ASAYİŞ - 14 Eylül 2024 Cumartesi 23:56

Uşak’ta kontrolden çıkan otomobil bina boşluğuna düştü: 1 ölü, 1 yaralı

A
A
A

Uşak’ta kontrolden çıkan otomobilin bina boşluğuna düştüğü kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi de yaralandı.

Edinilen bilgilere göre, Bozkurt Mahallesi Hisarkapı Uluyolu Caddesi üzerinde seyir eden R.B. (22) idaresindeki 20 EB 391 plakalı otomobil, sürücünün direksiyon hakimeyetini kaybetmesi sonucu 3 metre yükseklikten bina boşluğuna düştü. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerince otomobilde sıkışan Gürkan Taşavlı (17), bulunduğu yerden çıkartıldı. Sağlık ekiplerince Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Gürkan Taşavlı tüm müdahalelere rağmen kurtarılamazken, otomobil sürücüsü ise kentteki bir özel hastanede tedavi altına alındı. Sürünün hayatı tehlikesinin olmadığı öğrenildi Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Uşak’ta kontrolden çıkan otomobil bina boşluğuna düştü: 1 ölü, 1 yaralı

Ömer Akkoyun

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Rize Vaclav Jurecka: “Hücumda fırsatlar oluşturup bu maçı kazanmak istiyoruz” Çaykur Rizespor’un geçtiğimiz hafta renklerine bağladığı hücum oyuncusu Vaclav Jurecka, Samsunspor müsabakası hakkında konuştu. Jurecka, “Zorlu maç olacağına eminim ama iyi savunma yapıp, hücumda fırsatlar oluşturup bu maçı kazanmak istiyoruz” dedi. Trendyol Süper Lig’in 6. haftasında Çaykur Rizespor, 22 Eylül Pazar günü saat 17.00’da Samsunspor’u ağırlayacak. Mehmet Cengiz Tesisleri’nde Teknik Direktör İlhan Palut yönetiminde antrenmanlarını sürdüren Çaykur Rizespor’un geçtiğimiz hafta renklerine bağladığı Çekyalı forveti Vaclav Jurecka, idman öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Karşılaşmanın zorluğuna dikkat çeken Jurecka, maçın Karadeniz derbisi olarak adlandırıldığını ve kendisi için de derbilerin özel olduğunu belirtti. Başarılı futbolcu, “Önümüzde çok önemli bir maç var. Galatasaray’a karşı kaybettik ve evimizde oynuyoruz. Taraftarlarımıza Galatasaray maçının telafisi olarak bir hediye vermek istiyoruz. Bu maçı kazanmamız gerekiyor. Zorlu maç olacağına eminim ama iyi savunma yapıp, hücumda fırsatlar oluşturup bu maçı kazanmak istiyoruz. Benim için her derbi maç özeldir. Çekya’da da aynı şekildeydi. Her derbide gol atmak isterim. Takım arkadaşlarımla kimyamı daha çok artırmam gerekiyor. Ondan sonra çok daha iyi olacağına ve gollerin geleceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.
İstanbul Pegasus’a sürdürülebilir iş ödülü Türkiye’de özel tasarlanmış araçlar ile tüm uçuşlarında kaynağında atık ayrıştırmayı uygulayan hava yolu şirketi Pegasus, Pendik Belediyesi ile hayata geçirdiği ‘Sıfır Atık Şimdi Göklerde’ projesiyle Sürdürülebilir İş Ödüllerinden ‘İş Birliği’ kategorisinde ödül almaya hak kazandı. Pegasus Hava Yolları, bu yıl 11. kez gerçekleşen Sürdürülebilir İş Ödüllerinde İstanbul Pendik Belediyesi iş birliğiyle hayata geçirilen ‘Sıfır Atık Şimdi Göklerde’ projesiyle ‘İş Birliği’ ödülünün sahibi oldu. Atıklar uçakta ayrıştırılıyor Şirket, 2023 yılında hayata geçirdiği ‘Sıfır Atık Şimdi Göklerde’ projesiyle kabin içi atıklarını geri dönüştürebilen ve dönüştürülemeyen atıklar olarak uçak içinde ayrıştırmaya başladı. Geri dönüştürülemeyen atıklar gri poşetlerde toplanarak enerji kazanımı için katı atık depolama tesisine, geri dönüştürülebilen atıklar ise mavi poşetlerde biriktirilerek ayrıştırma tesislerine gönderiliyor. Proje kapsamında Pegasus tarafından kaynağında ayrı ayrı toplanarak teslim edilen atıklar, Pendik Belediyesi tarafından türlerine göre sınıflandırılarak ham madde haline getiriliyor, böylece döngüsel ekonomiye katkı sağlanıyor. Şirketin her yıl yaklaşık 30 milyon yolcuya hizmet veren bir kurum olduğu göz önüne alındığında, proje ülkemizde atık dönüşümü kültürü oluşturmada farkındalık oluşturuyor. Hava yolu şirketi, 2025, 2030 ve 2050’ye yönelik uzun vadeli taahhütleriyle “Rotamız Sürdürülebilir bir Gelecek” diyerek, tüm paydaşları için oluşturulan değeri daha da artırmak ve faaliyetlerini sürdürülebilir iş yaklaşımıyla geliştirmeyi hedefliyor.
Manisa Başkan Akın sorunları yerinde inceledi Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Musalaryeniköy Mahalle Muhtarı ve mahalle sakinleri ile bir araya gelerek bir takım incelemelerde bulundu. Başkan Çetin Akın, “Turgutlu’muzun geleceği için hep birlikte, kararlılıkla ve ortak akılla çalışmaya devam edeceğiz.” dedi. Her fırsatta esnaf ve mahalle sakinleri ile bir araya gelen Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, hemşehrileri ile buluşmaya devam ediyor. Başkan Çetin Akın, Başkan Yardımcısı Ali Rıza Kıran, CHP Turgutlu İlçe Başkanı Hasan Ayma, daire müdürleri ve teknik ekibi Musalaryeniköy Mahallesinde ikamet eden vatandaşlar ile bir araya geldi. Mesai saatinin ilk saatlerinde Mahalle Muhtarı Mehmet Özkara ve mahalle sakinleri ile buluşan Başkan Akın, vatandaşlarla tek tek görüşerek; isteklerini, sorun ve şikayetlerini dinledi, yapılan ve yapılacak olan projeler ile hizmetler hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Mahalle sakinleri, Başkan Çetin Akın’a gerçekleştirdiği ziyaretten dolayı teşekkür etti. Su dolum istasyonlarına bir yenisi daha eklendi Çiftçilerin ve üreticilerin ilaç makinelerine su dolum işlemlerini kolaylıkla yapabilmeleri amacıyla kurulan su dolum istasyonlarına bir yenisi daha eklendi. Ortak bir çalışma sonucu Musalaryeniköy Mahallesine kazandırılan su dolum istasyonunu, Başkan Çetin Akın çiftçilerin kullanımına açtı. Yol sorunları yerinde incelendi Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Başkan Yardımcısı Ali Rıza Kıran, CHP Turgutlu İlçe Başkanı Hasan Ayma, daire müdürleri ve Manisa Büyükşehir Belediyesi ekipleri, ilçedeki yol problemlerini yerinde görmek ve çözüm yollarını belirlemek amacıyla bir araya geldi. İnceleme sırasında, özellikle sıkça şikayet edilen yolların durumu detaylı bir şekilde değerlendirildi. Başkan Akın ve ekipler, vatandaşların yaşadığı ulaşım zorluklarını ve bu sorunların neden olduğu etkileri gözlemleyerek, çözüm önerilerini tartıştı. İstişareler sonucunda, öncelikli olarak hangi yolların onarılacağı ve iyileştirme çalışmalarının nasıl gerçekleştirileceği hususunda fikir birliğine varıldı. Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, “Musalaryeniköy Mahallemizde Başkan Yardımcımız Ali Rıza Kıran, CHP Turgutlu İlçe Başkanımız Hasan Ayma, daire müdürlerimiz ve teknik ekibimiz ile birlikte mahalle muhtarımız Mehmet Özkara ve hemşehrimizle bir araya geldik. Hemşehrilerimizle tek tek görüşerek; isteklerini, sorun ve şikayetlerini dinledik, notlarımızı aldık. Musalaryeniköy Mahallemize ortak bir çalışma ile kazandırdığımız su dolum istasyonunu çiftçilerimizin ve üreticilerimizin hizmetine açtık. Ardından Manisa Büyükşehir Belediyesi ekiplerimiz ile birlikte Turgutlu’muzda yaşanan yol sorunlarını yerinde inceledik. Sorunların çözümleri noktasında istişarelerimizi gerçekleştirdik ve gerekli adımları belirledik. Turgutlu’muzun geleceği için hep birlikte, kararlılıkla ve ortak akılla çalışmaya devam edeceğiz” dedi.