KÜLTÜR SANAT - 26 Şubat 2024 Pazartesi 11:58

Düğün salonu Sanat Akademisi’ne dönüştü

A
A
A
Düğün salonu Sanat Akademisi’ne dönüştü

Trabzon’da geçmiş yıllarda düğün salonu olarak hizmet veren ve Akçaabat Belediyesi tarafından yeniden inşa edilerek 13 farklı kursun yer aldığı akademiye dönüştürülen Sanat Akademisi 7’den 70’e herkesi sanatla buluşturuyor.


Akçaabat Belediyesi tarafından şehirdeki tüm çocukların mutlu olabilecekleri, verimli ve kaliteli zaman geçirebilecekleri alan oluşturdu. 13 farklı kursun bulunduğu Sanat Akademisi’nde uzmanlar tarafından eğitimler verilirken, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, her kesimden çocuğun, gencin ve vatandaşın yüksek seviyede istifade edebileceği çalışmaları anlattı.


Her çocuğun en az bir spor branşıyla ve bir sanat dalıyla ilgilenmesini arzu ettiğini dile getiren Başkan Ekim, “Çocuklarımız ve gençlerimiz için yılın her döneminde farklı branşlarda yılın her dönemi birçok kurs açıyoruz. Bu kursların en başında sanat kursları geliyor. Sanat kurslarımızı tek çatı altında toplayarak Akçaabat Belediyesi Sanat Akademimizi açtık. Burada 13 farklı sanatsal kurs alanında uzman eğitmenler tarafından veriliyor. Gençlerimizin ve çocuklarımızın Sanat Akademimize olan ilgisi bizleri ziyadesiyle memnun ediyor. Sanat Akademimizde bir yandan çocuklarımızı ve gençlerimizi erken yaşta sanatla buluşturuyoruz, bir yandan meraklılarına sanatsal eğitimler veriyoruz bir yandan da sanat ve yetenek okullarına hazırlananlara destek oluyoruz. Biz, Akçaabat Belediyesi olarak yaşam boyu spor felsefesini öncü edindik. Bu sebeple özellikle çocuklarımızın erken yaşta sporla tanışmasını, gençlerimizin ise bir spor dalında branşlaşmasını istiyoruz. Bu minvalde yıl içerisinde birçok spor kursu açıyor, sportif turnuvalar ve yarışmalar düzenliyoruz. Gençlerimizin bizden talebi daha çok spor kursu daha fazla çalışabilme imkanı ve donanımlı bir merkez oldu. Bir tane tam donanımlı spor merkezimiz vardı. Ancak gençlerin spor kurslarına olan yoğun talebi üzerine ikinci bir spor merkezi açmalıydık ve açtık. Eski Yaprak Düğün Salonunun yerine gerçekten ferah bir Spor Eğitim Merkezi yaptık. Bu sayede hem spor branşlarını çoğalttık hem de gençlerimizin taleplerini karşılamış olduk. Spor Eğitim merkezimizde sadece çocuklar ve gençler spor yapmıyor. Aynı zamanda hanım kardeşlerimiz de burada spor yapıyor. Spor Eğitim Merkezimiz, bir ailenin tüm fertlerine hitap eden bir salon olarak hizmet veriyor. Tüm bunların yanı sıra Akçaabat’ımızın mahallelerinde uygun bulduğumuz alanlara yaşam alanları ve butik spor sahaları yaptık. Gençlerimiz bu sahalarda oynuyor, spor yapıyorlar. Yaşam alanlarında ise sosyalleşiyor verimli vakit geçiyorlar. Aileler çocuklarını bize emanet ediyorlar; biz de geleceğimizi bugünün çocuklarına ve gençlerine emanet ediyoruz” dedi.



Düğün salonu Sanat Akademisi’ne dönüştü

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Saraköy Jeotermal Kaynaklı Sera Organize Tarım Bölgesinde 7 sera parselinde üretim başladı Türkiye’nin önemli sanayi şehirlerinden Denizli’nin Sarayköy ilçesinde Türkiye’nin ilk jeotermal kaynaklı bölgesi olarak planlanan Sera Organize Tarım Bölgesi’nde yatırımlar devam ederken üretim de artıyor. 12 sera parseli ile 2 sanayi parselinin yer aldığı bölgede 7 serada domates üretiliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı, yüksek teknolojinin kullanılacağı, kesintisiz üretim ve yüksek verimin hedeflendiği organize tarım bölgeleri kurmayı sürdürüyor. Denizli Sarayköy Jeotermal Isıtmalı Sera Organize Tarım Bölgesi’nde sebze-meyve üretimi artarak devam ediyor. Denizli Sarayköy Jeotermal Isıtmalı Sera Organize Tarım Bölgesi Denizli Valiliği, Ticaret Borsası ve Ticaret Odası ortaklığında kuruldu. Tarım ve Orman Bakanlığının günümüz fiyatlarıyla 200 milyon TL’lik kredi desteğiyle alt yapı inşaatları tamamlanan bölge 729 dekar alan üzerine kuruldu. Toplam 12 sera parseli ve 2 sanayi parseli bulunan Jeotermal Isıtmalı Sera Organize Tarım Bölgesi’nde 7 sera parselinde domates üretimine başlandı. Diğer parsellerin tamamı ise yatırımcılara tahsis edildi. Bu alanlarda sera kurulum çalışmaları sürüyor. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, jeotermal enerji ile yüksek teknolojinin kullanılacağı, kesintisiz üretim ve yüksek verimin hedeflendiği, çevreye uyumlu, yeterli büyüklükte ve güçlü altyapısı olan Denizli Sarayköy Jeotermal Isıtmalı Sera Organize Tarım Bölgesi’nin sıfır atık ilkesine dayalı üretim yapacağını belirtti. OTB’nin aynı zamanda sanayi bölümündeki tesislerde tarım ürünlerine değer kazandırarak ülke tarımına büyük katkı sağlayacağına dikkati çeken Yumaklı, bölgenin kurulduğunda Türkiye’nin ilk jeotermal ısıtmalı OTB’si olduğunu hatırlattı. Yumaklı, yılda 15 bin ton sebze-meyve üretimi yapılması planlanan OTB’de yüzde 75’i kadın olmak üzere bin kişiye istihdam sağlanacağı bilgisini verdi. OTB ‘nin tamamen faaliyete geçtiğinde ülke ekonomisine yılda 1 milyar TL katkı sağlayacağının altını çizen Bakan Yumaklı, şunları kaydetti: “Güncel fiyatlarla 200 milyon TL’lik altyapı desteğiyle faaliyete geçen Denizli Sarayköy Jeotermal Isıtmalı Sera Organize Tarım Bölgesi, modern tarımsal üretim yöntemlerinin uygulandığı ve jeotermal enerjiyle ısıtılan seralarda, yüksek kalite ve verimlilikte yaş meyve sebze üreten bir tarım üssü olarak hizmet veriyor. Bu bölge, hem Denizli’nin hem de çevre illerin yaş meyve ve sebze ihtiyacını karşılamayı hedefleyerek, tarımsal arz güvenliğini güçlendirmekte ve yerel ekonomiye de önemli katkılar sağlamaktadır. Tarım ve Orman Bakanlığı olarak ‘üretimin ve üreticinin yüzyılında’ şehirlerimizin ve ülkemizin kalkınmasında öncü rol oynayacak Organize Tarım Bölgelerine yatırımlar yapmaya devam edeceğiz. Güçlü ülkenin güçlü tarımdan geçtiği bilinciyle üreticilerimizin daima yanlarında olacağız. Bölgemiz başta Denizli olmak üzere tüm ülkemize hayırlı olsun.”