi.
İstanbul Yapay zekâ artık insanları işe alıyor Son yıllarda iş dünyasında yapay zekâ teknolojilerinin kullanımın arttığı ifade edilirken insan kaynakları alanında değişimlere yol açtığını belirtiliyor. Fazla sayıda adayın olduğu büyük çaplı işe alım süreçlerinde doğru adayları daha hızlı ve verimli bir şekilde belirlemek hem de tarafsızlığı sağlamak için iş hayatında yapay zekâ destekli otomasyon sistemlerinin kullanıldığı ifade ediliyor. Yapay zekânın süreçleri hızlandırarak, iş başvurularını analiz etmekte önemli bir rol oynadığı, adayların CV’lerini tarayarak, belirli kriterlere göre en uygun adayları ortaya koyabildiği aktarılıyor. Uzmanlara göre tüm avantajları değerlendirildiğinde gelecekte, yapay zekâ ile desteklenen işe alım süreçlerinin daha da yaygınlaşmasının beklendiği belirtiliyor. Yapay zekâda “Torpil” yok Yapay zekâ ve gelişen teknolojilerin insan kaynakları yönetiminde büyük bir dönüşüm sağladığını, özellikle işe alım, performans yönetimi, eğitim ve gelişim programları, çalışan bağlılığı gibi alanlarda yapay zekâdan daha çok faydalanıldığına dikkat çeken Optimal HR kurucusu Pınar Taban Sevgen, “Yapay zekâ halk arasında “torpil” denilen kayırmacılığı da engelliyor. İnsan faktörü, zaman zaman önyargılara neden olabiliyorken yapay zekâ sistemleri, belirli algoritmalar kullanarak, nesnel bir değerlendirme süreci sunabiliyor. Ayrıca işe alınacak kişinin birilerinin tanıdığı, yakını olması da yapay zeka için bir kriter değil. Özellikle Z kuşağının iş hayatına katılmasıyla birlikte, esneklik, dijitalleşme ve kişisel gelişim kavramlarının daha öne çıktığını beraberinde teknoloji ve dijital uygulamaların etkinliğinin de arttığını gözlemliyoruz. İşe alım süreçlerinde yapay zekânın sunduğu avantajlar, gelecekte iş dünyasının dinamiklerini şekillendirecek gibi görünüyor” dedi.