GÜNDEM - 21 Ekim 2024 Pazartesi 10:32

Yaylada sürüsü ile kara yakalanan çobanın imdadına Büyükşehir ekipleri yetişti

A
A
A
Yaylada sürüsü ile kara yakalanan çobanın imdadına Büyükşehir ekipleri yetişti

Trabzon’un Düzköy ilçesine bağlı Beypınarı Yaylası’nda yoğun kar yağışı nedeniyle mahsur kalan çoban Murat Akbulut ve yaklaşık bin koyunu, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekiplerince kurtarıldı.


Trabzon’un yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı bölgede hayvancılık yapan vatandaşları zor durumda bıraktı. Düzköy ilçesine bağlı Beypınarı Yaylası Caferli Obası’nda yoğun kar yağışı nedeniyle yolların ulaşıma kapanınca, çobanlık yapan Murat Akbulut yaklaşık bin koyunuyla mahsur kaldı. Akbulut’un yardım çağrısı üzerine Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekipleri harekete geçti. Kar küreme araçları ve iş makineleriyle yollar açılarak Murat Akbulut ve koyunları zarar görmeden kurtarıldı. Büyükşehir Belediyesi ekiplerine teşekkür eden Murat Akbulut, “Kar yağışının bu kadar etkili olacağını düşünmemiştim. İmdadımıza hızır gibi yetişen Büyükşehir Belediyesi ekiplerinden Allah razı olsun” dedi.



Yaylada sürüsü ile kara yakalanan çobanın imdadına Büyükşehir ekipleri yetişti

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Menemen FK, durdurulamıyor Menemen FK, TFF 2. Lig Kırmızı Grup’taki liderlik mücadelesi verdiği 68 Aksaray Belediyespor’u mağlup ederek 8. maçında 7. galibiyetine imza attı. TFF 2. Lig Kırmızı Grup ekiplerinden Menemen FK, 8. hafta karşılaşmasında liderlik mücadelesi verdiği 68 Aksaray Belediyespor ile karşı karşıya geldi. Menemen İlçe Stadyumu’nda oynanan müsabakayı İzmir ekibi 2-0 kazanmayı başardı ve liderlik koltuğundaki yerini sağlamlaştırdı. Böylece sarı-lacivertliler, en yakın rakibi olan 68 Aksaray Belediyespor’la arasındaki puan farkını da 3’e çıkarmış oldu. Böylece sarı-lacivertli ekip, ilk 8 maç itibarıyla yenilgi yüzü görmezken, 7 galibiyet 1 beraberliğe imza attı. Menemen FK Teknik Direktörü Burhanettin Basatemür de Aksaray karşılaşmasına dair açıklamalarda bulundu. Rakip takımın müsabakaya daha iyi başladığını dile getiren Basatemür, “Aksaray ekibi, iyi pas yaparak oynadı. Top onlarda daha fazla kaldı. Ama biz boşlukları iyi kapatarak fazla pozisyon vermeden oynamaya çalıştık. İkinci yarı ise oyun artık tamamen bize geçti. Daha hızlı hücumlar daha güçlü yapmaya başladık. Sonucunda iki gol atarak galip geldik. İkinci yarı daha da fazla pozisyonlar da bulduk. Ama dediğim gibi ilk yarı Aksaray ağırlıklı bir oyun vardı. İkinci yarı daha çok bizim ağırlıklı olduğumuz bir oyun oldu. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Gerçekten çok önemli bir karakter, önemli duruş gösteriyorlar. Özellikle karşılaşmanın ilk yarısında çok doğru pozisyonlar alarak, doğru durarak iyi mücadele ettiler. Bu süreci gol yemeden atlatıp ikinci yarıyı çok daha iyi şekilde oynadık. Tüm oyuncularımı tebrik ediyorum. İnşallah bu şekilde devam eder” diyerek sözlerini noktaladı.
Gaziantep Şehitkamil’de 29 Ekim kutlamaları başladı Şehitkamil Belediyesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ekinliklerine yüzme yarışları ile başladı. Başkan Umut Yılmaz, Cumhuriyet’in ilanının 101. yılını coşkulu etkinliklerle kutlayacaklarını belirterek, “Cumhuriyet, yobazlığın düşmanı, aydınlık yarınlardır. Gençliğimiz var olduğu sürece Cumhuriyet’ten asla taviz vermeyeceğiz” dedi. Şehitkamil Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 101. yılı coşkulu etkinlikler kutlanacak. Bayram coşkusu hafta sonu iki gün süren 13. Geleneksel Kulüpler Arası Cumhuriyet Kupası Yüzme Yarışları ile başladı. Yarışların açılış seremonisine Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç ve CHP Şehitkamil İlçe Başkanı Hurşit Yıldırım ve meclis üyeleri ile katıldı. Alleben 1 Yüze Havuzu’nda gerçekleşen açılış törenine yüzlerce sporcu kıyasıya yarıştı. Aileleri genç sporcuları yalnız bırakmadı. Alleben’de Atatürk sesleri Uluslararası arenada şampiyonlar çıkaran Alleben 1 Yüzme Havuzu’nda Cumhuriyet Bayramı coşkusu doyasıya yaşandı. Aileler ellerinde Türk bayraklarıyla çocuklarına destek verirken, sık sık Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk sloganları attı. "Spora bakış açımız Atatürk’ün bakış açısı" Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, yoğun kalabalık arasında duygusal anlar yaşadı. Konuşmasına Atatürk’ün “Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim” sözlerini hatırlatarak başlayan Başkan Yılmaz, Şehitkamil Belediyesi’nin spora bakış açısının da Mustafa Kemal Atatürk’ün bakış açısı olduğunu söyledi. “Sporcularımızın yanındayız” Yılmaz, spora ve sporcuya destek vermeye devam edeceklerini ifade ederek, “Bedensel ve ahlaki gücünün farkında olan, kendisini, milletimizi uluslararası arenalarda temsil edeceğini düşünebilen ama bunlar çok masraflı deyip geri duran kardeşlerim çok iyi bilsin ki biz Şehitkamil Belediyesi olarak yanındayız” dedi. “Cumhuriyet, aydınlık yarınlarımızdır” Cumhuriyetin önemine de değinen Yılmaz, “Şu anda burada cumhuriyet kupası müsabakasındayız. Bu dönemde cumhuriyetin farkında olmayan zavallılar şunu iyi bilsin ki cumhuriyet, yobazlığın düşmanı, aydınlık yarınlardır. Her bir Türk genci bu cumhuriyetin bekçisidir. Ve yine çok iyi bilinsin ki; bizler, sizler var olduğunuz sürece bu cumhuriyetten en küçük taviz verilmez. Çünkü bizler Mustafa Kemal’in izinde gitmeye yemin etmiş Türk gençleriyiz. Cumhuriyet bayramınız kutlu yarınlarınız umutlu olsun” şeklinde konuştu. CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç de konuşmasına CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in selamını ileterek başladı. Cumhuriyet Kupası yüzme yarışlarında gençlerin gösterdiği ilgi karşısında büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Meriç, “Hepinizin önünde saygıyla eğiliyorum” diye konuştu.
Sakarya Minik öğrencilere suyun önemini aşıladılar Sakarya Büyükşehir Belediyesi, ilkokul öğrencileriyle birlikte çıktığı unutulmaz yolculukta sokaktaki can dostlarla buluştu, SASKİ’nin dev içme suyu tesisinde suyun yolculuğuna tanık oldu ve Macera Park’ta adrenalin dolu bir gün geçirdi. Sakarya Büyükşehir Belediyesi, geleceğin büyüklerini yetiştirmek ve şehri emin ellere teslim etmek için eğitime ara vermiyor ve her gün yeni bir program hayata geçiriyor. Öğrencilere yönelik yürütülen eğitim gezilerinin sonuncusu ise renkli görüntülere sahne olurken, çocuklara hayatlarının bir parçası olacak önemli bir bilinci aşıladı. Mehmet Zorlu İlkokulu’nun minikleri Büyükşehir’in son misafirleri oldu. Büyükşehir’in uzmanları çocukları ilk olarak Hızırilyas İçme Suyu Arıtma Tesisi’ne götürdü. Burada suyun yolculuğuna tanık olan minikler, suyun en temiz haline dönüştürüldüğü arıtma sürecini izledi ve dünya için suyun ne kadar önemli olduğunu öğrendi. Miniklere ayrıca iklim değişikliğiyle mücadele konusunda da önemli bilgiler aktarıldı. İkinci durak ise Büyükşehir’in Türkiye’ye örnek olan ve çalışmalarıyla ülkedeki hayvan merkezleri arasında önemli bir yer edinen ise Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi oldu. Burada minik dostlarıyla keyifli vakit geçiren öğrenciler, sokaktaki can dostların bu merkezde nasıl tedavi gördüğünü, tedavi yöntemlerini gördü ve sokak hayvanlarının büyük bir hassasiyetle bakıldığına şahit oldu. Büyükşehir’in yüzlerce can dostu sahiplendirdiği ‘Pati İzi’ projesiyle tanışan minikler, patili dostlarla keyifli vakit geçirdi, fotoğraflar çekildi. Miniklerin unutulmaz bir hatıraya dönüşen geziyi Yaşayarak Öğrenme Macera Parkı’nda sonlandırdı. Burada adrenalin duygusuyla tanışan minik öğrenciler, Büyükşehir uzmanlarının gözetiminde parkurlar arasında yolculuk yaptı ve yeteneklerini keşfetti. Unutamayacakları anlar yaşayan çocuklar, organizasyon için Büyükşehir’e teşekkür etti.