EKONOMİ - 21 Ekim 2024 Pazartesi 13:48

Balıkçı tekneleri şiddetli dalga ve fırtına yüzünden limanlara sığındı

A
A
A
Balıkçı tekneleri şiddetli dalga ve fırtına yüzünden limanlara sığındı

Doğu Karadeniz’de son günlerde etkili olan fırtına ve buna bağlı olarak denizde oluşan şiddetli dalgalar özellikle balıkçıları olumsuz etkiliyor.


Olumsuz hava şartları yüzünden denize açılamayan tekneler farklı limanlara demir atarak bekleyişini sürdürürken, bu durum balık tezgâhlarına olumsuz yansıyor. Geçtiğimiz haftalarda Trabzon Toptancı Balık Hali’ne binlerce kasa palamut gelirken, bugünlerde bu rakam önemli ölçüde azalarak 150 kasaya kadar geriledi.



Balıkçı tekneleri şiddetli dalga ve fırtına yüzünden limanlara sığındı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Yalova Yalova’ya 9 ayda 1,1 milyar lira harcama yapıldı Yalova’da 2024 Yılı 4. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda 2024 yılının 3. dönemi sonu itibariyle kentte 1,1 milyar lira kamu harcaması yapıldığı açıklandı. Yalova’da, 2024 yılı yatırımlarının ele alındığı 4. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Yardımcısı Bahattin Atçı’nın başkanlığında gerçekleşti. Toplantıya kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, ilçe belediyeleri ve yatırımcı kuruluşların yetkilileri katıldı. Toplantıda, ilin 2024 yılına ait 3. dönem yatırımları masaya yatırıldı ve projelerdeki ilerlemeler değerlendirildi. Vali Yardımcısı Bahattin Atçı, yaptığı açılış konuşmasında ilin yatırım projelerinin son durumu hakkında önemli bilgiler paylaştı. Atçı, il genelinde 8 ana sektörde faaliyet gösteren 15 yatırımcı kuruluşun, toplamda 103 proje üzerinde çalıştığını belirtti. Bu projelerden 25’inin tamamlandığını, 70’inin devam ettiğini, 4 projenin henüz başlanmadığını ve 4 projenin de ihale aşamasında olduğunu ifade etti. Atçı, devam eden projelerin toplam maliyetinin 13 milyar TL olduğunu açıkladı. Bu projelere 2024 yılı öncesinde 7,4 milyar TL harcama yapıldığını kaydeden Atçı, 2024 yılı için ise projelere toplam 1,5 milyar TL ödenek ayrıldığını söyledi. Ayrıca, 2024 yılı 3. dönem sonuna kadar yapılan toplam harcamanın 1,1 milyar TL olduğunu belirterek, "Bu rakam, yıl içindeki harcamaların, ayrılan ödeneğe göre yüzde 75,4 oranında gerçekleştiğini gösteriyor. Projelere yapılan toplam harcamanın, proje bedeline oranı ise yüzde 65,8’e ulaşmıştır" dedi. Vali Yardımcısı Bahattin Atçı, yatırımların merkezi ve yerel düzeyde daha etkin bir şekilde takip edilebilmesi için Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından geliştirilen İl Yatırım Takip Sistemi (İLYAS) hakkında da bilgiler verdi. İLYAS sisteminin, kamu yatırımlarının izlenmesi ve analiz edilmesi açısından kritik bir rol oynadığını vurgulayan Atçı, yatırımcı kuruluşlar ile belediyelerin sisteme veri girişlerini zamanında ve eksiksiz yapmalarının önemine dikkati çekti. İlçe belediyelerinin de konuya hassasiyet göstermesinin, yatırım süreçlerinin sağlıklı ilerlemesi açısından hayati olduğunu belirtti. Atçı, yatırımcı kuruluşların ve yerel yönetimlerin projelerde titizlikle çalışmaları gerektiğini vurgulayarak, "Sorunların çözümünde gerekli hassasiyetin gösterilmesi, ilimizin yatırım hizmetlerinin verimliliği açısından çok önemlidir. İl Koordinasyon Kurulu’nun 2024 yılı 4. toplantısının ilimiz açısından verimli bir platform oluşturmasını, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" diyerek konuşmasını tamamladı. Toplantı boyunca, katılımcı kuruluşlar ve yetkililer projelerin mevcut durumu hakkında bilgi alışverişinde bulunarak, karşılaşılan sorunları ve çözüm yollarını değerlendirdi. 2024 yılı içerisinde il genelindeki yatırımların daha verimli ve planlı bir şekilde yürütülmesi için önerilerde bulunuldu.
Malatya Taşkın: “Esnaflarımızın yanındayız” Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Ankara Konteyner Esnaf Çarşısı’nda esnaflarla buluşarak hem sorunları yerinde dinledi hem de çözüm önerilerini paylaştı. Taşkın, "Esnaf kardeşlerimizin daha rahat bir ortamda hizmet vermesi için üzerimize düşeni yapacağız" diyerek, belediye olarak her türlü desteği sağlayacaklarını vurguladı. Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Ankara Konteyner Esnaf Çarşısı’nı ziyaret ederek esnafın sıkıntılarını ve taleplerini dinlemek üzere esnaflarla bir araya geldi. Başkan Taşkın, hem çarşının mevcut durumu hem de ticaretin canlanması için yapılabilecek çalışmalar üzerine esnafla istişarelerde bulundu. Taşkın, esnafların taleplerini not aldığını belirterek, “Esnaflarımızın daha rahat ve verimli bir ortamda hizmet verebilmeleri için belediye olarak üzerimize düşeni yapacağız” dedi. Ziyarette öne çıkan en büyük sorunlardan birinin tanıtım eksikliği olduğunu dile getiren Taşkın, bu sorunları çözmek adına gerekli adımların atılacağını belirterek, “Buradaki en büyük sıkıntılardan biri, çarşıya yönlendirmelerin zayıf olmasıdır. Esnaf kardeşlerimizin ifade ettiği gibi, çarşıyı bulmakta zorluk çeken vatandaşlarımız var. Bu konuda tanıtım ve reklam çalışmaları yaparak halkımızı buraya çekeceğiz” şeklinde konuştu. ‘’Ticaretin canlanması için hızlı adımlar atacağız’’ Başkan Taşkın, Ankara Esnaf Çarşısı’nın yıkılan öğretmenevinin yerine kurulan geçici bir ticaret merkezi olduğunu hatırlatarak, buranın temiz ve nezih bir alışveriş ortamı sunduğunu belirtti. Farklı sektörlerden esnafların bir araya geldiği çarşının şehre katkı sağladığını ifade eden Taşkın, “Tüm hemşehrilerimizi buraya alışveriş yapmaya davet ediyorum. Bu nezih çarşıyı hep birlikte güzelleştirecek, esnaflarımızın yanında olacağız. Esnaflarımız, tamamlanacak inşaat sürecinin ardından kalıcı yerlerine taşınacaklar. Ancak, bu geçici sürecin esnafımız için bir zorluk olmaması adına belediye olarak üzerimize düşeni yapacağız ve ticaretin aksamaması için tüm desteği sağlayacağız. Hem esnafımızın işleri kolaylaşacak hem de vatandaşlarımız daha rahat bir alışveriş deneyimi yaşayacak.” ifadelerini kullandı. Ziyaretin sonunda Başkan Taşkın, eksikliklerin hızlıca giderileceğini belirterek, “Esnaf kardeşlerimizle dertleştik, sorunları not aldık. Birlikte bu süreci atlatacak ve Ankara Konteyner Esnaf Çarşısı’nı hak ettiği konuma getireceğiz” diye konuştu.