ÇEVRE - 29 Ekim 2024 Salı 12:51

Trabzon’da kokarcaya geçit yok: “2 bin 60 noktada, 108 bin 800 metrekare alanda ilaçlama”

A
A
A
Trabzon’da kokarcaya geçit yok: “2 bin 60 noktada, 108 bin 800 metrekare alanda ilaçlama”

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, kahverengi kokarca böceği ile mücadele kapsamında ilçelerde ilaçlama çalışması gerçekleştiriyor. Ekipler, 2 bin 60 noktada 108 bin 800 metrekare alanda ilaçlama yaptı.


Trabzon Büyükşehir Belediyesi, tarım ürünlerini tehdit eden kahverengi kokarcayla mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi ve Tarım İl Müdürlüğü ekipleri, kokarcanın etkili olduğu sahil bandındaki 9 ilçede, 9 ekiple aynı anda biyosidal ilaçlarla ilaçlama yaparak zararlı böceği ortadan kaldırıyor. Bu kapsamda Ortahisar ilçesinin Pelitli Mahallesi ve Yomra ilçesinin Şanlı Mahallesi’nde ekipler ilaçlama çalışması gerçekleştirdi. Şu ana kadar ise 2 bin 60 noktada, 108 bin 800 metrekare alanda ilaçlama yapıldı.


Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Kahverengi kokarcanın kontrol altına alınması için ekiplerimiz çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Yapılan çalışmalarla bugüne kadar Ortahisar, Akçaabat, Yomra, Arsin, Araklı, Sürmene, Beşikdüzü, Çarşıbaşı ve Vakfıkebir ilçelerinde toplam 2 bin 60 noktada, 108 bin 800 metrekare alanda ilaçlama yapılmıştır. Biyosidal ilaç ile ağıl, ahır, dam, çatı, depo, ev gibi yerler ilaçlanıyor. Bölgemizde tarım ürünlerine zarar vererek büyük bir ekonomik kayba neden olan kokarcaya karşı mücadelemiz sürecek” denildi.



Trabzon’da kokarcaya geçit yok: “2 bin 60 noktada, 108 bin 800 metrekare alanda ilaçlama”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Deprem sonrası felç kalan Mehmet, hayallerini gerçekleştirmek istiyor Kahramanmaraş’ta depremden sağ kurtulan ancak omurilik felci teşhisi konulup yürüyemeyen 22 yaşındaki Mehmet Fatih Güngör, yeniden ayağa kalkıp vatani görevini yapmak istiyor. Kahramanmaraş’ta yaşayan 22 yaşındaki Mehmet Fatih Güngör, 6 Şubat depremleri sırasında bir tekstil fabrikasında çalışırken enkaz altında kalarak ağır yaralandı. Çeşitli hastanelerde tedavi gören Güngör’e omurilik felci teşhisi konuldu. Belinden aşağısı tutmadığı için yürüyemeyen gencin birçok hayali de yarım kaldı. Askerlik ve evlilik hayali yarım kaldı Hayatı boyunca vatani görevini yapmayı, otomobil kullanmayı ve evlenip yuva kurmayı hayal eden Güngör, şimdi ise yeniden ayağa kalkabilmek için hayırseverlerin ve yetkililerin desteklerini bekliyor. “Ameliyattan sonra ayaklarımı hissetmedim” İhlas Haber Ajansı’na konuşan Mehmet Fatih Güngör, depremden sonra enkazda kaldığını ve 15 dakika içerisinde kurtulduğunu anlatarak, “Deprem sırasında iş yerinde çalışıyordum ve o anda duvar üzerime düştü. 15 dakika sonra beni kurtardılar, hastanelere gittim, çevre illerdeki hastanelere de gittim. Şu anda gelişmeler var. Enkaz altındayken kaburgam akciğerime batmış ve delik oluşmuş. Ankara’da onun tedavisi yapıldı, omurilik ve ortopedi ameliyatı oldum. Bir gün sonra kendime geldiğimde ayaklarımı hissetmediğimin farkına vardım” dedi. “Hayallerimi gerçekleştirmek istiyorum” Adana’da bir doktorun tedavisi ile sağlığına kavuşabileceğini belirten Güngör, “Adana’da bir doktor bulduk ancak seans başı 70 bin lira ücreti var. Omuriliğe kök hücre tedavisi yapıyormuş. En az 2 iğne vurulmam lazımmış ve daha sonra gelişim görebilecekmişim. Gelişim sonrası daha farklı bir tedavi uygulayacağını söyledi. Eski sağlığıma tam kavuşmayabilirim ama kendi işlerimi halledebileceğimi öğrendim. Hayallerim var. Askere gitmek istiyorum, hayat kurmak ve tekrardan çalışmak istiyorum. Araba sürmek istiyorum" diye konuştu.